24
Internet megosztás
-
#24 Ha hihetünk az adatoknak szabad rálátás esetén az említett 650 m-es távon az 54 Mbps-os adatráta 30 dB-es fade marginnal tartható lesz. Ha nincs meg szabad rálátás - vagyis belelóg egy fa a Fresnel-zónába - ez jelentősen lecsökkenhet. -
Wolfsnack #23 ilyen antennákat találtam, 2-8 km távot írt, ezért gondoltam 650 méter valahogy rálátás nélkül is áthidalható, de nem találtam biztató dolgot
ha feltenném a ház tetejére egy árboccal akkor esetleg rálátna, de házak és fák úgy is bezavarhatnak
meg olvastam a neten hogy valakinek belecsapott a villám és kicsinálta a hálókártyáját :) -
#22 650 méter - tehát Ethernet-kábeles átvitel nem játszik. Maximum optikai kábel.
Marad a lézeres adatátvitel, vagy a mikrohullám (URH/RH nem jó, túl kicsi a sávszélesség - ebből következőleg az adatátviteli sebesség sem lesz gyors). Mind a kettőhöz rendes optikai rálátás kell. Ha ez nincs meg, akkor veszett ügy - hacsak nem raksz mind két helyről látszódó "átjátszót" a két hely közé (de azt meg kétlem hogy engedné bárki is). -
Wolfsnack #21 adott az internetem, átlagos routerrel
rokonom 650 méterre lakik
szeretném valahogy megosztani neki a netemet
hogyan lehetne ezt megoldani? valami erős adó és vevő antenna kellene?
jó lenne 2-4 Mb átvitel mert netrádiót és netTV-t szeretne nézni
pénze viszont nincs internetre
közvetlen rálátásom nincs a házára
megoldható ez valahogy? -
HUNter Örni #20 Csö!Az asztali gépem és a laptopom akartam összekötni egy USB-s WiFi adapterrel. Csináltam az asztalin egy Ad-hoc hálózatot, és sikerült is csatlakozni a laptoppal, a net (ADSL) meg volt osztva. Még se volt a laptopon net, azt írta ki hogy "csatlakozva, tűzfal védi". Az asztalin Eset Smart Security vírusirtó van a laptopon avast. Mit rontottam el tudja valaki? CSak ezek az eszközeim vannak laptop+USB-s WiFi adapter+asztaligép ADSL nettel.Segítsen valaki.HELP!! -
jumanji #19 Csövi! Két gépet (win2K + winXP hubon hálózatban internettel) szeretnék összekötni úgy, hogy a gépek indításánál ne kelljen felhasználónevet+jelszót beírni, de a hálózat működjön. win2K alapból be tud úgy jelentkezni, hogy feltételezi, hogy X felhasználó lépett be Y jelszóval, és akkor nem kell bajlódni, de XP-nél nem találok ilyet, mindenképp kell felhasználó+jelszó (ha a hálózaton láthatóvá akarom tenni), ebből kifolyólag a win2K alatt is ugyanezt meg kell adnom, ha be akarok lépni az XP-re. Hogyan lehet ezt elkerülni? Vagy legalább odáig jutnék el, hogy, ha nem adok meg jelszót a felhasználónak (XP alatt), akkor is engedje ki a gépet a hálóra. Ha tudtok vmi infót, légyszi! Peace! -
#18 Anyukám azt mondta, ne menjek chat-re ismeretlenekkel
Egyszerű, vesztek 2 db WiFi hálókártyát, feltelepítitek és kész.
Amúgyis, minden le van írva a dokumentációjukban.
Annyi van, hogy amikor elindítjátok a gépeket, akkor a win indulásakor feljön a kezelőprogram és kilistázza a közelben elérhető többi WiFi kártyával működő gépet. Aztán már ugyanaz a téma, mintha vezetékessel kötnétek össze két gépet.
Hálózat telepítése, internet megosztás (olvass vissza több hónapot ebben a topikban, minden le van írva), stb stb.... -
lajikus #17 Akkor tegyek bele egy másik hálókártyát a haver gépébe?
Nem tudnál esetleg valamelyik csetre belépni, itt nem valami online a dolog. -
#16 szervegép=szervergép -
#15 Ha máshogyan nem érted:
A lent leírt esetben a haverod gépe a te szempontodból router-ként fog üzemelni, a szervegép csak az ő gépének IP-jét fogja látni, annak ellenére, hogy a kiszabott sávszélen ketten fogtok osztozni. -
#14 Bazz olvasd már el figyelmesen, mit írtam!!!
A LAN-on a szervergépen keresztül nem tudja neked megosztani a netet.
Ha csak a szerveren keresztül lehettek összeköttetésben egymással, akkor sosem fogsz nethez is hozzájutni.
Viszont a másik srác gépén engedélyezve van a net, amit egy másik hálókártyán (akár bnc-s, akár utp-s vagy akár WiFi) keresztül meg tudna osztani más gépre (ebben az esetben a tiédre).
