24
HDD Probléma Segíts!
  • gforce9
    #24
    Csodálom a türelmed így utánajárni. Erről már leszoktam, ha valami rossz akkor gar és kész. Fenét érdekli mi csörög benne. :)
  • kovti
    #23
    Fejlemény: a bolti eladók még nem találkoztak hasonló esettel, elküldték szervízbe a szóban forgó winyót. Onnan pontos infót sajnos nem kaptam vissza, de négy nap elteltével kicserélték egy bontatlan - azóta mint kiderült hibátlan - példányra.

    A problémám megoldódott :), de a kérdés nyitott maradt :(.
  • kovti
    #22
    Sziasztok!

    Újonnan vásárolt 3,5-es WD RED merevlemez kikapcsolt állapotban, finom mozgatásra, fordításra homokszerű hangot ad ki. 3 db azonos szériájú hdd-ből 1 ilyen.
    Használatba vétel előtt csináltam egy gyors tesztet HDD link segítségével, melynek eredménye, hogy mindhárom bekapcsoláskor és leállításkor azonos hangon pörög fel és parkol. Tovább nem mentem a témában, inkább visszaviszem a delikvens példányt a boltba amíg friss ropogós, hátha mondanak valami okosat.

    Mi lehet ez a hang? Eddig ilyet még nem tapasztaltam, pedig használok WD Black-et, Red-et, Samsungot, Hitachit, Toshibat...

    A gyári oldalon nem írnak erről, de feltettem a kérdést nekik is (support).

    A weben elvétve találni hasonló előfordulást, de egyikkel sem vagyok előrébb. Általános érvényű választ/megoldást még nem találtam, de csatoltam pár bejegyzést.
    - "Western Digital Blue Caviar hard disk making noises like sand" (youtube.com): mutatja miről beszélek
    - falanx hozzászólása (ipon.hu): nem kapott választ
    - "500 GB-os merevlemezek csatája" (prohardver.hu): 3. oldalon "hangja olyan, mintha egy üvegben homokot ráznánk" -> nálam kikapcsolt állapotban adja ezt a hangot, nem működés közben
    - "Should Hard Drives sound like there is sand in them when shaking?" (tomshardware.co.uk): nem hinném, hogy fejek tányérral való fizikai érintkezése lenne. Mindhárom hdd-m bekapcsoláskor és leállításkor azonos hangon pörög fel és parkol.
    - "my new harddrive sounds like it has sand in it" (overclock.net): kb hasonló, mint az előző
    - "Sounds Like Sand Inside HDD!!!" (pakgamers.com): nyugalomra int
    - "HD has dust/sand sounding stuff inside?" (reddit.com): kb hasonló, mint az előző

    Válaszotokat előre is köszönöm! Addig is, ha fejlemény lesz megírom.
  • izsmen
    #21
    Sziasztok!

    Egy Hitachi HDD-hez keresek áramkori lapkát, mert ugy nez ki,hogy elegett rajta a TVS D3 dioda. Kulfoldi forumok szerint eleg volna ezt cserelni. Ha valakinek van rossz, kidobni valo Hitachi HDD-je, szoljon.Bármilyen erdekel. model: HDT721064SLA360.
    Koszi
  • csetle
    #20
    Sziasztok! Az alig használt fél terrás winyóm a HDD Sentinel szerint 0%-os kondícióban van :( Mit gondoltok? Mi a teendő? Minél előbb vegyek egy új winchestert és kezdjem menteni az adataimat?
    Csatolok egy screent is a Sentinelről. Köszönöm a segítséget, üdv mindenkinek!
  • szinten
    #19
    Helló! Problémám annyi lenne, hogy van egy régebbi gépem, amiben alapból egy 80GB-s vinyó van. Van itthon még egy 40 GB-s vinyó is amit be szeretnék tenni mellé, de az istenért se látja a salyátgép, és a total cmd. A bios látja, az eszközkezelő is, viszont a diskmanagment már nem.
    EASEUS Partition Master nevű progival formáztam (mert ez látta) NTFS-ben, gép újraindít, ugyanúgy semmi... Valakinek valami ötlete?
    (ui: 80GB master/40GB no jumper[slave])
  • goodspeed
    #18
    Helló, HD Sentinel szerint nincs baja a merevlemeznek, a BIOS azonban az 500 GB-os WD-t LRG-nek ismeri fel LBA helyett, a méretet rendben látja. A 640GB-os-nál semmi gond LBA-nak látja. Valaki tapasztalt már ilyesmit ?

