3Dmark03, és az eredmények!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
hehehe, ez azért szerintem túlzás 😄D

NeoMaN
Azért erõssen elgondolkodtató:
1. Microfos + NV szövetség (xbox, dx8)
2. x-box nem fogy, microfost sokat bukik rajta, nvdia mégsem adja olcsóbban a microfostnak az NV30-at
3. microfos új partnert keres az xbo2-höz. Megtalálja az ATI-t.
4. A ATI csak még drágábban tudná adni a csippeket mint az NV, ezért kell egy stratégia, hogy az ATI-nak nagyobb legyen a nyeresége, és feljebb mennyenek a részvényeinek az értékei.
5. A mikrofos beajánlja nekik, hogy ellehetetleníti az NV-t a DX9-el, ezért cserében olcsóbban kapja a csippeket az ATI-tól..
5. A mikrofos megváltoztatja a dx9 specifikációkat, az nv-nek azt mondja jó lesz a 32bites shader is. Közben az ATIval közösen a 24bitre gyurják a cuccot
6. kijön az ati és tarol. Az nv-nek már nincs ideje átgyúrni a csipjét, muszály kiadnia hogy le ne maradjon nagyon az ati mögött.

Összeesküvés elmélet.. 😄
Azé õszintén: lehet benne valami..Itt miilió dolláros tételektõl van szó, tehát MINDEn elképzelhetõ..

ollie
na, szóismétlés rulez

ja és tényleg korrekt volt a válaszod, látszik, hogy nem köztözködni akarsz.

ollie
Hát ha kicsit szaggat a játék és téged zavar, akkor lejjebb veszed a részletességet és kész. Pont te írtad, hogy a képminõség nem számít neked. De ha tényleg így van, akkor meg te tényleg egy elégedett FX tulaj lehetsz, és elhiszem hogy elégedett vagy vele és nem csak elfogult, szal neked megfelel az FX.

[NST]Cifu
Na ez egy korrekt reagálás volt, dicséret érte.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

szebb a kép és még sem lesz jobb a játékélmény (persze bemesélhetjük magunknak, mert amirõl azt hisszük, hogy jobb, az már egy lelki megnyugvás és biztos jobbnak is fog tûnni)
nekem legalábbis végeredményben a játékélmény a fontos!
ha már egy kicsit szaggat valamelyik játék az sokkal idegesítõbb, mintha valamivel gyengébb képet kapnák
én is fps õrült vagyok, persze mérsékkel (nincs zseton 100ezer forintos kártyákra)
ezért nem igazán érdekel az AA, AF. ha érdekelne persze biztos radeon-t vettem volna...

[NST]Cifu
Persze, ha nem egymás mellett látod a két képet, akkor nem tünnek fel az olyan dolgok, mint pl. hogy az UT2k3-ban a rakéta sokkal kevesebb füstcsóvát hagy maga után, vagy hogy kevésbé szép az árnyékolás. FX5600-on mi csináltunk ilyet (képlopás és utána összehasonlítás) és bizony ott voltak a látható különbségek...

De nem tudom, mi a ráknak tépjük a szánkat, ezt már nem egy és nem két HW oldal végigrágta oda és vissza, képekkel, olykor animációkkal illusztrálva. Ha nem hiszel sem nekünk, sem nekik, akkor meg örüljél, hogy milyen szuper kártyád van, amelynek milyen szép képe van, és milyen gyors is minden játék alatt...

