122
Merre vannak jó fegyverboltok ?
-
#82 A légfegyverek ill. flobertek torkolati energiája kevesebb mint 7,5 joule. Ezt törvény szabályozza! Hiába veszel 9 mm-es flobertet a lövedéknek akkora az energiája, hogy jóformán szemmel látható! Akkor inkább csúzli! De ha okos vagy veszel egy kisebb kalibert és vannak tuningolási eljárások..... :)Csak a flobertekre Leszögezem természetesen hogy távol áljon tölem az ilyesmi mert törvényellenes. -
#81 ami legálisan beszerezhető, az haszontalan
még mindig jobban megéri egy konyhakés, mint egy ilyen 4mm-s vacak....itthon is van egy, de én kiröhögöm -
#80 globális?......pl. napalm? -
#79 Önvédelemre a gáz-riasztó fegyver legálisan beszerezhető, ehez kell egy gáz-riasztó fegyverre szóló vizsga (olyan 6.000-10.000 Ft), ha jól tudom, csak bejelentési kötelezettséged van rá. Nyiltan természetesen sehol sem viselheted.
Önvédelmi maroklőfegyverhez fegyvertartásit szerezni csak nagyon jó kapcsolatokkal lehet, nem szivesen adják meg senkinek, volt rá példa ismerősnél, hogy a rendőrség inkább testőr felvételét javasolta. Alanyi jogon jár viszont a bíróknak, ügyészeknek, politikusoknak államtitkári szinttől fölfele valamint polgármestereknek. TomBond által leírt módon megy a megszerzés.
A Vadászfegyverek esetén két vizsga is kell, egyfelől golyós vadászfegyver és/vagy sörétes vadászfegyverre szóló vizsga, ezen kívűl pedig kell valami vadászvizsga is, ami a különféle vadászspecialitásokra megy rá (mikor milyen vadra lehet vadászni, a különféle vadak megkülönböztetése, stb.) - ennek ára 30.000 és 60.000 Ft között mozog. Elméletileg két vadászfegyvered lehet. Sok vadász azonban egyfajta önvédelmi fegyvernek is tartja fegyverét (lásd a nemrég történteket). Erről tudni kell, hogy a szabályok szerint minden fegyvert csakis a céljának megfelelő feladatkörben lehet használni. Tehát sportfegyverrel vagy önvédelmi fegyverrel nem vadászhatsz, vadász vagy sportfegyverrel nem védheted meg magad. A nemrég történtek (mikor egy illető a házába behatoló tolvajt lőtte meg) esetében is az illetőt valószinüleg el fogják itélni e miatt, bár ez már jogi téma, ami nem kenyerem...
Az utolsó tétel a sportlövészet. Ehez is kell vizsga (sportpisztolyhoz önvédelmi pisztoly vizsga, sportpuskához golyós vadászfegyver, traplövészethez sörétes vadászpuska vizsga), utána csakis sportlőtéren, sportlövész szakosztályok tagjaként lőhetsz, alaphelyzetben a szakosztály által biztosított fegyverrel. Ha egy évben két minősítő sportlövészeten veszel részt, és megkapod az MTTSZ-től a sportlövői engedélyt, maximum két sportfegyvert vásárolhatsz, az önvédelmi fegyverhez hasonló módon (megszerzési engedély, vásárlás, utána regisztrálás). Ha ezek után egy évben nem lesz meg a két minősítő lövészet, akkor azonnal visszavonják az engedélyt, és le kell adnod a fegyvereidet. A sportfegyver természetesen tág határok között mozog, láttam már .357-es Magnum kaliberű revolvert, mint sportfegyver :)
Ezt a fegyvert azonban csak a tárolási hely (alaphelyzetben a lakásod) vagy a lőtéren lehet, illetve e kettő között szállíthatod, normál helyzetben szétszedett állapotban (sportpuskák esetén a zárdugatyú külön, stb.).