MÁS MEGOLDÁS NEM LÉTEZIK! -
lajikus #13 Tehát azt mondod ibrik , hogy nem lehet netem csak akkor ha közvetlen csatlakozom a gépre?
Ha tennék még egy LAN kártyát a gépbe és úgy csatlakozna rérá az enyém (bár ezt igazából nem is tudom miért is lenne jó).Még a végén elvérzik itt mindenki ezen a kis problémán.
Nem lakótelepi gépről van szó , hanem egy cégen belüliről.Most még van netem ,de a rendszergazda kitalálta , hogy azért lassú a hálózat ,mert mindenki netezik.Az első lépésben már a hálóra is csak ip cimek kiosztásával lehet felmenni a szerverre ami linuxos.A második lépésben kívánja kiszürni azokat az ipcímeket ahová nincs jogosan kiosztva a net.
Nem létezik , hogy ne legyen valami megoldás a problémára.
Segítsen már valaki!!!!
Ilyenkor hol van a sok hozzáértő csávó???? -
#12 Internetet egy gépen csak úgy lehet megosztani egy (vagy több) másik gép felé, ha közvetlenül vannak hálózatba kötve vele. (Gondolom, a központi gépen ugyanilyen módon volt megosztva a net)
Mekkora az a távolság?
Mert ha csak max 100-200 méterről volna szó, akkor már egy rádiós WiFi (vezeték nélküli) hálókártya is elég lenne mindkettőtök gépébe és a srác, akinek a gépéről lopod a netet, az ő gépén így osztja meg feléd a kapcsolatát.
De meg kell jegyeznem két fontos dolgot ezzel kapcsolatban:
- ha lakótelepi lakásokról vagy hasonló építési technológiával készült épületekről van szó, ezeken a helyeken erősen lecsökken a WiFi hatótávolsága a betonelemeket erősítő vasháló miatt
- a másik, hogy nem árt odafigyelni a biztonsági protokollok beállítására, mert akár más is rácsatlakozhat erre a hálózatra, ha nincs levédve/letitkosítva stb stb... -
lajikus #11 Látom átláttad a problémámat ibrik pont ez az hogy sehogy.
Van egy nagy rendszer lan kártyákkal.A netre úgy lépnek ki , hogy van a szerver amire amúgy is csatlakoznak(munkavégzés ürügyébn)és azon van net jobban mondva proxy szerver indítva.
Mivel a nagy bazi hálózat nem bírja a sok gépet ezért kitalálták , hogy kössék le a netet.
Ezt nagyon egyszerüen meg tudják tenni mivel már a szerverre is ip cím alapján megyünk fel.Egyszerüen letiltják a számokat és kész.
Erre én azt gondoltam , hogy ha azon a gépen amelyiken megmarad a net elosztom akkor én rácsatlakoznék és akkor marad minden a régiben,mert a fele sávszéllesség is jobb mint a semmi.
Ha van jobb ötlete valakinek csak szóljon!
Lehetőleg kivitelezhető megoldás érdekel olyan nem hogy kössek be én is netet külön pl.
Előre is kösz a segítséget.
-
#10 Ezt most nem egészen értem, amit írtál...
Ha az XP-s gépben 1 db hálókártya van, akkor hogyan csatlakozik egyszerre a netre is a linuxos szerveren keresztül és ugyanakkor a te gépedre is?
Vagy valami HUB-al van megoldva a hálózat? (az XP-s gép is a HUB-ba csatlakozik és te is?) -
lajikus #9 Sziasztok!Biztos sokszor le van már írva,de egy xp gépen kellene úgy elosztani az internetet , hogy az egy másik gépen is menjen pl win2000.
Ez nem lenne nagy probléma talán eddig ha nem lenne a két gép közt nagy távolság, de sajnos van.
Tehát a feladat az lenne , hogy van egy gép ami egész nap rajta a neten (e-pont) és van egy gép ami az enyém ami nincs de ugyan azon a hálózaton vannak rajta.Az enyémre kellene rávarázsolni a netet.Az xp-s gépbe csak egy hálókártya van és arról van a net is egy linuxos szerverről.Az enyémbe is van egy lankártya és én azzal vagyok fent a hálózaton.Ennyi a rövid leírás.Megoldás kellene.Köszi -
blackgamer #8 nem lettem okosabb -
AlexHerceg #7 ha nincs kérdés, akkor ezt könnyen megoldottuk.)
szeva
alex -
AlexHerceg #6 jesszasz,Brekim...))))))) Te itt is?.))))
;-))
szevaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
alex -
AlexHerceg #4 hardveres? szoftveres?..részletezd, igy nehéz segiteni...
szeva
alex -
#3 Nincs :P -
#2 nincs kérdés? -
#1 Én tudok rá progit. :-)