24
Internet megosztás
 • Dj Faustus #24
  Ha hihetünk az adatoknak szabad rálátás esetén az említett 650 m-es távon az 54 Mbps-os adatráta 30 dB-es fade marginnal tartható lesz. Ha nincs meg szabad rálátás - vagyis belelóg egy fa a Fresnel-zónába - ez jelentősen lecsökkenhet.
 • Wolfsnack
  #23
  ilyen antennákat találtam, 2-8 km távot írt, ezért gondoltam 650 méter valahogy rálátás nélkül is áthidalható, de nem találtam biztató dolgot
  ha feltenném a ház tetejére egy árboccal akkor esetleg rálátna, de házak és fák úgy is bezavarhatnak
  meg olvastam a neten hogy valakinek belecsapott a villám és kicsinálta a hálókártyáját :)
 • Dj Faustus #22
  650 méter - tehát Ethernet-kábeles átvitel nem játszik. Maximum optikai kábel.
  Marad a lézeres adatátvitel, vagy a mikrohullám (URH/RH nem jó, túl kicsi a sávszélesség - ebből következőleg az adatátviteli sebesség sem lesz gyors). Mind a kettőhöz rendes optikai rálátás kell. Ha ez nincs meg, akkor veszett ügy - hacsak nem raksz mind két helyről látszódó "átjátszót" a két hely közé (de azt meg kétlem hogy engedné bárki is).
 • Wolfsnack
  #21
  adott az internetem, átlagos routerrel
  rokonom 650 méterre lakik
  szeretném valahogy megosztani neki a netemet

  hogyan lehetne ezt megoldani? valami erős adó és vevő antenna kellene?
  jó lenne 2-4 Mb átvitel mert netrádiót és netTV-t szeretne nézni
  pénze viszont nincs internetre
  közvetlen rálátásom nincs a házára
  megoldható ez valahogy?
 • HUNter Örni
  #20
  Csö!Az asztali gépem és a laptopom akartam összekötni egy USB-s WiFi adapterrel. Csináltam az asztalin egy Ad-hoc hálózatot, és sikerült is csatlakozni a laptoppal, a net (ADSL) meg volt osztva. Még se volt a laptopon net, azt írta ki hogy "csatlakozva, tűzfal védi". Az asztalin Eset Smart Security vírusirtó van a laptopon avast. Mit rontottam el tudja valaki? CSak ezek az eszközeim vannak laptop+USB-s WiFi adapter+asztaligép ADSL nettel.Segítsen valaki.HELP!!
 • jumanji
  #19
  Csövi! Két gépet (win2K + winXP hubon hálózatban internettel) szeretnék összekötni úgy, hogy a gépek indításánál ne kelljen felhasználónevet+jelszót beírni, de a hálózat működjön. win2K alapból be tud úgy jelentkezni, hogy feltételezi, hogy X felhasználó lépett be Y jelszóval, és akkor nem kell bajlódni, de XP-nél nem találok ilyet, mindenképp kell felhasználó+jelszó (ha a hálózaton láthatóvá akarom tenni), ebből kifolyólag a win2K alatt is ugyanezt meg kell adnom, ha be akarok lépni az XP-re. Hogyan lehet ezt elkerülni? Vagy legalább odáig jutnék el, hogy, ha nem adok meg jelszót a felhasználónak (XP alatt), akkor is engedje ki a gépet a hálóra. Ha tudtok vmi infót, légyszi! Peace!
 • ibrik
  #18
  Anyukám azt mondta, ne menjek chat-re ismeretlenekkel

  Egyszerű, vesztek 2 db WiFi hálókártyát, feltelepítitek és kész.
  Amúgyis, minden le van írva a dokumentációjukban.
  Annyi van, hogy amikor elindítjátok a gépeket, akkor a win indulásakor feljön a kezelőprogram és kilistázza a közelben elérhető többi WiFi kártyával működő gépet. Aztán már ugyanaz a téma, mintha vezetékessel kötnétek össze két gépet.
  Hálózat telepítése, internet megosztás (olvass vissza több hónapot ebben a topikban, minden le van írva), stb stb....
 • lajikus
  #17
  Akkor tegyek bele egy másik hálókártyát a haver gépébe?
  Nem tudnál esetleg valamelyik csetre belépni, itt nem valami online a dolog.
 • ibrik
  #16
  szervegép=szervergép
 • ibrik
  #15
  Ha máshogyan nem érted:
  A lent leírt esetben a haverod gépe a te szempontodból router-ként fog üzemelni, a szervegép csak az ő gépének IP-jét fogja látni, annak ellenére, hogy a kiszabott sávszélen ketten fogtok osztozni.
 • ibrik
  #14
  Bazz olvasd már el figyelmesen, mit írtam!!!

  A LAN-on a szervergépen keresztül nem tudja neked megosztani a netet.
  Ha csak a szerveren keresztül lehettek összeköttetésben egymással, akkor sosem fogsz nethez is hozzájutni.
  Viszont a másik srác gépén engedélyezve van a net, amit egy másik hálókártyán (akár bnc-s, akár utp-s vagy akár WiFi) keresztül meg tudna osztani más gépre (ebben az esetben a tiédre).

