Szabad a drog az iskolákban?

Oldal 1 / 78Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
kolába szort drog!!!!! ez a legnagyobb lol

most komolyan ilyen van?
ez amugy hogy mukodik? a dealer oda megy vkihez, te haver, kell kola?
-igen, kösz.
megissza majd a dealer követi napokig és megvárja mig egy kolátol rászokik? 😊))))))

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Tények lódításokkal és csúsztatásokkal elegyítve. Egy drogprevenciós célú rendhagyó szülõi értekezlet tapasztalatai egy fõvárosi középiskolában. Értelmes párbeszéd és a szülõk valóságos problémáinak kezelése kizárva.

Harminc-negyven ember mered üveges szemekkel a drogprevenciós felvilágosítást tartó nyugalmazott vámtisztre. Éppen crack-pipákból tart bemutatót. Kulcstartónak, elemlámpának, golyóstollnak látszó tárgyakat csavaroz szét, hogy megmutathassa, milyen találékonyak a cracket szívó drogosok. "Egyetlen alkalom is garantált rászokással jár" - mondja sötéten. - "Még nem fordult elõ gyógyulás."

Nagy hírû fõvárosi iskola rendhagyó szülõi értekezletére hívták meg a lelkes közeget. Az évfolyamon még senki sem próbálkozott kábítószerrel - legalábbis a szülõk és a tanárok így tudják. Praktikus információkat szeretnének hallani a drogokról és kockázataikról. Mire kell figyelniük, mitõl óvják gyerekeiket. Milyen esélyeik vannak, hogy pont az õ családjukat elkerülje a szenvedélybetegség csapása.

A szülõknek van némi lemaradásuk a témában. Saját gyerekükrõl sincsenek bombabiztos információik. Egyikük teljes komolysággal szögezi le, hogy "a mi gyerekeinket kizárólag a beetetés veszélye fenyegetheti". Csak valami gonosz fondorlat eredménye lehet tehát, ha ebben a jól szituált körben valaki drogozni kezd - véli. Nem zavarja az a friss adat, hogy a 9-10. osztályos diákok több mint 20 százaléka kipróbált már valamilyen kábítószert.

Az "öntudatlan beetetés", úgy tûnik, hálás téma. A "szakértõ" figyelmezteti a szülõket, hogy kössék gyerekeik lelkére: diszkóban ne fogadjanak el felbontott üdítõt. A titokzatos díler ugyanis az üdítõbe szórja a kábítószert. (A szülõk nem kapnak közelebbi felvilágosítást arról, hogy pontosan mi kerül abba az üdítõbe. Esetleg égõ füves cigi? Netán egy crack-pipa? Ha már "szakértõ" tart tájékoztatót, nem ártana, ha pontosan fogalmazna.)

Az összeesküvés következõ fázisában a mit sem sejtõ áldozat megissza az üdítõt, és menten drogfüggõvé válik. Egy krimi-rajongó szülõ izgalomtól elfúló hangon kérdezi, hogy akit így szoktattak rá a szerre, honnan tudja, mitõl vált függõvé? "Ne legyen kétsége, asszonyom: megsúgják neki" - zárul a nagy ívû elmélet. Immár egy "tipikus kábítószeres" pályájának képe áll a szülõk elõtt

A szülõk azért kértek felvilágosítást, mert egy másik évfolyamon egy osztálykiránduláson "kender-esemény" történt. Ehhez képest a "drogprevenciós" hülyítés alkalmából egyetlen valamire való információ sem hangzott el a cannabisról.

A nyugalmazott vámtiszt hosszú praxisából származó tények - nevetséges lódításokkal és a különbözõ szereket és hatásaikat tudatosan keverõ csúsztatásokkal együtt - alkottak értelmes párbeszédre és a szülõk valóságos problémáinak kezelésére tökéletesen alkalmatlan elegyet.

Jellemzõ a derék szakember álláspontjának szociológiai mélységeire, hogy arcizomrándulás nélkül fejtette ki: célul tûzte, hogy harminc év múlva egyáltalán ne legyen drogprobléma a magyar fiatalok körében. Nem kell ehhez egyéb, mint hogy mindenki biztassa, dicsérje, önzetlenül szeresse gyermekét. (Nevelési intelmeit fénymásolatban is kiosztotta az egybegyûlteknek.)

