71
-
#71 a jozsi megmontta hogy a penyocvanketto az most a meno ezert en most penyocvanharmat akarok mindenaron. :-) -
#70 Az intel-fanokat (pontosabban akik várják az AMD megpusztulását) nem egészen értem: ha egy nagy cégtől vásárolhatjuk a processzorainkat, az miért lesz jó? Ennyi felesleges pénzetek van? -
#66 Ja ez igaz. Kit érdekel hogy mit mondanak ök, mi örüljünk hogy olcsóbban jobb gépet veszünk és nem basszák át a fejünket az árakkal. Boldog vagyok!
Lehet hogy a P4 2.0 Ghz jó csak az ára: 48 ezer
AMD Athlon XP 2000+ : 30 ezer
Van ugyanolyan jó az AMD is.Ezért nekem bőven megéri.Maradékot meg másra költöm.Én azt hiszem jól jártam. -
#65 kar magyarazni -
#64 Hat akkor veszel 1.7es cerkat, mi hulye - a szar amd is jo - emberek meg majd veszunk 1.4-es (1600+ xp-t, igaz nem 20-ert hanem 15-ert) -
sztavrosz #62 Mi van kedves duke? Leragadtál a Kishercegnél (vagy a kishencegnél)? -
sztavrosz #60 Először is! Sztavrosz a nevem. Hol istenítettem én az INTELT? Ha te az K7 ATHLONT választanád, akkor tényleg no comment... "Vagy te még mindig a megahertz mániában élsz" Ha jól tudom? Javíts ki mir, ha nem! Az AMD K7 ATHLON 1400MHz valóban ezen az órajelen műkszik (és ez a hivatalos elnevezése). Ha jól tudom nagyobb az L1 cache és az alap FSB 33MHz-vel több, ezenkívül minden másban rosszabb ez a proci, mint az 1,7-es Cerka (mem speed, csíkszélesség stb.). Szóval ne magyararázd be nekem, hogy 1400MHz-es AMD lezúzza az 1,7-es cerkát vagy ezt AMD K7 ATHLON 1400+-nak hívják. Nem! Az általam pélának előhozott procit AMD K7 ATHLON 1400MHz-nek hívják. További jó filózást alibaba. Inkább főzzél kávét! Most már mondhatot, hogy istenítem az intelt. -
#56 az AMd árfolama 1 hzét alatt nem 25, hanem 60%ot emelkedett.
és lehet, hogy ez valóban csak egy tőzsdei játék, elképzelhető... erre még nem gondoltam.
de most nem mindegy?
akinek volt/van AMDje, az tudja, hogyha a tbi alkatrészből nem a legolcsóbbat veszi, akkor az sem fagy, akinek meg volt intel gépe a legolcsóbb alkatrészekkel, akkor az is fagy. a processzorok most mindkét oldalon atomstabilak, a gépek stabilságát már régen nem ez dönti el.
sebesség: most nem mindegy, hogy 2400+ vagy 2.6 Ghz? olyan nagy szerinted a különbség?
egy 2400+os és egy 3 Ghzes vas között van vagy 10%. aki mostanában ilyeneket vesz, az már súrolja az elmebetegség határát.
amúgy meg a két cég közötti versenyt csak az idő döntheti el.
az intelesek 20 éve jósolják az AMD bukását, az AMDsek meg vagy 15 éve az AMD eluralkodását. eddig egyik sem következett be, kíváncsian várok, hátha egyszer az egyik majdcsak bejön.
de sztem már megint csak a pofámat téptem... -
#55 Nekem spec semmi bajom az Intellel. Max azért nem kedvelem, mert egy monopol vállalat. -
#51 Szerintem az AMD jelenlegi állapota annak köszönhető, hogy meglehetősen gyenge a marketing. Anno a Commodore időkben a commodore is azért volt sikeres mert nagyon jó reklámokat készített, de késöbb a vezetőség lecsrőlédése után a gyenge anyagi állapotokra hivatkozva megvonták a marketing részlegtől a nagymérvű anyagi támogatást (C16, +4, 116 valamint 128, Amiga) és ezáltal az új és jobb termékek már nem jutottak el a köztudatba s ez a világon mindenhol gyártott Commodore csődbemenéséhez vezetett.
