9499
Intel
-
ZÓÓÓcsi #8619 Háát igen ez egy kiskeres ár..
Azon gondolkodtam, hogy a 4850-et kéne lecserélni 4870-re, de nem tudom megéri-e? Van akkora teljesítménykülönbség, mert árban 15K-val drágább:( -
#8618 Jo, bar kisse draga... -
ZÓÓÓcsi #8617 Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a konfigról:
Alaplap: s775 Asus P5QL-PRO
Processzor: s775 Core 2 Duo 3,0GHz BOX (E8400)
Memória: DDR2 2x2GB 1066MHz OCZ
Merevlemez: 1000GB SATAII
Optikai meghajtó: DVD író
Floppy meghajtó: 1,44MB
Videokártya: PCI-E ATI Radeon 4850 512MB DDR3
Hálókártya: 10/100 integrált.
Hangkártya: 7.1-CH Audio
Ház: Cooler Master RC-590
Tápegység: Chieftec Delta 550W
Billentyűzet: magyar , PS/2
Egér: optikai , PS/2
Ár: 200K HUF
Jó árban van-e, illetve megfelelő teljesítményt nyújt-e a mai világban? -
#8616 -
#8615 Köszönöm a gyors választ! Jövö éten első dolgom megvenni:D -
#8614 Mindketto 2 MB L2 cache-es, szvsz az E5200 jobb vetel. Foleg hogy olcsobb is. -
#8613 Igen ezt tudom! De ez csak a fogyasztására van hatással meg a tuningolhatóságra nem? Ár/érték arányban jobb az e5200? 19200 lenne az e6400 pedig 23500? Akkor a e5200 a jobb választás? -
#8612 Hi. E5200. Az 45nm-es az E6400 meg 65. -
#8611 Üdv!Intel e5200 vagy intel e6400? 4 kiló van a 2 között megér ennyivel többet a 6400? AZ 5200 as ilyen 3 ghz körül menne a 6400 pedig 2.5-2.7 környékén terveim szerint. -
sz4bee #8610 Azt szeretném megkérdezni, hogy mikorra várhato ujabb leárazás 4 magos prociknál? -
Inquisitor #8609 Meg múlik olyasmin is (nem egy házban láttam!), hogy ha fordítva szerelik fel a ventiket vagy ne adj Isten egész hűtőt 90 fokkal elfordítva, akkor nem picit csökken a hatékonysága. Meg ha nincs jól felszerelve. Még Silent Knightot is láttam keresztben felszerelve ...
Amúgy csak egy hatékonyabb és halk hűtést láttam élőben a Noctuán kívűl, az egy Scythe volt, valami borzasztó sok (8 pár?) hőcsővel, vagy 3x akkora bordával ... csak az sokkal drágább. Bár akinek a gépében láttam esküdözött, hogy 10K alatt vette, de én csak 16K fölött láttam. Na pont a típúsa nem jut eszembe.
Ezt a Noctua típúst s775 lapokra szerelve láttam, de ott négymagosokkal is kellemesen el volt. persze i7 az sokkal többet eszik. -
#8608 Üdv.
Sok éve küzdök a gépeim zajának minimalizálásával, hűtés optimalizációval,stb. gyakorlatilag rengeteg pénzt költöttem halk ventilátorok nagy felületű bordákra, zajcsillapító szivacsok beépítésére, vízhűtésre stb.
Eddig még egy dolgot nem próbáltam ki: magát a zajforrást kiteszem a szobámból, most ez fog következni...
Ebben elhelyezve.Ehhez tudok hozzájutni Mo-n. Lesz rajta még egy kis moddolni való szellőzés szempontjából, de szerintem nem reménytelen.
-
szafiii #8607 Heló Duracellmumus!
Akkor lehet megvárom a tapasztalatod!
Bár nem semmi fokokat produkál ez a GeminII! Nem gondoltam volna róla.
Amúgy álló házba lesz nekem, de azt is lecserélem majd mert most szűkös a terület benne eléggé. No meg ahogy mondod, a méretes VGA alja ontja felfelé a meleget rendesen. Szóval igazad van, elgondolkodtató.
