4904
hűtés
-
Borg #498 Ment 2 órán át prime, meg most DCztem, és minimális fesz ingadozás.
Az 5V: 4.999-5.043V között van, ez tehát szinte semmit nem változik. A 12V meg nem érdekes, nem arról eszik az alalap/procim. (amugy az 12.4V körül van)
A max fordulat a tápnak kb 1950RPM volt, de akkor már a rencer is forrósodott rendesen, 54/40 volt a max hő.
Hangja még ekkor sem volt a tápnak, szal nagyon korrekt:) -
#497 Az a feszkóingadozás egész elenyésző, Enermax-nak mennyi vót? Zajszint elfogadható a Te fülednek is? -
Borg #496 Na, beszereltem az új tápot:) (tápért thx to Gerry)
4.999-5.043V, és 12.43-12.58V között ingadozik a feszej, terheléstől függően.
A ventije 1400ról indult, és most igy full terhelésen úgy néz ki 1900 körül stabilizálódott, tehát valahol ott ahol az enermax szokott futni.
Proc/chipset fullon: 52/38fok. De meg kell jegyezzem, még nagyobb meleg van, mint tegnap volt. A szobában van vagy 32 fok. -
Borg #495 Naja, algériáimról én is külön topicot nyithatnék:) -
#494 részvétem... én is allergiás vagyok, de nagyon. -
Borg #493 Most jött a papir a postáról, hogy itt a new tápom ;)
Majd este kipróbálom, hogy az 1 ventis chieftectől rosszabb lesz e a hűtés... Bár nemhiszem. -
#492 Jó, az 51 fok az már reálisabb, viszont tény, hogy félreértettem a dolgot (úgyhogy bocsi), mert azt hittem, hogy a ventillátor és a táp között van az 5mm távolság, vagyis úgy gondoltam, hogy álló táp van a házadban (így jár, aki kapkodva olvas... sorry), de már elolvastam újra, és észrevettem, hogy nem a venti, hanem a borda van közel a táphoz. Bár még így is jó az az 51 fok, nekem sajna 61-et is gyakran eléri... Bár nincsen fent a ház oldala, mégis marha meleg van a gépemben és körülötte, mivel eleve elég meleg a szobám, és ablakot sem nyithatok, ha bent vagyok, mert negyon erős az allergiám, nyitott ablaknál pillanatok alatt kijön...
Ja, kicsit off, meg személyes, de szólj, ha megkaptad a csomagot, mert érdekelne, hogy hogyan válik be, O.K.? -
Borg #491 Na, ez Gerrynek ment, ofkursz. -
#490 Azért durva ez a meleg. Tegnap este kb 33 fok volt a szobámban (lakótelep, így érthető). Az alaplap felment 37-38 fokra (terheléstől függetlenűl), a proci terhelés nélkül 41, terheléssel meg 50 fok volt (P4 2.4B + ASUS P4PE + R9600PRO) -
Borg #489 Igen, a gyári dzsuva van az alján. Persze nem az összes, kicsit sok volt.
Viszont nem értem, miért furcsállod gerry a hőmérsékletet.
Jelen pillanatban a gép kb 4 órája megy, normal terhelésen, és a szobában 30fok van kereken.
A hűtés FalconRock II 2450RPM a procin, 1 COOLINK 120mm 1100RPM fan, ami alulról felfelé nyomatja a levegőt a házban, sajnos még eredeti passziv hűtés a northbridgen, és a 2 ventis enermax táp - 2000RPM körül...
CPU 47°C, Chipset: 37°C
Délután fél órát DC-ztem, ott felment 51°C-ig a CPU közben.
Szóval nem értem mi a furcsa neked, ezekben az értékekben? -
#488 Szerintem akkor rosszul mér az alaplapod Borg, ha 4-5mm van, akkor kizárt, hogy ne menjen 50 fok fölé (bőven) a hőmérséklet, vagy a szobádban nincsen 15 fok sem... Vagy esetleg előről hátra akkora kereszthuzat van a gépedban, hogy ellöki magát a faltól? -
Borg #486 8RDA+on is ugy van, hogy a tetején van a socket.
Nekem az enermax meg a falconrock bordája között van 4-5mm.
De semmi tiédhez hasonló túlmelegedésem nincsen, szóval nálad más lesz a gond. -
#483 na meg ha nincs semmi venti a házban, ami kinyomná a meleg levegőt belőle, akkor lehet igen csak meleg ott bent... -
#482 Ha olyan hazad van aminel a tap a prociventi fole log az megdobja ilyen melkegben legalabb 8-10 fokkal a homersekletet. Ilyenkor gyakorlatilag a forro levegot szivja vissza a venti ami elozoleg tavozott a hutobordakrol. -
#480 Es milyen rev mert vagy 4 fele van belole.
Nezd meg es probald feltenni a hozzavalo legfrisebb BIOSt. -
#479 ECS K7VTA3 lapban van és egy GlacialTech Igloo 2410 hűti. -
#478 Milyen lapban es milyen hutovel ?
