42
  • Bucser
    #42
    Vegél normális monitort.... Meg szemüveget.... Ez nem GF 2 vagy GF256.... Mellesleg van ahol az Ati kartya szarul elmossa a texturakat és az NVidia kezeli jol a szinekkel együtt... Mellesleg izlés kérdése...
    Sh4d0w : Valoszinüleg van pénzed megvenni a félmillas fireGL kártyát maxhoz ha ennyire tudod.... Én azert megmaradnek az nvidia kartyaknal maxolni... Ugyanis lehet FireGl sokkal jobb teljesitmenyben (mindig is az volt) de árban... el kéne adnom a lakásomat, hogy normalis gépet épitsek ra... szal gyakorolni igényesen amatörködni marad az FX Ha meg profi leszek a cégem majd szépen fizeti a FireGL árát:)))
  • Gabest
    #38
    Hm, nem tudom hogy lett a "ha"-ból "hagy"... már írásban is hadarok.
  • Gabest
    #37
    Na de hagy egyszer már nem fér, akkor hová dugjam? (ne, "azt" ne javasold :)
  • Pöty
    #32
    Én szurkolok az Atinak és nagyon impozáns kártya ez a 9700-as de ez a 15 mikronos cucc messze nem kiforrott. A javitott/átdolgozott kártya biztos nagyon jó lesz, de driver ügyileg még mindig nem lehet megbizni az atiban. Nem minden fut jól és gyorsan velük. Az meg egy érdekes dolog hogy az újabban gyártott 9500 asokhoz nem jó a régi driver hanem speciális kell. Viszont gyorsabb! :) Annyi biztos hogy lesz idejük bőven pofozgatni a kártyát mire kiadják. Állítólag már most majdnem ki tudnák adni de a piaci helyzet nem ugy diktál. Most előnybe vannak. Na jó éjt mindenkinek! Hardveres infót ilyen lamer helyről nem szabad szerezni... de a tudományos cikkek jók! :)

    (aki nincs képben ne hőrögessen be légyszi! tudom hogy itt bevett szokás! :P)
  • Pöty
    #31
    Erre azért ne vegyél mérget! (már mint ezekre a hűtési és tuningolási adatokra)
  • Pöty
    #30
    Egyébként a 499 dolcsi referenciaár. Lesznek gyártók akik ennél sokkal olcsóbban fogják adni mint mindig. És teljesen le akarják fedni vele a piaci szegmenst szóval lesz jópár butitott változat. Egy alulhajtott példányt jóval olcsóbban meg lehet majd kapni, persze igy is drága!
  • Pöty
    #29
    Ebben valószinűleg igazad van, bár az FX "értékét" igy előre nehéz lenne megbecsülni. Majd a gyakorlatban kiderül...
  • Pöty
    #28
    Te kib*szott okos gyerek vagy mi?
  • Pöty
    #27
    Nézz körül bátran a neten tesztoldalakon! Ha tudsz angolul akkor még akár igényes és kimerítő teszteket is olvashatsz! Az a programozhatósági mélység amibe az nVidia belement és a saját shader programnyelv nagyon előre mutat, de ami az igazi nagy featuréja az FX-nek a fotorealisztikus 128bites lebegőpontos szinhasználat. Ha valakit érdekel a minőség (mondjuk grafikusok, stúdiósok, mittudomén) azok majd biztos a kamu 32bites kártyát fogják használni ami a valóságban 24bit nem (és ráadásul nem is támogatja a profi alkalmazásokat)? Ezen a téren az ATi sehol sincs! Aztán ilyen dolog még a vadi uj anizotropikus szürési rutin akár 8x-osig és az nVidia állítása szerint a 4x FSAA-t veszteség nélkül csinálja kártya és 8x anizo + 8x FSAA mellett is talpon marad simán nem ugy mint a GF4-ek. Persze ez majd kiderül ha megjelenik, lehet hogy parasztvakitás. Ott van még a 4:1 veszteség nélküli szintömörités ami állítólag meg 4szerezi a memória sávszélességet (ebben kételkedem...)

    Aztán képzeld el kedves oktondi Sh4dOw hogy hardveres videotömörités lesz rajta gyárilag ugyanugy mint a radeonokon! Talán azért mert csak igy van pofája annyiért adni az nVidiának.

