12
Hogyan néz be az MS a gépedre
  • K.András
    #12
    Az lehet, de egy hardveres védelem szart sem ér szoftver nélkül nem gondolod???És a szoftver pedig a winfos...Itt arrol van szo, hogy adatokat tudnak meg rolad anélkül hogy te tudnál rola.És mindezt a winfos gyüjtené,tárolná,és küldené el rolad..
  • K.András
    #9
    Ne viccelj mán te.Hát nem a hardver küldi gyüjti az infot rolad, most az egy dolog hogy azon tárolja el a rendszer.Most megent adtál a szarnak egy pofont,ugyanis amit kiemeltél az csak egy icipici szelete a dolognak...
    De akkor menj már rá az oldalra is, és olvasd el rendesen a cikket, mert ugy látom hogy nem olvastad el...
  • K.András
    #7
    Én is kételkedem hogy meg tudnák ezt valositani.De itt igazábol azon van a hangsuly, hogy milyen irányban probálkoznak,lehet hogy még öt évig nem lesz megvalosithato,de lehet hogy utána már igen.
  • Pheel
    #6
    Egy okosan beállított 3rd party firewall és mehet az egész MS megfigyelőbizottság a kertbe kapálni, mert adatokhoz nem jut :)
  • K.András
    #5
    Hehe asszem egy kicsit te vagy szellemi rokant,mutass nekem egy olyan hardvert ami adatokat tárol, küld, vagy gyüjt rolad..
  • K.András
    #3
    Szerintem ezek miatt fog tönkre menni a Microsoft!!De legalább azok is nagyobb helyet szerezhetnek ebböl a piacbol, akik valoban a vásárlo érdekeit védik,és a fejlödést segitik elö, nem pedig az emberek feletti uralmat tüzik ki célul..
  • Dunno
    #1
    http://www.prog.hu/news.php?qnid=814

    "[...] A Windows1984.com arra - az egyébként már számos biztonsági más szakértő által is felvetett - tényre hívja fel a figyelmet, amely szerint a Palladium a Microsoft, az Intel és a technológia további támogatói által sugaltakkal ellentétben nem a felhasználó, hanem a médiakonszernek biztonságát és érdekeinek védelmét fogják szolgálni. A gyakorlatban a felhasználó részére a gépe és az azon tárolt adatok feletti teljes ellenőrzés bizosítása helyett a kontroll egy részét különböző tartalomszolgáltatóknak fogja átengedni, és ilyen módon a technológiát hasznosító gépet használó vásárló érdekeit károsítani.

    A Palladium-alapú gépeken az a kicsit furcsa helyzet állhat majd elő, hogy a gép tulajdonosa, a felhasználó nem férhet majd hozzá a rendszer egyes részeihez, amikben így gyakorlatilag bármilyen információ vagy programkód a felfedés veszélye nélkül tanyázhat majd. Az ezekben a rekeszekben elrejtett információk visszafejtése az erős titkosítás és a hardverbe épített biztonsági ellenőrzések révén gyakorlatilag lehetetlenné válik majd a felhasználó számára, akinek így semmilyen lehetősége sem lesz annak ellenőrzése, hogy a gépe valójában milyen adatokat gyűjt róla, tart nyilván és küldözget a különböző üzleti érdekeltségek felé. Hasonló módon az alkalmazások, vagy akár az operációs rendszer bizonyos részei is rejtve maradhatnak a gép tulajdonosa előtt, akik így még az ún. reverse engineering révén sem tudják majd megállapítani, hogy azok valóban csak azokat a funkciókat hajtják -e végre, amiket a hozzájuk adott felhasználói leírás állít. [...]"

    Van még valaki aki nem Linuxot használ?