5388
Avagy az NV3X...
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
Ha netán törlödne a hozzászólásod, csak csekkold ezt: #1940
-
Persze értelmes engine-ekkel tesztelném, mert olyan szarokat adnak ki, hogy az hihetetlen. Morrowind, R6: Raven Shield, AA, OF jó példák arra, hogy milyen egy szar engine, ami semmivel sem megy jól. -
Különben tényleg nem a 9700-hoz kell hasonlítani. A 9700 az a Geforce 4 ellenfele. Le is veri, többnyire.
Azt kell majd nézni, hogy az FX és a 9900 közül melyik a jobb, és persze, melyik mennyibe kerül.
Továbbá olyan mode-ban kell összehasonlítani, amin játszik is az ember.
Istenem, ha nyertem volna a lottón, akkor csinálnék egy angol-magyar hw-gamer site-ot, de normálisat, ahol értelmes tesztek vannak, nem ilyen kattant, elszállt beállításokkal való összehasonlítgatás. Pl. nem az avg meg a max fps-sel szórakoznék, az kit érdekel. A lényeg az, hogy minimumban mennyit hoz, durva akció közben egy kártya. -
Az a 20% egyáltalán nem kevés.
Ha tényleg annyival gyorsabb, akkor meg fogom gondolni. Ha nem, akkor megvárom a 9900-at. -
mondjuk hogy kb 15-20% gyorsabb lesz mint az ati 9700-es, es nekem ez van nem zavar meg ha tobb is a kulombseg.
Mert ugye azrt tobb honappal kesobb jelenik meg ez van nekem akkor is bejott a 9700-es minden teren elegedett vagyok vele.
Azota jottek ujabb hirek es tenyleg nem lesz olyan draga as 128mb sima verzio 400$\E. -
Athlonator #288 milyen ellenérvre
-
K.András #287 Mellelseg valamiért nem tudtál ellenérveket felhozni #234-re egy dekát sem ,de mind1 én le is zártam ezt a partalan vitát a magam részéröl.
Meg inkább alaplapot kéne belinkelni, nem valami retket. -
K.András #285 Nekem Asus P4t533c-m van ,nem fog belemenni?:)))) -
Borg #284 Hát ez tényleg gyenge volt:) Majd a deluxe kártyához asusék nem szemüveget, hanem fűrészt adnak:)
Amúgy ha tényleg gyenge lesz ennyire, akkor az senkinek nem lesz jó.. -
[Walaki]D`Lair #283 Hát nemtom...Nekem a KT7-en igencsak ott voltak az AGP mellett is...(Azok kúródtak el....) -
Bocs, de reggel van. -
Különben is, miért baj, ha nagy? Végre elérkeztünk abba a korszakba, amikor mindnekinek egyedi videokarija lehet.
Az FX nem olyan lesz, mint az ATI konkurens - kicsit gyengébb kártyája. Azt a buta ATI-sok (mint Borg) csak megveszik, és bevágják a gépbe. Sok skill nem kell hozzá.
Az FX-et viszont igazán lehet majd szeretni. Hazaviszed, és irány a sufni. Kalapács, csavarhúzó, fogó, véső, fúró, és persze fűrész power. Olyanra alakíthatod, amilyenre akarod! Vagy ha kell, az alaplapot is meghekkelheted. Az Nvidia az egyéni kreativitás mellett bontott zászlót! Éljen!! -
Borg #279 "Még mindig mellébeszélsz, ott a bizonyíték. "
mire bizonyiték? és miért beszélek mellé? Szerinted komolyan ilyen szinten volt a doom3 motor 2 éve, mint ma? [...]
Egyébként meg konkrétan az EPOX 8KHA+ volt, amibe pl az első gef4-ek, és a r8500 sem ment bele, mert az AGP mellett volt egy magas kondi, és az a kártyán lévő kondival szépen ütközött is. Ha megnézed az FXet (az egyel elözö képen), itt is ugyanezzel lesz a gond.
http://www6.tomshardware.com/graphic/20020819/radeon9700-19.html
Tessék. Bocs ha belegázoltam a lelkivilágodba ezzel... Még 2xFSAA-val is min. 30%ot ver rá, szal nemtom te miről beszélsz...(ráadásul a tomsgarbage köztudottan nvidiás) A 9700nak sokkal komolyabb memóriavezérlése van, mint a gef4nek. És sajnos az FX-en sem tudták ezt überelni, a jelek szerint.