Szóval ha kellő mértékü reklámot csinál magának az AMD akkor egy hosszú életü cég lesz szerintem. Ennek érdekében már elkezdet tevékenykedni (Forma 1 Ferrari)
Az Intel meg azért áll olyan jól, mert azért a multban ő volt az irányelv és csakúgy mint a Cyrix az AMD is őt "másolta" le.
De azóta mióta a Pentium 2-től le volt védetve a rendszer a Cyrix becsödölt az AMD meg kifejlesztett egy teljesen új rendszert (K7 - tudom liszencelt EV6) amit aztán még jobban tökéletesített az idők során.
És most már eljutottunk a K8 -hoz ami már 100% AMD fejlesztés.
/AMD Duron 1200MHz/ -
#50 És erre miért nem jött még rá az AMD és miért nem reklámozza halálra a cuccait? Ott is csupa 100 alatt IQ-jú ember dolgozik?!?
Az általad vázolt helyzetben a reklámkiadások egyből bevételnövekedést eredményeznének, szóval azt ne mondd, hogy nincs rá pénze az AMD-nek! -
TheZsenyka #47 "Megveszed a csúcs gépet, mire kiérsz az üzletből már csak 2. Mire hazaérsz már 3. Egy fél év múlva már nem is gyártják. "
ez tök jó...
esetleg: "Mire legördül a futószalagról, a szalag elején már mást gyártanak :)" -
sztavrosz #46 hosszú távú következtetéseket -
sztavrosz #45 Kevdes mir! Én azért, mert emlkedett 1 hét alatt 25%-ot az AMD árfolyama még nem vennék AMD részvényeket (és főleg nem vonnék le belőle távú következtetéseket levonni). Mondjuk 6 USD-ről (kb. ennyi most az AMD árfolyama), ha csak 1,5 USD-t nő az árfolyam akkor megvan a 25%-od. De! Azt is jó tudni, hogy 2002 januárjában 20,5 USD körül mozgott a cég részvényeinek árfolyama. Magyarán szólva, a szar pozicióból a legkisebb javulás is jelentősnek tűnik.
http://tozsdehirek.ini.hu
-
#42 dsp: idézném magamat:
"gonbdolom elismered, hogy a nagy tőzsdecápák, piaci elemzők jobban látják a cégek jelen és jövőbeli tevékenységét, állapotát, pénzügye helyzetét. gondolom elfogadod, hogy hozzájuk képest mi csak kontárkodunk a pénzügyek témájában.
miután az AMd bejelentette ezt az nagy veszteséget, a részvények árfolyama 26%ot emelkedett(azóta 1 hét alatt még 10%ot) majd a CRAY hír miatt még 25%ot, majd azóta még 5%ot.
tehát szerintük megéri megvenni az AMD érszvényeket. az AMD nyilvánvalóan meglehetősen jó magyarázatot tudott szolgáltatni a veszteségekre, és igen jól meg tudta indokolni, hogy hogyan is fog életbenmaradni,és nyereséget termelni.
biztos lehetsz benne, hogy az, aki a befektetők milióit($ persze) részvényekbe fektetik egyetlen egy centet sem adnak AMD részvényért, ha csak 0.00001% esélyt is látna arra, hogy valami baj lesz, és nem lsz képes fizetni...
na mind1.
az az érzésem, hogy megint feleslegesen tépem a pofámat..."
idéznélek téged:
"Teljesen mindegy,jó az ájemdé vagy nem jó az ájemdé be fog csődölni... "
ezek után azt hiszem, hogy minden tőzsdei elemző, minden komoly tőzsdei cég, befektetési alap, komlyabb brókerház abba is hagyhatja a tevékenységét, mert megjött az ész, aki mindenkinél többet tud:)
gondoltál már arra, hogy befejezd az általánost, mielőtt mindenkit, aki jobb ért hozzá, mint te, felülbírálsz? -
sztavrosz #38 Jól beszélsz! -
sztavrosz #36 Az intel cerka ráadásul megy 2,1GHZ-en is(én legalábbis úgy használom). -
sztavrosz #35 Miért dögledezik az AMD?