Annyit még, hogy fegyverboltban is csak olyan lőszert vásárolhatsz, amilyen fegyverre van engedélyed. Tehát ha van egy 12-es kaliberű sörétes vadászpuskád, minden engedélyel, akkor csak 12-es kaliberű sörétespuskába való lőszert vásárolhatsz. -
#78 Kecskeméten lehet Airsoftot venni? -
#77 Nem hiába nem osztogatnak minden sarkon fegyvertartásit! Egyébként is a kisebbséggel szemben valami hatékonyabb kéne, valami globális! -
#76 Mert ha helyzet van akkor te lelövöd? Ugyanmár... -
#75 Üdv mindenkinek! Egy hete vásároltam egy Magnum me 38 típusú flobert fegyvert. egy gondom van, hogy horribilis ára van a lőszernek (a lególcsób helyen 30 ft). Kérdés lenne tehát hogy tud-e valaki olyan helyet, ahol ennél olcsóbban lehet kapni 4 mm-es kaliberben. Az a vicces, hogy Parabellumba való lőszer 40 ft!!! És az nem flóbert és pláne nem 4mm. -
#74 Hogy alkalomadtán meg tudják védeni magukat a kisebbséggel szemben -
[DFL]vajdi #73 igaz a légpuskákkal nem sokat ártunk egymásnak :P -
[DFL]vajdi #72 mi a faszé kell az embereknek lőfegyver??? -
[DFL]vajdi #71 hat nemtom, sztem ha valaki vadászni akar akkor az vegyen egy íjjat és harcoljon meg az élelemért (kutya nélkül)... aki meg embert akar ölni az elötte lője le a csaladjat... aki meg célba akar löni az meg lőjön csuzlival -
steweee #67 ha jól tudom csak gázfegyverre adnak ki magánszemélyeknek engedélyt - önvédelmi célú fegyverek,pl vadászpuskához sokkal könnyebb legálisan is hozzájutni és az a macit is leteríti,csak nem tudod magaddal vinni feltűnés nélkül- élesre nem kaphatsz engedélyt ha csak nem vagy milliomos vagy nem vagy sportlövészegyesület tagja huzamos idő óta.igazából sehogyan sem jó,ha van is engedélyed,mondjuk sportlővő,akkor sem hordhatod magadnál csak kitárazva sportszatyorban vagy vmiben,és nyilván így éles helyzetben sem fogod tudni használni.ha meg megtöltve hordod a kabát alatt,akkor meg fogják kérdezni használat után hogy miért is volt így nálad, és tutira megpróbálják elsütni hogy direkt lőttél le vkit, mert a rendőrségnek így egyszerűbb. -
#66 tudtommal a jelenleg kapható gázhajtású p99esek mind el vannak baszva, nem megfelelő a felépítésük -
#64 P-38 a Móka nem ez a gagyi Rex felügyelős P-99 :) -
TomBond #61 Nem emlékszem!
De minek a rendőrség úgy is lenyomoz és pontosabb mint az erkölcsi.
Úgy is minden lépésnél fizetsz mint a katonatiszt.
-
#60 gondolom erkölcsi bizonyítvány meg valami nyomós indok csak kell, vagy nem? -
TomBond #59 Ha valamit kihagytam bocsi! -
TomBond #58 [HUN]PAStheLoD: Had ne emlékezzek az árakra, én 1994-ben vizsgáztam, azóta biztos az árak is változtak. A fegyver és a "tőttény" sok mindentől függ erre nem akarok kitérni.
Egyébként ez olyan mintha azt kérdeznéd mennyibe kerül a számítógép (ki mennyit költ rá, és mik az igényei).
TheZsenyka: A kampós megoldás tetszik :-D
Egyébként a dolog menete (ha minden elsőre sikerül bonyolítás nélkül):
1. kitalálod hogy fegyvert akarsz
2. jelentkezel egy fegyvervizsgára felkészítő tanfolyamra
3. elvégzed aminek a végén levizsgázol a választott kategóriára
- 4 kategória van: golyós vadászfegyver, sörétes vadászfegyver, gáz- és riasztófegyver, fegyverkereskedelem
4. a vizsga után kapsz egy: VIZSGABIZONYÍTVÁNY-t
5. ezzel besétálsz a rendőrségre és kiváltod a MEGSZERZÉSI ENGEDÉLYT (ez ha jól emlékszem 3 hétig érvényes de nem biztos hogy jól emlékszem)
6. ezzel besétálsz a fegyverboltba megveszed a fegyvert
7. visszasétálsz a rendőrségre és bemutatod a fegyvered
Amit kihagytam az az orvosi vizsgálat, ugyanis alkalmasnak kell lenni. Kihagytam még azt is hogy kimegy a rendőrség és megnézi a helyet ahol tartani fogod a fegyvert.
Tehát FEGYVERTARTÁSI ENGEDÉLY-t csak akkor kapsz ha van saját fegyvered, ugyanis ebbe írják bele a fegyver típusát, a caliberét, gyári számát stb.