Kösz hogy több mindenre felhívtad a figyelmem!
Milyen házba költözteted a jelenlegi rendszered? -
#8606 üdv.
még nem tudok pontosat mondani noctuárol, most rendeltem, meg jövőhéten érkezik.
Most egy cm-geminiII-t használok igaz nem valami szerencsés(eredetileg 775-ös hűtő de árulnak hozzá 1366-os lefogót is..)
mert csak úgy szerelhető fel hogy túllóg a nyákon felfelé legalább 25mm-t. igy éppen belefér egy cm-690-be.
két 92mm-es noctua lakik rajta 1200-as fordulatszámmal. coreV=1.2v qpiV=1.3V 3,36Ghz ht=on turbo=on lodeline=on,
így üresjáratban cpu=27C. 100%terhelve=52-55c és persze semmi hangja nincsen.
az hogy a noctua nem teljesített nála megfelelően az nem azt jelenti hogy a noctua nem jó, esetleg egyes darabok hibásak lennének!
-múlik a ház szelőzésén is pl.:45c-os levegőből nem lehet 50c-os cpu-t csinálni.
-ha álló házad van és a vga(k) a cpu hűtő alatt van(nak) és a vga(k) okádják a 60c-os levegőt akkor sincsen könnyű dolga a cpucooler-nek
-az sem mindegy hogy milyen hővezető pasztát használsz...nekem cm ezüstzsírja jött be!
-ja és intel-nek sem szokott mindig sikerülni simára a cpu kupakja ez is jelenthet egy pár fokot felfelé.
az egyetlen oka hogy megválok geminiII-től az hogy a köv. házamba sajna nem fér bele
-
#8605 Üdv fiuk! Először is remélem jó helyre írok ! A lényeg, hogy ma sikerült szereznem egy új deszkát, eddig egy fos MSI g31 es hulladék volt. Most egy ASUS p5n-e sli. Tom, hogy nem mai darab, de olcsón volt havertól, és annál az MSI ganénál csak jobb lehet. Namost tuningolni szeretném a procit (E7300 + CM TX2), de sajnos 3.5 nél megállt a tudományom. A biosban szabályosan eltévedek, utoljára egy s754 es A64et tuningoltam, és ez nem gyengén más. :D A lényeg, hogy 3.5nél még stabil, orthos és intel burnel is tesztelgettem, minden okés, intel burnel max 62fokos volt a proci. Ami a problémám, hogy 3.6on az intel burn vmi linkpack vmire panaszkodott, orthos pedig egyből kékhalálhoz vezetett. Csak az FSB hez nyultam 350x10 en megy most. Ram unlinked szal elvileg 800mhz. Feszeket nem piszkáltam, auton hagytam mindent, viszont cpu-z ből azt sikerült leszűrnöm, hogy a proci nem alap feszen megy, nemtom hogy a lap auton adna neki többet? Lentébb lesz kép, aki érti ezt az segítsen pls. Foggalmam sincs, hogy mit kéne még állítgatnom, hogy ne fagyjon a gép nagyobb órajelen, gondolom lenne még benne tartalék, csak én vagyok béna. Aki vágja ezt a nforce meg asus témát az segítsen pls:D KÉÉÉÉP -
szafiii #8604 Heló!
Ezen én is elgondolkoztam, hogy ilyet vegyek (Noctua), csak egy fórumtag -egy másik oldalon- csalatkozott benne, mert nem a várt hőmérséklet javulást hozta. Nem úgy mint ahogy a tesztekben szerepelt, stock-al összevetve. Ez kicsit eltántorított. Bár, esetleg egy személyes tapasztalat mindezen álláspontomon nagyot változtathat.
Kicsit jobban hiszek a személyes tapasztalatban, mint a tesztekben.
Neked esetleg van a Noctuával vagy valamely 1366-os hűtővel tapasztalatod? Esetleg ismerősödnek? -
Inquisitor #8603 Ez a Noctua esetleg? -
szafiii #8602 Sziasztok!
i7 920-ra keresem a legideálisabb hűtőt, kis tuningra viszont a gyári nem igen jó megoldás, tapasztalataim szerint.