Végszónak álljon itt egy másik FX5800 tulaj hozzászólása a Gyõzzetek meg, hogy ne FX5900 Ultrát vegyek! topicból a HWSW.hu fórumáról (amúgy érdemes elolvasni, jókat lehet röhögni rajta, és némi Deja Vu érzés keritheti az embert hatalmába...):

"Nos, Gabber!
Én is csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz. Szinte kivétel nélkül minden tesztben jobbak az ATi kártyák, mint az nVidiák. Amint láthatod, én egy 5800-ast birtoklok. Elképesztõ volt látni, ahogy a haver 9600Pro-ja 3dmark03 GT4-ben jobb eredményt produkált, mint az én kártyám, ráadásul gyengébb hardware környezetben. Nagy feeling egy ilyen kártya, lehet mutogatni, hogy milyen brutális darab (én is amiatt vettem anno, nem tájékozódtam eléggé), de sajnos a teljesítménye nem azonos a kinézetével. Minden egyes kategóriában az ATi kártyák a jobbak sajnos."

HUmanBandi
Nem volt látható különbség.

ASUS, P4 2.4@3 GHZ, INFINEON 512 MB+ 512 MB SAMSUNG DDR, MSI FX 5800(486@966), Codegen 8011+480W 3DMark:5175 Aguamark:35250 bövebben: http://l--bandi.uw.hu/01/agep.html

ollie
Valszeg azért mert rosszabb lesz a képminõség (errõl ugyancsak a hw oldalak számoltak be), nagyobb fps, rosszabb képminõség.

ollie
Áruld már el, hogy honna vetted, hogy az ATI állította bármikor is, hogy az NVIDIA csalt, mert ilyenrõl nem tudok. A csalásokról a elõszõr a hw oldalak teszteiben számoltak be.

Jacek
egyedul vagy ezzel a vilagon😊

HUmanBandi
Nekem például ha több pontot kapok egy új driverrel akkor a gaame-kben is nö az FPS!

ASUS, P4 2.4@3 GHZ, INFINEON 512 MB+ 512 MB SAMSUNG DDR, MSI FX 5800(486@966), Codegen 8011+480W 3DMark:5175 Aguamark:35250 bövebben: http://l--bandi.uw.hu/01/agep.html

[NST]Cifu
Gondolkozz, egy benchmark program hogy lehetne hardware specifikus? 😊

janos666
ÉS az új nVidia driverek ugyanúgy videólejátszás stílusban csalnak, vagy ezek már tényleges teljesítményt növelnek ennél az egy programnál?
Én úgy elékeztem, hogy a program alapból hardware specifikus, de valószínûleg neked van igazad. (nincs kedvem visszakeresni)
[NST]Cifu
Nem volt semmi ilyesmi. Az ATi korábbi Cataclyst-je (emlékeim szerint a 3.0) tartalmazott egy kisebb mértékû optimalizációt, ami valóban 2-3%-ot jelentett. A botrány után az ATi eltávolította a programspecifikus optimalizációt, azóta egyik ATi driver esetén sem merült fel csalás lehetõsége.
Az nVIDIA esetén azonban azóta is folyamatosan találtnak optimalizációkat...

janos666
És a nép boldog, a gazdaság pedig virágzik!
janos666
Egyébként ezt a futuremark-os csalást nem maga az ATI kezdte azzal, hogy ATI kártyákra optimalizálták az egész tesztprogramot????? Igaz, ezzel csak valami 2-3%-ot nyertek.
te meg csak nevetsz..
ahogy julius caesar mondaná... ha circus kell a népnek, akkor mi rendezünk cirkuszt

janos666
Az, de ha már nincs mirõl beszélni akkor jön a vitatkozás, vagy a viccmesélés. Mivel ez itt hardware topic ikább mellõzzük az utóbbit.
Jacek
ez mar tenyleg lol kategoria😊))

HUmanBandi
Miért asszed te jobban tudod? :-(

[NST]Cifu
Te már csak tudod...

HUmanBandi
Aha persze!

[NST]Cifu
Amennyire mostanság odafigyelnek a drivercsalásokra, csodálkoznék, ha lenne az ATi driverjeiben bármiféle csúnyaság. Ha lenne, már biztos megtalálták volna.

