32
Saitek R440 Force Feedback Wheel tapasztalatok
  • djfuge
    #32
    Sziasztok.Van egy ilyen elado kormányom.Szinte uj,mert a gyerekem nem használta.7000ft-ért vihető. Tel:0670-2507050
  • zitback
    #31
    Hello
    Jár még ide valaki?:) ...Úristen, 2002óta van ez a kormány!! 8-O
    Én tegnap vettem :D :P
    Csak az a bajom, mint amit már itt írtak egy páran 5éve :P, hogy a pedálok 2tengelyre vannak véve! Arra rájöttem,hogy radiogombbal a beállításoknál 1tengelyre tehetem, viszont akkor meg a gáz kiakad maxra, és nem reagál! 2tengelyesnél meg ugye fékez! :S
    Valakinél hasonló? van valmi megoldás erre, vagy kuka? :S
    Aki erre jár még, az segítsen :P
  • Yoda001
    #30
    szia... én pont 5 perce bontottam ki, milyen adapter,és miért is romlik el? :D
  • Endiboy19
    #29
    Hali!
    Esetleg van e valakinek egy eladó Saitek R440 adapterje? Mert az enyém tönkre ment. És sehol nem tudok beszerezni olyan 24V-os adaptert. Hálás lennék!
    Üdv! Endre
  • atika99
    #28
    OK már sikerült!!
  • atika99
    #27
    Hello!
    Remélem van olyan aki még néha idenéz, ezért kérem h aki tud segíteni az szóljon!!!
    A problémám a következő: Vásároltam egy ilyen kormányt, és nem akar force feedback-elni...
    Szóval minden müxik rajta,, lehet vele rendessen kormányozni, de nincs erővisszacsatolás, jah és amikor belépek a játékba akoor automatikussan elmegy belőle az erő, és nincs semmi visszahuzása!
    Kérek valakit, ha tud segíteni írjon!!!!!
    Cím: [email protected]
    Nagyon fontos lenne, F1 challenge-hez kellene!
    A segítséget előre is nagyon köszönöm!!
    Üdv: Ati
  • tHoMaSmAn
    #26
    köszi szépen az infókat! :)
  • kroky3
    #25
    Szia!

    Ha még olvasod. Nekem ilyen kormányom van nagyon megvagyok vele elégedve! Szerintem a kormány része lényegesen stabilabb ill. strapabíróbb mint a momo, vagy az egyéb logitech-ek. (természetesen a g25 kivételével, de az egy más kategória) Nagyon jók az ffb effektek nem is használom teljes erővel. Csak jól kell beállítani hogy megfelelően működjön. Control panel/ Gain settings. Valamint, hogy a pedálok 1 illetve 2 tengelyen működjenek.Control panel/ test input/a pedáloknál be kell rakni ill. kivenni a pipát. Ez játékfüggő, hogy melyiket tudja kezelni.(játékonként esetleg másképp kell beállítani) Akkor nem lesz olyan mint amit lentebb írtak hogy összevissza működik, alapból megy hátrafelé nem lehet bekalibrálni stb. Az irányíthatósága szerintem nagyon jó pontos.
    Remélem tudtam segíteni.
    Üdv Kroky3
  • tHoMaSmAn
    #24
    Sziasztok!

    Ha még vki olvassa ezt a topicot, és használja vagy használta ezt a kományt, az segítsen! Felmerült, hogy veszek egy kormányt, és ezt néztem ki! Nekem kb 2 évvel ezelőtt egy Logitech MOMO FFB-m volt, de túladtam rajta, pedig nagyon bejött Az a kérdésem, hogy ez milyen ahhoz képest, mert árban jócskán alatta van!

