<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dosban általában D a cd.
Beírod, hogy "D:"
Asszem SETUP.EXE -vel indítod a telepítést, de a "DIR" parancsal kilistázza a CD tartalmát, nézd meg.
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Második tippem a jelzõ ledekre vonatkozott volna ...
Mindegy beteszem, aztán megnézem mi nem mûködik :-)
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
- Életemben elõször kerültem szembe SATA mobilrack-kel.
(most hozta a futár)
Beszerelném, de van rajta egy kábel, amirõl nem tudom mi lehet.
Itt van a kép: http://fejedelem.hu/rack.jpg
A piros/fehér kábelrõl van szó.
Az érdekes az, hogy mellette közvetlenül van egy olyan aljzat, amire ez a kábel rámenne (az a két tûs) ... így aztán végképp nem tudom mire való.
Ha ebben segítenétek, nagyon köszönném!
Természetesen már megnéztem a gyártó honlapját (vipower.com), de egy szót sem ír errõl a kábelrõl.
Üdv!
Ezt állítsd be elsõnek.
Ha nem menne, mert elképzelhetõ, akkor bootcdrõl, vagy floppyról kell bootolni és dosból indítani a telepítést...
Most az alaplapra rákötöttem egy cd irót/olvasót és a biosba a következõ boot sorrendet állitottam be:
1st: Removeable devices
2nd: Atari CD-rom drive(az enyém samsung, nem atari)
3th:hard drive
4th: Network
Ha bekapcsolom a gépet azt irja no operating system found, tehát valamiért nem bootol. Egy windows 98SE-t szeretnék rátenni.
Mi lehet a gond?
Köszi
Na várhatólag, még visszaétrek mikor megveszem a normális routert :D
Még egyszer nagy köszi a korai, és gyors segítségért :D
Az mint hardwer jelenik meg a hálózaton, külön IP-vel.
Pl.: A böngészõbe, vagy sajtátgépbe a címsorba beírod, hogy \\192.168.2.1
s voálá...
A routerben beállítod a szolgáltatótól kapott adatokat + a MAC klónozást és a router fog csatlakozni, meg osztani a netet...
JAG nem kábel netem van, hanem rádióhullámos a pontos neve. Bár amit utánna írsz az igaz direkt figyeltem, hogy a MAC címét a gépnek hozzárendelte.
Amúgy routerekhez jár valami telepítú lemez, vagy különleges dosból való beállítás lehet ?
A routerben be kell állítani azt a MAC címet, amit regisztráltak, így "kifelé" egy IP cím és a regisztrál MAC látszik. Aztán, hogy a router után hány gépet kötsz rá, az tökmindegy.
Több MAC cím egy hálózatban nem lehet. Ez okozza a galibát...
Most nem akarom elõ venni a szerzõdést
Azt azzal tisztában vagyok, hogy a szolgáltatók nem csípik a megosztás, így ezzel nem fogom zaklatni õket, meg azért sem mert egy hónap se és lejár a hûség, aztán mehetnek a ....
Amúgy igen routert fogok majd venni, csak elõtte infót kell majd gyûjtenem,hogy melyik normális, mert állítólag sok gam van amivel ezen keresztül nem lehet...
Mert google-én kerestem hozzá valami anyagot, de csak ilyen japán szövegben talált, azt meg nem értem, és csak ezért nem fogom megtanulni :(
Vagy egyáltalán hol férhetek a router adataihoz, mivel ehhez nincs telepítõ lemez
de tudok számot mondani, meg típust:
Palm Top Hub 5-port 10BASE-2/T
Na de ez most nem lényeg, érdekes ez a router, 10 perc és lekapcsolja az egyik gépet a netrõl.... a router biztos nem rossz , mert 10 vagy 15 percig mind két gépen frankón megy...
Egyszerûen érthetetlen, szerintem ilyen hiba nem is létezett azelõtt... mi az ami miatt elveszi a másik géprõl a netet, a kis kobold?
Légyszi help!
Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz Radeon RX 480 8GB 16GB ram
De ha ez nem megoldható így akkor ha jól tudom a routerben lehet beállítani hogy "azonos MAC címek engedélyezése"
Mért van az, hogy vettünk egy routert két enhernetes géphez, és miután szakszerûen összedugdostuk, elindul a net mind a két gépen, majd!!! 15-20 perc után az egyik gép levállik.
Nagyon furcsa dolog
Mind a kettõn xp sp2 van, ugyanarról a lemezrõl. Ezenkívül a MAC cím ugyanaz, a profik tudják ez mit jelenc SMAc progival csináltam meg, hogy ennek a gépnek is az legyen.
MIkor jön vissza? Ha csak kinyomom a gépet (nem megfelelõ módon) de normális kikapcsolom, akkor nem jön vissza, viszont, ha csak kitépem a kábelt a konektorból és után újra vissza, akkor megint van net 15 percig mind két gépen. Persze az egyiken mindig van net...
Mi lehet a gond?
Sikerült megoldanom a problémát hála nektek! Az egyik jumpert rossz helyen volt,nagy segitségemre volt Bandee által küldött ábra! Nagyon szépen köszönöm nektek!<#vigyor2>#vigyor2><#eljen>#eljen><#smile>#smile>
Ja igen még valami nem árt átmozgatni újra kihúzni bedugni a kábeleket a gépben hátha csak a csatlakozás nem okés persze csakis áramtalanított gépnél nehogy szikra legyen a vége :)
Ha ez megvan, a linkelt oldalon jobb oldalt a Bios Beep codes résznél a bios típusát kiválasztva megnézed, hogy a sípolás mit jelent.
Kérlek fejts ki bõvebben mire gondolsz, mert nem értem hogy tudtam volna és hogy tudom megoldani a problémát. Amint már azt irtam az általad küldött angol nyelvû linket nem igazán értem, mert nem elég hozzá az angol tudásom!
98SE elvileg bootol lemezrõl.
Ha nem, akkor floppy-ról bootoljon, Innen szedj le bootdisket, arról bebootolsz dosba, majd onnan indítod a telepítést...
Nekem van egy másik gép ami PII-es
És le formáztam a winchestert és nem akar el indítani semmijen cd-t
Hogy telepítsek rá op rendszert.
Próbáltam a:95,98,2000,xp.
De azt irja Hibás rendszer lemez
Lehet hogy eredeti operációs rendszert kell hozzá venni???
Elõre is köszönöm:Katona Csaba
Az ábrát megnéztem. Az a lényeg hogy minden jumper a default helyen legyen? Az alaplap bekapcsolás után sokat pittyen, nem egyet.
Remélem ez az ábra tud majd valamit segíteni. De a helyedben kipróbálnék egy másik VGA-t is ;)
És hányat "pittyen" bekapcsolás után ? Ciklikusan sokat vagy 1-et?
Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz Radeon RX 480 8GB 16GB ram
Integrált vga nincsen, akkor nem vettem volna pciost :) A memória memtesten átment, akitõl vettem a vga-t azt mondta mûxik(200ftot adtam 2db vga ért, nem hiszem hogy átvert). Marad a bios reset. Na most nekem p4es gépem van sosem volt dolgom jumperes alaplappal. Melyik jumpert hova? :) Köszi a segitséget!