A leginkább elgondolkodtató, hogy a fõvárosban, a releváns információk közelében élõ szülõk nem reklamáltak a csapnivaló színvonalú performansz miatt. Sõt, teljes komolysággal taglalták, hogy legközelebb gyermekeiket is elhozzák.

Nos, a fiatalok bizonyára jobb programot is el tudnának képzelni. A szülõknek azonban még hasznukra is válna, ha utódaikat is bevonnák a beszélgetésbe. Legalább lenne, aki felvilágosítaná a szakértõt néhány tényrõl.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
hát igen, pedig a hatás a lényeg....szerintem ha egy intelligens ember kiprobálja a fûvet egy párszor utána biztos nem fogja azt mondani hogy huuude szar, hát ezt szivják a drogosok.

egyébként meg az emberek nagy része alkohol és fû nélkul is elég ostobán viselkedik 😊

kifly
nem állítottam hogy azért nem kostolják meg, mert milyen ize van csak azt, hogy mindenkinek megvan a véleménye, mint pl. neked is, anélkül hogy megkóstolta volna.

szóval nem volt egészen elképesztõ ökörség amit írtam!
K.András
Én szépen elmagyaráztam neked hogy azért nem illet a példa ide, mert a kakát pisát nem azért nem szokták megkostolni mert esetleg rossz ize van...Egészen elképesztö ökörség volt amit irtál...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

kifly
Bencsikhez meg csak annyit, hogy ha te ostorozod ezért akkor te mért csinálod ugyanazt?
kifly
Nos ha végig olvasod, és nem csak belecsacsogtál volna akkor láthatnád, hogy pontosan illett a témához, mint példa, hogy lehet-e véleményt alkotni dolgokról, amit nem próbáltunk, és nem arról szólt amiért elkezdtél pampogni, mégpedig hogy kóstold meg.
K.András
"Nem tudom hogy a szólásszabadságba értelmes embernek hogy fér bele amásik becsmérlése sárba tiprása, de biztos igazad van."

Érdekes ezt magyaráztam én is sokáig,aztán mégis vannak ilyen bencsik félék aki szarnak erre.De mivel normális emberek járnak ide ,igy elég kevés sanszod van arra a kakás pisás példád után hogy téged itt valaki komolyan vegyen.

kifly
Nem tudom hogy a szólásszabadságba értelmes embernek hogy fér bele amásik becsmérlése sárba tiprása, de biztos igazad van.

Nem tetszik, de bízom benne, hogy elég értelmes emberek járnakk ide.
Hustler_hu
Open ur mind!
K.András
"Én persze még mindíg nem értem, hogy milyen jogon mondassz olyanokat róllam, hogy te szerencsétlen."

Szolásszabadság van,ha nem tetszik nem kell idejárni.Vagdalkozás pedig az ha a fü kérdésbe belekeverem a kakit meg pisit...

kifly
sztem csak vagdalkozol, nem irtam ilyet, hogy kóstold meg.
Én persze még mindíg nem értem, hogy milyen jogon mondassz olyanokat róllam, hogy te szerencsétlen. És ez csak a legfinomabb megjegyzésed.
K.András
Az is minösitgetés ha arrol beszélek hogy kostold meg a pisát meg kakát mert nem tudhatod hogy finom e...Igaz ezzel magadat minösitetted ,de minket akartál...

kifly
tévedsz, soha nem állítottem hogy kis hülye vagy meg hasonló, meghogy fingod sincs meg hülyeség amit leírsz meg ilyenek. max azt hogy nem értek veled egyet éshogy tévedsz meg azt h nekem más a véleményem.
K.András
"És mért kell mindig a másikat minõsíteni?"

Erre válaszolhattál volna te is,ugyanis egyfolytában mást sem csinálsz ebben a topicban, csak azokat minösitgeted akik füvet szivnak.

kifly
ja és nem a hatásairól alkotok véleményt, hanem a filozófiájáról.
kifly
Számomra mindkettõ!
kifly
Gondolod, hogy marslakónak nézlek? És hogy jön ez ide egyáltalán? És mért kell mindig a másikat minõsíteni?
Tikal
A társadalom csõdje máshol keresendõ.... mellesleg továbbra is azt mondom ha nem probáltad akkor a hatásairol ne alkoss véleményt 😊 Bodultság? lol

"Tényleg nagyon aranyosak voltak beszívva. Az egyik srác annyira nem volt jelen, mosolygott békésen de "fingja" sem volt jhol van ki õ kik az ismerõsei, még testvért is sikerült magának találnia, egy vadidegen más nemzetiségû srácban. Vicces volt."

