9499
Intel
  • LittleMole
    szerintetek érdemes-e még venni E6750-t, vagy inkbb E8xxx szériába érdemes ruházni?! (most D820 van+ abit AW9D lap ) thx :]
  • ZÓÓÓcsi
    Rendben van de azért szeretném tudni mégis mivel szúrja ki a szemem az intel (no offense).. Valaki a #7013-ra?
  • ZaJanga
    thx de sajnos ezen már túl vagyok és nem ismeri föl.
  • Lbaxta
    driver
  • ZaJanga
    Sziasztok!
    Hátha tudtok segíteni ezért megkérdezem:
    Asus P5K lapom van és az eszközkezelőben megjelent egy sárga felkiálltó jeles eszköz : Intel(R) ICH9 LPC Interface Controller - 2918
    Nem tudom installálni nem talál hozzá drivert.
    tudtok esetleg segíteni.
    thx
  • tihs
    ezeknek a 20%-át se használod sztem majd

pl az Athlon X2-m és a c2d-m is tudta a virtualizációt de még soha nem használtam semmire
  • ZÓÓÓcsi
    Hello! Leírnátok nekem pontosan mik ezek a funkciók C2D prociknál:
    -Max CPUID value limit
    -C1E support
    -Vanderpool technology
    -CPU TM function
    -Execute Disable Bit
    -Peci

Előre is köszönöm!
  • zoolee
    Bizony..Az új 45 nanos intelek nagyon jól sikerültek..És levegővel viszik a 3,8 GHZ -eket.:CC Külföldi szerencséseknek meg a 4 et:C
  • Inquisitor
    Ja ez igaz, de ez nem újdonság. Lenne sok pénzem, de nincs, akkor be is újítanék egy 8200-est vagy egy 8400-est ...
  • ates84
    Szerintem a tesztben nem is a Phenom X3 a lényeg - várható eredmény volt az X4 után.
    A C2D 8200 - az nem semmi! Főleg játékoknál.
  • Inquisitor
    Hát ja, ilyen 7000HUF körül nyomják az olcsóbb 2GB-os 800-as ramokat, meg most néztem 2990 jenbe kerül 2x1GB-os kit, az meg most valami 5-6K? Egy haver akkor vett sony HDD-s MP3/video lejátszót 40K-ért az AKiban, amikor itthon fele vinyóval 120K volt a legolcsóbb. Sz'al egyszer én oda beszabadulhatnék egy táska pénzzel ... :P

Arra nem tud válaszolni valaki, hogy az s775-ös Xeon procik és a velük azonos C2D procik között van bármi lényeges eltérés?
  • Inquisitor
    Szerintem várható volt, a több Core-t kihasználó progik többsége amúgy is gyányul van megírva, de ez az aszimetrikus felépítés meg marhára nem segít rá a dologra. Volt egy sejtésem, hogy alig lesz gyorsabb a kétmagosokná, és a tesztek alapján tényleg.
  • tihs
    magasabb asszociativitási szintű cache-ben magasabb a találati arány (cache-hit), viszont lassabb benne a keresés. A Core 2 Extreme QX9650-nel foglalkozó cikkünkben azt is kiderítettük, hogy bár nagyobb lett a cache, annak elérési ideje picit megnőtt, általában 1 órajel különbséget mértünk ki. Ezt valószínűleg egyesek nem veszik jó néven, de áldozatot is hozni kell: ha nő a gyorsítótár mérete, akkor az órajelnek hosszabb utat kell megtennie, tehát növekszik az elérési idő, ilyen egyszerű a magyarázat.
  • zoolee
    AMD megin felsült...-.- 3 magosai nem tudják megverni szegény kis 8200 ast:S
  • zoolee
    Osztálytársék március végén mennek japánba, és lehet hozatok magamnak egy vótőrkúlert..:D
    Amúgy ott télleg minden nagyon olcsó.
  • Inquisitor
    Lol. Most néztem a japánoknál olcsóbb az s775 Xeon 3110 (2x3GHz, 6MB), mint az E8400 (2x3GHz, 6MB), elrebegné nekem valaki egyáltalán van e különbség? (Ez anno már a Q6600 és avele egy árban árult négymagos Xeon esetén is felmerült bennem.)

