47
Adobe InDesign 2.0
 • ates84
  #47
  Nem igazán pörög a topik, de azért hátha!

  Nem tudja valaki esetleg, hogy InDesign-ban hogyan kell szöveget grafikává átalakítani(legörbíteni vagy mi)?

  Thx.
 • terencehIII
  #46
  hello
  tud valaki abba segíteni hogy az adobe indesign cs4 ben hogyan lehet azt megcsinálni hogy swf fájlba megcsináltam hogy lehessen lapozgatni a szélét ,de az első oldal mellett mindig ott van egy fehér oldal az ellehet tüntetni valahogy, szóval hogy az első oldal az egyedül legyen aztán mikor lapozok onnantól egymás mellet 2 és a végén az utolsó oldalt rácsukja
  ha valaki tud segíteni szóljon köszi
 • trob
  #45
  Sziasztok

  Feltettem az Adobe Master Collection CS3-at, és az Indesign indításkor egyszercsak kiírja, hogy "A(z) InDesign.exe hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük." De a többi alkalmazás a Collection-ben jól megy, csak az InDesign csinálja ezt.

  Láttatok már ilyet? Mitől lehet ez?

  A lila ablakában éppen ott tart, hogy Initializing Plugins. Ki lehet valahogy szedni a plugin-eket anélkül, hogy a program futna?
 • embeembe
  #44
  Üdv, robos,

  Köszi a segítséget, de nem, nem az a gond. Éppenhogy nem akarok elválasztást. Szabad sorvégeket akarok ennél a munkánál. Az a gond, hogy olyan szavakat, amelyek még elválasztás nélkül is elférnének a sor végén, azokat néha mégis átteszi az ID a következő sorba.

  De azt hiszem, ma találtam valamit, ami talán megoldja a problémámat. A szövegeket kétféle módon tördeli az ID: Paragraph Composer vagy Single-line Composer. Alaphelyzetben, ha jól látom, akkor a Paragraph Composer van beállítva. Ennek valami olyasmi a lényege, hogy egy bekezdést vizuálisan optimalizálva akar betördelni, és így előfordul, hogy egy-egy szót áttesz a következő sorba, mert úgy "jobban néz ki", kevésbé szakadozott, kevésbé ugrál a sorok vége. A Single-line Composer pedig mechanikusan tördel, vagyis, ha kifér egy szó, akkor beteszi a sor végére még akkor is, ha így rondábban néz ki, mert jobban ugrálnak a sorvégek.

  Azt hiszem, ez lesz a megoldás.

  És még egyszer kösz a segítséget.

  Üdv
 • robos
  #43
  Elválasztás be van kapcsolva? (Hyphenate)
 • embeembe
  #42
  Üdv, viszonylag új vagyok ID-ban.

  Az a gondom, hogy gyakran akkor is új sorba kerül egy szó, ha még bőségesen kiférne az előző sorban is. Nem találtam meg, hol lehet azt állítani, hogy a szöveget milyen közel engedje a hasáb jobb széléhez. Tudnátok segíteni?

  Előre is köszönöm
 • Dreaming
  #41
  Photoshopot ismerem, ahogy elnéztme vna benne 1-2 hasonlóság:-) ha más nem a nevük:-)))köszi a segítséget
 • Zorba 33
  #40
  Magyarul nem nagyon fogsz találni róla semmit, mert itthon komoly üzletág épül az oktatására, és baromira védik az érdekeiket, ami azért valahol érthető.
  Viszont nagyon jó kis tutorokat találsz a www.youtube.com-on. A keresőbe beirod hogy InDesign CS2, és kiad egy csomó videót. Ha egyáltalán vagy csak igen felületesen ismered a progit akkor kezdetnek jó kis alap. Legalább az eszközöket megismered benne, és kapsz egy kis támpontot, hogy konkrétan miket is lehet csinálni vele. Magyarul létezik a könyv+CD cirka 4000Ft körül van, pontosan nem tudom mert én az angol verziót használom, és azon is tanultam. Mindenesetre készülj fel mert bőven lesz mit tanulnod:)
 • Dreaming
  #39
  Sziasztok

  Tudna nekem valaki segiteni? abban, hogy hol tudnék Indesignről tutorialokat vagy bármit magyarul amivel megértme hogy kell nagyjából használni?
  köszi előre is
 • gyongyosb
  #38
  Köszi a választ! Még nem próbáltam, mert nem jutottam el ma odáig.
 • robos
  #37
  Sztem megnyitja a PC-s ID a maces ID file-okat, de a fontokkal bajod lehet, max akkor nem ha otf a font, ugyanis a pc nem kezeli a mac-es fontokat...