AMD K7 ATHLON 1400MHZ 20700 HUF+ÁFA
NTEL CELERON 1700MHZ 21900 HUF+ÁFA
No comment!
-
#33 hegylakolaci: annak az oka, hogy ha az AMDi is olyan jó, mint az intel, miért nem az AMD vezet(jól megasszontam a következő):
márkahűség.
ha valakinek a pénztárcája annyira nem szűk, mint általában a miénk(hogy értsd: nem otthon rakja össze a gépét, hanem vesz 1 IBM vagy 1 gateway gépet) akkor már nem fog azon spórolni 200$t hogy most AMDt vesz, és nem intelt. miért próbálná ki? neki jó az intel, meg tudja fizetni, van 200$ felesleges pénze arra, hogy ne kelljen ezen filóznia.
ez ugyan az a probléma, mint 1 sony, és 1 panasonic termék összehasonlítása. a SONY termék azonos tudással körülbelül 1.5* drágább, mint a panasonic, de a panasonic nem olyan nagy név. hiába szajkózza minden nagyobb magazin, higy a sony mostanában 1 nagy kalap szar, az orosz gyáraikból gyakra selejt is kikerül, 4 eves erősítőket épít a termékeibe, a CDlejátszóiban ugyanazt a DA chipet használja, mint 6 évvel ezelőtt is, mégis sokkal több sony terméket adnak el, mint panasonicot. miért? mert CSAK. mert a vásárló egy nagyon nagyon hülye állat, és hajlamos arra, hogy nevet vegyen magának, ne minőséget.
a m$ nem sokkal, csak 1 kicsivel adja előállítási ár alatt az Xboxot.
az AMd veszteségére csak a következőket ragálnám.
gonbdolom elismered, hogy a nagy tőzsdecápák, piaci elemzők jobban látják a cégek jelen és jövőbeli tevékenységét, állapotát, pénzügye helyzetét. gondolom elfogadod, hogy hozzájuk képest mi csak kontárkodunk a pénzügyek témájában.
miután az AMd bejelentette ezt az nagy veszteséget, a részvények árfolyama 26%ot emelkedett(azóta 1 hét alatt még 10%ot) majd a CRAY hír miatt még 25%ot, majd azóta még 5%ot.
tehát szerintük megéri megvenni az AMD érszvényeket. az AMD nyilvánvalóan meglehetősen jó magyarázatot tudott szolgáltatni a veszteségekre, és igen jól meg tudta indokolni, hogy hogyan is fog életbenmaradni,és nyereséget termelni.
biztos lehetsz benne, hogy az, aki a befektetők milióit($ persze) részvényekbe fektetik egyetlen egy centet sem adnak AMD részvényért, ha csak 0.00001% esélyt is látna arra, hogy valami baj lesz, és nem lsz képes fizetni...
na mind1.
az az érzésem, hogy megint feleslegesen tépem a pofámat... -
Hegylakolaci #32 Egyet nem értek ha az AMD ennyire olcsó meg megbizható meg gyors akkor miért az intelnek van sokkal nagyobb piaci részesedése és olyan nagy az Amd vesztesége?Nem lehet hogy olyan üzletpolitikát folytat mint a MS az x-box-al mármint hogy böven veszteségesen árulja a portékáját csak hogy minél több vásárlót szerezzen?Meg ha annyira übertáp akkor az emberek kb 70% miért mégis a szarabb drágább és lassab intelt választja?