    Várom a véleményeket!
  • duran5r
    #23
    nemtom de én holnap veszek egyet :D... most mérne...
  • Toby0501
    #22
    Hello!
    Érdemes még ilyen kormányt venni, vagy már elavult?
  • hui09
    #21
    Hyvan!
    Nekem az lenne a bajom hogy nem tom bekalibrálni. Minden játékban elkezd tolatni pedig nem csinálok semmit.
    ha vki tud segíteni az légyszives írjon.
    Kösz
  • bolic
    #20
    Na írom még a játéktesztet. :)

    INSANE (magyar változat):
    =========================

    - pozitív: Sok-sok effektus minden benne van!!!! Külön-külön járműnál más-más effektus! Szóval eddig a legkirályabb effektus! :o)
    -negatív: sajnos be kell állítani, mikor először a kormánnyal használni, mint gamepad stb. :-/

    De összeségben nagyon jó! INSANE már leveri a Need for Speed 5: Porsche Unleashed effektusát! SZVSZ nagyon ajánlom kipróbálni ezt a játékot! :)
  • bolic
    #19
    Sejtem.
  • basic 69
    #18
    csekkoljátok már a másik kormányos topicot. lenne pár megválaszolatlan kérdésem! :)
  • Looserke
    #17
    Az nfs6-bnal nekem sincs force,de azt hiszem ir is valamit a readme-ben ,hogy a tamogatott kormanyok kozott nincs benne. Talan majd egy patch megoldja...
  • basic 69
    #16
    ez jó 5let, h leírod a játéktapasztalatokat. nekem a legjobban a colin 2 force hatása jött be. nfs tényleg szar.
  • bolic
    #15
    4x4 evo2:
    =========

    -negatív: hiányzik a motor berregés, gyenge a kormányozhatósági fordulat, nézőpont váltás nem működik
    -pozitív: vízenjárás nagyon keményen vezetni

    Colin McRae Rally 2:
    ====================

    -negatív: a berregés, ami út szélére sodrottam, az nem valami igazi, mintha kalapácsol a háztetőn :D, ja és nagyon kevés az effektus :(
    -pozitív: a vezetés igen kellemesebb és könnyebb kormánnyal, mint a billentyűzettel :)

    Need for Speed Hot Pursuit 2:
    =============================

    NINCS forcefeedback! :( Csak a szokásos középre igazítás+erő kifejtés, semmi más. :( Ez a legrosszabb! Mert a menünél sok minden lehet vele bánni, nincs effektus, érdekes. :)

    A kormány beállításnál pedig mintha billyentyűzet egyes gombját módosítani, ez igen megkönnyebbülest jelent nekem, kipróbáltam a pedált és kormányt, igen érzékel, hála istennek. :)

    Uhh... a NFS6HP2 tényleg nagyon rossz. :( Hogy lehetséges kikapcsolni az erőkifejtést, amire nincs szükségem, mintha szervó lenne? Valaki tud róla? :-/
  • bolic
    #14
    Ja értem, már látom. :) De ez tényleg 2 tengelyesre vált? Honnan tudod? Csak az ábrát vált, nem értem, van erre bizonyíték, hogy tényleg vált-e a tengely szerint? :)
  • Looserke
    #13
    A vezerlopult - nyomtatok es mas hardverek - jatekvezerlok - Saitek tulajdonsagok-ban van egy radiogomb amire valami olyasmi van irva, hogy * separetely...
  • bolic
    #12
    Leteszteltem a Need for Speed 5: Porsche Unleashed, igen kiváló élvezet. :) Van ütközés, útburkolat különbözet ( nekem jobban tetszik a faburkolat, mert ugrál a kormány :D ), motor búgás ( fantasztikusan, erősen vibrál a kormány! ez király! :D, sőt a fordulatszám szerint különbőzőek a VIBRA! Kitűnő! :) ), kár, hogy kimaradt az ugrás követően kormányrázkodás, ez télleg van bug. ;) De összességben 4/5-ös! :))

    Azon bosszankodtam, hogy most először kormányoztam, nem tudtam rendesen vezetni, olyan mint az első biciklizés. :D Ez igaz! :) Olyan furcsa. :]

    Csak egy negatívum van. :( A pedálok magasak, úgy fárasztó volt felkapni a lábam a pedálra, és a gyors fékpedálra váltás pedig messze van a gázpedáltól, elsőnek persze furcsa. :) Majd kb. 2 hónap múlva majd írom, hogy "valóban megszoktam-e a pedálok ügyességében". :)

    Na elfelejtettem leírni, hogy valóban a pedál összekötő kábel a kormány felé (Microsoft SideWinder régebbi szériáknál KÜLÖN PORT ígényel!), az USB kábel természetesen a kormánnyal köti össze.