  Amúgy próbáltad már?!
 • gyongyosb
  #36
  Sziasztok!

  Jobb topikot nem találtam, ezért ide írom a kínomat.

  Hogyan lehet Macintoshon elmentett InDesign fájlt Windowson használhatóvá tenni? Vagy ez alapból benne van?

  Köszi!
 • remetetetem
  #35
  Üdv!
  Indesign Cs-hez keresem a "Morphologic Helyes-e?" kiegészítését. Vagy az InDesign CS1 Central European verzióját. Ha valaki segíteni tudna ebben, annak nagyon örülnék.:) Köszi!
 • GixEr
  #34
  Sziasztok, Az Indesign-ben van olyan lehetoseg, hogy egy lapon levo szoveget pld. egy EXCEL tablazatbol veszi?
 • drei
  #33
  kösz artschi!
  drei
 • artschiatwork
  #32
  ha ide írod, itt jó esélyed van a válaszra szvsz
 • drei
  #31
  üdv!

  InDesign CS programmal ismerkedem, több probléma merült fel, ezeknek a megoldásához kérnék segítséget (a témában a könyvek mélyen hallgatnak).
  - szövegboxban lévő szöveget szeretnék görbévé konvertálni (outline), de a művelet után az eredeti szövegtartalom is ott marad az új, már görbe réteg alatt. Pluszban, néha még a szövegdobozba illesztett képet is kidobja. Elkezdtem egyenként kibogarászni a fontként kezelt darabokat, de ez több oldalas kiadványnál nem megoldás.Az InDesignban ráadásul nem találtam olyan lehetőséget sem, minet az Illustratorban: Select>Object>Text Objects. Tud-e erre vki. receptet?
  - a másik: amikor egy vektoros, vagy szöveges objektum fölött elhelyezkedő grafikai elemre drop shadow-t húzok, akkor az árnyék befoglalója mentén az alatta évő részeket roncsolja. Ugyanez történik, ha pl. átlátszó hátterű PSD képet illesztek be, ill. rá egy vektoros cuccra. Illetve mindez csak akkor látszik meg, amikor EPS-t, vagy PDF-et írok belőle, amíg az Illustrator/Indesign-ban van addig minden rendben.(A fontokat például az átfedés alatt megvastagítja, a vektoros görbéket eltolja). Már "mindennel" próbálkoztam (pl. másik layerre helyeztem), nem jutok előre. Valószínűleg a Transparancy Flattener beállításokban hibádzik valami, de már ott is sokféle beállítást kipróbáltam...
  - 3.: egy kész munkát preflight-oltam és olyan fontnál jelzett hibát, amelyet nem is használtam, legalábbis nem volt róla tudomásom.
  - 4.: amikor EPS-t írok az InDesign-ban és azt beimportálom az Illustratorba, akkor azt írja egy figyelmeztetés, hogy nincs a dokumentumban beágyazott színprofil, holott az InDesignban hozzárendeltem a profilt.

  Ha valakiknek volt türelme ezt végigolvasni, köszönöm! Ha válaszolna is rá, hát ez minden képzeletemet felülmúlná...és rengeteget enyhítene szenvedéseimen.

  Köszönettel: drei
 • zoxo
  #30
  Hi!

  Szintén most ismerkedem az InDesign-el, csak a legnagyobb gondom, hogy angolul majd semmit sem tudok, így a help-jét ritkán tudom kihasználni.
  Nem tudtok valami oldalt, linket, ahol az InDesign-el foglalkoznak magyarul? leírás v. akármi.
  Akár alapfokon, akár haladó.
 • PetruZ
  #12
  Rakd külön layer-ekre a képet és a szövegdobozt. Értelemszerűen alulra kerüljön a kép. :)
 • Gladiator
  #8
  madtone kérdezett, nem válaszolt a kérdésedre:-D
 • basic 69
  #6
  thanx
 • basic 69
  #4
  azért köszi :)
 • basic 69
  #3
  köszi, ezt én is tudom, használom is. csak szeretném jól megtanulni, valami leírás kéne hozzá.
 • madtone11
  #2
  webgrafikához van a progi?
 • basic 69
  #1
  Sziasztok.
  Felhasználói ismertető keresek ehez a progihoz! Ha esetleg valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!