Azt mondom, ha 20ezer fölött ért volna el az FX standardon, még akkor sem verné meg FSAAval vagy AFel a 9700at. -
Cvd #278 Másrészt a méret csak egy dolog, ott van a kártya súlya is, így képek alapján elég nehéznek tűnik. Már az ABIT Sirulo Ti4200-asonmál is elgondolkoztam rajta, amikor rátettem a Thermaltake hűtést, hogy vajon bírni fogja-e a slot a súlyt. Sajna a házhoz való fogatás nem sokat vesz át a súlyból, a nagyját az AGP slot fogja. Ha az FX még nehezebb, akkor elképzelhető, hogy némelyik alaplap nem fogja elbírni. -
Cvd #277 "illetve szép nagy kondik az AGP körül (PL EPOX alaplapok)." - Abit lapom van, úgyhogy csak képek alapján mondom: megnéztem pár epox alaplapot, egyiken se voltak kondik az AGP körül, mindegyiken a "megszokott" helyükön voltak, vagyis a proci mellett balra fent, meg a memória mellett jobbra fent, az AGP magassága felett. Nem néztem meg mindet, lehet hogy van olyan is amibe tényleg nem megy be az FX, de így általánosítva nem állja meg a helyét a kijelentésed. -
Cvd #276 "ja persze, a stuntsban is felismehető pl az nfs6 lamborghinije, mégsem úgy néz ki.. azér dolgozott még 2 évet a doom3-mon igaz, mert kész volt már 2001ben? Gratula..." - Még mindig mellébeszélsz, ott a bizonyíték.
"Amúgy ha neked ~16500 pont alig több, hát legyen.." - Nem értem mit vitatkozol, nem láttál még 3DMark 2001 pontokat az említett kártyákról? Még egy húzott 4200-es is csinál 12-14ezer körül, nem hogy egy 4600-as. Abból könnyedén lehet kihozni 15 ezer pontot, az meg nem sokkal kevesebb a 16500-17000 pontnál. Amíg az elavult 2001-en mérnek, addig nem jön ki az új kártyák előnye igazán.
"egyébként mutass már egy tesztet nekem 16x AAval?? " - egy halom tesztet láttam neten, meg még újságban is 16XAA-val, a 9700-ast hasonlították a 4600-ashoz. Éppen azért, mert itt kegyetlenül megveri a 9700-as a Gef4-et, kb. 300-400%-kal.
"Ott az alaplap, hogy túl nagy bele, azt is én találtam ki mi? " - Nem tudom ki találta ki, de elég nagy hülye lehetett, mert a képen látszik hogy bent van a kártya a helyén.:)
"Ha megnézed, 2PCIt simán lefed" - 1-et fed le, rögtön az AGP alatt. És mint tudvalevő, a legfelső PCI az alaplapok többségénél osztott IRQ-t használ az AGP-vel, vagyis nem is igazán szokás mindkettőbe kártyát tenni. De még ha 2-őt fed is le, akkor is átlag alaplap esetében marad még 4, ami bőven elég.
"és a másik irányba is ott a bazinagy borda" - Ja, csak ezt felölről kellene látni, mert így csalóka. A borda nem fedi le az egész kártyát, az alaplap felől bőven van hely, ott elfér simán az alaplap a kondikkal.
"Ugyehogynincs, nagyokosok..." - a hasonlítással nincs baj, csak épp egy ismeretlen kártyát hasonlítasz a másikhoz, vagyis még nincs alapod hasonlítgatni a teljesítményt. Majd pár hét múlva, amikor már nem találgatások, hanem tények/tesztek állnak rendelkezésre.
-
Cvd #275 Tudom én, jó munkásember vagyok, a tanács is megmondhassa.:))) -
Borg #274 Jaa, mostmár 700$ ? érdekes....
Egyébként, segitek, nem csak a hossz méretéről van szó. Ha megnézed, 2PCIt simán lefed, és a másik irányba is ott a bazinagy borda. Számtalan alaplap van, amin ott vannak a ram helyek, illetve szép nagy kondik az AGP körül (PL EPOX alaplapok). -
Borg #273 Akkor már valamit elértem:)
legalább látom mire alapozod döntéseidet (beee-e-ee) -
Borg #272 Aláirom neked hogy elveri, vagy max zero lesz a különbség.
De ha nem igy lesz, itt kérek elnézést a T. nvidia fan közösségtől. -
Borg #271 ja persze, a stuntsban is felismehető pl az nfs6 lamborghinije, mégsem úgy néz ki.. azér dolgozott még 2 évet a doom3-mon igaz, mert kész volt már 2001ben? Gratula...
Amúgy ha neked ~16500 pont alig több, hát legyen..
egyébként mutass már egy tesztet nekem 16x AAval?? mert én olyant még nemigen láttam. Mindenhol 4xAA-val tesztelnek max, az AFet teszik csak magasabbra, annak meg van értelme. Szal nem kellene ezzel jönni.
