4904
hűtés
  • tom36
    kivéve ha csak ugy tudom biztositanimivel az oldalapomon nincs venti csak 1 a kátsó oldalon 1 és az kifele nyomatja a höt mer a cpu hütés pont afelé fuja a höt igy máshogy nem lehet a táp hütés meg sajna pont a proci hütésre fuja a meleget és ha feltenéem az oldalapot akor tényleg szar lene a hütése meg igy is van légáramlás ha jól van öszerakva a gép
  • pxxl
    legnagyobb butaságok egyike nyitott gépházat használni. nincs megfelelő légáramlat bennt.
  • Ari18
    Tessék, házhoz is viszik, megbízhatóak, gyorsak
  • tom36
    nah az tényleg hütés elöször én is azt akartam veni de valahogy nem tudták beszerezni mer hiány van belöe a piacon legalábis volt
    lenteb pár linket betettem azokon van pár ami elég jó azokat nézegetem most meg látam egy 20 höcsöveset csak megveni nemigazán tudom.
  • Ari18
    Cooler Master hyper Z600 az jó igaz nem olcsó. Nekem is az van.
  • tom36
    se plexi nem kel se világitó csipcsup cucc bele
    elég ha az oldalapot leveszed én is ugy használom meg ha viszed hálópartyra ako legaláb meglesik és nem az van h valami porfogoval vagy ot másokhoz képest ,mindenféle atom mixelt házra én sem költök mer nem éri meg minek ha az alap is megteszi v ha kell job akor csinálok magam házat.
  • pxxl
    látvány a legkevésbé érdekel, mivel nincs plexi oldallapja a háznak. ráadásul fel van fogatva a falra. amúgy is rühellem a világító csipcsup dolgokat.
  • tom36
    jah meg az ár az tényleg nem ojan lényeges de azok a hütések amire ha ránézel azt a szemedet nem tudod becsukni utána a látványtol 8) az sajna már pénz meg majdnem paszi üzemben is elviné a procim az nem rosz
    fökép 4 Noctua ventivel elátva sztem nem rosz + egy jól kiépitett ház (moding)
  • tom36
    az a gondom evel a tesztel h angolul túl sokat nem tudok de ahogy ránéztem a vetéjtársaira háty majd kiderül
    ha meglesz a hütésed akor légyszi ird meg h hány fokon tartja a procid néhány külömbözö teljesitményen
    kiváncsi leszek rá !
    meg amin tesztelve volt az egy intel proci 105W al másszoval amin tesztelték az nem melegszik anyira min a 125W max os AMD-d
    ami nekem van procim az ugyanugy melegszik mind amid van és egy gyengéb hütésel is gond nélkül 50 fok alatt tartom hiába van kihasználva.
  • pxxl
    nem az ár számít. azért mert drága nem biztos hogy jó. a vendetta 2 meg elég brutális minden teszten.
  • tom36
    de azt nem értem ha illen jó géped van mind amit irsz ha tényleg az van akor mér sporolsz a hütésen (akor már az is nézen ki valahogy)
  • tom36
    az ár anyira nem érdekel inkáb legyen brutális meg legyen jó a teljesitménye meg szabadon változatható ventik szempontjábol
  • pxxl
    Tanulmányozd

én OCZ Vendetta 2-t veszek a héten.
  • tom36
    üdv
    lenne egy oj kérdésem h ki szerint mejik léghütés a leg brutálisaban erös ami akár paszivban is megálja a helyét illenekre gondolok :
    http://www.computermode.hu/index.dw?szo=mugen+2&kereses_kat=termek&keres=Mehet&mit=150
    http://www.scythe-eu.hu/index.dw?mit=100&kezd=0&hir_id=115&tipus=h%EDr&t_kat1_id=&t_kat2_id=&termek_id=135&elozo_mit=80
    http://www.hoc.hu/index.php?p=news&y=15707
    http://www.hoc.hu/index.php?p=news&y=15349 (az elsö v12 és v10)
  • solo
    Fölös rá a venti, hogyha van jó légáram a házba, és fúj valamit a passzív bordára..:]
  • Morphin
    Tt M9-es kuckóm van,elöl hátul 2db 12es van,meg a superb460-ban is 12-14es van...elég jól szellőzik.2ezer forint körül van ez a CoolViva Z1...ennyit megér szerintem,és ventit is lehet rárakni ha esetleg nem elég a kuckó szellője.A héten majd utána vizslatok...köszi mindent!
  • solo
    Ha azt írják, hogy jó akk bitti az: D
    És ha jól csinálod, akkor az első házventi pont fúj rá egy kis járulékost, és akk biztos, hogy j lesz:]
  • Morphin
    erről mi a vélemény? passzív és elég nagy...jah és elvileg jó a 8600gt-re is(enyém Inno3d azthiszem)
  • Morphin
    Nézegetek prohardver apróján,vmit kerítek rá...cpu-n gyári van pl. és halk(mert pwm-es) semmi gond nincs vele ilyen 40-45max, igaz nem egy nagy tuning proci...mennyire lehet "lepasszivizálni" egy gépet? elöl hátul,+a táp ventije azért még kell nem?
  • solo
    Zalman vf900 használtan 3-4k.És ha szerencséd van, akk még memo hűtő is van mellé. Bár, nemfontos.
  • Morphin
    Jah csak ezen a g*ci kártyán 1 centivel messzebb vannak a furatok...és nem megy rá más itthon talált borda,se venti...érdekes amiket találtam itthon mind 5,5ös ezen meg 6,5ös van.(8600GT csöves szar)nem fogok 5-10ezerért venni rá új bordát,már ha egyáltalán lehet kapni.Lehet akkor visszarakom rá a ventit, úgy csak 50 fok körül van általában,vagy keresgélek még itthon vmi megoldást.
    Az én csőröm is b*ssza, viszont így alig hallani a gépet...ha meg rajta van a kis szaros venti,egyből búg,és idegesít.(ki-be kapcsolni meg nemtudom sehogy)
    jah és köszi!
  • solo
    Hát, az a 100 az már picit para..A mag 125c°-ig bírja, de többi körülötte lévő az már nemhinném, hogy enynire odalenne a 100 ért:]