    Az LRG lehet a Large rövidítése nem ? Ez pedig összefüggésben lehet a merevlemez tányérok számával?
  • bodajoci
    #17
    Havernak van egy MSi K8T NEO-V lapos gépe, bele akart tenni egy 500-as samsung sata2-es vinyót.Ugye a lap sata1-es.Namost az istennek sem ismeri fel, vajon mit lehetne vele tenni.Engedélyezve van a sata, már végig bogarásztam a biost, de semmi.Egyébként egy tökeccerű ami bios van rajt. Néztem bios frissítést, de nem mek vele semmire, mert 2005-ös az uccsó update, az is csak újabb procikhoz való. A vinyó jó, mert az én gépem kapásból látja. Kábelt is cseréltem szal megvolt minden.
  • Kristooof
    #16
    Sziasztok!
    Nekem lenne egy olyan problémám,hogy van egy Samsung 500gigás winyóm és a gépet ha újrateszem akkor nem ismeri fel és állandóan formázni akarja.2 gépen is próbáltam mind a kettő formázná.A winyón kb 2 évnyi adat van és nem szeretném elveszíteni őket.Valakinek van valamilyen ötlete,hogyan nyerhetném vissza az adatokat?Vagy valami progi van hozzá?
    Köszi
    Kristóf
  • The Norberto
    #15
    Ha a vinyó kattog akkor a halálán van:D:D tapasztalat::D:D
  • ChaosTeam
    #14
    Sziasztok!

    Van egy "kis" gondom. Vettem egy új Gigabyte EP45-DS3R 775 DDR2 PCIE alaplapot, és a gépembe rakott 400GB-os IDE (PATA) HDD-t valamért csak 35GB-osnak ismeri fel. Reggel állítgattam a SATA működését, aztán valahogy hirtelen meglátta a winyót 400GB-osnak. Használtam is egy pár órát, kikapcsoltam a gépet, elmentem itthonról, most este hazajöttem elindítottam a gépet és ismét csak 35GB-osnak ismeri fel.

    Mitől lehet ez? Mivel lehetne ezt megoldani?
  • horitazi
    #13
    m66: ismerős probléma....ugyanúgy maxtor 80Gb kattog kékhalál..befagyasztja a gépet..
  • m66
    #12
    Amikor nem slave, akkor ugye MASTER, és csak ez van a kábelen, semmi más. Amúgy pedig a kábel egyik végére van kötve, mivel a másik az alaplaphoz kapcsolódik.
  • Inquisitor
    #11
    Elsőre fura kérdés: Mikor nem Slave, akkor hova van kötve a kábelen?
  • dara
    #10
    PowerMax. Letöltheted a Maxtor oldaláról.
  • m66
    #9
    Hello,
    merevlemez ellenőrző programra volna szükségem, amely nagy valószínűséggel elárulja nekem a "betegséget". Egy 80 Gb-os Maxtor csinálja nekem itt a fesztivált, kattog és kék halállal indul (MASTER-ként). SLAVE módban minden további nélkül tudok róla másolni, írni, stb. Azt szeretném megállapítani, hogy valóban fizikailag meghibásodott és hamarosan kuka, vagy csak a fájlrendszerrel van probléma és FORMAT-tal gyógyítható-e?
    Köszönettel minden fórumosnak: m66
  • Laalee
    #8
    esetleg felhivod az acorp magyar hivatalos szervizet es ingyen megcsinaljak.

    par eve nekem is megcsinaltak, egy mar akkoris par evesnek szamito 486 oson, ami raadasul meg nem is flash bios volt
  • Pheel
    #7
    tápkábelprobléma. Cseréld ki a kábelt!
  • Dodi
    #6
    Na, senkinél sem volt még ilyen?
  • Dodi
    #5
    Kb 10 újraindításnál 2-szer leáll a HDD és felpörög, amikor bootol a gép. De mért áll le?
  • TheZsenyka
    #4
    Másik megoldás: Disk Manager-el feltolsz a winyára egy bios override-ot és simán röfögni fog...
  • TZ
    #1
    Van egy 40 Gigás Maxtor vinyóm, egy Acorp 5tx29 alaplapom. A rendszer a vinyóból csak 33 GB-ot lát és csak Secondary Slave-ben Cap Limit-re állítva. Én szeretném mind a 40-et kihasználni Primary Masterként. Ismerőseim azt mondták: frissítsek BIOSt. Leszedtem egy tucatot, de egyikhez sincs exe! Kérlek, segítsetek! Sürgős!