Egyébként, mindazoknak akik itt azt hiszik hogy én véleményeket mondok.. olvassatok. Én tényeket irok le nagyrészt, és arra hurrogtok le engem. Ennyire fáj az igazság? Ott az alaplap, hogy túl nagy bele, azt is én találtam ki mi? Sőt, én vagyok a felelő azért, hogy az FX nem lesz semmivel sem jobb mint a 9700as? Lehet ATI mániának nevezni,de akkor légyszi mondjatok másik kártyát, amihez lehetne hasonlitani? Ugyehogynincs, nagyokosok... -
Borg, egyébként te vagy a legnagyobb (és eddig egyetlen) érv amellett, hogy ne ATI kártyát vegyek. -
Jól van, jellemzően azok vesznek 700 dolláros kártyát, akiknek 25 centinél kisebb babyházban van a gépük. Viszont mindenki 8xFSAA meg 32xAF mellett játszik.
Valami értelmeset is, please -
[Walaki]D`Lair #266 Az XF-et biztos elveri...sőt a zokszigén is kivonja belőle...teccikérteni??? -
Cvd #264 "döntő ugyis a DX9 teszt lesz, nameg az extrák, úgymint AA meg AF. Erről érdekes módon eléggé hallgatnak nvidiáéknál.." - Az érem másik oldala meg az, hogy az ATI szándékosan erőlteti a sokszoros AA/AF-et, mert ebben tényleg jobbak, minden másban meg gyengébbek. Ráadásul gyakorlatban semmi értelme pl. 16X-os AA-t használni, mert bőven elég 4-8X-os is. Majd ha ezen a szinten megveri az ATI az XF-et, akkor lesz bajban az nVidia. -
Cvd #263 "2001ben DOOMIII engine? Ezt nem gondoltad komolyan ugye? És bizonyára igy is nézett ki, mint ahogy ma, közel az elkészültéhez... ember, komolyan, ekkora baromságokkal jönni... Valszeg mindjárt tovább ragozod, hogy a stunts a maga vektorgrafikájával is volt már 95ben, és egy 2 megás tsengen is károlyul ment, ma pedig mi lett belőle? NFS6..." - Megnézted a videót a linkről? Nem mi, de a duma megy... Akkor láttad volna, hogy a főbb dolgok már akkor működtek, a fényeffektek, karakteranimáció satöbbi. Simán felismerhető a motor. Megint mellébeszélsz.. Ott van a linken a bizonyíték, nincs értelme okoskodnod.
"Ha nem birnád követni, elárulom: Carmack gépében, és már a 2002 év eleji E3-on is.." - Nem egészen év eleje, május végén volt az E3. Hacsak te mást nem állítasz. A Macworld 2001 viszont 2001 február végén volt, vagyis bő egy évvel a 2002-es E3 előtt, és ha utánanéznél akkor tudnád hogy ott mutatta be először carmack a motort a nyilvánosságnak. Ja és még mindig lógsz a linkkel, ahol Carmack azt mondta, hogy R300-ason írta a motort. Ne mellébeszélj, nyomd a linket.
"A kártya csaknem 25cm hosszú. A legtöbb házban nem is fog elférni, nem beszélve a kusza elrendezésű alaplapokról. Némelyik alaplap nincs ilyen széles, nemhogy vidkártya." - 1. Normális ember nagytornyban tartja a gépet, abban simán elfér. Az enyémben még lötyögne is.:) 2. Kusza elrendezésű alaplap? Az milyen? Az alaplapok döntő többségében simán elfér, mert direkt úgy vannak tervezve, hogy nem lóg be semmi az AGP síkjába. Mert ugye az FX csak a játékra tervezett kártyák között számít nagynak, a profi 3D kártyák viszont pont ilyen szép nagyok, és normális alaplapgyártó számol azzal a lehetőséggel, hogy a lapja esetleg ilyen közegbe kerül.
"Egyébként a kártya 17,000 3DMarkot ér el, 2400+ AthlonXPvel, a CES-en tesztelték." - a 2001 finoman szólva is elavult. A 9700-as is alig kap több pontot, mint egy Ti4600-as. -
[Walaki]D`Lair #262 Normál ATX
- 29.4cm x 20.0cm
GA-8PE667 Ultra
- 30.5cm x 24.4cm
-
[Walaki]D`Lair #261 Bocs. Utánanéztem. Tényleg GA-8PE667..csak nekem PE667 Ultra van és az teljesen máshogy néz ki...Még 1x bocs. -
[Walaki]D`Lair #260 Ez nem PE667...Nekem az van...De ez nem az. Ez egy microATX...nézd meg mellette a PCI-s kártyát. Az is majdnem akkora mint az alaplap. -
Hát má Csaknem :(
Reméljükk valamit csak mutatni tud majd az NVidía (CSAKIS a verseny érdekében).