Mert ott nem stimmel valami. -
#477 Nekem a 1700+ 67 fok...
Ráadásul nyitott házzal... elég durva! -
#476 Nekem eddig max 63 fok volt a 2400+... Nyitott házzal, vagy zárttal mérted ezt a hőmérsékletet? -
#474 Helyes! Mostanában direkt írok így, mert még a gimiben rászoktam, hogy bosszanCSam a magyartanáromat, mert hihetetlenül utáltuk egymást... Állatira utáltam, hogy 2 fejjel alacsonyabb volt nálam, és mindig "kisfiam"-nak szólított! -
#473 igen én is azért "szegytem" le ;D -
#472 Igen, az köztudott tény, hogy a fémlap csak rontja a hűtést az Intel hűtőkön, ezért javasolja mindenki, hogy szeggye le az ember, és kenje meg pasztával... Már én is írtam párszor itt a fórumon. -
#471 Na leszedtem a gyári p4-es hűtő aljáról azt a fémlemezt (minek találták ki?), bekentem a hűtő alját szilikonnal (nem ezüstözött) és úgy náz ki hogy tényleg beválik. A terhelés nélküli hőmérséklet 2-3 fokkal lett hidegebb (37-38 fok), a terheléses pedig meg talán 3-5 fokkal (48 fok körül). Nehéz pontosat mondani, mert tegnap este hűvösebb volt mint tegnapelött. Majd ha találok ezüstözött pasztát, azzal is kipróbálom. -
#470 Hányok az ezüstpasztától...
Fasznak találták ki.
Ráadásul amit itthon kapni, abba tuti nem ezüst van, max aluminiumpor....
SUX -
Borg #469 Erről beszéltem:) #464
De nem egykét, hanem minden ezüstpaszta vezeti, mivel az ezüst vezető! -
#468 Viszont erdemes odafigyelni , mert volt egy ket dzsunka ezustszilikon ami vezette az aramot igy csufos karokat okozhatott a prociban. -
#467 köszi, megnyugtattál. azt hiszem csak kiváncsiságból kipróbálom mindkettővel, úgy is ma akarok venni pasztát a p4 hűtő alá. -
Borg #466 Az ezüstnek elvileg jobb a hővezetése, ugye.
Viszont ilyen mennyiségben, és minőségben egyetlen fokot sem jelent szerintem, hogy melyikkel van felkenve.
Megjegyzem, nekem a FalconRock II a gyári dzsuvával van rajta, és szuperül hűt. -
#465 ja, de mi az előnye? sokkal jobb lesz a hűtés, vagy csak olyan kicsi arányban, hogy tök mindegy melyiket használom? -
Borg #464 Az ezüstözöttnek max annyi hátránya van, hogy nem szabad összekenni vele az AMD procin a hidakat stb, mert csunya élményben lesz részed:) -
#463 Passz, majd nyilatkozok, ha kipróbáltam! -
#462 ah télleg, ezek szerint lehet, hoyg a sima szilikonpaszta jobb mint az ezüstözött? érdemes mindkettőt kipróbálni, és amivel jobb, azt használni? vagy az ezüstözöttnek jobbnak kell lennie? -
#461 Akkor szarul mérnek az alaplapjaink, vagy az ezüstpaszta a fos, nemtudom, majd ha lesz időm, akkor szétszedem, és összerakom fehérrel, de szerintem csak az időmet pocsékolom, valószínűleg a Radeon 9700-ról felszálló meglhetősen meleg levegő miatt nem hűt jobban a Volcano9, hiszen kb 40-45 fokos levegővel egy 65 fokos CPU-t nem lehet túl jó hatásfokkal hűteni... -
#460 Na akkor ugye megse realis az a 60 fok. :)) -
#459 problemam -
#458 Nha megoldodott a prolemam.
Zart hazban
Idle: 39-41 fok
Max: 51 fok
Panel hazban lakok. A problema az volt hogy a hutorol hianyzott a paszta igy kicsereltek olyanra amin van.
Koszonom a tippeket -
#457 Igaz neki 166-os FSB-vel megy a CPU... -
#456 Na, akkor reális az az 57-60 fok, havernál ugyanez felmegy 64 fokra is, de van vagy 33-34 fok a lakásban. (XP 2400+ és FalconRock II) -
SzlobiG #455 Emery haveromnak XP2400+ és levan véve a ház oldala
46 fokos játszik 57-60 fokos a proci, neki spire Falcon Rock II-se van 2500Ft és nagyon halk. -
#454 Hat akkor a venti van rosszul felteve vagy lehet nem porog rendesen.
Szilikonzsirt ala es ujra feltenni.
Ha rateszed a kezed akkor megfogod erzeni, hogy rajta van e rendesen, nezd most meg ha nem meleg a borda ferden lett rateve, ha tul meleg akkor meg valoban 60 fok foiott van es a venti a ludas.