INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oroy_
alapból is jól mûködik 😊 de van egy július 9 update XP es Vistahoz.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Punker
essenek már az árak végre!!!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Én csak annyit tudok róla, hogy alapon 800FSB mellett 2,4GHz-en fog üzemelni.

E2220 prociról tud valaki valamit?

GanXstaZoleeWrk
keress hozzá fixet xphez van tuti vistahoz is mintha lenne de az lehet csak amdhez kell.

GanXstaZolee#2709

grebber
Kétmagos intel procihoz melyik programot kell/érdemes feltenni hogy müködjön rendesen?

Next PC upgrade: 2022

GanXstaZoleeWrk
Nekem B2es van a mostaniakról nicns tapasztalat körül kell nézni prohardveren aki most vett annak mit bir.

GanXstaZolee#2709

Punker
nekem 6600 volt kinézzve, remélem tényleg 50 alá megy a 6750 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

grebber
Frankó áron vannak az új procit jobban de olcsobbak !

INTEL Core 2 Duo E6700 2,67GHz Box 67.250 Ft
Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz Box 46.920 Ft
INTEL Core 2 Duo E6600 2,40GHz Box 48.990 Ft

Azthiszem ebbõl szerintem 6750-et fogok venni márha vagy ha csökken az ára akkor E6600!

Amivel szoptam - adott esetben többször is a'la Asus support - azt a továbbiakban nagy ívben kerülöm.
Amirõl azt látom fórumokon, hogy sok bajom lehet vele, azt szintén.
Viszont, ha ismerõs, aki eddig 10-bõl 10-szer olyat javasolt ami tökéletesen mûködött, azt mondja, hogy használjak x cuccot, azt elfogadom.
Nem vallási kérdés, mert akkor most VGA-ból Radeont keresnék és nem nVidia csipest. :-)
De mondom: nem vagyok egy hardcore gamer, nekem bõven elég, hogy mûködik és hogy bízom is benne. (hiába mûxik, ha egyre azt lesem, hogy vajon jó-e még...)

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Erre nem tudok mit mondani, bár én visszamenõleg P2 korszakig úgy emléxem, hogy mindíg sokkal drágább volt. Az alsókategóriás egybeintegrált "alaplapokat" tényleg nem figyeltem. De én nem tennék eredeti "Intel" lapot SiS chipsettel a gépembe, elöbb tennék noname Intel chipsetes lapot bele 😊

Másrészt az "Ettõl a gyártótól még nem láttam rosszat" vagy a "Ilyennel még nem volt problémánk" dolog az nálam vallási kérdés, és én speciel ilyenben nem hiszek. Ilyen csak a marketingszövegekben és a tündérmesékben van.

No én meg már szoptam eleget a "tuningolt" gépek miatt, köszönöm, egy életre elegem lett belõlük. Összerakom, mûködik, osztjónapot...
Intel erre tökéletesen alkalmas.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Mondjuk a mostani árakat nem ismerem, de pár éve az Intel volt a legolcsóbb a megbízható alaplapok közül.
Eddig inteles cuccal nem volt bajom, másokkal már bõven.

Egyébként meg nem nevezném hozzáértõnek azt aki úgy válaszol a kérdésre, hogy vagy el sem olvassa, mire reagál vagy tudatosan mellébeszél.

Jó csak általánosításnak írtam, és nem neked volt címezve, hanem FixY-nek abban a reményben, hogy így könnyebben felfogja... egyébként tisztában vagyok vele.

Ámítástechnikában dolgozom jó ideje. Sajnos az, hogy valami drága, nem jelenti, hogy jó ... és nem ritkán még sz*r is.

FixY, kit értesz "hozzáértõn"? Aki Évek óta szerel össze Intel alaplappal mindenkinek gépet, mert az a tuitjó, azt' azt sem tudja ki gyártja és mit tud? Mert ismerek pár ilyen arcot. Miközben 2/3 áron kapsz olyna lapot, ami ugyanolyan szttabil, de sokkal többet tud ... és lehet azt is AsusTek, MSI, vagy a többiek gyártották, mint az Intel lapokat.

Hidd el, hogy aki drága alaplapot vesz az se a fél életét a bios kék képernyõje elött tölti... egyszerûen a jobb teljesítmény a lényeg.

Ilyen extrém esetekre meg jó a szünetmentes tápegység... de ez a lakosságnak max 10%-át érintheti...

gyk: én _használni_ akarom a gépet (elsõsorban fotószerkesztésre) és nem a BIOS-ban akarok hekkelni.

Ezt beszéld meg egy hozzáértõvel... <#whatever>

Punker
szünetmentes is volt elötte, APC Back UPS ES 500-as, az eredmény a jó öreg enermax tippre megölte magát hogy a gépet mentse, mert a procihoz vezetõ 4-es csati-n a 2 sárga kábel van szétégve, a gép most megyeget, de remélem a biztosító fizet és akkor komplett csere (nem mintha a 630-assal nem lennék elégedett, de tippre az alaplapom nem 100%-os ezek után, és akkor már legyen minden új)

Meg mondjuk egy rendes védett és földelt elosztó, meg hozzá igazi földelt ajzat sem árt. Nagyobb áramingadózástól, vagy váratlan dolgoktól egy 60.000-es táp is megdögölhet.

