hűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ment 2 órán át prime, meg most DCztem, és minimális fesz ingadozás.
Az 5V: 4.999-5.043V között van, ez tehát szinte semmit nem változik. A 12V meg nem érdekes, nem arról eszik az alalap/procim. (amugy az 12.4V körül van)

A max fordulat a tápnak kb 1950RPM volt, de akkor már a rencer is forrósodott rendesen, 54/40 volt a max hõ.
Hangja még ekkor sem volt a tápnak, szal nagyon korrekt😊
Gerry
Az a feszkóingadozás egész elenyészõ, Enermax-nak mennyi vót? Zajszint elfogadható a Te fülednek is?

Na, beszereltem az új tápot😊 (tápért thx to Gerry)

4.999-5.043V, és 12.43-12.58V között ingadozik a feszej, terheléstõl függõen.
A ventije 1400ról indult, és most igy full terhelésen úgy néz ki 1900 körül stabilizálódott, tehát valahol ott ahol az enermax szokott futni.

Proc/chipset fullon: 52/38fok. De meg kell jegyezzem, még nagyobb meleg van, mint tegnap volt. A szobában van vagy 32 fok.
Naja, algériáimról én is külön topicot nyithatnék😊
ollie
részvétem... én is allergiás vagyok, de nagyon.

Most jött a papir a postáról, hogy itt a new tápom 😉
Majd este kipróbálom, hogy az 1 ventis chieftectõl rosszabb lesz e a hûtés... Bár nemhiszem.
Gerry
Jó, az 51 fok az már reálisabb, viszont tény, hogy félreértettem a dolgot (úgyhogy bocsi), mert azt hittem, hogy a ventillátor és a táp között van az 5mm távolság, vagyis úgy gondoltam, hogy álló táp van a házadban (így jár, aki kapkodva olvas... sorry), de már elolvastam újra, és észrevettem, hogy nem a venti, hanem a borda van közel a táphoz. Bár még így is jó az az 51 fok, nekem sajna 61-et is gyakran eléri... Bár nincsen fent a ház oldala, mégis marha meleg van a gépemben és körülötte, mivel eleve elég meleg a szobám, és ablakot sem nyithatok, ha bent vagyok, mert negyon erõs az allergiám, nyitott ablaknál pillanatok alatt kijön...
Ja, kicsit off, meg személyes, de szólj, ha megkaptad a csomagot, mert érdekelne, hogy hogyan válik be, O.K.?

Na, ez Gerrynek ment, ofkursz.
ollie
Azért durva ez a meleg. Tegnap este kb 33 fok volt a szobámban (lakótelep, így érthetõ). Az alaplap felment 37-38 fokra (terheléstõl függetlenûl), a proci terhelés nélkül 41, terheléssel meg 50 fok volt (P4 2.4B + ASUS P4PE + R9600PRO)

Igen, a gyári dzsuva van az alján. Persze nem az összes, kicsit sok volt.

Viszont nem értem, miért furcsállod gerry a hõmérsékletet.

Jelen pillanatban a gép kb 4 órája megy, normal terhelésen, és a szobában 30fok van kereken.

A hûtés FalconRock II 2450RPM a procin, 1 COOLINK 120mm 1100RPM fan, ami alulról felfelé nyomatja a levegõt a házban, sajnos még eredeti passziv hûtés a northbridgen, és a 2 ventis enermax táp - 2000RPM körül...

CPU 47°C, Chipset: 37°C

Délután fél órát DC-ztem, ott felment 51°C-ig a CPU közben.

Szóval nem értem mi a furcsa neked, ezekben az értékekben?
Gerry
Szerintem akkor rosszul mér az alaplapod Borg, ha 4-5mm van, akkor kizárt, hogy ne menjen 50 fok fölé (bõven) a hõmérséklet, vagy a szobádban nincsen 15 fok sem... Vagy esetleg elõrõl hátra akkora kereszthuzat van a gépedban, hogy ellöki magát a faltól?