Remélem ez elég éppkézlább hozzászólás volt? -
Nyiri #31 Nekem intel volt amiota csak gepem van 1993 ota-
Tavaly vettem egy AMD-t es total meg vagyok elegedve vele... Nem ertem ezt az AMD vs INTEL harcot a userek kozott. Ha a ket gyarto harcol egymas ellen az nekunk jo, de mi ne csinaljuk ugyanezt -
Nyiri #30 Ez a sok intel fan hozzaallasat nem ertem. GONDOLKODJATOK MAR EL!
Ha az amdnek annyi akkor tudjatok mikor fogtok uj gepet venni, soha, mert az intel kb. 300-500%os aremelest beeszkozol es akkor baszhatjuk -
#29 Talán azért mert hülyeségeket beszéltek, de ha egy épkézláb hozzászólást tudnának az intelbuzik mondani,akkor én meghallgatom,és nem anyázok,hisz erről szól a fórum.De ha ekkora marhaságokat olvasok,hát azt nem lehet szó nélkül hagyni.
Sztem az lesz a legjobb ha többet nem szólok hozzá ehhez a témához, hisz ennek soha nem lesz vége. -
#28 Érdekes, hogy mindig az AMD-sek anyáznak. Mi a procit szidjuk, ők viszont minket.
Hadd ne elemezzem az okát. -
#25 tudod az a vicc az egészben, hogy az Intel alap elképzelése a 64Bit -re váltás kérdésében nem más mint az x86-os vonallal való teljes inkompatibilitás (Itanium).
Ezzel szemben az AMD K8-as (Hammer) rendszere 100%-ig x86 kompatibilis ill. 32bit-es programok futtatását támogatja kiemelkedő P4 verő teljesítménnyel!!!!!!!!!!!!!!
Ezen kívűl az AMD Flash memória gyártás terén is az élen jár, ugyanis nemrég csinált egy érdekes dolgot: a régi Flash memoriában használt mennyiségü alkatrésszel azonos mennyiséget felhasználva 2x annyit adatot tudnak eltárolni és közel fele akkora üzemi feszültség alkalmazásával!
A jelenlegi helyzete az AMD-nek meg abbol adódhat, hogy már nem sokan akarnak K7-es rendszert venni mikor hamarosan kijön a K8! Mert ugyebár ha valaki a múltban jó minőségű alaplapot vett az még ma is tudja használni a legújabb Athlon XP procikat.
(Én egy Acorp 7KTA/AP leginkább Duronokat támogató alaplapot vettem 2 éve akkor 700Mhz -es Duron-nal és most egy 1200Mhz-est vettem ugyan ebbe az alaplapba. Intelnél ez szerintem lehetetlen dolog)
-
#21 AMDequalSHIT
csak megjegyezném, hogy ez az angol kifejezés így helyes:
AMD equals to shit
amit te írtál, csak a jelentéktelenségedet bizonyítja.
és azért, mert neked a szüleid megveszik az intelt a gépbe, mert nem azt tudják, hogy melyik micsoda, hanem vagy azt, hogy a drágább a jobb, vagy azt, hogy a boltos is megmondta(miért is mondta volna az AMDt... kevesebb a profit, később kell cserélni:D)
corleone:
nem szeretnélek félrevezetni.
1: az intel nem is tagadja, hogy minden új revízióhoz új chipset jár, na nem mintha szükség lenne rá, csak azért, mert neki így éri meg. ezt senki sem tagadja.
2: az AMD pedig szépen lassan le fog állni a HAMMER miatt, a mostani legújabb alaplapokba belemegy minden mostani, és jövőbeli K7es proci, már nem lesznek akkor újdonságok, hogy új lap kelljen.
a K8 meg természetesen nem fog belemenni.
ha a helyedben lennék, akkor ECS lapba AMDt vennék.
na mind1.
döntsd el te.
jócakát mindenkinek! -
#20 A NEDA története során először fordul elő, hogy egy vállalat másodszor nyerte el a rangos díjat...
