Magyar LFS bajnokság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tuero
A motivációval nincs baj, én mindig a lehetõ legtöbbet fogom kiadni magamból, és szerintem mások sem fognak szándékosan lassan menni. Csak kevesebb tétje lesz, mint az elõzõ szezonban volt.

FREAK
azt már túlzásnak érzem, de ha ettõl az Inferno team boldogabb lesz, még bekövetkezhet....

figyeljetek, az idõmérõn mindenkit motiváljon az a gondolat, hogy akkor lesz jó versenyben része, ha vele egy szintûekkel kerül össze

Riszpekk

tuero
Az elsõ öt kap pontot.... Tehát meg tudom jósolni, hogy én nem valószínû, hogy pontot fogok kapni idõmérõn. Akkor az lenne elfogadható, ha az összes ember pontozva lenne ez alapján.

FREAK
az idõmérõn is van pontozás....

Riszpekk

Palee
Prezsi.
Az idõmérés komolytalan lesz. Biztosan nem lesznek szándékos lassú hotlap-ek, de nem lesz súlya az idõmérõnek. Nem is értem, hogy mért van szükség ebben a formában idõmérõre, amikor úgysem számít, hogy milyen csoportból indulsz. Mert a pontot azért kapsz, amit a 30 kör alatt az idõ ellen versenyzel.
Ez egy online liga, ahol az emberek egymás ellen versenyeznek, nem pedig az idõvel harcolnak.
Különben elég lenne beküldeni egy HLVC 30 kört, amit otthon magadnak lejátszol.

Legyen már verseny a verseny.

Astaroth
Csináltam szervert jöjjön aki akar!Pályás vagy rali megegyezés szerint

Prezsi
És abba belegondoltál, ha X kiüti Y-t a versenyen, X nem is a saját hibájából utolsó helyen végez, ráadásul a következõ versenyen is szar pozícióból kezdjen? Mindezt egy másik hibája miatt! Ezért kell tiszta lap minden verseny elõtt.

ibronk
Csak azt tudnam mikor hogy én ebbõl kimaradok?

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

Palee
ez csak az alpontja a javaslatnak.

Ha hozzám hasonlóan vannak botrányos advancedes emberek, akkor legyen az, hogy a versenyek összideje, csak a következõ UGYANOLYAN pályán futott versenyre vonatkozzon.

Szóval ezen lehet vitatkozni, de csak azután, ha teret nyer a javasolt csoportbeosztási elképzelés. Ami ugye hibrid jellegû az elsõ két koncepció után.

FREAK
nem értem (vagy te 😊

tehát a végeredmény határozza meg a következõ verseny csoportbeosztsát vagy a következõ versenyét UGYANAZON pályán?

Riszpekk

Palee
Értem a szándékot, valamilyen szempont biztosan áldozatául esik a kompromisszumoknak.

Ez a példa mégsem olyan elrettentõ, hogy elvessük ezt a módszert. Mert egy pályán csak egyszer dönt az idõmérõ a csoportbeosztásról. Utána az összidõ adja meg a csoportbeosztást. 30 kör alatt kiegyensúlyozott idõk vannak már, nincs olyan, hogy valaki azért van elõrébb, mert nyomott egy very hot lap-et.
Igenis küzdeni kell a csoporthatárokon.

FREAK
minden világos, de ez is át lett nyálazva, és ennek megvannak a nagy hibái.... példa:

idõmérõn a hetedik, nyolcadik, és kilencedik között összesen 10 század mp van

a hetedik A csoportos, és akár elsõ helyen is végezhet, a nyolcadik, kilencedik B csoportos, és max 8. lehet..... pedig van olyan jó, mint a 7.

érted?? ez kibaszás lenne azokkal, akik épphogy lemeradnak a jobbik csoportról

szerintem igzis lesz várni az eredményhirdetést, mert nem tudod, hogy mik történtek a másik csoportban 😄

Riszpekk

Palee
Valós helyezés azért, mert a B 5-ik helyezettje valósan abszolút 12-edik, és nem más.

Míg a mostani koncepcióban extrém esetben akár abszolút 5ik, vagy 20-ik is lehet.

De nem ez a lényeg. Hanem az, hogy a versenyen tudjam, hogy hanyadik helyen harcolok.
Nem okoz örömöt, ha kiderül, hogy a B5-ik helyezésem valójában egy 9ik helyezésnek felel meg, és az meg pláne, ha kiderül, hogy 14ik vagyok.
Minden verseny teljesen más. Nem lehet összevetni az idõket. Tegyük fel, hogy mindenki fair módon versenyzik. Szinte biztos, hogy a C1 jobb idõt fut a B7-nél.
Legyen már tétje annak, hogy milyen csoportba férkõztél be, és legyen súlya.

Régebben, ha valaki a jégkorong C csoportban 20 góllal megverte Jamaika jéghoki válogatottját, attól még nem adtak neki A csoport bronzérmet. Nem teljesen tökéletes a hasonlat, de szerintem érthetõ. Három különbözõ versenyt szerintem nem lehet összefésülni.
A 30 kör lefutása után pedig várni az eredményt, mint a lottóhúzást.