Szerintetek melyik hűtő ideális rá, amit most lehet a piacon kapni?
Ennek a tesztnek szerintetek mennyire lehet hinni?: teszt
Üdv! -
The Best #8601 Hali. Tudnátok mondani egy jó procit elfogatható árron? -
donoki #8600 nekem mostanában SP-ben legjobban a COJ jött be... -
#8599 Tudod ez olyan dolog ha az ember kiakasztotta az előző részt akkor ezt sem hagyhatja ki.
nem mondom hogy über, de izgalmasabb min a mint Farcry2 (szerintem). majd miután kijátszottam, eldöntöm hogy szar volt vagy sem...
Szerintem ami eddig legjobb volt(játékélmény terén)az: HL1, HALO, a többi csak időpazarlás volt....
-
donoki #8598 hát nemtom, nekem kb 20-25 perc után delete volt az a játék:D:D -
#8597 nekem se szaggat addig amíg ki nem használja 100%-on azt at egyetlen 3,5Ghz-s magot amivel hajlandó szóba álni... -
donoki #8596 nekem 6000+ on és hd4870-en nem szaggat :o -
#8595 kb.: 90-ért vettem a 913n-et, volt lehetőségem húszon pár darabból kiválasztani és ez tetszett legjobban, anno még misztrál keretein belül... tehát nagyon régen volt... amíg el nem kezd pixelesedni addig meg lesz az biztos!
a látószög nem az igazi de nekem semmi bajom a képével...
Bocsi az offolásért! -
#8594 Passz olyan 3 éve kb.Anno sulinetbe vettem 55.000Ft-ért!
De egy kalap szar mert fekete okádék meg a látoszög is nagyon rossz a megvilágítása is förtelmes.De hát behalt a CRT-m váltanom kellett.Vennék normális S-PVA vagy milyen paneles tft-ket ami már normális de nincs fölös 1xx ezer forintom rá! -
#8593 lenne egy kérdésem: neked samsung 930bf mióta van meg???
Van egy 913n-em lassan 4éve és kiváncsi vagyok medig húzza még...
annó én is 930bf-et akartam venni csak nem volt rá 130E Huf-om -
#8592 mondom: csak 1 magot használ a nyolcból! -
#8591 Az egy fos optimalizáció terén!Bár ennek ellenére nem kéne neki akadni azon a gépen! -
#8590 2xHD4850(CF)+ stalker clear sky -
#8589 Attól függ milyen a VGA körítás mellé és melyik az a game! -
#8588 kérdés: az létezik hogy i7 920-on szaggasson játék azért mert nem használ csak egy magot???????????? -
Inquisitor #8587 A háromból nyilván az E5200. -
Inquisitor #8586 Összes Core2 beles proci, még a Celeroncs is, 64 bites. Szóval igen. -
#8585 lenne egy lama kerdesem xD
az alairasomban levo proci az 64 bites ugye? szal hasznalhatok vele 64 bites windowst is? (ehhez sajna nem ertek, elore is thx) -
#8584 e7200. -
masssza #8583 Melyiket vegyem Intel E4400, E5200, E6400 proci, főleg játékra kell? -
Inquisitor #8582 "és ez semmilyen teljesítménybeli csökkenést nem eredményez."
Amennyire hinni lehet a fórumos véleményeknek, egy minimálisat még is csak. -
DDE #8581 Köszi!
Majd átböngészem a bios-t. -
#8580 Ez nem hiba, ez egy cpu feature.
EIST: Enhanced Intel Speedstep --> terheléstől függően állítja a proci szorzóját/órajelét --> ja és ez semmilyen teljesítménybeli csökkenést nem eredményez.
Ehhez, ha nem nyúltál a biosban (alapból be van kapcsolva)akkor ez bizony az elejétől kezdve így ment.
Egyébként ha zavar, akkor kikapcsolhatod a biosban, és ve együtt az összes energiatakarékos funkciót, hiszen e nélkül nem működnek azok sem: C1E, TM2, EIST