9499
Intel
-
#348 pedig mekkora öröm volt valamikor amikor egy 200 mmx pentiumom volt acorp alaplappal.
Age of Empire játékot nyúztam! -
#347 ROTFL -
#346 ezt hívják üzletpolitikának, hogy a JóIsten akárhová integrálja őket -
Borg #345 10re saccolják ja...
de valszeg addig még ezernyi alaplap (chipset) jön, ami persze nem lesz kompatibilis minden P4-el, meg ugye prociból is jönnek újabb fajta P4ek (0.09 mikron, többcache, stb stb)..
Nameg menetrend szerűen kb 4-5Ghznél kitalálja az intel, hogy a socket nem megfelelő, és újból slotosak lesznek a P4ek, és igy tovább:) -
#343 meg már van is az Intel-nek 3.6Ghz-s szal. a 3 furi lenne -
#342 Állítólag 10 GHz körül van a határuk, persze kisebb csíkszélességgel. -
#340 ja totálbrutál mi -
#338 Én a 2.53 P4-esnek örültem nagyom! Csak nem tudtam, hogy milyen deszkát rakjak alá rd-t vagy ddr-t?!? aztán úgy döntöttem, hogy apám szutyok 1.8 athlonját úgyis eladom majd jövőre akkor ha nem jó a deszka majd cserélek újra én meg veszek egy másikat. Dehát úgy megy az 1066-os rd mint állat!!! -
[Walaki]D`Lair #337 Hát jól beszívtad vele....
Az 1.8A és a 2.4B UGYANAZ a proci, csak az egyiknek 133MHz-es az FSB-je...Olyannyira, hogy az 1.8A-mat az alaplap (tunningolva) 2.4B-nek ismeri föl...
Vettél volna 2.4A-t!!! Az is elmegy 133FSB-n és az mégiscsak több.... -
K.András #336 És milyen alaplapban van, milyen és mennyi memoria társaságában? -
TheZsenyka #335 Sirályság. -
#334 új procim:intel pentium 4 2.40B (box)és qrvára örülök neki
P.s:nem fecóból mondom -
#333 Kezdem kapizsgálni, köszi! :) -
TheZsenyka #332 Remélem fogtad. -
TheZsenyka #331 A régebbi chipsetek csak 64Mbit-es (8MegaByte) DRAM chip-eket képesek kezelni, míg az újabb modulok 128Mbit-esek (16MegaByte) ezért egyes alaplapok csak a sávszélesség felét látják. Tehát egy 128MB-os RAM modulnál pl. 8db 16MB-os (128Mbit) chip helyett 8db 8MB-os (64Mbit-esnek látja) chipnek érzékeli a cumót.
Nem nagy kunszt jól bevásárolni: ha pl. 256MB-os cuccot akarsz, elosztod a 256MB-ot a chip-ek számával... ha 128Mbit-et kapsz, akkor felének fogja látni (tipikusan egy oldalas RAM-ok, de vannak kivételek) ha 64Mbit-et akkor teljesen látni fogja... :)
Szóval ennyi. -
#330 tudnál írni egy példát? Nekem addig világos, hogy 256MB SDRAM. -
TheZsenyka #329 Attól, hogy hány bites a memória kontroller illetve a RAM. -
#327 De ez mitől függ vajon? "lehet"??? -
zero977 #326 Nekem azt mondtak , hogy a BX-s alaplapoknal LEHET hogy csak a felet fogjak latni...
Ki kell probalni... -
#325 Ez a 256Sd ram, amit vettél az megy régi bx-es AsusP2B alaplapban? Tudja esetleg valaki? -
zero977 #324 Csutortokon vettem az Europa-Computerben a Kosztolányi teren (11.ker) 256 SDramot (PC 133 mhz,BRAND,3 ev garancia) brutto 6400 ft-ert.... -
#322 Elbaltáztam:
633=533->4*133 -
#321 Procitól:
400->4*100
633->4*133
A RAM, meg a többi órajel (PCI, AGP) ebből osztódik le. -
#319 Hivatalosan a PCI freki: 33MHz, ami az FSB-nek a leosztott része, ha az FSB 100, akkor a PCI 1/3-on megy, ha az FSB 133 akkor a PCI 1/4-en megy, a két érték között és fölött a PCI nem a hivatalos órajelen megy, hanem értelemszerűen a beállított értéktől függően változik, pl ha az FSB 120, és 1/3-os a PCI, akkor az már 40 MHz, ezt a legtöbb PCI-os eszköz már nem bírja, ezért vissza kell vanni 1/4-re a PCI-t és akkor csak 30 MHz-n fog menni... Röviden ennyi, ugyanez a helyzet az AGP-vel, de annak a sebessége attól is függ, hogy hányszoros AGP módban van. -
TheZsenyka #317 13.5x szorzóval... :) hiába nincs a biosban, a proci nem enged más szorzót beállítani. -
zero977 #316 Biztos?
A BIOS-ban a lehetosegek max: 9.5 es 66/75/83 mhz.
Hogy jon ki a 900?
A legutolos bios van fennt. -
zero977 #313 Remelem tudtok segiteni...
