<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JAG1
Innen, így...
Dosban általában D a cd.
Beírod, hogy "D:"
Asszem SETUP.EXE -vel indítod a telepítést, de a "DIR" parancsal kilistázza a CD tartalmát, nézd meg.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Heuro
Én is erre tippelnék, de hova dugjam? :-)
Második tippem a jelzõ ledekre vonatkozott volna ...
Mindegy beteszem, aztán megnézem mi nem mûködik :-)

Hát nem megy, úgyhogy akkor marad a bootcd. Na most ezt hogyan? Lekell tölteni vagy mi? :)És ha bent vagyok a dosban milyen parancsot adjak?köszi

JAG1
Sztem a rack venti kábele, de én sem találkoztam még SATA-s rackel...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Heuro
Segítségeteket szeretném kérni:
- Életemben elõször kerültem szembe SATA mobilrack-kel.
(most hozta a futár)
Beszerelném, de van rajta egy kábel, amirõl nem tudom mi lehet.
Itt van a kép: http://fejedelem.hu/rack.jpg
A piros/fehér kábelrõl van szó.
Az érdekes az, hogy mellette közvetlenül van egy olyan aljzat, amire ez a kábel rámenne (az a két tûs) ... így aztán végképp nem tudom mire való.
Ha ebben segítenétek, nagyon köszönném!
Természetesen már megnéztem a gyártó honlapját (vipower.com), de egy szót sem ír errõl a kábelrõl.

Üdv!

JAG1
Az nem Atari, hanem AtaPi.
Ezt állítsd be elsõnek.
Ha nem menne, mert elképzelhetõ, akkor bootcdrõl, vagy floppyról kell bootolni és dosból indítani a telepítést...

Hi!
Most az alaplapra rákötöttem egy cd irót/olvasót és a biosba a következõ boot sorrendet állitottam be:
1st: Removeable devices
2nd: Atari CD-rom drive(az enyém samsung, nem atari)
3th:hard drive
4th: Network
Ha bekapcsolom a gépet azt irja no operating system found, tehát valamiért nem bootol. Egy windows 98SE-t szeretnék rátenni.
Mi lehet a gond?
Köszi

Hatalmas köszi nektek :D
Na várhatólag, még visszaétrek mikor megveszem a normális routert :D
Még egyszer nagy köszi a korai, és gyors segítségért :D

JAG1
*v

JAG1
Semmi, csak simán webes felületen eléred.
Az mint hardwer jelenik meg a hálózaton, külön IP-vel.

Pl.: A böngészõbe, vagy sajtátgépbe a címsorba beírod, hogy \\192.168.2.1
s voálá...
A routerben beállítod a szolgáltatótól kapott adatokat + a MAC klónozást és a router fog csatlakozni, meg osztani a netet...

Bandi 18
A port 1 port 2-re és észlelni fogják egymást elvileg az XP autómatikusan megcsinálja csak a MAC címet változtasd meg különben nem fog menni ;)

Köszi a segítséget, még a hábbal kapcsolatban, akkor ha lanozni akarok, akkor a két netkábelt, csak kösembe a PORT1, meg PORT2 a másik végüket a gépekhez, és aztán? észlelni fogák egymást? vagy az egyikét arra a PORTra kell ahol a net jött?

Bandi 18
Jár lemez de nem dosból kell belõni teljesen olyan mint a windows vezérlõpultja. Beírod az IP-jét a böngészõdbe ott felhasznév jelszó és már jön is a kezelõi felület és ha nem értesz hozzá annyira akkor varázslóval be is lehet könnyedén általában 5-6 lépésben állítani

Akkor legalább LANozni lehet ageII-vel :D
JAG nem kábel netem van, hanem rádióhullámos a pontos neve. Bár amit utánna írsz az igaz direkt figyeltem, hogy a MAC címét a gépnek hozzárendelte.
Amúgy routerekhez jár valami telepítú lemez, vagy különleges dosból való beállítás lehet ?