bocs de ezt nem értem.... mikor alkoholos bulibva megyek mindig azt hiszik a piások hogy haverok vagyunk, kiöntik a szivuket mindenkinek, utána agresszivak lesznek.... szoval nem tudom mirõl beszélunk... számomra meg ez undorito 😊

K.András
A kakás pisás példád után asszem rád néz itt mindenki ugy mint egy marslakora...

kifly
mégegyszer: arról vitáztunk, hogy a "nem próbáltad kussolj" szlogen jogos-e.
szó sem volt a drog illegalitásáról!
Viszont nem is indítványozod illegálissá tételét 😊
SoDI---
Jajj, nem kell álszenteskedni, néha mindenki iszogat 😊

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

kifly
nem szoktam!
kifly
Hiányzott már ez a kedves hang, köszönöm, hogy csak ilyen formában tudsz véleményt nyílvánítani! Ez is megerõsíti bennem, hogy mit gondoljak rólad.
"lehet-e hivatkozási alap: ne alkoss véleményt mert nem próbáltad. "

Nyuszifül, élvezeti cikket keverni egy betegséggel? Normális vagy te?

"De ettõl még sajnálhatom aki szívja!"
Sajnáld, én meg sajnálom azokat akik a napjukat fél üveg vodkával kezdik és negyven évesen az utcára kerülnek.
És elhiheted sajnálatod teljesen fölösleges az átlagfogyasztókra nézve.

Ez a füves mizéria kikészít, nehezen felfogható hogy az alkogol is drog, hm? Lehetne éppenséggel fordítva is, alk illegál, fõ legál, na?
Olvass utána hogy hosszútávon a tömény és a fû mit tesz az emberi szervezettel, meg fogsz lepõdni haha.
Sõt, általában kifejezetten ezért fogyasztják...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Honnan tudod te azt, mi van a virsliben és a parizerben?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Crokin
"Nem tudom elfogadni, ha az emberek a bódultság állapotában keresik a boldogságuk bármely kis részét, és ezért hajlandók a az agyuk egyes folyamatait külsõ szerek hatására módosítani. Ez a társadalom csõdje, hogy pótszerhez nyúlsz!"

Ha jól tudom, akkor szoktál alkoholt fogyasztani. Az is külsõ szer, mely módosítja a tudatod😊 Nem értelek...

Repatarurgyán

K.András
"De ettõl még sajnálhatom aki szívja!"

Tudod kit sajnáljál te szerencsétlen,magadat...
Nem kell itt a jajj de sajnálom ezt meg azt,egy lofaszt sajnálod csövinger vagy azt kész,nem teheted meg aztán itt sirsz.

"Ezt próbáltam több példával illusztrálni (pl. az orvos em írhat hiteles diagnózist, mert még nem próbálta, a politikus nem szavazhat egy törvényrõl mert nem próbálta ) "

Te nem vagy orvos és most nem betegeket vizsgálsz,te nem vagy törvényhozo sem,tehát ezek a példák semmit nem érnek.
Nem probáltad ,fingod nincsen miröl beszélsz,csak szajkozod amit belédtukmáltak a fideszes majmok.Olyan amit csinálsz mintha egy ételre azt mondanád hogy szar,holott nem kostoltad.Ja hogy neked nem kell megkostolnod valamit hogy tudjad finom e???A pisis kakás példát azért ne hozd fel mert nem azért nem eszi meg az ember a saját ürülékét mert finom vagy sem,hanem azért mert nálunk nem szokás megenni és megkostolni sem,nálatok ezek szerint megennék ha jo ize lenne,nosza kostold meg aztán ha izlik fogyaszd egészségel....
Az orvos pedig azért tudja hogy betegség amivel talkálkozik mert beteg töle az ember, tünetei vannak ergo nem kell kiprobálja a betegséget ahoz hogy felismerje,ellenben a fü az nem betegség igy tehát nem is tudhatod hogy milyen amig nem probáltad.
Gyere még a gyerekes pisis példával nyugodtan, köze nincsen a témához de te probálod itt okosként beállitani magad és majd te jol megmondod kinek mi baja lesz a fütöl...

kifly
Nos sok cigis mondja hogy finom! Az más kérdés, hogy lehet a függõség miatt!
Az igazi baj hogy divat a cigi is a fû is!
Nekem is elfogadhatatlan a cigi is a fû is. De ettõl még sajnálhatom aki szívja!

