14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
balu666 #2101 Nem mondom hogy jobb ami nekem van mint a samsung, de nagyon-nagyon meg vagyok vele elégedve, gyönyörű tűéles kép, mindenre alkalmas.
Csak ajánlani tudom, mindenkinek. -
#2100 Mire Mo-ra eljut, lesz belőle 100e... -
newegg.com on van egy moncsi... 250 dodo 19 colos acer! nem is rossz!!!! es az egesz 50 ezer ft atszamolva -
PunkZoli #2098 Samsung 930BF 19" os monitort néztem ki magamnak, főleg játékra,és filmnézésre alkalmanként, 110ezer körül van az ára.
Ha tudtok javasolni jobbat, netartsátok vissza :D -
obe #2097 én egy aoc lm728 -at néztem ki, 57.000 huf-ért, dvi-d, 8 ms, 700:1, 1280 x 1024
van vkinek erről tapasztalata? -
#2096 Erről mi a véleményetek?
LG 1715S1, 12ms, 1280x1024, 250cd/m2, 500:1, 160°/160°, 16,2 millió szín, 55K-ért.
Filmnézésre kell + egyéb apró dolgokra amihez tuti jó. Játszani nagyon ritkán játszok. Megéri? DVI sajnos nincs rajta, de ennyiért nemigen van DVI-s 17" moncsi sztem... (Mondjátok, ha igen!) -
#2095 köszi a válaszokat -
izb #2094 marhaság
értelme nincs -
Inquisitor #2093 Az amit állítottak az lehetséges, de abban hazudtak, hogy van teszt, amivel bizonyítható. Nem lehet mérni.
Egyébként is, egy 4ms monitornál ez a legjobb érték, közelebb van 6-8ms-hez szerintem. Nincs ezzel semmi baj, már a 16ms monitorokkal is lehetett szépen játszani.
Nem hiszem, hogy érdemes lenne cserélni. Csak ha valami pluszt ad a monitor, jobb képminőség, jobb láthatóság, élethűbb színek, stb. -
#2092 másik kérdésem, hogy érdemes lecserélni egy 4ms monitort egy 2ms-re? -
Richard90 #2091 huh én még ilyen programról nem hallottam, de lehet hogy van...
ha talál valaki, akkor engem is érdekelne... -
#2090 kellene egy monitor teszt program ami azt méri le hány ms a monitor, mert ma voltam egy samsung minta boltba ahol felvilágositottak, hogy a 4 ms monitorom hazugság mert a samsung a 8 ms monitorokra azt mondja 4ms-ek, és hogy van valami teszt ami ezt be is bizonyitja -
#2089 na igen,ezt is tettem,sőt még a beálítási file-ban is megnétem,és alapból 60HZ-volt. Ez amúgy a madden2006,és játszottam vele már egy éve,csak az új monitorral szarakszik. De az a durva,hogy evvel a monitorral is játszottam vele 2x,3ikra romlott el:S -
Richard90 #2088 Nekem ilyen volt a battlefield 2-nél de ott nem írt ki semmit hanem simán kidobott az asztalra.
A te problémád sztem az, hogy kaptad ezt az új monitrot ha jól gondolom... a régi sztem crt volt és azon a refrsh rate 85 hz volt.
Ezért szarakszik neked mert azt az értéket próbálja felvenni az új...
Megoldás:
1. vagy átírod a profile fájlban található beállításokat
2. újratelepíted a játékot, de előtte lemented a mentéseket (ezt ajánlom) -
#2087 Vagy fut egy refreshlock (vagy hasonló) program, ami alapból 85-100Hz körüli értékre húzza a refresh rate-et, vagy a játékban bent úgy van beállítva az optionsban, hogy 75Hz felett fusson.
Megoldás? Állísd le a programot, ha azzal húztad a refresh rate-et, illetve a játékban állísd vissza 60 v. 75Hz-re valahogy (nem ismerem a játékot, így tippelni sem merek, hogy oldható ez meg). -
#2086 privát üzi ment -
obe #2085 köszönöm szépen : # 2080, #2081 -
#2084 hi! kaptam egy lg 1940B-s 19-es monitort,beléptem a madden2006-ba,és azt írta ki,hogy out of range 75HZ... most ez mit tesz? -
#2083 Szerintem megéri még hozzátenni 8k-t. -
balu666 #2082 Az a LEGJOBB választás a 17' között,de hol lehet beszerezni 65k.körűl? -
balu666 #2081 TFT 17" Samsung 730BF /300cd/m2, 700:1, 160°/160°, 4ms, DVI-D/ br:66,250 Ft.-
Nagyon jó a képfrissítése,ideális játékhoz, filmhez.. -
#2080 ViewSonic VX724 a jó választás! -
obe #2079 sziasztok
szeretnék az öcsémnek venni egy jó ár/értk aránnyal bíró "17"-es tft monitort..