A különbözõ pályákról: egyetértek, ezt mondtam én neked korábban, hogy a különbözõ pályáknak külön idõmérõ edzése, majd beosztásvonala legyen.

Astaroth
tetszenek a szabályok fõleg hogy rali is lesz!
Ebben a szezonban próbálok a sportszerûségben fejlõdni!

FREAK
"Az összidõ határozza meg a következõ verseny csoportbeosztását"

Ez meg eleve bukta, ugyanis semmi értelme a rallira a GP Advanceden elért idõk szerint beosztani a csoportokat, mivel valószínû, hogy nem ugyanúgy alakulna a mezõny, és megint csak nem az egyenlõ képességûek kerülnének össze.

Riszpekk

FREAK
"A versenyen elért helyezés pedig valós helyezés"

Ezt fejtsd ki bõvebben plz

Riszpekk

Palee
Freak: Igen, ez már nem aktuális, én azért tettem ezt a javaslatot, mert a fürdõvízzel együtt a babát is kiöntöttük.
A régivel az volt a baj, hogy (amit írtál is) a B-ben a korábbi verseny A és C fele indul.
Az újjal az a baj, hogy nem emberek ellen versenyzel, hanem az idõvel. És a verseny végén még fogalmad sincs, hogy 3ik lettél, vagy 13ik.

Tehát valahogy gondoljuk már meg ezt a verziót is, és ne lépjünk túl rajta felületesen.
Az összidõ határozza meg a következõ verseny csoportbeosztását. A versenyen elért helyezés pedig valós helyezés.
Ezzel a módszerrel minden kiküszöbölhetõ, és valós, szoros verseny van 3 fronton is.

Jacek
Markival mentunk 50 koroset😊

ibronk
Asziszem igy is fájni fog még a hajunk is a végére.

FREAK
Ezt írtad:

"Ezzel elkerülhetõ, hogy a B divízióban az A és a C fele legyen mindig"

És ez már nem aktuális.....

Riszpekk

FREAK
100 km elég lesz......

Riszpekk

Palee
Freak lemaradtál valamirõl.
Olvasd el mégegyszer

Jacek
ja es nem megvetendo hogy sok szenvedes elmarad a selejtezokkel😊))
egy idomero egy verseny es kesz😊 mondjuk en tobb kort irtam volna😊 de mar ez is haladas😊

Jacek
szerintem jo az ossz ido ha meg balaset van az egy 20 fos mezonyben is hatra dobna !!!
Jobban kell figyelni ez teny hogy ne legyen perec😊))
Marki es Norbi foltartja egymast😊))))))))))lol

tuero
Ha jól értettem Palee egy ötlettel állt elõ, ami a keveréke a régi és az új rendszernek, ami nyilván azt jelenti, hogy bizonyos új szabályok nem szerepelnek az ötletében. Nem értem mirõl "maradt volna le".

Ezt a "ráfázás" dolgot nem találtam meg az oldalon. Mi is lenne ez pontosan?

FREAK
szerintem te lemaradtál valamirõl, de sebaj leírom még1x, bár az oldalon világosan le van írva

-MINDEN verseny elõtt 3 körös idõmérõ van
-ez alapján alakul ki 3 csoport
-az össz futamidõ határozza meg a végsõ sorrendet, csoporttól függetlenül
-aki taktikázik, és direkt gyengébben megy idõmérõn, az ráfázik

Riszpekk

Palee
Nna találtam egy kecskekáposzta megoldást.
Maradna a 3 divízió. Az elsõ versenyt követõ versenyen a divízióbeosztás nem a helyezések alapján dõlne el, hanem az összidõ alapján. De a pontozás a helyezések alapján dõlne el. Mint ahogy tegnap.
Ezzel elkerülhetõ, hogy a B divízióban az A és a C fele legyen mindig.

FREAK
és az idõmérõ alapján is B döntõs lettél volna?

Riszpekk

Ams
télleg megbeszéltuk? 😊

én csak arra emlékszem, hogy "majd kiderül", nem?

komoly nemtom 😄

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

FREAK
értem, de ezt már megbeszéltük

Cavinton? 😄

Riszpekk

Ams
a szervezésre gondoltam, ha nem a válasz akkor gyakorlok, ha igen, akkor nem gyakorlok 😄

éérteed? 😄D

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Prezsi
Ez igaz, ellene az szól, hogy az edzések után már kialakul a várható végsõ sorrend, és ha valaki tönkreteszi az autóját az A csoport versenyének 2. körében, akkor is van egy biztos 7. helye, pedig csak ment egy jó edzéskört. Ez pedig a gyorsaknak kedvez és sokan pont ezt nem akarták.