A NEDA, vagyis The National Electronics Distributors Association 2002-ben az "Év Gyártója" címet adományozta az AMD (Advanced Micro Devices, NYSE: AMD)-nek, így a Kaliforniai chipgyártó története során másodszor nyeri el a rangos díjat.
A díj értékét növeli, hogy a Szövetség története során az AMD az első gyártó, mely másodszor nyeri el a megtisztelő címet, korábban 1991-ben díjazták az AMD-t.
A cég sikere mellé Jerry Sanders, a cég alapítója Életmű díjat vehetett át: a cég nemrégiben leköszönt elnöke mindössze az 5. személy, aki a NEDA 65-esztendős történetében elnyerte a kitüntetést.
Sanders a díj átvételekor így fogalmazott: "Nagyon megtisztelő, hogy a disztribútoraink számára a tökéletesség terén egyértelmű választássá váltunk, a tény, mely szerint az AMD története során másodszor nyeri el az "Év Gyártója" díjat, elismerése az AMD alapvető céljának: a vásárlók kiszolgálásának."
A jelenlegi helyzetet így értékelte az ex-elnök:
"A valódi találmányok akkor élik virágkorukat, mikor nyílt, és szabad verseny folyik, és akkor vannak halálra ítélve, mikor a versenytársakat elnyomják. Túl sok cég próbál meg találmányaival piacra törni, hogy kielégítse üzleti terveit, azonban nem törődnek a fogyasztói igényekkel. Mindennap látunk új felfedezéseket, új technológiákat, melyeknek nincs befolyása az emberek életére, új technológiákat, melyek túl drágák, hogy megvásároljuk őket, túl bonyolultak ahhoz, hogy implementálhassuk őket. Valóban igazi találmányok hát ezek? Nem."
-
#19 Tudtommal most kapott az AMD egy rangos díjat mint a legjobb gyártó, Sanders meg életműdíjat :)) -
corleone #17 Csak egyvalami ad biztos választ: az IDŐ
Egyébként épp proci + alaplap vétel előtt vagyok. Néhány évvel ezelőtt lehetett hallani negatívumot az AMD-ről, de manapság egyre jobb a helyzet. Pl. az alaplapoknál rengeteg közül választhatok, melyet nem névtelen kis senkik gyártanak, hanem olyan nagy nevek, mint pl. az ASUS és Abit.
Lehet, hogy a szomszéd milliomosnak a legújabb Intel proci van a gépében, de csak azért, mert jól cseng a neve, s ha hallott is az AMD-ről, még bizalmatlan vele. Én forgatom a szaklapokat, s már lassan 2 éve az ár-teljesítmény tekintetében egyértelműen az AMD jön ki győztesnek.
Amiért még nem döntöttem?: figyelembe kell venni a jövőt is. Jelenleg egy PIII/733 proci van a gépemben (jól megy, de visszagondolva fölösleges pénzkidobás volt, vettem volna AMD-t olcsóbban, ami ugyanennyit tud). Szóval józanul gondolkodva nem kell aggódnom a támogatottság felől, az AMD egyértelműen részese a piacnak. De ha most veszek egy alaplapot, mi a biztosíték rá, hogy a következő proci is menni fog benne? Itt a gond.
Mikor vettem (kb. 1 éve) a jelenlegi alaplapomat (Abit SA6R) és procit, vagy 90e-t ki kellet pengetnem érte. Most jó, ha 30-at kapok a kettőért. Egy új procit tuti cserélni kell 1-2 éven belül (ha kicsit is haladok a korral), de az alaplapot is ki kell dobni mindíg a rammal együtt?
