Léci segítsetek: PII alaplap
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tehát arról lenne szó, hogy tönkre ment két PII alaplapom egy nap alatt és még senki se tudta megmondani miért. A probléma a következõ: 1. alaplap Procomp BX-es: az egyik táp IC (az alaplapon) elégett -> be se indul. akkor kicseréltem egy másik alaplapra: Epox VIA apollo Pro-s és ezenkívûl még a tápot, vidókártyát,procit memóriát (a biztonság kedvéért). A winyó maradt, de a W98 egész jól bírta a cserét (gondoltam ez úgyis csak ideiglenes állapot). Amikor egy CD-t beraktam kikapcsolt a monitor és õrülten sípolt szaggatva (kb. 1 mp.-nként). Ezek után a videó kértyát kicseréltem, meg miegymást de márt nem kelt életre(legalább a sípolást is abbahagyta, mert újraíndítást követõen se hagyta abba). Nem kezdi el a BOOTot A monitor jelzi, hogy nem kap jelet a géptõl, de amikor megyomtam a resetet a (amire egyébként nem reagált) a képernyõ ugrott egyett. Kicseréltem a monitort is így elindult elõször (W98 betöltõdött) de másodszorra már nem csinált semmit. Aóta is így van. Lehet, hogy ezek teljesen összefügéstelen hibák, de így történt, örülnék, ha valaki leaglább tippeket tudna adni.A következõk a tippjeim: Kontaktos a hálozati kapcsoló(azóta már kicseréltem); Valamiféle szoftware hibából fakadóan; a monitor kártyám (Noname GeForce 2 MX400 32M és Woodoo 3000)teszi tönkre a monitorokat (erre már régebben volt gyanú, hogy a GeForce tette még régen tönkre egy másik monitoromat) és emiatt történt valami. Tudom, hogy látszólag semmi köze nincs ezeknek a dolgoknak a leírt hibákhoz, de van logika a dologban. Lécci bombázzatok javaslatokkal, tipekkel mert én már teljesen elkeseredtem... Elõre is köszi.