Egy halk ventit azért odabiggyeszthetnél.
  • solo
    Nézz fel PH ra, van 1-2.
    Boltba is lehet külön venni.400 ft asszem.
  • Morphin
    Hali!
    Régebben volt problémám a ventikkel(hangos a vga)...most megelégeltem és levettem a vga-ról a ventilátort...most passzívan megy.Fél tetőteres szobában vagyok, átlag 28-30fokban.A gpu 60-70fok nyugalomban,terhelve 90-100.Ez mennyire gáz? Szoktam játszani is vele,nem volt még gond,se lassulás semmi.(a ház hűtése jól megvan csinálva)
  • Synit HUN
    Sziasztok!

Most cseréltem AMD-ről Intelre a procim és az eddig használt Zalman 9500-asomhoz nincs 775-ös rögzítőm. Az lenne a kérdésem hogy nincs-e valakinek itt egy fölösleges?
    Ha lenne privátban megbeszélnénk. Köszi!
  • Solten
    Kész az AC Freezer 7 Pro második revíziója

"Az új Freezer MX-2-es hővezető pasztával érkezik, amely javítja a hűtő talpazata és a processzor felülete között a hőátadást. A processzorhűtő egyébként egy univerzális darab, ugyanis használhatjuk LGA775/1156 és 1366-os Intel és Socket939/AM2/AM2+-os és AM3-as AMD processzorokhoz egyaránt. A termékre a gyártó hat év garanciát vállal."
  • sith7
    HI

Az lehet, hogy egy 940 BE , már a bekapcoláskor 56-58 fokos ?

Nem tudja lehűtteni egy AC Freezer 64 Pro ?
  • Solten
    Hi: lap is gyanus, max. vegyel ra egy norm. kulert.

SzocsA: 120
  • SzocsA
    milyen hűtőventilátort vegyek? mármint 80asat vagy 120asat? a ház elejére és a táp alá?

felraktam egyet a proci alá az alaplap északi hídjára és 8 fokot esett a hőmérséklet! 30 fokos az alaplap!

olyan kell aminek nagy a levegő szállítása mert amit vettem később megnéztem és 17m3/h ami kevés láttam ennél nagyobbakat is 80asban!
  • Radian
    Sziasztok,4 napja van új gépem. Egy Amd X2 7750 es proci van benne egy Asrock A780LM alaplapon. A hűtés jól működött eddig,igaz kicsit meleg volt de lehetett hallani hogy felpörög a venti ha pl elkezdek játszani, most pedig hirtelen nem csinál semmit,csak forog 3200 on. Máskor terhelés alatt 4000 fölé ment jóval és így most nagyon melegszik a cucc és zavaró is. Gyári a hűtés,már próbálkoztam bios beállításokkal de semmi eredmény. Amikor bekapcsolom a gépet akkor felpörög ahogy szokott és szépen visszaveszi,de most marad is abban a fordulatszám tartományban hiába majd 60 fokos már a CPU. Nem tudjátok mi lehet a gond? A hűtővel van a probléma,vagy az alaplappal? Nagyon bosszantó ez a helyzet hogy full új és ez van. Megjegyzem volt közben egy áramszünet,és azután kezdte el ezt csinálni azt hiszem.
  • KranaZoli #4074
    Ezek után?! 180 fokos fordulatban felértékelődött a szememben. Aloe Vera-s cuccból csak borotvahabom van.
  • solo
  • reaper4
    csak le ne nyeld :D
  • KranaZoli #4071
    "Az utolsó 7-es számú pasztám igazi fenegyerek, Collaboratory néven fut
    Felkenés egyszerűen rettenetes, a gyártó szerint magas a fémtartalma, hát azt elhiszem, mert fele tuti higanyt tartalmaz."

Erről jutott eszembe, hogy Nekem meg van itthon teljesen kihasználatlanul egy higanyos lázmérőm.
  • KranaZoli #4070
    Ez kúrva jó volt.
  • solo
    Most olvastam:]
    Az a collaboratory elég fura egy darab:/
    Én is láttam már képet valahol, hogy fél év hsználat utánn full összeragadt a proci és a hűtő...Csávó szétfeszegette.Mint a 2 felület full oxidált volt:/
  • Solten
    Lekvár vs. világ hővezető pasztái

• Solten
    Ismét hat CPU-hűtő

• duracellmumus
    üdv!
    akár CM GeminiII, két 92mm-es noctuával... i7-en is helytált.
    q6600is ment vele 3,4-en...csendben ha ez neked számít?

a hűtő ventik nélkül 95mm magas, leveszed róla azt a krómozott keretet és noctuás barna bütykökre felrakod a ventiket egy kis műgyanta segítségével.. így eléred vele a 118mm-es magasságot.

most egy e8400-at hajtok vele passzívan, na jó nem, egy vx450 táp hűti az egész gépet, annyira nem lett hangos:)
  • duracellmumus
    üdv!

azt tudom hogy scythe nagyon jó ventiket csinál, de nem vagyok híve a miniatürizálásnak általában szép is meg jó is. csak 50 üzemóra után elkezd imbolyogni 100-nál már zúg, 200-nál nézhetsz vastagabbat...
    3mm-hosszan megcsapágyazva nem lesz örök életű az biztos.