PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
2.35:1-hez a mozi AR-je.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mike
Mûszer nélkül hogy akarsz kalibrálni?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
Wide monitor csak addig nem kell amíg nincs neked olyan. Elsõre nagyon nagy késõbb meg nem érted hogy fértél el azokon a keskeny vackokon 😊

janos666
1: A mozik 16:9-esek, sõtt, néha még keskenyebbek (nem ugrik be mekkora az OAR, 16:6?), bár ez szokás LCD-nél, a másik véglet is az 5:4-hez, nem a régi 4:3-as.
2: Ez elvileg jobban lefedi az emberi látómezõt.
3: Nekem se jobb se rosszabb, sõtt, inkább jobb hogy 4:3-as CRT-rõl 16:10-es LCD-re váltottam. (LG L196WTQ)

Azzal veszõdöm inkább hogy kalibráljam be. A gyári profil egész színhelyes, viszont ezt 100-as fényerõn és 70-es kontraszton lõtték be ami kicsit öregedett CRT után majd kisüti a szemem ha estefelé már sötét van a szobában. Ha lentebbveszem a fényerõt akkor meg szétcsúszik az RGB-gamma.

Milyen szoftver (amihez nem kell ilyen rátevõs mérõkütyü) segítségével lehetne itthon belõni az RGB gammákat a monitoron?
Amit Everestben találtam szart se ér (még az se tudtam eldönteni hogy a 3 sorból melyik kell nekem, alapon a 2.0 tûnik jónak, de a 2.2-nek kéne, nem?). Amikor az nvidia control panelbe épített cuccot használtam picit sárga lett utánna minden (pedig a tesztkép jónak tûnt).

Vagy tökvéletlen nincs valami gyûjtemény egyes LCD-khez javasolt színprofilokból valahol neten? (googlevel nem találtam semmi értelmeset)
Vagy valami leírás/cikk hogyan érdemes ennek nekiesni? (csak azt tudom hogy nem fasza ha lentebbveszem a fényerõt, de nem tudom hogy kéne beigazítani, csak tippelem hogy az RGB-gammát kéne eltolni az új fényerõhöz)

Ésmég utolsónak: Menet közben nem zavar, csak akkor látom hogy baszkurálja magát a dinamikus kontraszt mikor bootol a gép és fekete képek villognak át fényesbe, de amolyan tesztként hol lehet ezt kikapcsolni? (mert emlegetik hogy ezt kilehet ; nem, F-enginet nem használok, szar mind, még a minimálratolt usermód is olyan mint a digital vibrance, UV-fény lesz minden élénk színbõl...)
MaSzKa
mert az arra voló a 16.10 hogy moziba sok barom elférjen és lássan azt a qurva filmet

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
nem nagyon

Hali!
Ma vettem egy Asus MW221u (22") típusú monitort. A monitorral nincs semmi baj, viszont a driver cd-rõl amikor frissíteném a monitor illesztõprogramját ott nem mûkszik a dolog és még mindig plug & play monitorként látom. Ez jelent vmi hátrányt használat közben? ( képminõség, esetleg játékoknál? )

Sir Quno Jedi
mer neki nem teccikéteni

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Passz, én a 4:3 után még a 16:10-el is hamarabb megbarátkozom, mint az 5:4-el. 😊

Maximus4
De miért szar a wide-os?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

MaSzKa
találdki te
samsung az biztos jo én is csak ilyet veszek nekem elég 5:4es 20collos is
utálom a wide szarokat

psp még elmegy

Maximus4
Sziasztok!
Szeretnék venni egy samsung 226BW monitort.Fõleg játékra kellene,de nem volt még wide-os monitorom eddig.Csak annyi lenne a kérdésem,hogy ez jó vagy bõven elég lenne kisebb is?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

CzGobe
simán, meg ha ezen játszani is szeretnél, akkor kell alá videókártya is... 😊

eom$

Mike at home
ha több kell akkor minimum 20"-ost nézz

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Kicsit a felbontást kevesellem. Szerintetek elég az 1440
x 900 pixel?
CzGobe
semmi baj nincs vele, szerintem

eom$

Sziasztok! Kinéztem magamnak egy ASUS VW192S 19" LCD monitort. Nekem nagyon megfelelne a beépített hangszóró. Mi a véleményetek róla? www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/monitorok/asus_vw192s/reszletes_informaciok.html#details
janos666
Régebben több programban is láttam LCD színkalibrációt, most hogy hazahoztam egy 19"-os wide LCD-t meg az istennek nem találok egyet se. Tudna valaki mondani egy jobbféle programot erre a célra? (olyat amihez nem kell külön érzékelõ, csak szoftver...)
Ioles
ok, visszaállítottam