Fogalmam sincs, de nem mindegy? Gyári Intel lapokban (bárki is gyártotta õket, hehe) legtöbbször semmi beállításhoz nem lehet hozzáférni a Biosban, innentõl kéne a halálnak. Amióta az olcsó megoldásaikat Ati chipset helyett SiS-re építik, pláne nem vennék.

Punker
565-ös enermax táp halt meg.....

Ha jól tudom a legtöbb ma kapható Alandale mag nem megy 2.7 fölé még folyékony nitrogénnel se, mert direkt úgy válogatták õket, legyen az E2000, 4000 vagy 6000 magos. Az elsõ szériákból persze majdnem mind bírta 3.2-3.6 között. Az új magokról meg nem nagyon van infó. Gondolom eleve 1333FSB miatt sokkal kisebb esélye vana tuningnak.

Konkrétan: nem értelek... write only mode?
Mondom INTEL GYÁRTMÁNYÚ alaplapot keresek...

Gigabyte GA-P35C-DS3R támogatja a DDR2-es memóriákat is 4 modul férõhellyel. Max 8GB. Ebbe csak 2 DDR3 memória megy bele. Max 4GB.

konkrétan melyik? Intel (gyártmányú) alaplapról beszélünk...

GanXstaZoleeWrk
asus commando és valami jobbfajta 800as ram geil, corsair stb ezzel 3,6-ot lehet hozni stabilan.

GanXstaZolee#2709

Áram ingadozás miatt elég, ha egy megfelelõ tápot veszel. Válasz a kérdésre a milyen gépet vegyek most topicban.

De van, csak az DDR3-as amirõl én tudok... az a memória jelenleg még eléggé drága.

Valamit nem értek: inteléknél kizárólag olyan alaplapokat találok amelyek 1066MHz-es procikhoz készültek. Még nincs olyan alaplapjuk ami támogatná az 1333MHz-t?
(vagy nem is lesz? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy az intel a jövõben kizárólag "márkás" gépekhez ad alaplapot, a házilag összebarkácsolt gépeknek marad az összes többi - ez igaz lenne? )

Punker
urak,

áram ingadozás miatt a gépem úgy tûnik cserélve lesz,

6600-oshoz milyen memóriát, és chipset-et ajánlotok? (asus alaplapra gondoltam, eddig bevált)

A Q6600 aktuális rendeléses ára: Bruttó 64.900.-Ft

huhú mi lesz itt. írtam tegnap egy üzletnek és ezt a válasz kaptam.
igaz még a honlapon nem ez az ár van kint

Nem tudom miért cáfoltam volna meg... nagy teljesítmény jórészt csak új programhoz kell, amiket már jórészt többmagos processzorokra írtak meg.

mycso
Tehát ezzel megis cáfoltad a a saját állításod 😄

Szerintem ez az E2xxx széria felejtõs...
Inkább 4xxx vagy 6xxx --> már ezek között sincs nagy árkülönbség.

Ha meg olcsó proci kell valakinek, akkor egyértelmûen Conroe-L

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Nem rossz, de egymagos celeront gémernek nem szabad venni, akkor már sokkal inkább egy ilyet:
Intel 1.6GHz Dual Core 1MB dobozos Socket 775 E2140 bruttó 18000 kereken az aqua-ban. 3200MHz-re felhúzható, ami számítási teljesítményben egy 6GHz-es egymagosnak felel meg kb... persze csak ha támogatja a program a több magos procit...

mycso

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Nem épp arról van szó benne, hogy elõrébb lett hozva egy héttel az árcsökkentés? 😊 Csak még itthon nem érezni a hatását...

grebber
Új CPU-k és néhány szó az 1 hét múlva esedékes árcsökkenésrõl!

Abban bizom hogy itt is olyasmi lesz az árzuhanás mint AMD-nél merthát ott 12ezret csökkent a 6000+-os.

De legalább jól kezdi.<#nezze>

Gabesz amd64
<#idiota><#nyes>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Rage47
üdv a fórumon 😊
1. fórum hozzászólásom: INTEL 4ever 😄

\"autóbuzi elmebeteg vagy, aki direkt a hosszabb úton megy haza, mert arra több a kanyar\"

Mondjuk elég régen kapni MSI, GigaByte, Asus sõt Abit lapokat is, ehhez képest a PH-n az áll, hogy ez az elsõ, amit tudtak szerezni? Vagy félreolvastam. Meg ha már GigaByte, jobb lett volna a DDR2+DDR3 hibriddel teszteltek volna.

Én is láttam már boltban is az alaplapokat, mégis itt még nem láttam, hogy valaki megemlítette volna... Talán van azért akit érdekelhet.

Nagyszerû, csak elmúlt 2 hónapban már fülemen folytak ki a P35 tsztek ánglius oldalakról. Azért majd átnézem.

Nem kötözködésbõl írtam, hanem kiegészítésnek, én sem vágom mindet...

Kösz a javításokat, igen az E2xxx, E4xxx szériában nincs virtualizáció, de nem hiszem, hogy sok user akar egyszerre több OS-t futtatni 😊
Akuma, mondtam, hogy az 50-es és 80-as végzõdésüeket nem vágom.
A lenti táblázat szerint meg lenne 90-es végzõdésû 6xxx széria virtualizáció nélkül, de lehet dobták a tervét?
(Bár P4-bõl is a végén jöttek a 9x5-ös butított verziók, egyszeri userek meg nem értettél mitõl olcsóbb.)