HAJRÁ ATI.... -
Borg #257 igen, valszeg 4xAA meg 16xAF mellett a 128bites vezérő kiba gyors lesz:))
És persze óccsó, meg jó.
Nem lesz ez igy jó, mi fogja motiválni az ATIt? ráb@szunk.. -
Anee #256 mint mindig....BÁR az nv31-nél már az az pr duma hogy GYORS lesz az anizotropikus szűrés!!! Eljutottak másfél év után ATi szintre! -
Borg #255 Score: 16434
Date: 2002-11-16
Res: 1024x768 32bit
User: [email protected]
CPU: AMD Athlon(tm) XP/MP/4 1963 MHz
GPU: ATI RADEON 9700/9500 Series
Ezt csak amiatt, hogy legyen mihez hasonlitani az FX 17000 pontját (ugyanugy 2400+ XP). A döntő ugyis a DX9 teszt lesz, nameg az extrák, úgymint AA meg AF. Erről érdekes módon eléggé hallgatnak nvidiáéknál.. -
Borg #254 Egyébként, szerinted, mellette vagy ellene kellene érvelnem?
Amúgy ha ennyi térérzéked nincs, akkor gondold microATXnek. Aztán linkelj nekem egy legalább 5PCI foglalattal rendelkező gigabyte P4 alaplapot. Igazat fogok adni neked, bár erre az esély=0. Talán nem mindig csak bégetni kellene a többiek után. -
Borg #253 Gigabyte microATX alaplap P4hez? Van olyan?
Amúgy egyes források szerint ez nagy valószinüséggel egy Gigabyte GA-8PE667 alaplap, ami marhára nem microATX. De a kártya még akkor is bazinagy, ha igy lenne, nem fog elférni sehol.
Amúgy, a CES tesztje nem egyezik a képen látható géppel, a kettö nem ugyanaz. (ha valaki a P4 / 2400+ból nem jött volna rá:) -
[Walaki]D`Lair #251 De azért az FX-et elfogadnám belőle :DDDD -
[Walaki]D`Lair #250 Ez egy microATX-es alaplap.... -
Borg #249 És ime a következő érdekes probléma:

A kártya csaknem 25cm hosszú. A legtöbb házban nem is fog elférni, nem beszélve a kusza elrendezésű alaplapokról. Némelyik alaplap nincs ilyen széles, nemhogy vidkártya.
Egyébként a kártya 17,000 3DMarkot ér el, 2400+ AthlonXPvel, a CES-en tesztelték.
Ez eddig mind szép, csak a gagyi dolog az, hogy mindezt csak standard 1024ben, minden extra nélkül.
Szal a 25-50% gyorsulásokat el is felejthetjük. Az nvidia max képes lesz 25%ot kisajtolni, specifikus tesztekben, max 4xAA-val, de magasabb AA+AF párositásnál, 100% hogy a 9700 nyer. Specifikus teszteket meg az ATI is tud, illetve fog produkálni, ahol meg ilymódon a 9700 veri majd el az FXet.
Szal sajnos, kezd végleg körvoanalzódni, hogy nem lesz sok motivációja az ATInak, hogy minél többet kihozzon az R400ból, a köv hónapig...
Ár/teljesitmény arányban marad a 9700 az élen, egykét tesztben majd elveri az FX, egykettőben meg forditva. Ennyi. -
Borg #248 Baromság.
Több helyen is leirták, hogy min. 500$, illetve 650EUR körüli áron fog jönni.
És mivel túl bonyi a PCB az egyéb gyártóknak, nem is lesz egyhamar mainstream illetve lowend változat belőle. (gyk: az MSI fogja gyártani az nvidiának az összes kártyát (úgy, ahogy a sapphire az ATInak a BBA 8500akat, és a club3d az ATInak a BBA 9700akat..), asus és egyéb partnerek pedig csak átcimkézik majd eleinte, ála 8500..) -
Borg #247 2001ben DOOMIII engine? Ezt nem gondoltad komolyan ugye? És bizonyára igy is nézett ki, mint ahogy ma, közel az elkészültéhez... ember, komolyan, ekkora baromságokkal jönni... Valszeg mindjárt tovább ragozod, hogy a stunts a maga vektorgrafikájával is volt már 95ben, és egy 2 megás tsengen is károlyul ment, ma pedig mi lett belőle? NFS6...
Hogy hol volt R300 akkor?
"Doom was apparently shown running on a 2.2Ghz system using some sort of ATI graphics card."
Ha nem birnád követni, elárulom: Carmack gépében, és már a 2002 év eleji E3-on is, ahonnan az idézet származik (gamespot)... -
Engem sem, csak éppen nem megy annyival.
Az UT2003 FlyBy lófütyit sem ér, game közben számít az FPS. Ott viszont igencsak 100 alatti értékekről van szó.