19
Hálózat probléma
  • szalkay88
    #19
    Sziasztok!

    Remélem nem gond, hogy nyitok a segítségkérésemnek egy topikot, nem találtam állandó "help" topikot ugyanis.

    Felmerült nálam egy probléma a WLAN kártyával kapcsolatban. Illetve külföldi fórumokon utánna olvasva következtetek arra, hogy azzal van probléma. Akkor leírom, hogy miről is van szó.

    Szóval a helyzet az az, hogy az XP megfő kék halállal, gyakorlatilag minden előzmény nélkül. Az üzenet amit kiír (a lényeg): DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, és amivel problémája van, az az ar5211.sys fájl.
    A laptopom egy Acer 5710Z, benne egy Atheros (AR5007EG) WLAN kártyával. A szoftver verziója a letölthető legfrisebb, nem azzal van a baj.

    Magyar oldalt e probléma kezelésére nem találtam, külföldi viszont akadt. Azokon volt egy egyszerűnek tűnő megoldási javaslat. Nevezetesen az, hogy töröljük le az Atheros drivert, majd nevezzük át az ar5211.sys ar5211.old - ra, aztán reboot, majd reinstall. A helyzet az az, hogy miután átnevezem a fájlt, újraindítok és újratelepítek, akkor a telepítés létrhozza az ar5211.sys fájlt újfent. Így fölösleges is átnevezni, mert nem ér sz*** se.

    Aki találkozott már ezzel a dologgal, vagy tudja a megoldást, kérem segítsen.



    Megj.: a hozzászólást csak átmásoltam egy másik számítástechnikai fórumból, ott nem tudtak érdemben segíteni :(

    Én már hajlok az új WLAN kártya vételére is, csak ha ismeritek ezt a problémát, akkor mondjátok meg, hogy melyiket érdemes venni, ami nem csinálja ezt, mert ez már bírhatatlan, most is CD-írás közbe szállt el!
  • 1488
    #18
    sziasztok

    van egy nagy problémám. Haversráccal lanozni szeretnénk, szoktunk is, x időnként. eddig mindig tudtunk, ment faszán a hálózat. azonban egyszercsak amikor összekötöttük a két gépet, nem jelezte. az én gépemen frankón kijelzi, hogy a hálózat kapcsolódva van, haverén nem. amikor próbálnánk beállítani a hálózatot (hálózati kapcsolatokban) azt írja ki hogy nem talál hálózati hardvert... eddig érdekes módon volt, semmi nem változott azóta.

    légyszi segítsen valaki, fontos lenne
  • NoTaTa
    #17
    Forditottal. De addig hogy akarsz netezni??
  • tobias88
    #16
    Hell, én hogy tudnám öszekötni a 2 gépem, ha mindkettő sima utp kábellel csatlakozik a nethez?? sima vagy fordtott kell hozzá??? mert simával nem ment
  • NoTaTa
    #15
    A ket gepen engedejezni kell azt amit meg akarsz osztani.
    Jobb klikk a fajlra es megosztas engedejezese
  • NoTaTa
    #14
    Az XP cd segitsegevel minden megoldhato vagy tedd fel a halozati kapcsolatra az ipx/spx protokolt
  • cr3ativ3
    #13
    Hi!
    Segítség kéne gyorsan.

    A lényeg, hogy van egy XP-s gépem, és van egy w98-as is. ezek ketten rá vannak kötve egy routerre, a router még egy modemre (az internet miatt)
    Mindkét gép látja saját megát, de egymást nem. Hogyan kell beállítani hogy fájl és nyomtató megoszás működjön két gép között? Akármit csinálok vele - egy munkacsoportba rakom őket, protokollok fel vannak telepítve... stb.. - de interneten kívül semmi :(
  • nemcsakfeel
    #12
    a masiknak lehetoleg masik alhalozatot irjal, ugy nincs keveredesre lehetoseg. pl. 192.168.0.x
    a te gepedre fel kell tenned egy vmilyen netmegosztast, az uj halozati reszen meg ezt az x.es cimet beallitani atjaronak.
  • HRaVeN1
    #11
    Hello!
    Router osztja meg a netet, és én ezt szeretném még tovább osztani egy még egy hálókártyával, ami az én gépemben van. a routeres hálókártyának 192.168.1.5 az ip címe. A másiknak milyen ip-t (esetleg átjárót) adjak meg, hogy működjön, mert csak DHCP-vel megy a dolog.
  • nemcsakfeel
    #10
    Kártya 100 ra van állitva?
    bár 10 el is átkéne menni rajta gyorsan.
    közben más forgalom van? átmásoltad és ennyi ideig tartott, vagy csak a win becslése volt ( azt szard le )
    próbáld meg a QoS letiltását / engedélyezését..
  • adam17
    #9
    Ja, és crosslink UTP kábel! ;)
  • adam17
    #8
    Nekem az lenne a gondom, hogy 10/100 -as hálókártyával kb. 75 perc áthúzni nővérem gépére egy cd-s filmet... Sztem ez nem normális...
    Tud vki segíteni?
    Mind2 OS XP! (SP1)
  • zeus
    #7
    win95 XP együtt csak Netbeuival megy ha jól emlexem
  • perempe
    #6
    Nekem ment gond nélkül. Pár hónapja játszottam vele, jó kis game, második legjobb voltam benne akkor.
  • Mars
    #5
    Sziasztok, a problémám a következő: Nem tudok a gépemen játékot hostolni, mert senki sem látja a szerveremet. Tűzfal kikapcsolva, a szolgáltatómnál pedig nincs port-korlátozás(megkérdeztem). A játék a Line of Sight - Vietnám. ASE-ben nincs benne, tehát kilőve. Minden peccs rajta, Hálókártya driver legújabb. mi lehet a gáz????? HELP!!!!
  • Tovi
    #4
    Ip cím beállítások? Subnet mask beállításai? Munkacsoport?
    A Realtekes kártyánál a half duplex mód legyen belőve.
    Ha ezek be vannak állítva, akkor passz.
  • szasza_1
    #3
    Levannak zárva. Ha leveszem róluk a végzárt, akkor nem is küldenek csomagokat. Elér a másik kártyáig a cucc, mert villog rajta a vétel led, de az oprendszer nem csinál velük semmit.
    Az egyik kártya egy SMC EtherCard PLUS Elite 16 ISA, a másik egy Realteck 8029 -es PCI kártya. A Realteck -nél a vonal sebességnél kivállasztottam a BNC 10Base2-öt, a másikon meg csak BNC csati van. De van hozzá egy ezstart progi, és ott lehet az EPROM-jába a beállításokat elmenteni, is ott is a BNC választottam ki. Meg különben is, egyszer már müködött, amikor a dxdiag-ban a IPX kapcsolatot teszteltem, és utánna már a Windows is látta a másik gépet, lehetett rendesen másolgatni.
  • szasza_1
    #1
    Hali mindenkinek!

    Két gépet össze szeretnék kötni BNC kábellel, de valamiért nem látja egymást a két gép. Az egyik gépen WIN95 van a másikon WinXP. Már össze-vissza nyomkodtam mindent, és egyszer sikerült is mükődésre bírni, de amikor újból bekapcsoltam a gépeket, akkor megint nem műkődött. TCP/IP meg IPX protokol van fent a gépeken. Olyan, mint ha elvesznének a csomagok, mert mindkét gép küldözgeti őket, de a másik gépen a fogadott csomagok 0-n vannak. Pedig a win95-ös gépben lévő hálókártyán villog az RX is meg TX is, de mégsem kapja meg a csomagokat az oprendszer.

    Segítségeiteket előre is köszönöm.