8RDA+on is ugy van, hogy a tetején van a socket.
Nekem az enermax meg a falconrock bordája között van 4-5mm.
De semmi tiédhez hasonló túlmelegedésem nincsen, szóval nálad más lesz a gond.
ollie
na meg ha nincs semmi venti a házban, ami kinyomná a meleg levegõt belõle, akkor lehet igen csak meleg ott bent...

[Jakuza]
Ha olyan hazad van aminel a tap a prociventi fole log az megdobja ilyen melkegben legalabb 8-10 fokkal a homersekletet. Ilyenkor gyakorlatilag a forro levegot szivja vissza a venti ami elozoleg tavozott a hutobordakrol.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Es milyen rev mert vagy 4 fele van belole.
Nezd meg es probald feltenni a hozzavalo legfrisebb BIOSt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Parappa
ECS K7VTA3 lapban van és egy GlacialTech Igloo 2410 hûti.

[Jakuza]
Milyen lapban es milyen hutovel ?
Mert ott nem stimmel valami.

Parappa
Nekem a 1700+ 67 fok...
Ráadásul nyitott házzal... elég durva!

Gerry
Nekem eddig max 63 fok volt a 2400+... Nyitott házzal, vagy zárttal mérted ezt a hõmérsékletet?

Gerry
Helyes! Mostanában direkt írok így, mert még a gimiben rászoktam, hogy bosszanCSam a magyartanáromat, mert hihetetlenül utáltuk egymást... Állatira utáltam, hogy 2 fejjel alacsonyabb volt nálam, és mindig "kisfiam"-nak szólított!

ollie
igen én is azért "szegytem" le ;D

Gerry
Igen, az köztudott tény, hogy a fémlap csak rontja a hûtést az Intel hûtõkön, ezért javasolja mindenki, hogy szeggye le az ember, és kenje meg pasztával... Már én is írtam párszor itt a fórumon.

ollie
Na leszedtem a gyári p4-es hûtõ aljáról azt a fémlemezt (minek találták ki?), bekentem a hûtõ alját szilikonnal (nem ezüstözött) és úgy náz ki hogy tényleg beválik. A terhelés nélküli hõmérséklet 2-3 fokkal lett hidegebb (37-38 fok), a terheléses pedig meg talán 3-5 fokkal (48 fok körül). Nehéz pontosat mondani, mert tegnap este hûvösebb volt mint tegnapelött. Majd ha találok ezüstözött pasztát, azzal is kipróbálom.

Blasta
Hányok az ezüstpasztától...
Fasznak találták ki.
Ráadásul amit itthon kapni, abba tuti nem ezüst van, max aluminiumpor....
SUX

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Errõl beszéltem😊 #464

De nem egykét, hanem minden ezüstpaszta vezeti, mivel az ezüst vezetõ!
[Jakuza]
Viszont erdemes odafigyelni , mert volt egy ket dzsunka ezustszilikon ami vezette az aramot igy csufos karokat okozhatott a prociban.

ollie
köszi, megnyugtattál. azt hiszem csak kiváncsiságból kipróbálom mindkettõvel, úgy is ma akarok venni pasztát a p4 hûtõ alá.

Az ezüstnek elvileg jobb a hõvezetése, ugye.

Viszont ilyen mennyiségben, és minõségben egyetlen fokot sem jelent szerintem, hogy melyikkel van felkenve.

Megjegyzem, nekem a FalconRock II a gyári dzsuvával van rajta, és szuperül hût.
ollie
ja, de mi az elõnye? sokkal jobb lesz a hûtés, vagy csak olyan kicsi arányban, hogy tök mindegy melyiket használom?

Az ezüstözöttnek max annyi hátránya van, hogy nem szabad összekenni vele az AMD procin a hidakat stb, mert csunya élményben lesz részed😊
Gerry
Passz, majd nyilatkozok, ha kipróbáltam!

ollie
ah télleg, ezek szerint lehet, hoyg a sima szilikonpaszta jobb mint az ezüstözött? érdemes mindkettõt kipróbálni, és amivel jobb, azt használni? vagy az ezüstözöttnek jobbnak kell lennie?