JAG1
Valszeg kábel neted van, ami úgy mûxik, hogy az elsõ csatlakozáskor a hálókártyád MAC címét regisztrálják. Tehát az IP címed egy MAC címhez tartozik. Ha netemegosztást szeretnél, akkor routerre van szükséged, nem HUB-ra. Ráadásul a HUB elavult technika, már rég switch van helyette.
A routerben be kell állítani azt a MAC címet, amit regisztráltak, így "kifelé" egy IP cím és a regisztrál MAC látszik. Aztán, hogy a router után hány gépet kötsz rá, az tökmindegy.
Több MAC cím egy hálózatban nem lehet. Ez okozza a galibát...

Bandi 18
Igen a Hub az két gép összekötésére való, olyan mint egy Switch csak ez a csomagot mindenkinek kiküldi és csak az veszi el akinek szüksége van rá a többi eldobja. Hát ilyen nettel nem érdemes szenvedni szerintem nem tudom milyen nagy ez a szolgáltató de ha egy kis vihar szétvágja nem lehetnek a topon :) A router meg elvileg megosztja bármilyen legyen csak UTP-bõl jöjjön a net de azért az SMC-tõl óvakodj...

Amúgy, viszont, ha aszolgáltató váltja le az egyik gépet, akkor mért mindik a laptopot? és nem a másikat, mert közbe váltogatom a portokat a hubon de mindig a lapotopon szûnik meg a net.. :(

A teljes neve vaéami Antenna távközlési szolgáltató, vagy ilyesmi..
Most nem akarom elõ venni a szerzõdést

Igen az IP-éket ott állítottam, és a szolgáltatónk, akiket senkinek nem ajánlok: ANET (www.anet.hu)

De akkor ezt a hub lanra is lehet használni, két gép összekötésére?

Na ez az amire én is gondoltam, kiszurják, ezt persze tudják, meg a netet 4-5 napig néha lekorlátozni 10kb/s letöltési seb alá, arra hivatkozva, hogy valami meló van náluk. És mivel még ez rádióhullámos is.... szinte mindig szakad, kb 2-3 óra net aztán 10 perc semmi, de ha jön egy vihar, és nem húzuk ki az áramot a fenti átjátszóból, akkor bármilyen kicsi is legyen a vihar galyra vágja.... A szerelõk meg 2 hét múlva jönnek ki mert a központól messze esik...
Azt azzal tisztában vagyok, hogy a szolgáltatók nem csípik a megosztás, így ezzel nem fogom zaklatni õket, meg azért sem mert egy hónap se és lejár a hûség, aztán mehetnek a ....
Amúgy igen routert fogok majd venni, csak elõtte infót kell majd gyûjtenem,hogy melyik normális, mert állítólag sok gam van amivel ezen keresztül nem lehet...

Bandi 18
Hát lehet hülyeséget mondok, de elõfordulhat hogy a kiszolgáló félen fut egy script ami nézi hogy ugyanazzal az IP-vel hány gép van fenn és az egyiket ledobja.

Bandi 18
Igen orosz én is megnéztem ;). Úgy menne ha lenne mondjuk egy P2-es géped felraksz rá egy Linuxot és az kiszolgálná a router funkciókat, abba két hálókarit berakni és összekötni a hubbal akkor elvileg menne, de már 5-6000-ért lehet kapni routert ami szétosztja. Amúgy kíváncsiságból melyik szolgáltatóról van szó? Az IP-t azt a gépeken állítottad be igaz?

Akkor viszont most azt kéne gondolom kitalálni, hogy hogy lehetne meghosszabítani azt 10-15 perc normális net hozzáférést mind a két gépen... mert valamiért aDDIG tökéletesen megy..

Akkor ezzel nem fog menni?
Mert google-én kerestem hozzá valami anyagot, de csak ilyen japán szövegben talált, azt meg nem értem, és csak ezért nem fogom megtanulni :(

Bandi 18
Ha router lenne akkor általában a 192.168.0.1-el hozzáférhetnél a beállításhoz ahol be tudod állítani a kiszolgáló adatait tûzfalat és még sok más dolgot majd ez osztaná szét a netet. De a hubban nem tudsz ilyent beállítani.