Serial ATA, DDR 400 Ram, AGP 8x támogatás most a csúcs. 1 év mulva ha procit cserélek, még mindíg jó lesz hozzá 1 ilyen alaplap? S az AMD vagy az Intel esélyesebb, hogy a köv. generációs procija belemegy a jelenlegi csúcs alaplapokba? Ez aggaszt engem. -
#15 qfa: sztem neked még nem volt kezedbe Athlon, úgyhogy ne írkálj ilyeneket,mert fingod sincs arról hogy ez milyen proci.Állítom,hogy nekem egy fostalicska celeronod van és itt sírsz hogy vannak olyanok is akik jobban jártak kevesebb pénzből.
Az igaz hogy az AMD nagy szarban van, de reménykedjünk hogy kilábal a válságból. hisz ha felfognád a tyúkszaros agyaddal ez neked is érdeked lehetne mint inteles, mert akkor te is olcsóbban jutsz hozzá a celeronhoz/P4hez.
Ahol nincs verseny ott árharc sincs bakker!!!!!! -
#11 Csak megnyugtatásképp: a VIA-nak már régóta fáj a foga az AMD-re. Másrészt nem engedheti meg, hogy eltünjön a piacról, lévén hogy alaplapi chipstgyártóként belőle él.
Szoval a VIAMD sokkal valószínűbb az amintelnél:)) -
#8 Ismét egyetértek mirrel.:)
Ilyen paraszt tudatlanokat mint te vagy qfa!!
Azért mert olcsó az nem azt jelenti hogy szar is hülyegyerek!
-
#7 qfa:
az, hogy a MAC OS-X 10 milyen X86 alapú procira lett megírva, senki sem tudja, ugyanis hivatalosan nem is létezik, de nem baj. te neked már biztosan az van a gépeden, és tudod, hogy AMDn nem fut el.
ez már csak azért is a te felsőbbrendűségedet jelzi, mert az, hogy az Apple ESETLEG áttér X86 alapú procikra(ami nem feltétlenül intelt jelent) még közel sem azt jelenti, hogy annak a rendszernek bármi köze is lenne az ASM utasítások nagy részén kívül a te általad otthon ismert PChez. ha te(a mellett, hogy ilyen gép még nem létezik) már most tisztában vagy vele, hogy ez a nem létező gép, az a nem létező architektúra intel procikat támogat, akkor te itt tudsz valamit, amit mi nem... -
#6 Megnyugtathatlak, AMD-s gép előtt ülök, Windows fut rajta, nem hevül túl mert nem szoktam leszerelni a hűtőbordát mint Tomék, és 8 napig simán elment reset nélkül (akkor se fagyott, csak meguntam, hogy folyton megy :)).
De egyébként igazad van! :) -
#4 Egyetértek mirrel.
amintel:Nem tom melyik hülye haverodtól hallotad ezt az inkompatibilitás szót?
SOHA de SOHA nem volt ilyen jellegű probléma az AMD-vel, jobb ha tudod. -
#3 amintel:
ne is álmodj.
az intel nem fogja megvenni az AMDt, mert
1 nem teheti(monopóliummal kapcsolatos törvények miatt erre engedélyt kell kérnie, amit nem kaphat meg)
2 nincs abban a helyzetben, hogy ezt megtegye. az AMDnek van vagy 18%os részesedése.
bár most nem fogom itt a pofámat hogy a sok hülye intel fant meggyőzzem.
elegem van ebből a fórumból, mert itt a fórumozók 99%a olyan hülye, mint a seggem.
te is értsd magadat közéjül aimtel.
aki ilyet mond, az nem tudja, hogy mit beszél.
csak eszedbe jutott, hogy az intel mekkora nagy király isten überfasza cég, oszt hogy az AMD meg milyen kis szar semmi nulla, és hogy az überfasza cégek mindíg meg tudják venni a kicsiket, CSAK eddig még éppen nem volt kedve.
hát nem.
az intel sohasem fogja megvenni az AMDt, és az AMD nem is fog meghalni.
nem fogom leírni, hogy miért, mert úgysem érti meg senki, aki meg igen, az pedig már most is tudja.