    Majd még folytatom a játék tesztelések... ;)
  • bolic
    #11
    Ezt hol állítottad? :) Sehol nem találtam valami hasonló beállítást. :)

    De nem véletlenül az az opció, ahol a Gain Settings-nél a Map Fore Aft (Y axis) forces to Right-Left (X-axis) forces?

    Vagy hol állítottad? :)
  • basic 69
    #10
    oké, az lehet.
    csak abból indulok ki hogy pl a nfs hot pursuit 2-nél egy tengelyre kell tenni a gáz/fék-et (kormány setup), a colin2-nél pedig mehet külön.
  • Looserke
    #9
    Nem, at kell allitani a 3 tengelyes kormanyt 2 tengelyesre a setupban. A Saitek kormany pl. ilyen.
  • basic 69
    #8
    szia. kezeli a colin 2 külön tengelyen a gázt és a féket!
  • bolic
    #7
    Huhh.. Nagyon király a Saitek R400, de gyönyörű szép, pl. ha megforgatom a kormányt, a testén nagyon szép cián szín világítást szór, persze fokozatosan a szög szerint. :) Tesztelő programnál állt meg, hogy lássuk mit tud a Force Feedback, NAGYON KIRÁLY! :))) Valóban nagyon erős a motor. :) Megnéztem mennyit fogasz, kiderült, hogy 16 Watt 21 Volt!!! Huhh ez elég sok? :)

    Ja és még valami király is!!! Pl. villany-nyal esetén persze kivílágít a nagyon szép kék logó Saitek kör alakú lámpa, de mi van, ha kihúzom a konnektorból a trafót, csodálkoztam, hogyha forgatom a kormányt, a logó, ami kormány közepén van, az is vílágít, mintha be van építve a DINAMÓ! EZ KÉSZ CSODÁLATOS TECHNOLÓGIA! :))) Most éppen telepítem mindenféle játékot, majd beszámolok a további véleményemeket is. ;)

    Herta-nál vettem, bruttó 18.990 Ft, ami szerencsére utolsó darab a Lurdy Ház-nál van, rohanva vettem. :) Dohány utcai cégnél MÁR elfogyott! :) A Logitech sorozatosan már kifogyott a boltokban, pl. Média Markt is. De Média Marktban a Saitek R440 bruttó 31.900 Ft!!! Úgyhogy siess vegyetek, meg mert ez LUXUS termék! :) Na tesztelem... csá
  • Looserke
    #5
    En is letoltottem az XP-drivert,de nem kerte kulon,ugyanis eloszor a gyari CD-rol telepitettem es tokeletesen mukodott az XP driver nelkul is,meg azzal is! Az F1 2002-ton kivul meg a Colin 2-vel probaltam es mivel az nem kezel 3 tengelyt eloszor atallitottam,es mar tokeletesen ment.A force nagyon eros volt,alig birtam vele :)) Sajnos mas jatekkal meg nem probaltam,mert a Need for Speed 5 es 6 mar nincsa a gepemen.
  • Looserke
    #3
    Na szoval nekem kenyelmes mind a pedal,mind a kormany, igaz eleg nagy ujjaim es labom van.A pedalokat be lehet allitani egy tengelyre,csak egy radiogombot kell bekapcsolni... 22.900-brutto az Elektro Worldben. A logitech 18.900-volt,de termeszetesen nem volt belole,de egyebkent en is olyat akartam venni.En XP-alatt hasznalom es egybol felismerte.Eddig az F1 2002-vel probaltam ki es nagyon jol megy,nincs vele semmi problema
  • Looserke
    #1
    Sziasztok!
    Most vettem egy ilyen kormányt, és eddig nagyon kellemes benyomást keltett bennem. Nem hangos ,erős és szerintem jól néz ki. Ha valakinek van ilyen irja már le a tapasztalatait.