Most persze nem azon vitatkoztunk, hogy mennyire káros, de elmondom még 1x. Nem tudom elfogadni, ha az emberek a bódultság állapotában keresik a boldogságuk bármely kis részét, és ezért hajlandók a az agyuk egyes folyamatait külsõ szerek hatására módosítani. Ez a társadalom csõdje, hogy pótszerhez nyúlsz!

Szóval amirõl vitatkoztunk: lehet-e hivatkozási alap: ne alkoss véleményt mert nem próbáltad.
Ezt próbáltam több példával illusztrálni (pl. az orvos em írhat hiteles diagnózist, mert még nem próbálta, a politikus nem szavazhat egy törvényrõl mert nem próbálta ) Ezekre elõször az volt a válasz, hogy ki mondta hogy a rák jó, majd megállapodtunk, hogy nem csak jó dolgokra vonatkozhatna a "ha nem próbáltad mit szólsz bele". Majd abban, hogy alkothatok véleményt de az nem hiteles. Aztán kiderült, hogy mert nem próbáltam attól még lehet elfogadhatatlan vmi, mint pl. a pisi ivás.
Szóval kéretik mellõzni ezt a hivatkozást!

Mindenesetre szerencsém volt nemrégiben külföldön egy jointos bulin résztvenni: egy csomó nemzet fiai és lányai voltak jelen. Kellemes iszogatás mellett elõkerült a fû, szépen körbejárt összekötötte a barátságokat. Mi magyarok egy kicsit megdöbbenve, de mosolyogva néztük (lehet azért mert magyarországnak azon szegmensébõl valók voltunk akik nem élnek ezzel). Tényleg nagyon aranyosak voltak beszívva. Az egyik srác annyira nem volt jelen, mosolygott békésen de "fingja" sem volt jhol van ki õ kik az ismerõsei, még testvért is sikerült magának találnia, egy vadidegen más nemzetiségû srácban. Vicces volt.
Crokin
Ez így igaz. De hiába mondjuk, soha nem fogják elfogadni.

Repatarurgyán

SoDI---
Van egy nagyon jó ötletem!!!!!
Ugye vannak ezek a fûves pólók...

Csinálok heroinos pólót!!! :-)))
HEROIN felirat, felette egy rajzolt fecskendõ :-))

Ennek a hatására legalább annyira kiváncsi leszek, mint az NDSAP-re 😊

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Punker
a cigi: szar (tudom de néha még is jól esik)
a pia: jó de az is káros
a fû: jobb mint a cigi és a 3 közül ez a legkevésbé káros...

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Tikal
a cigisek nem azt mondják hogy finom.... õk csak rászoktak és képtelenek leszokni, mert mikor idgesek akkor olyan jo rágyujtani, mikor vmilyen stressz éri õket akkor rágyujtanak, nos szerintem ez eklég nagy függõség....ja és az állam támogatja is õket, persze hál istennek most jönnek az uj törvények.

nem iszom pisit mert számomra nem elfogadhato 😊 de aki inni akarja hát igya.

iszonyatosan káros? de miért? mitõl károsabb mint a cigi vagy a pia?

kifly
Nem állítottam, hogy rossz a husa, csak azt, hogy nem fogok enni! Mint ahogy te is ezt állítottad a pisirõl!
kifly
én se mondtam, hogy a fû rossz!
szerintem csak iszonyatosan káros. ezt pedig aki szívja soha nem fogja elismerni.
Nézd a dohányosok nagy része tudja, hogy az életéval fizethet, másik része belkehal,mégis azt mondják finom, és nem tud meglenni nélküle. Ez hiteles. És?

a ti gondolatmenetetek szerint tehát annak sem hiteles a véleménye aki mellette érvel és nem próbálta ki.

Örülök, hogy nem iszol pisit, de mért nem? Hiszen nem tudod, hogy finom-e vagy sem?
Tikal
a kutya az ember legjobb barátja.... már akinek 😊

miért kéne nekem tehén a lakásba vagy a kertbe? nem téma.
de attol még hogy évszázados tapasztalat attol még a husa lehet jo, nem? vagy az évszázadok alatt megromlott? 😊

Tikal
elsõ kérdés: nem 😊
a fakirok állitják hogy jo, de nem mondják hogy te is tedd azt, hogy miért nem, az más téma 😊
ne egyél szart!
"Lehet hogy elõítélet, de van aki a saját vizeletét issza gyógyszernek, én mégsem fogom!
De te nyilván kipróbálnád mindkettõt, hogy azt mond tényleg nem jó!"
neeem, de nem mondom rögtön hogy szar, más kérdés hogy nem probálom ki, de nem is hadakozok ellene kézzel lábbal hogy az milyen szar...

