!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

czky
1. A tápod nagyon kicsi.
2. Próbáld meg úgy, h nincs felhúzva a procid.
3. Lehetséges h a winfosod sz@rta össze magát. Reinstall windóz.
4. Lehet még h az alaplapoddal van vmi geb@sz.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

jakewyler
nekem is segítsetek

Lehet, hogy ez segíthet.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

czky
Nekem ugyanilyen problémám volt a Club3D 6600GT-mmel (AGP).
Ha rajta volt a vf700-as hûtõ, akkor iszonyatosan rossz lett a teljesítménye. Visszaraktam rá a régit, akkor megint jó volt. Ezt eljátszottam vele párszor, de az eredmény ua. volt. Végül eladtam a kártyámat a gyári hûtõvel...
Hogy ez miért volt, a mai napig se jöttem rá...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Sziasztok!
Cseréltem a vga hûtõt Zalman vf700-ra egy inno6600gt-n.
A csere után valami baj van mert a kártya kb egy 5200-es szinten van. 3Dmark03-ban 2500 pötty. Riva tunerrel figyeltem a 2D és 3D közötti órajel váltást(300-500Mhz) ez is mûködik az everest mindent rendben lát(8pipa, 3vertex stb.). Leszedtem a hûtõt megnéztem fizikai kontaktusban nincs semmi semmivel(nincs rövidzár).
Mi lehet a gond?

jakewyler
Ja még annyit a gépem hibájáról hogy ha beírok 1 honlapcímet,
és nem mozdítom meg az egeret akkor bejön félig ,de ha meg mozdítom,
akkor gyorsabban behozza.Már lekötöttem a dvd írót+a cd írót,de
úgyanilyen volt nem változott semmi,ja meg még olyat csinál ,hogy
ha egymás után az asztalon a frissítés gombot nyomogatom olyan 10szerre akkor is,befagy és csak rá 1 percre mozdul meg az egér a folyamatokba megnéztem amíg nem mozog az egér akkor föl 100százalékosra a cpu használat.

Ez biztos hogy a táp?,találkozott már valaki hasonló problémával?,
Elvileg nem úgy van ,hogy ha kevés a táp hogy be sem kapcsol a gép?

Elõre is kössz

[NST]Cifu
A PC-be bújt ördög remek szórakozást képes nyújtani a mazohistáknak, hiába. 😊))

Ha már nagyon kiborít, csak végy be egy nyugtatót, vagy kapcsold ki, és menj ki egy fél órát sétálni, nálam beválik. 😊)

Bevallom csak ötleteim vannak:

1.: Próbálj meg egy tök sima winXP-t felrakni, ráereszted az alaplap drivercsomagját, és próba cseresznye. Vagy mûködik, vagy nem. Ha mûködik hurrá, ha nem, akkor a lehetõség egyik fele az 2.-es pont, a másik fele a 3.-as pont.
2.: Nézd végig a csatlakozókat az alaplapon (user manual egyik kézben, másik kézzel meg nézed végig a csatlakozókat és a kábeleket), lehet, hogy valami még mindig nem jól van összedugva.
3.: Nem zárható ki, hogy magával az alaplappal van a probléma. Ez a legkínosabb, mert az ember napokig szórakozik vele, mire kizár minden lehetõséget, és kiderül, hogy biza feleslegesen küzdött, mert hardware hiba, amivel úgyse tud semmit kezdeni.