Mike at home
akkor maradhat azon

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Ioles
nem

Mike at home
mindegyik tft 5:4 képarányú
számolj csak utána a 1280x1024
(jó tudom régen voltak 4:3-as tft-k is, pl 15"-osok, meg vannak wide tft-k is azok képaránya meg 16:10)

Mike at home
volt vmi problémád 60-on?

Sziasztok.Van ez a HannsG JC199DP 19"-os tft monitor.Az a baj vele hogy képaránya 5:4.Van valakinek ilyenje,vagy látott már ilyen 5:4-es képarányú monitort?Nincs függõlegesen elnyúlva rajta a kép?Vagy ezt be lehet állítani?Az ára nagyon jó és nem tudom,hogy megvegyem-e.
Ioles
60hz-en volt, most 75-ön van, a kézikönyvet most nem találom 😊

Mike at home
mit ír róla a kézikönyv?
és min van most?

Ioles
köszi akkor átveszem

Mike at home
igen

Ioles
Analognal tényleg ajánlatos a 75Hz?

Melyik tft-monitorokban van beégésvédelem vagy mi jelöli ezt?
Hedgehunter
A melohelyemen kaptunk 19" HP lcd monitorokat 3 hete es ma egy pixelhibat talaltam az egyiken....<#wow1>
Mike
vegye le a képfrissítést 75Hz-re vagy 60-ra

ha analog (D-SU😎 akkor legyen 75Hz
ha DVI akkor 60

ha 75-ön is csinálja, akkor 60-ra, ha azon is, akkor szar a monitor

ja és persze a nativ felbontást állítsátok be
ez valszeg az 1280x1024 (17-19")

Sziasztok.Van egy ismerösöm,vett egy TFT Monitort,(használt)mikor elhozta jó volt.Most meg olyat csinált mikor hazavitte és kicserélte hogy bejött a kép,de folyamatosan ugrált a kép(olyasmi mint amikor felveszik videora a régi monitort és ugy ugrál folyamatosan)remélem érthetö.Utána kikapcsolta,visszakapcsolta már szép lassan kezdett eltünni a kép.Most azt mondja hogy most meg már be sem jön kép egyáltalán.Szerintetek mi lehet az oka? Ez egy P3-as gép. Most visszadugta a régi monitort és megy rendesen.(ez a használt vacakkal lenne a baj? beállitási problémák lennének? de azt hogyan mikor be se jön már kép. vagy videokártya)? kössz a segitséget.
Mike at home
nem rosszabb a dinamikus kontraszt
lassan tényleg fogok csinálni vmi monitor faq-t
olvasgass kicsit vissza, rnegtegszer leirtam már
röviden: ne a technikai paraméterek alapján dönts, mindeki szinte ugyanazt nyújtja, hanem menj el egy nagyobb mûszaki boltba, és nézegesd végig a monitorokat, melyik képe tetszik
ott helyben játszogathatsz a beállításokkal is
mert lehet hogy az adatai alapján szuperhiper a valóságban nem fog tetszeni
figyelj arra is, hogy külsõ vagy belsõ tápja van-e, a belsõ táp fûti a képernyõt a külsõ nem
mennyire lehet dönteni, emelni, mennyire egyszerü ezeket állítgatni, kell-e bele usb, tv tuner stb. ezeken mind érdemes elgondolkodni
márkából meg szinte bármelyiket megveheted, a nevenincs márkákat azért fenntartással, én leginkább a LG-Philips és Samsung paneleket javaslom (a pnel nem keverendõ össze azzal a márkajelzéssel, amit a gyártó rányal pl. a Dell is LG-philips panelbõl épít monitort)
ja és figyelj a pixelgaranciára is
mindemelett érdems ellátogatni a tftpanel.hu-ra is, és ott egy kicsit informálódni