"Tehát amiról vitatkozunk: alkothatunk-e véleményt dolgokról, ha magunk nem próbáltuk: igen. Aztán, hogy azt hányan fogadják el hitelesnek az más kérdés!"
a hitelesség, na végre itt a lényeg 😊

utolso kérdés: nos, kicsit meg kéne vizsgálni a dolgokat, nem pedig 80 évesen tojást dobálni mert egy politikus azt mondta hogy a fû szar meg kiabálni és szánalmasan lejáratni magam... 😊

kaviár, csiga finom, de másnak nem. neki miért nem? vannak akiknek azért nem mert ki sem probálták vagy csak hallották hogy szar, mig vannak akik kiprobálták és utána mondták hogy szar. te kinek a véleményét tekintenéd hitelesebbnek?

kifly
A kutya az ember legjobb barátja! 😊
évszázados tapasztalat nagyon sokan mondják! biztos igaz lehet, próbáld ki! 😊 Nem mered?
Persze lehet te jobban szeretnél egy tehenet a lakásodba, vagy a kertbe!
kifly
igen
kifly
Szóval csak arról alkothatok, negatív véleményt amirõl mindenki azt mondja, hogy rossz?
A cigit kipróbáltam rossz, pedig sokn mondják, hogy jó és el is hiszem. Neked is elhiszem, hogy neked jó!
DE nekem kipróbálás néálkül is rossz!
Ha sok száz fakir állítja milyen felemelõ érzés átszúrni egy kötõtûvel a torkod, ettõl még nem fogom kipróbálni. (sem a te torkodon, sem az enyémen😊)
Ja és sz@rt sem fogok enni!
Lehet hogy elõítélet, de van aki a saját vizeletét issza gyógyszernek, én mégsem fogom!
De te nyilván kipróbálnád mindkettõt, hogy azt mond tényleg nem jó!
Tehát amiról vitatkozunk: alkothatunk-e véleményt dolgokról, ha magunk nem próbáltuk: igen. Aztán, hogy azt hányan fogadják el hitelesnek az más kérdés! Egyik orvos ezt mondja a másik azt.
Tovább vive a gondolat meneteteket: bármilyentörvényt csak az szavazhat meg aki kipróbálta annak hatásait, tehát mindenki akár ellene van, akár mellette ki kell próbálnia a füvet, hogy véleményt alkothasson róla. Különben nem lesz hiteles a törvény?

(azért elég zagyván írok, (tán a drogok miatt)de tessék a lényeget kihallani belõle )

Kaviár csiga! Kiváló, szeretem mind a kettõt!
Tikal
tom 😊

Punker
hé ember én soha nem mondtam azt hogy rossz...

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Tikal
igen kötödik, de mi abban a rossz? 😊 thc kitágitja a vérereket ennyi... amugy meg vérnyomás csökkentõ 😊

és azért szeressem jobban a kutyát mint a tehenet mert az visszahozza a faágat? ugyanmár....

Punker
rákosoknak több országban receptre írnak fel füvet....

Punker
pupilla és stb azért erõsen kötõdik a THC hatásához, a többi pedig a legtöbb szenvedély betegséghez...

kifly
nézd a kutya visszahozza a faágat, a tehén túl nagy, a csirke meg nem tud repülni.
kifly
szeretném megjegyezni, nem én írtam a cikket, nem engem kell fikázni! 😊
Mondjátok annak aki írta!
Tikal
maradjunk a példádnál: tüdõrák
utána olvashatsz, meghallgathatsz másokat stb, de mondta neked vki hogy a tüdõrák milyen jo? nem hinném. fûre viszont mondták, tehát fenn áll két állitás, te azt fogadod el amelyik beleillik az elõitéleteiddel tele gondolatvilágodba és aza alapján döntesz, mig mások megnézik mindkét oldalt. Pl kutyahus: néhány ázsiai azt mondja hogy finom, meghalni nem haltak meg tõle szoval nagyon gáz nem lehet, tehát nem kéne rögtön elutasitani. Ettél már kaviárt vagy csigát? azt is megeszik egyes emeberek mig mások nem, de miért? ...

Oldal 1 / 78Következő →