Kitartás, az PC ördöge sose alszik, de nagyszerûen alkalmas arra, hogy megacélozza az ember idegrendszerét (vagy totálisan romba döntse😊).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
1.: A videókártya biztos jó, az 1.5Volt az AGP 4x-es képességû csatlakozót jelenti, 3.3 voltos azt hiszem az AGP 1x és 2x volt.
2.: Azt kellett volna megpróbálni XP esetén, hogy a régebbi driverekbõl raksz fel egyet (pl. Cataclyst 4.5). Ha javasolhatok valamit, az Omega drivereket és egyébb optimalizált dolgokat kerüld, nem csinálnak általában galibát, de néha érdekes dolgok jöhetnek össze a gyári driver (maradványai) és az optimalizált driver összeakadása miatt. Ha mégis belevágsz, van a Guru3D.com-on külön ATi driver cleaner program, szedd le, és takarísd ki ilyenkor a wint vele.
3.: Próbáld meg a Fastwrites off BIOS beállítással felrakni a kártyát. Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy simán kicseréled a kártyát a 8500-ösre. A Win érzékelni fogja az új hardvert, és úgyis újra akarja telepíteni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

David2
hi
Asus A8N-E lapom van, realtek ac 97 integrált hangkártyávál, hangot sikerült már legalább kicsiholni belõle (az elõlapi dugaszt kihúztam), de fülessel nem müxik, vagyis min 4 speaker moddal, ami fülessel érdekesen hangzik, ha bedugom a rendes helyére, akkor nem ad ki hangot, valaki tudja, h kéne bekonfigurálni a drivet?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

nem muszály nekem ide jönni meg nem is haverom mesélte el.
NeoMaN
Minden procit lehet húzni, de ez nem úgy megy, ahogy a haverod elmesélte. Jó alaplap, nagyonjó ramok, jó tápegység, jó hûtés és hozzárétés kel hozzá. Nem abból áll a dolog, hogy 166-->200 azt helló...
Utána persze SG help.

amugy ezt a procit lehet húzni?
köszi szépen!
Met
menj a BISO-ba és állíts mindent defaultra ha nem jutsz el addig akkor vedd ki az elemet az alaplapból várj 5-10 percet, tedd vissza gép bekapcs a BIOS visszaáll alap beállításokra

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

bocs. Hûtõ csere elõtt nem tudtam húzni de elmondom milyen procit akartam húzni.
AMD Athlon 2200+ és ezt 2400 ra a biosban de se kép se hang ha újra bekapcsolom
Met
ha lehet ne külön hsz-be írd a mondatokat

hûtõ csere elõtt tudtad húzni?
mennyit húztad? ha kérdezel nem árt elmondani azt is, hogy pontosan mivel is van gondod
elõfordulhat, hogy nem bírja a mhz emelést a proci

azt se kép se hang, de ha nem lehet kérdezni se ha valaki ehhez nem ért akkor bocs.
felhúztam a procit a biosban
elmondtam normálisan
nem
Met
nem azzal van a baj, hogy ki hol lakik
azzal, hogy nem tudsz kérdezni, ha elmondanád, hogy PONTOSAN mit csináltál akkor nem nekünk kellene kitalálni, hogy mi az istent akarsz

nem vagyok értelmi fogyatékos
csak az a baj hogy városi vagy
csak a mhz-t
Met
mit húztál fel és hova?
ha jól sejtem a procit, hogy? mhz emelés és plusz esetleg egy kis többlet voltot is adtál neki?

Hali.

Egy számomra kilátástalan probléma miatt kérnék segítséget.

Az alaplap egy MSI-6506, PIV 1,5 Ghz-es proci és 256 Mbyte SDRAM (a ddr-t nem tudja fogadni) Intel 845-ös chipkészlettel. Az eredeti videókártya egy radeon 7000-es volt. Az alaplap imertetõ azt írja, hogy CSAK 1.5 volt feszültségû kártyát tud fogadni. Kicseréltem a vidókártyát egy 8500-as radeonra. (Amirõl nem tudom, hogy tudja-e a 1.5 voltot, a kártya talán 3.3 voltal mûkõdik, de nem vagyok benne biztos.)