  MÁS MEGOLDÁS NEM LÉTEZIK!
 • lajikus
  #13
  Tehát azt mondod ibrik , hogy nem lehet netem csak akkor ha közvetlen csatlakozom a gépre?
  Ha tennék még egy LAN kártyát a gépbe és úgy csatlakozna rérá az enyém (bár ezt igazából nem is tudom miért is lenne jó).Még a végén elvérzik itt mindenki ezen a kis problémán.
  Nem lakótelepi gépről van szó , hanem egy cégen belüliről.Most még van netem ,de a rendszergazda kitalálta , hogy azért lassú a hálózat ,mert mindenki netezik.Az első lépésben már a hálóra is csak ip cimek kiosztásával lehet felmenni a szerverre ami linuxos.A második lépésben kívánja kiszürni azokat az ipcímeket ahová nincs jogosan kiosztva a net.
  Nem létezik , hogy ne legyen valami megoldás a problémára.
  Segítsen már valaki!!!!
  Ilyenkor hol van a sok hozzáértő csávó????
 • ibrik
  #12
  Internetet egy gépen csak úgy lehet megosztani egy (vagy több) másik gép felé, ha közvetlenül vannak hálózatba kötve vele. (Gondolom, a központi gépen ugyanilyen módon volt megosztva a net)

  Mekkora az a távolság?
  Mert ha csak max 100-200 méterről volna szó, akkor már egy rádiós WiFi (vezeték nélküli) hálókártya is elég lenne mindkettőtök gépébe és a srác, akinek a gépéről lopod a netet, az ő gépén így osztja meg feléd a kapcsolatát.

  De meg kell jegyeznem két fontos dolgot ezzel kapcsolatban:
  - ha lakótelepi lakásokról vagy hasonló építési technológiával készült épületekről van szó, ezeken a helyeken erősen lecsökken a WiFi hatótávolsága a betonelemeket erősítő vasháló miatt
  - a másik, hogy nem árt odafigyelni a biztonsági protokollok beállítására, mert akár más is rácsatlakozhat erre a hálózatra, ha nincs levédve/letitkosítva stb stb...
 • lajikus
  #11
  Látom átláttad a problémámat ibrik pont ez az hogy sehogy.
  Van egy nagy rendszer lan kártyákkal.A netre úgy lépnek ki , hogy van a szerver amire amúgy is csatlakoznak(munkavégzés ürügyébn)és azon van net jobban mondva proxy szerver indítva.
  Mivel a nagy bazi hálózat nem bírja a sok gépet ezért kitalálták , hogy kössék le a netet.
  Ezt nagyon egyszerüen meg tudják tenni mivel már a szerverre is ip cím alapján megyünk fel.Egyszerüen letiltják a számokat és kész.
  Erre én azt gondoltam , hogy ha azon a gépen amelyiken megmarad a net elosztom akkor én rácsatlakoznék és akkor marad minden a régiben,mert a fele sávszéllesség is jobb mint a semmi.
  Ha van jobb ötlete valakinek csak szóljon!
  Lehetőleg kivitelezhető megoldás érdekel olyan nem hogy kössek be én is netet külön pl.
  Előre is kösz a segítséget.
 • ibrik
  #10
  Ezt most nem egészen értem, amit írtál...
  Ha az XP-s gépben 1 db hálókártya van, akkor hogyan csatlakozik egyszerre a netre is a linuxos szerveren keresztül és ugyanakkor a te gépedre is?

  Vagy valami HUB-al van megoldva a hálózat? (az XP-s gép is a HUB-ba csatlakozik és te is?)
 • lajikus
  #9
  Sziasztok!Biztos sokszor le van már írva,de egy xp gépen kellene úgy elosztani az internetet , hogy az egy másik gépen is menjen pl win2000.
  Ez nem lenne nagy probléma talán eddig ha nem lenne a két gép közt nagy távolság, de sajnos van.
  Tehát a feladat az lenne , hogy van egy gép ami egész nap rajta a neten (e-pont) és van egy gép ami az enyém ami nincs de ugyan azon a hálózaton vannak rajta.Az enyémre kellene rávarázsolni a netet.Az xp-s gépbe csak egy hálókártya van és arról van a net is egy linuxos szerverről.Az enyémbe is van egy lankártya és én azzal vagyok fent a hálózaton.Ennyi a rövid leírás.Megoldás kellene.Köszi
 • blackgamer
  #8
  nem lettem okosabb
 • AlexHerceg
  #7
  ha nincs kérdés, akkor ezt könnyen megoldottuk.)
  szeva
  alex
 • AlexHerceg
  #6
  jesszasz,Brekim...))))))) Te itt is?.))))
  ;-))
  szevaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  alex
 • AlexHerceg
  #4
  hardveres? szoftveres?..részletezd, igy nehéz segiteni...
  szeva
  alex
 • dikki*yysw
  #3
  Nincs :P
 • Mas-Thief
  #2
  nincs kérdés?
 • Mas-Thief
  #1
  Én tudok rá progit. :-)