Sikerult vegre a Pentium I-es gepemet lecserelni.
Uj gep: Tomato A694x alaplap + Celeron 500 MHZ (7.5*66) proci.
Ket kerdesem lenne:
1:Hogy lehetne tuningolni a procit?Megprobaltam 7.5*75 -on de mar ugy is lefagyott.Meg ennyit sem lehet huzni rajta?
2:Mekkora proci mehet bele maximum,ha esetleg nagyobbr akarnak boviteni? -
Tovi #312 Az ABIT BD7-II-höz ma jelent meg a legújabb BIOS a jele CQ. Sok javítás mellett többek között felismeri a Hyper-Threading procikat is. Csak azt nem tudom, hogy használni is tudja-e, vagy csak egy stringben kiírja bootoláskor?
BD7-II(-RAID) BIOS CQ
1. MAC cím kitöltése a DMI adatok UUID szekciójában a WHQL-minősítéshez.
2. UUID definíciójának módosítása a DMI adatokban: MAC cím a sorozat tetejéről az aljára kerül.
3. Javítva: "Shutdown When CPU FAN Fail" funkció hibája ~16 perc üresjárat után Win2k/XP alatt.
4. Javítva: ATI RADEON 9700 Pro rendszerindítási hiba TC-350P tápegységgel.
5. "Hyper-Threading" szöveg megjelenítése a technológiát támogató CPU telepítése esetén.
6. HPT 372 BIOS 2.32.
7. BIOS dátuma: 2002.11.28.
-
Tovi #311 A legújabb biosszal nemhivatalosan támogatja a 333-at és a 400-ast is.
Ugyanez érvényes az ABIT 845e-s lapjaira. -
#309 Köszi mindenkinek a segítséget!
És biztos belemegy az 1100-as proci egy jobbfajta átalakítóval? A kulcs, hogy jobbfajta legyen? Ez most a gondom. Azt mondták nekem, hogy az AsusP2B alaplapomban nem tud 1100-at teljesíteni, meghogy jumper-elni kell, hogy egyáltalán menjen az fcpga átalakító vásárlása esetén is. Igazak ezek az állítások? -
#308 Így van, de lehet, hogy a slot1-pga370-es átalakítót is le kell cserélni, mert van olyan, ami még a sima FCPGA-s procikat sem fogadja (a tualatint, ami FCPGA2-es, azt biztos nem tudod belerakni), de egy jobbfajta átalakító kb 1500Ft+áfa, ami nem mondható soknak, és abba az 1100-as FCPGA proci frankón belemegy. -
maximus2000 #307 Belemegy, de ne tualatin magosat vegyél, hanem coppermine-t. -
#306 Hellóka!
Az ismerősnek kéne help!
A helyzet: Asus P3b-f,500as cerka átalakítóval
Pénz most nem lenne egy tök új(XPvagyP4re), viszont olvastam, rákerestem hogy az utolsó 1008Beta4es biossal zsírozható 1Ghz v. 1,1Ghz-es cerka... (ez még belemenne a keretbe :) )
Na most ebbe az alaplapba télleg belemenne ekorra proci, tapasztalok????
Kérném tanácsotokat, kösz.
Bocs, de full hiányos az iNTEL vonulat bálam....
Köszönöm.
Ui: nem arra kérek reply-t hogy cserélje mindenféleképpen, mert van hozzá csomó eszköze ami az uj alapokban nem menne namost azokat is cserélni(ISA scsi+rakás eszköz rajt...)+DDR(sds uj alapot meg télleg nem akar)+nyalánkságok az most télleg nem menne...
Köszike+1ccer :)
-
Borg #305 ....és utána polirozd le úgy, hogy éppen egy hártyavékony réteg maradjon csak fent a felületen. Ugyanis ha rajtahagyod vastagon, akkro csak rontani fog a hővezetésen. -
Borg #304 az elektrosztatikus töltésedet nem komálja a proci. ezért kell levezetni előtte. -
maximus2000 #303 Ezüst pasztát vegyél az jobb, de drágább is.
Egyébként ezt azért kell csinálni, hogy jobb legyen a hövezetése a procinak. -
maximus2000 #302 Hütöpasztával kend be, adnak általában a ventillátorhoz egy zacskóban, ha nem akkor venned kell kb 300 -ft. Jó alapposan kend be vele a proci magját, meg a hütö vele érintkezö részét is. -
#301 tapizz meg valami fémes cumót???? Ezt nem vágom! -
TheZsenyka #300 Kösd be a ventit :)
Na jó, ez nyílvávaló, de akkor is... :)
Esetleg még annyi, hogy szerelés előtt kapcsold le a tápot a kis billenőkapcsolóval (ha van), húzd le a tápot és csak így szerelj. A cumókat tapizása előtt kerüld a bolti bevásárlózacskókkal való gyúrmázást (tapizz meg valami fémes cumót). -
#299 Köszi a gyors segítséget. Hogyan szilikonozzam be proci tetejét+hütö alját? Illetve mivel? Ez nagyon fontos?
Ezek után semmilyen beállítást nem kell megváltoztatni?