Gerry
Akkor szarul mérnek az alaplapjaink, vagy az ezüstpaszta a fos, nemtudom, majd ha lesz idõm, akkor szétszedem, és összerakom fehérrel, de szerintem csak az idõmet pocsékolom, valószínûleg a Radeon 9700-ról felszálló meglhetõsen meleg levegõ miatt nem hût jobban a Volcano9, hiszen kb 40-45 fokos levegõvel egy 65 fokos CPU-t nem lehet túl jó hatásfokkal hûteni...

[Jakuza]
Na akkor ugye megse realis az a 60 fok. 😊)

Emery
problemam

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

Emery
Nha megoldodott a prolemam.
Zart hazban
Idle: 39-41 fok
Max: 51 fok
Panel hazban lakok. A problema az volt hogy a hutorol hianyzott a paszta igy kicsereltek olyanra amin van.
Koszonom a tippeket

Gerry
Igaz neki 166-os FSB-vel megy a CPU...

Gerry
Na, akkor reális az az 57-60 fok, havernál ugyanez felmegy 64 fokra is, de van vagy 33-34 fok a lakásban. (XP 2400+ és FalconRock II)

Emery haveromnak XP2400+ és levan véve a ház oldala
46 fokos játszik 57-60 fokos a proci, neki spire Falcon Rock II-se van 2500Ft és nagyon halk.

ASUS Rampage Extreme-Fusion Block System|Intel Core 2 Extreme [email protected]+XSPC Edge Acrylic CPU Water Block|Sapphire ATI HD4870X2 2GB GDDR5+EK Water Block|G.Skill TT DDR3 1600@1800Mhz 2X2GB|

[Jakuza]
Hat akkor a venti van rosszul felteve vagy lehet nem porog rendesen.
Szilikonzsirt ala es ujra feltenni.
Ha rateszed a kezed akkor megfogod erzeni, hogy rajta van e rendesen, nezd most meg ha nem meleg a borda ferden lett rateve, ha tul meleg akkor meg valoban 60 fok foiott van es a venti a ludas.

Emery
Feel V-os hazam van.

[Jakuza]
Akkor neked valami mas gaz van, mert nalam is ez a BIOS van fent.
Vagy nincs felteve a huto rendesen , vagy regi fajta zart hazad van aminel a tap a proci fole log es beszorul a meleg.
Masra nem tudok gondolni.

Emery
07/02/2003-nVidia-nForce-6A61BA1BC-17

Tutira rosszul lett felrakva az a hûtõ.
Nekem a 2500+om még 3000+on sem érte el az 53 fokot fullon... (FalconRockII)
[Jakuza]
Milyen BIOS van rajta ?
Mert nekem is ilyen lapom van egy 2125re huzott 1700+al es egy Falconrock 2 vel , de en meg 60 fokot eletben nem lattam ettol a laptol. MAX 54 fok.

Emery
AMD 2400+ Proci nincs huzva alapjaraton 49-54 fokos, Ha elkezdek vele jatszani par perc alatt fel megy 66 fok fole s a gep lekapcsol.
A boltos azt mondta hogy a huto (Igloo 2450Pro)eleg leszra. Ezek szerint nem, vagy csak szarul tettek fel? Az alaplap ABIT NF7-S rev 2.0 biosz frissites volt. A system 38 fokos.

Figyelj, vidd be egy mohó kereskedõhöz (Dohány utca és környéke tele van használt számtech cucc adás/vétel boltokkal) és próbáld eladni. Valszeg nem derül ki azonnal hogy döglött a cuccod és simán kipengetik a zsetont... Ha belekötnek, felháborodva elmész és kész. Nem ügy.

Aquli
na akkor senkinek sincs tippje a bete vidkartyam meggyogyitasara?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Coolink, vagy egyéb 120mm ventit használ valaki?
Gerry
Mekkora feszültséget kap az AGP? Lehet, hogy az is alapból magasabb a hivatalosnál, és ezért is melegedhet a VGA!