HUmanBandi
Ja még eben is jobbak az NVIDIA-k!

janos666
Vagy csak jobban nyomják! Sokan szeretnek pont azzal vádaskodni amit õk maguk követnek el és így még kevésbé lesznek feltûnõek. Nomeg az ATI-t sokkal kevesebben is szeretnék mostanában bármin is rajtakapni. Nade igen, az nVidia driver-ei tesztekben sokkal ügyesebbek!
HUmanBandi
Vagy csak ügyesebben :-)

[NST]Cifu
Talán meglepõ, de nem sikerült rajtakapni az utóbbi idõben ilyesmin. Az nVIDIA-t viszont igen. Már párszor leírtam milyen módszerek vannak erre, és eddig nem vettem észre változást pl. az exe átnevezése után ATi-n.

Egyébbiránt nem véletlen, hogy mostanság a komolyabb tesztoldalak már mind kerülik a beépített benchmarkokat, és saját teszteket futatnak...

ollie
Annyit nem, mint az nvidia.

HUmanBandi
És most öszintén szerinttek az ati nem csal?

ollie ez egy feldobott csont számomra, amin lehetne rágódni, de ahoz elõbb le kellene esnie...

de, ráadásúl az xt is pont azt jelenti "csalni", nem? :c

Az FX kártyád alapból "csal",nem elég az?! 😊

engem csak azért érdekel, mert csak akkor tudok egyes dolgokat elhinni, ha látom...

mingyár nyitok egy fórumot, ez lesz a címe Hogyan lassítsuk le a rendszeridõt, alcíme: hogyan lopjunk autot a futuremarknal 😊)

ollie
nemtom de nem is érdekel

húúúúúúú, eezt kipróbálnám... 😄 hogyan lehet lelassítani a rendszeridõt???

ollie
Ja nyílván az összes átverhetõ, ami a gép belsõ óráját használja hogy kiszámolja az fps-t.

[NST]Cifu
Elárulok egy titkot: a legtöbb benchmark átverhetõ ezzel a módszerrel 😊

Ez olyan dolog, mint az autólopás - ha valaki nagyon akarja, akkor úgy is talál módot rá. Az ilyen elvetemült szinten csalók ellen pedig nehéz tenni. Mindenestre szerintem nem az ilyen szintû csalás az, amitõl félteni kell a 3DMark-ot...

ollie
Hát nem rossz géped van.

ollie
Olvastátok a cikket hogyan lehet átverni a 3dmarkot, és gyakorlatilag bármilyen jó eredményt lehet feltölteni?

Könnyen átverheto a 3DMark

Én személy szerint már sajnálom õket, hiszen a csalásokról nem õk tehetnek.

Jacek
3.6 P4, 1g ddr dualban , 98pro 440/400-on

janos666
De van harverspecifikus optimalizálás (vagy mi a fasz). És arra már rálehet mondani, mit is szeret. És azért a AI BIOS csak "okosabb" egy kicsit, nem döglik meg mint a hal.
HUmanBandi
Mér mid van neked?

Jacek
en 2001-ben 5-ik 03-ban nzolcadik lennek ha kuldenek de nem fogok😛

ez csak anyit jelent, hogy sokkal jobban fel lehet húzni, mint pl egy gf2ti kártyát, amit szinte nem is lehet (a kártyák húzhatósága tényleg különbözõ, de a program ugyanaz)
a prgoram nem gondolkodik, nem különböztet meg semmit, nincs lelke, érzelme, nem radeon vagy nvidia fan
AUSUS is jön a mesterséges inteligenciájával, amikor egy hal okosabb nála, jah ASUS alaplapom van, megse szólaltam :p

szal elegge vgara mennek ezek a progik

nem 2003 hanem 2001 ugyan de eleg vicces hogy gef3ti200 alapon 7600pont 220/450en 9232 kicsit fura

NeoMaN
600megahertz = 2% (3dm2003ban)
(procisebességben +25%)
Ez nálam a nullával teljesen egyenlõ.

[NST]Cifu
???????

Hogy kevésbé számit bele, OK. Nade hogy nem számít bele....