Bandi 18
Ja ez hub ?? :)
Az nem éppen netmegosztásra való ;).

Bandi 18
Hát én már láttam ilyent hogy elveszi a netet, bár akkor mind2 gépnél lebontotta. Jobbat tényleg nem tudok, vagy állítsd vissza a MAC címet különbözõre a két gépnél vagy még egy olyan lehetõség van hogy a routeren Firmware frissítés hátha amitt nem okés a dolog. Amúgy milyen routerrõl van szó? Wireless funkció is van használva?

Hol tudom beállítani a router közös MAC cím engedélyezését?
Vagy egyáltalán hol férhetek a router adataihoz, mivel ehhez nincs telepítõ lemez
de tudok számot mondani, meg típust:
Palm Top Hub 5-port 10BASE-2/T

Így pl, ha a elmegyek egy másik géphez, akkor nem tudok netezni... Egyébként felhívtam õket, mondván lecseréljük a gépet, és mostmár csak laptopról használnánk, erre õk nem értik miért nem megy, csak állítsam ba az IP-t, és menni fog mondják, aztán a kis gagyara ügyfélszolgálatos komát én oktattam ki a MAC-rõl, de közben le is ugattam, hogy én sokkal képzettebb vagyok mint õ, és nem értem mért nem kapál... mert az neki való...
Na de ez most nem lényeg, érdekes ez a router, 10 perc és lekapcsolja az egyik gépet a netrõl.... a router biztos nem rossz , mert 10 vagy 15 percig mind két gépen frankón megy...
Egyszerûen érthetetlen, szerintem ilyen hiba nem is létezett azelõtt... mi az ami miatt elveszi a másik géprõl a netet, a kis kobold?
Légyszi help!

bpeti72
üdv mindenkinek, letöltöttem a nvidia legújabb drivert, van benn egy olyan beállítás hogy rendszer hangolás, viszont ezt írja: várható hogy a rendszer lefagy vagy összeomlik a hangolás során. érdemes elindítani vagy inkább nem? valaki próbálta már.

Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz Radeon RX 480 8GB 16GB ram

Bandi 18
De ha router van úgyis annak a MAC-ét lehet látni. A routerben meg be kell állítani a szolgáltató által megadott paramétereket és elvileg ennyi.

De ha ez nem megoldható így akkor ha jól tudom a routerben lehet beállítani hogy "azonos MAC címek engedélyezése"

Muszály a MAC címet megváltoztatnom, mert a roh***t szolgáltató egy mac címet engedélyez csak....

Bandi 18
De miért ugyanaz a MAC cím ? Egy hálózaton két ugyanolyan MAC cím nem szabványos.

Sziasztok!
Mért van az, hogy vettünk egy routert két enhernetes géphez, és miután szakszerûen összedugdostuk, elindul a net mind a két gépen, majd!!! 15-20 perc után az egyik gép levállik.
Nagyon furcsa dolog
Mind a kettõn xp sp2 van, ugyanarról a lemezrõl. Ezenkívül a MAC cím ugyanaz, a profik tudják ez mit jelenc SMAc progival csináltam meg, hogy ennek a gépnek is az legyen.
MIkor jön vissza? Ha csak kinyomom a gépet (nem megfelelõ módon) de normális kikapcsolom, akkor nem jön vissza, viszont, ha csak kitépem a kábelt a konektorból és után újra vissza, akkor megint van net 15 percig mind két gépen. Persze az egyiken mindig van net...
Mi lehet a gond?

@ Bandee és JAG:
Sikerült megoldanom a problémát hála nektek! Az egyik jumpert rossz helyen volt,nagy segitségemre volt Bandee által küldött ábra! Nagyon szépen köszönöm nektek!<#vigyor2><#eljen><#smile>

Hát köszi szépen a segitségeteket, próbálkozom :)

Bandi 18
Bocsi rosszhoz ment az üzenet visszaszívom az elõbbit :S (Nem olvastam kinek írtad sorry)

JAG1
Te mirõl beszélsz?