MaSzKa, ez esélyes viszont ha nem csak VGA-nak készül, akkor neki KELL feküdniük a drivereknek. AZért vannak a szószban, mert spéci számításokhoz olcsóbb összerakni egy 2-4 magos konfigot és bele 1, 2 4 GPU-t, vagy akár CELL kártyát, mint egy blade szervert, így sokat veszítettek bizonyos piacokon, ahol nem vezsnek most már filmillás alaplapot és bele egy marék procit ...
  • MaSzKa
    sztem megint az lesz a vége mint az intel 740-essel mikor befűrőtek
  • Inquisitor
    Nem kétséges. Egyébként az nem egy sima VGA, ők is GPGPU-t akarnak heggeszteni, ami renderel neked 3D-t, kiszámít fizikát (lásd Havok liszenc bevásárlás), tudományos számításokra is jó (mint ATI és NV üdvöskéi) és leviszi a kutyát sétálni. De ha jól értem ez inkább lesz közelebb egy "bazi sok magos CPU"-hoz felépítésben, mint mostani GPU-hoz.
  • grebber
    Az INTEL felvásárolta a Project Offset fejlesztőit!

Vajon a VGA-juk végett?
  • czky
    Lehet hogy túlmelegszik, de az is lehet, hogy nagyon alacsony érték van beállítva a bios-ba a cpu warning temperatue-nél.
  • davidka003
    Nekem a régi celeronom akkor csipogott, mikor nem volt rárakva a ventillátor és csak passzívan ment.
  • G18XM8
    Tudna valaki segíteni van egy Core 2 Duo E6550-es procim és olyan marhaságokat csinál hogy játék közben egy idő után kb. 15 perc elkezd csipogni, eddig csak Crysis-nél és COD4-nél tapasztaltam. Lehet hogy a hűtésével van baj és túlmelegszik? Előre is köszi...
  • ates84
    ennek ellenére xp-nél pl amd esetében nem árt feltenni dual core optimizert...
  • Inquisitor
    Szorzót az extreme prociknál (meg ES minta daraboknál) lehet állítani fölfelé. Amúgy mi a bajod azzal, hogy FSB és fesz. állítással tudod csak a 4-5GHz-et elérni? :D
    Mivel ugye az E8000-es procik ugyan azon magra épülnek elég esélyesen elmegy a 8400 órajelén a 8200 fesz állítás nélkül és/vagy minimális plusz fesz.emeléssel.
  • Inquisitor
    "a 4 magos procikat tényleg nem támogatja az xp ? csak a vista?"

Nem, csak egyeseknek szövegértelmezési problémái vannak és nem képesek a 2-4 processzor és a 2-4 mag között különbséget tenni. Egy 1-2-3-4 magos proci EGY processzornak számít. Az XP Home 1db procit, a Pro meg 2-t támogat. Ez max. akkor lehetne érdekes, ha 2db 4 magos AMD vagy Intel procit akarnál megfelelő lapba tenni. (Esetleg 4db-ot ...) De ez átlagusert nem fenyegeti. Egyébként tudtommal Vistánál is az Ultimate támogat sok procit.
  • do2
    na vki tuningolta már a 6750-s prociját ? 3 gigán hogy muzsikál ?
  • do2
    [#violent
  • horrock
    köszi szépen
  • MaSzKa
    csak lefele lehet
  • horrock
    Hello!
    Lehet le volt már írva, de nem találtam meg.
    Az E8200-nak lehet állítni a szorzóját?
    Tehát tudok belőle E8400-at csálni, vagy csak ha húzom a proci frekvenciáját? alapfeszen elmegy ha 3.0 GHz-re húzom?
    köszi a választ!
  • ZÓÓÓcsi
    Nem tudom, lehet rossz példányt fogtam ki, de alapfeszen nekem nem megy 200MHz-nél feljebb! A lenti órajel is 1.2V-on megy.
  • MaSzKa
  • GanXstaZoleeWrk
    Van javítgatás de javallott a vista. Sőt mivel 2 giga ram is kezd kevéske lenni 4hez már 64bit kell. Szóval vista64.
  • do2
    a 4 magos procikat tényleg nem támogatja az xp ? csak a vista?
    mert ha igy van az baj lenne:(
  • MaSzKa
    nekem alapon 2800-at ment igaz akkor még 1.1-es bios volt

most már 1.5-ős van
  • mycso
    Jelenleg 3GHz-en használom alapfeszen ;)

Itt 3.4-en egyébként már nem stabil, csak ez a max ami kijött belőle.

420FSB-n még lefut mindenféle teszt...
  • MaSzKa
    nekem az L2-es E2140 ment 1,42V-on 3100mhz-t
  • zoolee
    Visszamennyé tuningolni!!!..4 gigánál szólj!
    Am grat..Ha te csináltad, ha nem.
  • mycso
    Megyeget...
  • MaSzKa

én tapasztalatból mondom nekem volt és van E2140 L2 és E2160 L2 és E6550 G0 processzorom!!!!!!!!!!!!!!

ALIG GYORSABB ha mindegyik ugyanarra pl 3GHz-re van tuningolva mind2 porcessor a 4x nagyobb gyorsítótáras 1MB vs 4MB

amúgy E2140-esből van jobb verzió is M0-ás a neve