A probléma:

Felraktam egy omega catalyst drivert a kártya berakása után és a gép elkezdett lefagyni. (win98) A Fast write be volt kapcsolva. Utána XP-ét raktam a gépre és amíg az XP által használt driver volt fenn addig mûkõdött minden. Mikor felraktam egy gyári drivert, kiírta, hogy ATI2DVG.dll miatt sulyós hiba, ilyenkor vagy lefagy, vagy kikapcsol a monitor, vagy a betüket nem lehet olvasni elmosódás miatt. A következõ lépésként formáztam a gépet, kiszedtem a BIOS-ból az elemet ráindítotam, újra felraktam az XP-t, ATI drivert FAST Write OFF-ba. Ugyanúgy azok lettek a hibák. (Az alaplapi drivereket mindig felpakoltam) A következõ lépésként volt egy teljes helyreállító cd-je a gépnek, amin win 2000 volt és minden driver cucc, csak beraktam a cd-t és minden megcsinált magától. Ezt elindítottam, de már visszacseréltam a videó kártyát a radeon 7000-re. fagyott így is. Utána format c: win98 és driverek, gyáriak az alaplaphoz adott. Most már mielõtt bejönne a windows munkafelülete kikapcsol a monitor.

NeoMaN
mitna? olvasd már el mit írtál, és próbáld értelmezni
olyan mintha erõssen szellemi fogyatékos lennél...

azt is kérdem hogy van egy LG Flatron F720B típusú monitorom és nem tudom elmenteni a képernyõ beállításokat mert mikor kilépek és majd késõbb visszlépek akkor elveszik az egész amit beállítottam.Pedig elolvastam amit kelett meg felraktam frissítéseket de semmi.
na

NeoMaN
java vírus

NeoMaN
kötél-sámli
hihetetlen mi van itt 😞(((

NeoMaN
bios defaults... egyébként iszonyat miket írsz..

Csá!Az lenne a kérdésem hogy vettem egy procihûtõt bele is raktam. Aztán gondoltam egy olyat hogy miért is ne húznám fel.Aztán jött a többi mert nem jön be semmi.
Egy BIOS frissítés kéne?
Vagy tudtok valami mást?
Met
hát jót nem tesz neki az biztos

jakewyler
egyébként károsítja ez vmit a gépet?

nekem 300wattos acorp táppal(elõzõ gép) ment 4*80 giga vincsi 3*optikai meghajtó(ebbõl kettõ író) 1800+athlon rad 9500. tökéletesen ment úgy hgoy minden eszközt egyidõben használtam, vagy éppen írtam egy kisebb játék alatt, tehát nem feltétlenül. egyébként ez az egérlefagyás nálam is jelentkezett a szervergépen mostanában, egy szar optikai egér volt rádugva, mikor megfagyott kihúztam a dugóból, visszadugtam és ment rendesen. ki kellene próbálni, lehet csak az egér hibája az egész

a szorzót a setup-ban tudod állítani (mikor elindul a gép "del")elsõ menüpont, a user define opcióra állítod és mehet a móka. arra vigyázz hogy vannak lockolt szorzójú procik, ott az alaplapi meghajtófrekivel tudsz operálni, azt vedd vissza

280-as táppal örülj, hogy egyáltalán elindul..

jakewyler
SEGÍTSETEK (#13749 )<#szomoru1>

Sziasztok!
Segítsetek!!!
PDF file-ból, hogyan tudok word fole-t csinálni, hogy az ûrlap azt köetõen kitölthetõ legyen? Görcsölök egy órája, nem tudom meggyõzni, csak a szöveget hajlandó áttenni, holott nekem táblázat kellene!

<#szomoru2>
Üdv Nektek! -mmov-
jakewyler
Ja hol lehet ezeket megcsinálni hogy viisza venni a áramellátásból,processzor szorzójából?nem tudsz adni msn-t?

jakewyler
Kipróbáltam ,de ha viisza teszem a régi procit akkor meg megy normálisan,
egyébként minden játék megy tökéletesen játékközbe semmi különöst nem csinál,csak mikor pl: néha rákattintok 1 fájlra befagy az egér 1percre utána folytatja tovább,megnéztem mikor befagy akkor a cpu használat föl megy 100százalékra!

