26
Xp inditaskor mindig scandisk
  • Gregorius
    #26
    Hát nagyon parasztos megoldást választottam. Még parasztosabbat, mint amit itt említettem az előbb. Mielőtt hozzákezdtem volna leszedtem a tweaker progit, és rögtön helyreállt a rend. Megaless Sucks!
  • Gregorius
    #25
    Hogy lehet visszakapcsolni a checkdisk-et?
  • Gregorius
    #24
    Ha megtalálom, akkor szólok, de ha backup kell, akkor úgyis formázás lesz belőle, mert az a tuti. Mindenkinek köszi mégegyszer, akkor marad a parasztos megoldás. Ez kész gáz azért.
  • nenad
    #23
    nekem 2gb a virtualis memoram es sose volt vele gond, (szukseg van ra, igy is elofordul neha hogy kiirja hogy allit rajta) szoval akkor se amikor 256/512/1GB ramom volt.

    Ez a dolog egyszer engem is elkapott, mivel az osszes registry/chkdsk (meg recovery consolbol is) sem oldotta meg, atmasoltam egy masik vinyora toroltem a particiot, ujraformattaltam bad sector kersessel - nem talalt azaz semmi ertelem :) - es ujra feltettem ra mindent es a hiba eltunt. Inkabb olyan programot kene keresni amivel az ilyen sumak bejegyzeseket el lehet tavolitani a vinyorol, nemtom hol tarolja de sztem az mbr-ben. De ha talalszi is ilyet eloszor mindenkeppen !backup!. Valahol van tuti, meg aztan az sem art tudni hogy mit is kell keresni. Ha megtalalod kozben esetleg erdekel a megoldas.
  • ibrik
    #22
    Inkább válogass a trükkök közül itt: misterxp.uw.hu
  • Gregorius
    #21
    Ha elküldöm neked a beállításokat, akkor meg tudod mondani, hogy mi a bibi? Mert nekem nem állt szándékomban semmi ilyesmit átállítani.
  • ibrik
    #20
    Már rég nem a kill-out-time értékekről beszélek...

    Egyéb tweak beállításokra gondoltam... minden olyanra, ami a fájlrendszer optimalizálásával kapcsolatos (pl. NTFS teljesítmény növelés, NTFS fájlrendszer-gyorsítás, ... stb stb)
  • Gregorius
    #19
    Akkor ezt sz*m! Már visszanyomtam gyári defaul beállításra rajta, ami az előző beállításra nyomta vissza, és így is semmi. Ezt a lefoglalást nem tárolja el mint értéket valahol a registryben? (Tudom kettőt, és könnyebbet)
  • ibrik
    #18
    Nem.
    Én továbbra is a tweaker progi utóhatására tippelek.
  • Gregorius
    #17
    Ha például kikapcsolom az indexelést, akkor mi történik? Attól még nem száll el, ügye?
  • ibrik
    #16
    Akkor lehet, hogy nem is a windows-al van a gond, hanem a vinyó fájlrendszere szált el.
    Egy megoldás van (vagy próbálkozás): a kérdéses vinyó (vagy partíció) tartalmának elmentése máshová, majd újraformázás.

    Több 5letem nincs...
  • Gregorius
    #15
    Igen, bocs XP-m van. Illetve van egy XP és egy Me a gépen, megosztva. És nekem is csak a bővített vinyómat ellenőrzi, amire a Dokumentumok mappámat nyomattam át, mp3-ak, filmek meg freeware kellékek, driver telepítők, de semmi progi. Ja, és az NTFS, a többi FAT32, amit nem ellenőriz. A scandisk sem indul el windows alól, mert az meg azt mondja, hogy a scandisknek kizárolagos jogosultság kell a merevlemezhez ha le akarom futtatni, (merthogy ez a valami már ügye startnál beszól, hogy az övé) és ahhoz újra kell indítani a gépet. Ha újraindítom, akkor megint lefut a CHKDSK és marad minden a régiben.
  • Mighty
    #14
    A lemezellenőrzés letiltása:
    Start menü -> Futtatás -> CMD -> chkntfs /X meghajtojel:

    De, mint mondtam ez csak félmegoldás.
  • Mighty
    #13
    Nekem is előjött ez a jelenség. Ha jól emlékszem a registryben én is turkáltam ennél a két értéknél. Mintha azóta jelentkezett volna ez az állandó scandisk boot után (de csak azon a meghajtón, ahol nincsenek programok, csak filmek), de hibát nálam sem talál. Az állandó scandisket kiiktattam, de ez csak félmegoldás, mert ha átteszem másik gépbe a vinyót, ott egyből lemezellenőrzéssel indul az XP.
  • ibrik
    #12
    Próbáld meg előtte te elindítani kézileg az ellenőrzést:
    Jobbklikk a meghajtón - Tulajdonságok - Eszközök - Hibaellenőrzés...