FREAK
és az nem verseny??? nézd meg az eddigi döntõket, nagyon ritka, hogy a B döntõs idõk beférnek az A-ba

Riszpekk

tuero
Igen, Prezsi, épp ezért vetettem fel. Tudom, hogy vannak érvek, amik az új szabály mellett döntenek, viszont van egy nagyon fontos érv (ami szerintem perdöntõ), ami ellene szól, mégpedig az, hogy nem versenyen dõl el a helyezések sorsa, hanem az összidõ alapján.

ibronk
Caster az a korányfordítással arányos kerékdölés. Az érték annyit tesz, hogy teljesen elforditott kormánnyal a kerék a beállított szögben fog a kormányzás irányába oldalra dölni.
Az Inclinationnak a jelentését konkrétan nem tudom (de biztos valami nemzetiségi dologgal kapcsolatos ), csak azt tudom elmondani amit én tapasztaltam: a kanyarsebességet nálam nem befolyásolta, 0-ához közelitve csökkent a force feedback résztessége, ugyértem pl. hogy 0ás értéknél a hajtû utáni lassítónál a kerékvetõk használata közben szinte teljesen eltünt a rángatás ahogy a kocsi fel le hajtott rajtuk, 15-re állítva viszont szépen rángat, érezni lehet a kerékvetõnek a kis döcögését is.

Prezsi
Persze Palee, de minden egyes szabály ellen és mellett vannak elfogadható érvek, pro és kontra. Amit most látsz az LFS lapon az kb. a 21. verzió. Azt kérem mindenkitõl, mielõtt javaslatot tesz, tegye fel magának a kérdést, hány érv szól mellette és hány ellene.

FREAK
hihi, ez biztos egy 3 hónapja a rendszerben bolyongó comment 😄DDDDDDDDDDDDD

Riszpekk

FREAK
lol, hülye grécsi 😄

Riszpekk

Galy
Oh, a mezõn megy a verseny?

😄
FREAK
a tegnapi szabályokkal kevésbé lettek volna izgalmasak, hisz gondolj bele, minden második héten a B csoportban az A és a C csoport találkozik (elég vicces így utólag), az A-ban meg a legjobbak és pár közepes stb stb

tehát a mezõn mindig 2 részre esne

ez így jó lesz, így ugyanis mindig a hasonló tudásúak kerülnek össze

Riszpekk

tuero
Oké, én indulni fogok a ligában addig, amíg élvezem a dolgot, és azok szerint a szabályok szerint, ahogy ez meg van határozva, nincs ezzel semmi baj.

Azzal, hogy elmondtam a véleményemet nem szart akartam kavarni, csak jelezni, hogy szerintem így kevésbé izgalmasak lesznek a versenyek, mint a tegnapi szabályokkal lennének.

Meg különben is azért fórum, hogy ilyen dolgokat beszéljünk meg, így legalább mindig bennmarad a topik az elsõ 50 között 😄DDD

FREAK
csak annyit kérnék, hogy aki szeretne indulni, írjon egy mailt, hogy tudjuk, kb. hány ember lesz

Riszpekk

FREAK
a caster az a 20 forintos kérdés, nascar topikban is felvetõdött 😄D

Riszpekk

Kf1Robi
Ja de akkor legyen ez a mai szabalyzat fix, es nincs se kozkivanat, se utolagos modositas, majd legfeljebb a kovetkezo szezonra. 😊

Mas: Az elozo bajnoksag resztvevoinek is kell ujra nevezni?

Megint mas: mit jelent pontosan, mi a szerepe, es mennyire reagal realisztikusan lfsben a:
- Caster
- Inclination
FREAK
csak tudjátok ehhez az egész eszetlen szarakodáshoz már egyszerûen nincs hangulatom

aki versenyezni akar, az versenyezzen, de TÉT NINCS, és ennél komolyabban már nem érdemes rendszabályozni, fölösleges idõpocsékolás

versenyezzetek, szórakozzatok jól, ennyi, aki többre vágyik, az ne ide jöjjön

Riszpekk

FREAK
természetesen akkor nem 3, hanem kb. 5 kör állna mindenki rendelkezésére, hogy az aznapi legjobbját megfussa

ez pl. tutira kiszûri a csítereket

Riszpekk

FREAK
ha megéri neki, hogy nem küzd az idõmérõ pontokért, akkor egyszer tegye meg

a másodiknál DQ

azt is megcsinálhatjuk, ami még anno a street rod-ban volt: mindenki fut egy jó kört, amilyen jót csak tud, és ha ennél versenyen 1.5 százalékkal jobbat fut, akkor büntetést kap (mivel az idõmérõn elvileg a legjobbat kell futnia)

Riszpekk

ibronk
Ugynézem lassan kell nekünk is olyan nascaros drivers agreement

Kf1Robi
igaz, de anelkul is ugyanugy vissza lehet elni vele. (szandekosan C bol indul mert ott nem fogjak zavarni es jo idot tud futni)
FREAK
"az a nem reális, hogy különbözõ versenyek összideje után kapjon az ember pontot"

Az sem reális, hogy egy 20 fõs mezõny 3 darabban versenyez, de ez van, amíg nem lesz jobb, így csináljuk.

Riszpekk