főképp játékra kell, de filmnézésre is szeretné használni, és van rá kb 60-65.000 hufnyi összegem, jómagam crt huszár vagyok, és nincs sok tapasztalatom a tft-monitorokkal, szivesen venném a hozzáértők segítségét...köszönöm -
#2078 itthon sehol nem lehet kapni 19"-os Asus moncsikat? Bécsben igen kedvező az áruk. -
#2077 abban az esetben igen, ha egyrészt a jelenlegi videókaridon van dvi, másrészt pedig nem rövid időre veszed a moncsit (gondolom), így előbb-utóbb minden videókártyán dvi lesz a szabvány csatlás. -
#2076 Hmmm, véleményetek szerint mindez megér +8e ft-ot? (Asus MM17D, Asus MM17T esetében) A 8e ft nem nagy különbség, de mégis... -
#2075 azt olvastam egy cikkekben, hogy az analóg összekötés esetén sokal többet kell dolgoznia a többszörös átalakítás miatt, tehát egyértelműen hátrányosabb, mint a dvi-d összekötés. -
Inquisitor #2074 Ha kellően vacak a VGA kábel (vagy a VGA kártya kimenete!), esetleg a környezetében sok zajt össze tud szedni, akkor analóg csatlakozás esetén a képpontok szine picit változik, ez van akit zavar.
Mázli és alacsony zaj esetén viszont semmi különbséget nem látni. -
#2073 lol koszos volt a monitor, asszem mégis csak jó :D -
#2072 2 hónap után 1 subpixel hiba va 1912w - viewsonic -
#2071 Ja, még annyit, hogy a gyakorlatban milyen észlelhető különbség van az analóg és a digitális bemenettel ellátott versenyzők között? -
#2070 Üdv!
Látom itt sok szaki összejött, ezért segítséget, tanácsot kérnék. Monitor vennék, 17" méretben. Szóval, nagyjából képben vagyok a főbb jellemzőkkel (kontraszt, fényerő, válaszidő, D-sub-DVI, látószög, van még valami?), de max. 60e ft-ot költenék rá. Kérnék néhány javaslatot, nem vagyok márkahű, úgyhogy bármely típus szóba jöhet. Játékra, filmezésre (is) használom a gépet, mint egy "átlagos" felhasználó. Azért a jelöltemet megnevezném: Asus MM17D. Köci. -
#2069 ennyire nagy a különbség, ha analóg, vagy dvi-d kábellel van összekötve a cuccos? valahol azt olvastam, hogy nem minden monitornál van így. -
#2068 Vettem egy VX922-est, mert a 924-es már kifutó széria.
Mit is mondjak. Gyönyörű színek, szép kép mozgás közben is. Sokkal szebb, mint a sony-é, de az lehet már nagyon öregecske volt. Mindkettő bekapcsolva, egymás mellett ég és föld a különbség. -
#2067 Hát a 19"-es TFT közel akkora, mint a 21"-es CRT, csak éppen sokkal nyugisabb képe van (már persze csak ha DVI-D). -
#2066 Jaj, most veszem észre csak, nem írtam, hogy a 21-es az CRT :) -
balu666 #2065 A Sony-ról nem tudod nyilatkozni, de Viewsonic-ról annál inkább:
Lenginkább játékra+filmezésre használom, és nagyon szuper minden téren.
A válaszideje miatt (3ms.) mindenre alkalmas, gyönyörűek a színek, én nagyon meg vagyok vele elégedve.
Csak ajánlani tudom. -
#2064 Kérdésem lenne a büszke(?) Viewsonic VX 924 tulajdonosokhoz:
Játékhoz (jelenleg WoW, de néha befigyelhet autós ill. FPS játék is) ill. filmnézéshez milyen ez a monitor? Jelenleg egy 21-es SONY-m van, ahhoz képest menniyre visszalépés vagy előrelépés ez? -
#2063 Az ASUS MM19SE monitorról van valakinek tapasztalata? (19" - 1280 x 1024 - 400 cd/m2 - 700:1 - 8 ms - 0.264 mm) Ennyit tudtam róla kideríteni, és igen kedvező az ára (65eFt). -
Ferencz István #2062 Kösz a válaszokat srácok! Akkor vszínű hogy gyűjtök még egy kis zsét és beruházok egy Viewsonic VX724-be!