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Hi!
Lenne egy problémám, aki tud segíteni írjon nyugodtan! éppen CRT monitoromat cserélném le egy LCD-re de nem tudom igazából melyik lenne a jó választás. Egy megbízható erõs monitorra volna szükségem, bár megnéztem már párat de nem értek hozzá. Mondjátok el mit gondoltok aki ért hozzá!! LG L1918S (1400:1 kontraszt és 5m/s), LG L 1919S (700:1 és 8m/s), LG L1970 HR (3000:1 és 2m/s) ebben az esetben az utóbbi lenne a legjobb de a haverom emlegetett vmi dinamikus kontrasztról azthiszem ami rosszabb mint a normál.Bár nem tudom aki tud segítsen vagy ajánljon jobbat PLZ!!! Elõrre is kösz!

kirol
Egyszer láttam valahol egy progit, ami megpróbál pixelhibát javítani, elkezdi a képernyõt "bigyózni".

Nem emlékszik valaki, hogy mi volt a neve?

bazza
pont most vettem egy LG L1760TR moncsit, ennek pont 3000:1 a kontrasztja. Hogy zavaróe nemtudom, mivel ez az elsõ tft-m XXD

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Mike at home
ott van. nativ: 1280x1024
ennyi

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Ez elég jo nem?
Ehez mit szoltok?Én ezt választottam,ez nekem szerintem tökéletes.
És még egy kérdésem lenne 17es monitorom van,általában 1182*864 es felbontással játszom,most egy 19es monitor mekkora felbontás igényel élvezgetö játszáshoz?Mennyivel kell hozzá jobb vga?vagy kell egyáltalán?

Ehhez mit szólnál?
A 3000:1 kontraszt kb. azt jelenti, hogy valójában olyan 1000 körüli, csak szoftveres úton (szinkorrekció?) megtrükközi a monitor. Na most van aki szerint ez zavaró, de ha jól tudom kikapcsolható, ha valakinek nem jönne be.

hocza
Hi! Volna egy kérdésem a hozzáértõkhöz. Van egy 2 éves lcd monitorom. És kb 1 óra használat után a monitor tetejétõl 1 cm-re egy csík látható, a windows használatakor nem zavar, de játék közben elég idegesítõ. Három év garancia van rajta. Visszavigyem? A választ elõre is köszönöm.
Hocza

P4 3.0 Ghz, Abit is7-v2, stb. Nintendo DS lite (fekete), XBOX 360 arcade, Sony PS1, Atari 2600, Nintendo Nes, stb.

Sziasztok
Eppen lcd vagz tft monitor vásárlása elött állok,de nemtudom eldönteni milyet vegyek,szerintetek melyikeknek van a legjobb képe,minösége?
Netröl rendelem a monitort,élöben sajna nemtom megnézni,Ti mit ajánlotok?
Még egy kérdés..ez a kontraszt arány pl 3000:1 hez,ez mit jelent?
Segitsegeteket elöre is köszönöm.

kirol
Engem az oldalmozgásos szétesés idegesít de nagyon.

sziasztok
lenne egy kérdésem.

mi a különbség az LCD és a TFT között?
azon kívül hogy az egyik folyadékkristály a másik vékony film tranzisztor
a mûködési elv egyforma, csak más a technológia?
valaki...
esetleg link is jó

grebber
Mert jó vékony aért 😄
Meg a tft-vel nemvagyok megelégedve majd az oldeddel hátha megleszek csak mire elterjed pff 😞

Next PC upgrade: 2022

kirol
Mi a francnak neked ilyen?
Akkor már inkább legyen valami 3D-s holovízió ha már álmodozunk, nem?

grebber
Ehe

Remélem jõvõben erõteljesen rágyúrnak erre és lesz majs sokféle méretben fincsi vékony monitor!

Next PC upgrade: 2022

CzGobe
Hali srácok, régebben járogattam ide olvasni a kommentjeiteket, de már nem emléxem, h hogyan is kell letesztelni egy tft-t, h minden okés-e vele? 1 pixel kék, ha a képernyõ fekete... gondolom ez az a bizonyos pixelhiba, vagy az akkor van, ha mindvégig 1 színû? (végre megvettem az elsõt 740N, ha minden igaz július-augusztusban lesz mégegy, 941MP)

eom$

Mike
ja akkor másik kábelt próbálj ki

Átalakítóval?
Át lett rakva egy másik géphez, másik kártyával, ott nem csinálta, de az én kártyámmal sem csinálta egy másik monitornál.
Csak az a monitor és azzal a kártyával.