60
Földönkívüliektől származunk?
  • Rigley
    Én erről a Da:nikenről hallgattam egy előadást az egyetemen, és ott is arról volt szó, hogy semmi alapja (bizonyítéka) nincs az elméleteinek a magyarázására. Állítolag képzettsége sincs semmi...ha jól emlékszem talán hentes volt a szakmája :)) A tanár azt a példát mondta: Ha süt a nap akkor világos van. Ha világos van, akkor viszont nem biztos, hogy süt a nap, lehet mástól is világos.... Ezt mintha Da:niken gyakran elfelejtette volna.
  • Efreet
    kijavítottam a címet... csak jobb így látni :)
  • Dzsini
    bizonyítéka neki sincs (ahogy megdönthetetlen szintúgy nincs semmilyen hitnek), de egy manapság divatos, könnyen érthető, és elfogadható magyarázat-rendszert épített fel. ami első néhány ránézésre nekem is tetszett meg minden, de aztán sajna elszaladt vele a ló egy cseppet, és mindenre nekiállt ráhúzni a "ez az idegenek műve" kabátot....
    nekem nem tud hihető lenni már, másoknak igen... ez a lényege a vallásoknak.

tény: nagy piramisokat építettek.
    elméletek: rabszolgák vagy idegenek vagy csodálatos technológia vagy varázslat vagy isten(ek).... egyikre sincs bizonyíték, mindenki azt választja amelyik neki tetszik, esetleg saját elméletet gyárt hozzá... Däniken a neki megfelelő részeket kihangsúlyozva és a többit kicsit elmosva hozzáépíti a saját elméletrendszeréhez, és jól megél ebből... bizonyítékai nincsenek, csak magyarázatai. (az a módszer meg ahogy előadja az meg a mai szenzáció-hajhász követelményeknek megfelelő)
  • Xboxman
    hehe beleolvastam,no comment...
  • magus
    mesélj. például milyen elméletek? engem érdekel ez a téma
  • magus
    jovan umlautos a-t nem tudtam irni a masikra meg nem emlekeztem... najah, de itt tenyek, vagy legalabis olyasmik vannak...
  • Dzsini
    mellesleg Erich von Däniken a neve :)
  • Dzsini
    ez mindenre igaz... ha meg hívő vagy bármilyen vallás vagy hit irányába, akkor az az "elég hihető" :)
  • magus
    igan az, de tényleg elég hihető amit mondd, marmint ha van egy kis fantaziad es nem vagy hivo siman hiheto
  • magus
    Most láttam könyvesboltban könyvét, és igen érdekes dolgokat állít. ti elhiszitek?