    Az viszont egy érdekes dolog hogy a GF2 óta 128bites memóriabuszt használ az nVidia, ha kijön az uj radeon dupla textúrázó egységgel le fogja nyomni biztos! De nem hiszem hogy sokkal.
  • Gabest
    #25
    Ezt most komolyan gondolták hogy egy értékes pci slot-ot egy hűtőszekrénnyel fog a user kitőlteni?
  • _VaM
    #20
    Más kérdés, hogy ár/érték-ben meg sosem fogja utólérni a 9700Pro-t...
  • _VaM
    #19
    Úristen te honnan szedsz ekkora marhaságokat? Méghogy az ATI feature-jei labdába sem rúghatnak...ez a néhány kis apróság nem fog csodákat művelni, és hogy a Radeon csak játékra jó? Mér mégis mire készül szerinted az FX-szel egyetemben? A fejlesztők úgy sem ilyen kártyákat használnak...Vagy ha most arra gondolsz, hogy pl ilyen királyul tudja az FX realtime futtatni a fairy-s techdemo-t, akkor nagyon el vagy tájolódva, mert azt ugyanígy tudja a 9700Pro is...max egy picivel lassabban. Az hagyján, hogy az nVidia most próbál mindenkit elkápráztatni, meghogy mennyire sokat tud a kártya (elvégre is el kell adni valahogy...), de nem kell mindent egyből elhinni amit látsz/hallasz...
  • Power
    #16
    Ebben nincs semmi olyan "ami mellett az Ati labdába nem rughat".
    Vakítás az egész, felesleges több ezer utasítás, ha vannak ciklusok és szubrutinok.
  • Borg
    #11
    "mert az FX olyan featurékat tartalmaz ami mellett az Ati labdába nem rughat"

    Felsorolnád ezeket?:)))

    Amúgy a legfrisebb infók szerint 499$ dollár vagy a felett lesz az induló ár. (gyk kb 150ezer forint lesz itthon, kb márciusban az itthoni megjelenéskor..)

    /Csak megjegyzem, hogy a 9700PRO 399$ volt kezdetben...
  • Pöty
    #9
    A hűtés egyenesen gagyi, simán visszakeringeti a levegőt! Legalább annyi eszük lehetett volna hogy ha már ugyis 2 slotot használ átlósan tehették volna a csatlakozókat.

    Te lasszi: honnan veszed hogy az ATI uj kártyája annyira ütős lesz? Az biztos hogy tuti lesz de az FX még egy nap meglepetés mert az elméleti dolgoknak ki kell sülniük gyakorlatban is. De arra mérget vehetsz hogy az uj ATI kártya csak játékra lehet jobb picivel mert az FX olyan featurékat tartalmaz ami mellett az Ati labdába nem rughat. Az persze megint kérdés hogy ki fogja ezeket kihasználni? Arra viszont mérget veszek hogy az FX-hez legalább fél évvel korábban normális driverek lesznek!
  • Borg
    #8
    Ehe:)
    Nemtom figyeltétek e a hireket, a múlt héten volt a sapphire R9700PRO-ról (kép a topicban), passziv hűtéssel.
    Namost ha az ati 325/310en megoldotta PASSZÍV hűtéssel, ráadásul még 0.15 technológiával, akkor nem kell vitatkozni azon, hogy ki van technológiai hátrányban.
    És az sem mellékes kérdés, hogy az R300as chipet simán lehet tuningolni 400Mhz-ig még igy is...

    Ha az nvidiának tényleg ilyen hűtéssel kell megjelennie, meg a 10es PCB stb, akkor nemhogy 400$, de lehet hogy még a duplája is lesz...
  • sztavrosz
    #5
    Ahogy elnézem ez valami überfasza "kis" kártya lesz. Az ATI végnapjai megvannak számlálva. :-))
  • Borg
    #4
    ezt a fórumba már tegnap belinkeltem... (digitimes)
  • WiLDoR
    #1
    vazz' alig van durva hűtés ezen a kártyán...már a gf4ti4600-okon, meg úgy általában a gf4ti-okon is elég durva hűtés van, de eeeez (az otes) viszi a pálmát...

    ha így haladunk, akkor 2 generáció múlva, már nagyobb venti lesz a grafkártyán, mint a procin...