Bandi 18
Most olvastam hogy sokat pittyen. Ez pedig akkor VGA hiba lesz vagy Proci mert ekkor nem ad képet egy gép ha jól tudom mert ha mem lenne akkor lenne kép csak nem menne tovább a memellenõrzéskor. Ezeket nézd meg nincs-e rosszul benn a proci vagy a hûtés már nem jó rajta (bár ekkora vasnál nem sokat számít:) ) és a VGA-t próbáld ki másik slotokban is. A bios reset lényege hogy defaultban legyen minden, csak a cmos cleer vagy ilyesminél kell átpakolni a jumpert (ki kell húzni a gépet a konektorból mikor átpakolod a jumpert) majd egy kis beindítás vagy lehet az sem kell neki elég várni néhány lapnál pár másodpercet mondjuk 10-15-öt majd ismét áram ki vissza a jumper a helyére és várni a messiást:D De szerintem nem itt van a gond hanem a proci és a VGA körül ;). Sok szerencsét

Ja igen még valami nem árt átmozgatni újra kihúzni bedugni a kábeleket a gépben hátha csak a csatlakozás nem okés persze csakis áramtalanított gépnél nehogy szikra legyen a vége :)

Bandi 18
Ez okés meg a boot is csakhogy semmit nem lát szerencsétlen a monitoron :)

JAG1
Megnézed az alaplapon, hogy milyen Bios van rajta, ha nincs ráírva, a lap pontos típusát a googleba beírva rákeresel.
Ha ez megvan, a linkelt oldalon jobb oldalt a Bios Beep codes résznél a bios típusát kiválasztva megnézed, hogy a sípolás mit jelent.

Kedves Jag!
Kérlek fejts ki bõvebben mire gondolsz, mert nem értem hogy tudtam volna és hogy tudom megoldani a problémát. Amint már azt irtam az általad küldött angol nyelvû linket nem igazán értem, mert nem elég hozzá az angol tudásom!

JAG1
A biosban állítsd be, hogy a CD-rõl bootoljon.
98SE elvileg bootol lemezrõl.
Ha nem, akkor floppy-ról bootoljon, Innen szedj le bootdisket, arról bebootolsz dosba, majd onnan indítod a telepítést...

JAG1
Délután kettõre már megoldottad volna a problémát, ha olvasol is, nem csak írod a magadét...

Hali!

Nekem van egy másik gép ami PII-es
És le formáztam a winchestert és nem akar el indítani semmijen cd-t
Hogy telepítsek rá op rendszert.
Próbáltam a:95,98,2000,xp.
De azt irja Hibás rendszer lemez
Lehet hogy eredeti operációs rendszert kell hozzá venni???

Elõre is köszönöm:Katona Csaba
Hi!
Az ábrát megnéztem. Az a lényeg hogy minden jumper a default helyen legyen? Az alaplap bekapcsolás után sokat pittyen, nem egyet.

Bandi 18
Hello

Remélem ez az ábra tud majd valamit segíteni. De a helyedben kipróbálnék egy másik VGA-t is ;)

És hányat "pittyen" bekapcsolás után ? Ciklikusan sokat vagy 1-et?

bpeti72
üdv mindenkinek, letöltöttem a nvidia legújabb drivert, van benn egy olyan beállítás hogy rendszer hangolás, viszont ezt írja: várható hogy a rendszer lefagy vagy összeomlik a hangolás során. érdemes elindítani vagy inkább nem? valaki próbálta már.

Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz Radeon RX 480 8GB 16GB ram

Szia!
Integrált vga nincsen, akkor nem vettem volna pciost :) A memória memtesten átment, akitõl vettem a vga-t azt mondta mûxik(200ftot adtam 2db vga ért, nem hiszem hogy átvert). Marad a bios reset. Na most nekem p4es gépem van sosem volt dolgom jumperes alaplappal. Melyik jumpert hova? :) Köszi a segitséget!