51
GAP ruházat itthon?
-
#51 Springfield rulz. -
#50 vagy nem! :)) -
#49 a baj az hogy nem mernek az üzletek beválalni ilyen cuccokat amig a köcsög buffalos cucok a "menők", sajnos az ország divat szempontjábol 2 éves késésben van, és az emberek elég gagyik ilyen szempontbol, de remélem majd kinőjjük :) -
#48 Mondom, volt az egyik bevásárló központban egy vegyes farmer butikban többek között GAP eredeti cuccok is, de valószínüleg megszünt a butik, vagy csak GAP-et nem rendelnek már. Nem emlékszem sajnos, hogy melyikben volt. :( -
#47 láttam egyet havas henriken egy foton, de biztos külföldön vette, párizsban mikor kirugták és oda ment busulni :)), szoval nálunk eredetit nem veszel -
#46 jah ide egy ? -jel:Lehet már kapni M.O. -on GAP-et ???? -
#45 Lehet már kapni M.O. -on GAP-et mi 99 ben voltunk Londonban ott vettünk egy GAP gatyót. Azt mondták ott/is hogy no departments in Hungary. sorry...
Ezekszerint már ide is terjeszkednek? -
#44 minden boltban? de jo neked, merre laksz jo ember? gagyit veszel de originalt nem az biztos.
A tommy nálunk közel sem futott be annyira mint odakint, ha egyáltalán tudsz erről valamit, de a gap még mindig jo:) amugyis észrevehetnád hogy hozzánk hamarabb jut el egy márka hamisitványa mint eredetije ( pl fubu) amire amicsiban nem az van irva hogy made in korea:) hanem made in usa.
Amugy meg minden nagy cég ezt csinálja kivétel nélkül hogy olcso munkaerőt alkalmaz, szoval nem leptél meg nagyon. -
#43 De ha teszem azt a felelősségre vonás nem bírósági, jogi úton megy, hanem erkölcsi alapon a vásárlók által, akkor tehetünk valamit.
De főleg az amcsik tehetnek, tekintve,hogy nálunk gap bolt sincsen. -
#42 A GAP is pontosan ezt csinálja, csakhogy őket akarták felelőssé tenni! De ez nem fog menni! -
#41 A legtöbb nagy cég egy másik cégtől bérli a munkaerőt, és úgy van kitalálva, hogy egyiküket se terhelje szociális kötelezettség.
Lásd IBM Székesfehérvár, Malév... -
node #40 A GAP úgy 98-ban még elég jó volt, nem volt mindenkinek mint a Tommy...
az új világban tényleg kilóra árulják ezeket: bemész egy plaza-ba, és alkudni is lehet rájuk!
Járjatok inkább szabóhoz, az menő! -
#39 Kit érdekel! Minden nagy cég ezt csinálja! -
#38 Kizsákmányolással vádolják a Gap ruházati céget
Index
2002. november 21., csütörtök 12:18
Szakszervezetek és emberjogi csoportok szerint a Gap embertelen körülmények között készítteti termékeit a harmadik világban. Az aktivisták bojkottra szólítanak.
A Union of Needletrades, Industrial and Textile Employees, az Africa Forum és más szervezetek New York-i sajtótájékoztatójukon arra szólították fel a karácsonyi bevásárlásra készülõ amerikaiakat, hogy bojkottálják a Gap ruháit, közölte a BBC.
A munkások meséltek
A tájékoztatón megjelent néhány munkás is, akik saját élményeik alapján mesélték el, munkahelyük mennyire veszélyes és egészségtelen. A dolgozók transzparensein "30 centet kapok óránként, hogy ruhákat készítsek a Gapnek" felirat volt olvasható.
Az aktivisták szerint a cég Kambodzsában, Indonéziában, Bangladesben, Lesothóban, El Salvadorban és Mexikóban tart fenn olyan üzemeket, ahol a munkakörülmények elfogadhatatlanok. "Azt akarjuk, hogy minden külföldi gyárban megváltozzanak a körülmények, és nõjenek a fizetések" - közölte Steve Weingarten szakszervezeti vezetõ.
A Gap együtt érez
A Gap a tiltakozás hatására ígértet tett rá, hogy megpróbál javítani a helyzeten. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a gyárak szerzõdéses partnerei tulajdonában állnak, így közvetlenül nem szólhatnak bele az üzemek irányításába.
"Egyetértünk a tiltakozókkal, és mi is aggódunk a munkásokért. Mindent megteszünk, ami tõlünk telik, tárgyalunk a gyárakkal, hogy a körülmények változzanak." - mondta Stacy MacLean, a cég szóvivõje.
A Gap 4300 boltja 2001-ben 14 milliárd dolláros forgalmat produkált.
-
#37 aha, te és a tömeggelvonulás... :) -
#36 Én se akarok kimaradni,ha mindenki szerint ez a raj! -
#35 Budán vagyok, találkozhatunk, ha lesznek ruhák és erre jársz. -
#34 és mitől függ, hogy lehetséges-e?
engem érdekel, ha van, szólj... -
#33 ja egyébként merre is laksz, mert ha pesten akkor még az is megoldhato, néha szoktam felmenni bulik kedvéért. -
#32 Köszi várom, hogy üzenj. -
#31 nem pekingből jön, németből, majd irok ha érkezett cucc meg árat is -
#30 Megírnád akár mail-ben is, hogy milyen cuccok vannak és mennyiért, engem csak eredeti GAP érdekel, mert pekingit én is tudok szerválni. Ismerem a piaci cuccokat, mivel vannak ruhabizniszből ismerőseim. -
#29 nem second hand, használatlan, bolti, még a cimkét is rajta hagyom neked:) nőit nem tudom, lehetséges -
#28 Többnyire nincs rajtuk bazi felirat, az a ritkább, amin rajta van, de ez a közkedveltebb. Gyártanak ingeket, polókat, pulcsikat, elegáns és farmer nacikat, kabátokat egyaránt. -
#27 Van olyan gap cucc is,amin nincs bazi nagy felirat? -
#26 ...én a GAP-témával kapcsolatban kérdeztem valamit...egy igen/nem is megteszi.... -
#25 Emberek! Ez GAP topik! :)) -
#24 ha ugytartod hogy tok meno akkor meg minidg divat diktal neked -
#23 en meguntama divatot es mar egy ideje zsakban jarok. tok kenyelmes nincsenek korlatok, mindig van ulohelyed a buszon es raadasul meg olcso is. csak ki kell vagni rendesen, és ök menőő -
#22 Springfield amúgy kurvajó, de nekem csak egy saxoo ingre fussa :) -
#21 :))))) -
#20 az is elofordul -
#19 Vagy más bolygó. -
#18 vagy masik szpringfild bolt -
#17 Biztos,hogy springfield cuccokról beszélünk mindketten?
Vagy másról beszélsz, vagy kevered. -
#16 milyen cuccok, nőit is???? -
#15 15 alatt en nemlattam, de az mar a legvekonyabb vaszon volt -
#14 és a nadrágok,legalábbis a teljesen normális gatyók 8,5 - 12k-ba kerülnek. -
#13 Szerintemjó a springfield -
#12 akkor megis mit arulnak ott? mert ruhat azt nem láttam... zsakvaszonnak meg draga a 20K s nadrag :D