    Ja és ha már itt tartunk....
    A #9-es hozzászólásban nem véletlenül írtam idézőjelek közé a "scandisk"-et, mert olyan az XP-ben nincs. Ez valójában a jó öreg chkdsk
  • Gregorius
    #11
    Nem hiszem hogy a gyorsleállítással lenne probléma, mert akkor a leállítás közben jelenkezne a rendszerhiba és azért futtatná le a scandisk-et a következő boot-nál. Viszont amint elindul a windows már nem lehet töredezettségmentesíteni, mert a scandisk már lefoglalta a következő indításhoz.
  • Gregorius
    #10
    Köszi, de a hung az 10sec a kill pedig 60sec. És nincs semmi átbabrálva a tweak progi bootmenüjében.
  • ibrik
    #9
    Indítsd el a regedit-et, és nyisd meg a HKEY_CURRENT_USER / Control panel / Desktop "mappát".
    Ellenőrizd hogy a WaitToKillAppTimeout értéke legyen legalább 5000 vagy több (az alapérték - ha nem nyúltak még hozzá - a 20000). Ha most is 20000 az érték, próbálkozhatsz nagyobb értékkel.
    És figyelj oda, hogy ugyanitt a HungAppTimeout értéke kisebb legyen a másiknál.
    (Egyébként ezek az értékek ezredmásodperceket jelentenek)

    Eztán lépj ki a regedit-ből, indítsd újra a gépet (ekkor még jöhet a "scandisk"-es dolog). Majd a következő (mégegy) újraindításnál kiderül, ha tényleg ez volt a baja.
  • Gregorius
    #8
    Ütemezett feladatok közt nincs semmi, ott nem is volt, nem ott van a gond. Tweaker progit használok, de ott ilyen funkciót nem szándékoztam bekapcsolni, utánanézek, hátha mégis, de már egyszer végigbújtam, mert én is gyanakodtam rá, köszi!
    Ha viszont nem találom meg, akkor mit lehet tenni? Egy javító felültelepítés segítene a dolgon?
  • ibrik
    #7
    LOL

    Start menü - Programok - Kellékek - Rendszereszközök - Ütemezett feladatok
    Itt kiszeded az ütemezett ellenőrzést, ha ide van betéve.

    Ha nem ez van, akkor esetleg véletlenül nem használtál valamikor egy tweaker progit a windows-ból való kilépés gyorsítására?
  • Gregorius
    #6
    Sziasztok!

    Nálam is felütötte ez a probléma a fejét a minap. Először szépen fagyott egy progi, aztán a scandisk a pagefile.sys bejegyzést illegálisnak találta és javította. Azóta minden egyes indításnál beindul a scandisk és nem talál semmi hibát. Ha megpróbálom töredezettségmentesíteni a gépet, vagy analizálni egy programmal, akkor azt mondja, hogy nem lehet, mert a kötet ütemezve van ellenőrzéshez a következő újraindításnál. Ezt nem lehetne valahogy lelőni?
    Már állítottam át a virtuális memóriát fix-ről automatikusra, de semmi változás. Valami ötlet? Már baromira idegesít, nem tud valaki valami megoldást? Hátha 2002 novembere óta sikerült áthidalni a problémát! Mindenféle választ előre is köszönök!
  • onkelz
    #5
    Nincs osszefuggesben a ket dolog mar probaltam.:-(
    Volt hogy masfel gigara volt allitva es akkor sem volt vele semmi gubanc.
  • TheZsenyka
    #4
    768MB???? Ez hihetetlen sok...
  • TheZsenyka
    #3
    Én nem állítanék be ilyen döbbenet virtuális memóriát...
  • onkelz
    #2
    Sziasztok

    Tudom,menjek a fas*ba a hatvanhatodik xp topickal,de igy nagyobb az eselyem,hogy mielobb valaszt kapok a problemamra.Meggyszer bocs.
    A gondom a kovetkezo:Tul hamar kapcsol le az XP,ezaltal 10-bol 7 inditaskor mindig lemezellenorzest csinal.Kabelcseret probaltam,nem segitett.Sehol nem talaltam erre vonatkozo registry buheralast,meg a rooton sem.
    Angol XP prorol van szo,sp1 fent van.A virtualis memoria fix,a fizikai ram masfel szerese (768).
    Annyi erdekes van meg a dologban,hogy mindig masik lemezt ellenoriz le,hibat persze soha nem talal.
    A ms oldalan talaltam valami ide vezerlo csomagot,legalabbis egy erre vonatkozo linket,de vezetni mar nem vezetett sehova.
    A gepben egyebkent 2 db 40 gigas IBM vinyo van.
    Alaplap tusl2c,huzva semmi nincs.
    Remelem tudtok segiteni,mert mar kezdek megorulni emiatt a szar miatt.
    Elore is koszi a segitseget mindenkinek.Sziasztok
  • K.András
    #1
    egy.