Egyébkét az engedélynek 2 érvényessége van: külön az orvosi 4 év, engedély 5 év.
Ennyi ha van még kérdés akkor lehet kérdezni. bocsi ha kicsit hosszú lett. -
#57 Nimrodban megkérdeztem, ott van 39 ezer kofferral+mindennel, szerintem elég jo ár, lehet, hogy megveszem -
TheZsenyka #56 Egyébként nem lehet, hogy egy konkrét fegyverre letette a vizsgát és engedélyt is kapott rá? És ha nincs is neki, bármikor vehet bizonyos kalibert (mittomén, nem értek hozzá)
Esetleg rendőr, vagy más olyan foglalkozása van, amivel automatikusan jár ilyen engedély. De mondom, csak tippelgetek. -
TheZsenyka #55 K.András: kételkedem abban hogy valóban van ENGEDÉLYED fegyver nélkül, ugyanis engedély csak fegyverrel jár annélkül nincs (ha van mit írtak bele?)
:)
hát biztos kampók állnak ki a kandrisból és ha sarokban áll, rá lehet akasztani a stukkereket (fegyver tartási engedély) :) -
#54 Mennyire költséges ez a fegyveresdi? Tanfolyam fegyver tőttény stb..?? -
TomBond #53 -
#52 hey! neked van AK-47 esed ? Mert ha van add má' köccsön egy kicsikét! Csak a haverokkal elmennénk szórakozni :DD
-
#51 na akkro mit érdemes venni CP99 árvonalában ? -
TomBond #50 No emberek!
Érdekes dolgokat olvastam (néha jókat mulattam is)
Tisztázzunk már pár dolgot (nekem van engedélyem is és fegyverem is):
K.András: kételkedem abban hogy valóban van ENGEDÉLYED fegyver nélkül, ugyanis engedély csak fegyverrel jár annélkül nincs (ha van mit írtak bele?)
Freak: Véleményem szerint az umarex nem gyárt igazán jó cuccokat, nekem is volt, inkább csak mutogatni jó (ez a saját véleményem kettőből kettő megfeküdt)
Cat: a második (fegyveres) variációnál kizárt hogy jogosnak ítélje a hatóság a fegyverhasználatot (részeg emberre nem is illik lövöldözni) tehát sitt
Mindenki: Ne gondoljátok már hogy ha fegyver van nállatok rögtön tiétek a világ, valóbn ad önbizalmat, de a túlzott önbizalom sokkal károsabb mintha nyuszi lennél
"Hősnek lenni a világon a legrövidebb foglalkozás!" (bocs ha nem pontosan idéztem) -
#43 ebben az UMAREX az etalon, ami ennél jobb, az általában sport célokra lett gyártva, és 2x annyi a legolcsóbb -
#42 Azt nem tudjátok, hogy hol lehet veszerezni ilyen patron átalakítót ami a képen van ? Hogy lehessen használni hagyományos szifonpatront is a pisztolyokhoz... ami a képen van az belemegy a CP99-be is ???
-
#41 akkor te mit ajánlanál ?
van valami jobb, nem tul drágán ? -
harcu #40 bocs,
www.nimrodderringer.hu -
harcu #39 kb 40-45 között fogod megkapni a cuccost. Nézz szét pl a www.nimridderringer.hu-n, asszem, ott is forgalmazzák. Ellenben apróhirdetésekben kb 40-ért lehet hozzájutni. Kollégámnak van Cp-99-ese, jó-jó, de nem az igazi. -
#38 kösz a segítséget, majd körülnézek...
amúgy kb. mennyibe kerül egy fekete alapváltozat ? 30-40 ? -
#37 na jó....
csak egy Desert Eagle van nálam éjjel nappal -
#36 Én egy jó kis AK-47 -es géppityut tartok a kabátom alatt, eddig még nem mertek kötözködni -
#35 dejóóó megint 1 fegyvertopic :( -
#34 nem is hagynám benne, azért ez nem USA :)) -
K.András #33 Én azt mondom hogy otthon elmegy, egy de kocsiba nem valo fegyver,föleg ha a saját nevedre veszed,sok a kocsi feltörés, és ne tudd meg micsoda procedura elhagyni egy fegyvert! -
#32 hálistennek, de tudod, jobb félni......... -
K.András #31 Nekem specko van engedélyem, és mégsincsen fegyverem, egyenlöre nem is kell, bár lehet elöbb utobb bemegyek a boltba és veszek egyet, de nem érzem szükségét pedig voltam nem egy keményebb helyzetben...