Érthetõ, hiszen az nf7 elvileg 333-on is megy (a 2.o-ás pedig 400-on), az an7 pedig csak 200-on (a procid pedig szintén 333-as).
De nekem 8 😊

mielõtt új tápot vennél vedd vissza a processzor szorzóját, csökkentsd az áramellátását, a vidkarit csak alapon hajtsd, húzd ki a nemrednszer vincsit és használd úgy is egy ideig. ha megszûnik a probléma akkor táp, egyéb esetben vmi más, lehet alaplapi csipszet gond, az nem teljesen hal meg egybõl és produkál furcsa doldokat

Met
lehet

jakewyler
Sziasztok!
körülbwlül 1hónapja vettem egy 2,8procit, elötte egy 1,7 cerkám volt,
azóta a gép olyat csinál amióta beletettem ,hogy befagy az egér 1percre utána meg mintha semmi nem történt volna ilyeneket csinál!
Nem lehetséges hogy gyenge a tápom?(280w)
A configom: ati 9600xt,asrock p4 alaplap,2,8 celeron,512mb ram,
2 winchester 70gb+80gb, 1 dvd író, 1 cd író.
Lehetséges hogy nem elég hozzá a táp?

igen, az elõzõ alaplapom felismerte(nf7)
amúgy mindegy, ez a kisebbik gondom. azt mondja már meg vki hogy a gef 6600 gt kártyához felraktam a 81.95-ös gyári drivert, de nem találok benne húzási opciót. mit kell külön telepítenem hgoy meg lehessen rántani a kártyát, vagy más driver kell neki (mint korábban a radeonokhoz omega stb.)

egyébként a beállítási lehetõségekbe van olyan hogy játékokhoz való optimalizálás. az valyon a számítási technikában is eltérést jelent bizonyos játékokhoz optimalizálva a meghajtóprogit, vagy csak az aa, af , quality / performance értékeket igazítja a kártya teljesítményéhez az adott játéknál?

ha utóbbi akkor teljesen felesleges bekapcsolni

Csodálkozol, hogy nem ismeri fel?
- AMD Athlon/Athlon XP with the bus speeds 100/133/166/200 MHz;
- AMD Duron with the bus speed 100/133MHz;
- Socket 462;

<#beka2>

tegnap raktam össze az új gépemet. alaplap abit an7 a lényeg. nem ismeri fel a processzoromat. amd athlon 2800+. mondjuk ez a kisebb baj, alapból csak a user define opció mûködik a beállításnál, de pott bármekkora értéket lehet neki adni alaplapfesznek, így 12,5* 166-on pont ua. 2075-öt produkálja mint normál esetben az elõzõ alaplapomban. de azért nem furcsa?

a másik lényegesebb dolog, hogy mivel ezen a lapon csak sata raid vezérlõ van a lapra integrálva, ezért beletettem a ata raid kártyámat is a sok eszköz miatt. viszont nem tudtam üzembe helyezni. korábban is volt már ilyen gondom, de már nem emléxem hogy hogyan kellett megfelelõen telepíteni. arra emléxem hogy egyszerre a két kábelen nem lehet két eszköz telepítéskor, mert úgy nem lesz jó, hanem csak egy eszköznek szabad rákötve lennie a driver installálásakor. viszont most úgy installáltam ohgy nem volt rákötve egy sem. lehet hogy ez volt a hiba? és inkább vincseszter legyen rákötve vagy optikai meghajtó installkor?

grebber
Az miért van hogy netezek stb és magától kikapcsol a gép?

Next PC upgrade: 2022

Met
elvileg kezelné a -RW-ket?

varga peti
SZiasztok vettem egy sc-ht 885 panasonic dvd lejátszot;de nem olvassa be a dvd-rw re irt mp 3 zenéket tud valaki segiteni mi a baj?

c2d6400@3400MHZ, ds3,wd160 sataII, Hd 4870 stb...