9499
Intel
-
atee #1057 Ha nincs penz akkor Celeron!
Atmenetileg jo lehet!
Termeszetesen a P4 az arahoz merten annyival jobb is kb.
-
TTomi #1056 ok, de a celcsi kb 20000 a p4 pedig kb a 3 szorosa
alaplapbol en is az asust csipázom (nem nekem lesz a gép)
kinéztem egy p4p800-at. mi a különbség a sima és a delux változat között? -
TTomi #1054 hali! mit tudtok a 2600os celcsiről? megéri belefeccölni vagy van jobb ötlet olcsón, tisztán játék célokra??? alaplapot milyet érdemes hozzá? -
#1053 közben rájöttem... de simán bir még többet is. -
#1051 200-as fsb miért lenne tuning? -
#1049 Nem indul be 133-on... Úgyhogy hagyom a fenébe, mert a nemszabványos PCI órajellel ebben a gépben nem akarok szarakodni, jobb a békesség! -
#1048 Hát ha a P4-hez jó alaplap és memcsi van, akkor húzva biztos jobb, mint bármelyik celeron.
Ajánlom a P4-et i865-ös Abit lappal (asszem IS7) és 400-as DDR-rel, akkor szerintem pár 100 MHz-t tudsz rajta húzni. -
#1047 bocs 1ruppó ugy tünik te nem vagy tisztába a dolgokkal:DD
A mostani athlonok a64 meg fx-51 nagyon odavernek az intel ee-nek is csak nézni kéne teszteket.Nem feltétlen tomshardware-e gondolok mert sztem az szar bár ott még nme láttam a tesztet nem is izgat.
aztá lesd meg milyen alkalmazással mennyi idö alatt végez a p4 ee meg az amd athlon.meg a memoria eredményeket!
Mielött még mondasz vmit gondold át... -
Zivos #1046 En nem emelkedek ilyen magassagokba, inkabb a fold. 2,4 -es Celeron, vagy 1,6 P4? Es ha Northwood magos? -
#1043 p4-es LAPOK mindig is jobban kihasználták a memoria sávszélességet most ebbe kár belemenni mivel az uj fx-es athlonok már nincsenek lemaradva,söt...
És a memoria sávszélesség játékokban uttünik az Intelnek semmi elönyt nem hoznak, söt le vannak maradva... -
#1039 Majd írok eredményt, ha kipróbáltam, bár mondom nem fűzök hozzá túl sok reményt, de hátha. Ha meg nem megy, akkor marad az 1700MHz, amire kell, arra bőven elég az a gép. -
#1038 próba cseresznye -
#1037 Megnéztem az Overclockers.com-on a CPU Database-ben, egyes elvetemült alakok 2500MHz felett is hajtják ezt a procit, és megy nekik... Van 2300 körüli is és általában GYÁRI INTEL hűtővel hajtják, 2000-2100MHz-re simán fel lehet nyomni (az adatbázis szerint), csak akkor a PCI és a RAMBUS is szív rendesen a megnövelt FSB miatt, vagy ha nem szív, akkor jóval a névleges alatt megy! -
#1036 Szerintem a széria jelölése, az INT2-esből van dobozos változat, míg az INT3-asból csak OEM létezik. A dobozosak általában jobb minőségűek, ezért általában jobban is tuningolhatóak. Más eltérésről én nem tudok, de nem kizárt, hogy van. -
#1035 Amúgy mi az az INT2 vagy INT3? Mert nem tudom... -
#1034 Akkor már csak azért kell szétszednem, hogy megtudjam, hogy dobozos, vagy OEM volt-e eredetileg a proci... Azért esélyesebb a dobozos, mert eredeti Intel hűtő van rajta, de ez még önmagában nem bizonyíték... -
#1033 Hopp, ezt én nem találtam meg... THX! -
#1032 szerintem 1.75
INT2-es proci
INT3-as proci -
#1031 1.7... De annyin is használom, amikor először bekapcsoltam, mindent szépen visszaraktam defaultra (majd szépen mindent optimálisra), a V-Core fesz kivételével, mert ott nincsen default (nemtom mér), az 1.8V-on van, de majd leszedem a hűtőt és megnézem a procin, hogy mennyinek is kéne lennie, mert olvastam már mindenfélét 1.7-től 1.825-ig, így a legbiztosabb, ha megnézem (csak eddig lusta voltam lebányászni a hűtőt).
Talán a "hosszúhétvégén" kipróbálok egy kis tuningot, mert jön az unokaöcsém, és biztos fogunk LAN-on játszani, és akkor legalább lesz stabilitás teszt is. -
#1030 király, mennyi is az alap órajele? 1.5 vagy 1.6? -
#1029 Nos, az lett a dolog vége, hogy bekötöttem minden tápcsatit. A gép 2 napig ment egyfolytában stabilan, úgyhogy szerintem nem fogok vele ezekután próbálkozni, hogy mi lenne, ha lehúznám az AUXPWR-t. Esetleg később megpróbálkozok a hecc kedvéért egy kis tuninggal, bár ettől az öreg Willamette P4-től nem várok sokat (bár az előző tulaj 1.9GHz-n hajtotta végig). Mondjuk már így is bőven többet nyújt, mint amire szántam a gépet, és ez főleg a RAMBUS memóknak köszönhető. De ha menne 133-as FSB-vel (2.26GHz), akkor aztán azt mondanám, hogy le a kalappal! (Azért lenne jó a 133-as FSB, mert akkor viszza lehetne venni a RAMBUS frekijét megint 800-ra, és így a memória nem befolyásolná a stabilitást.) -
#1028 szerintem az elsőben nem fogsz csalódni -
#1026 De ha másra bízod, akkor meg minek kérdezed? Ha meg ő sem tudja, akkor ne bízd rá. -
#1024 Ha gyári intel hűtő van a procin, akkor nincs igazán szükség újra. -
#1022 Ha nem igazán vagy otthon ebbe, akkor nem ajánlom az ilyen és ehez hasonló akciókat. Mert könnyen károd is származhat belőle. És aztán lesegetheted az elsötétült monitort.:) -
#1021 Biosban növeled az fsb-t -
atee #1020 Biosban! :) -
#1018 mehhöhhehö -
#1017 jovan bazze:D -
Borg #1016 Fogalmazásgátló rulz:) -
#1015 Hát ez nem hiszem h selejt,abitot semmi kép nem vetetek!
Eddig is csak asus lapom lesz egyikkel se volt gond
meg ez a lap is csak 30-35
szal megéri sztem
a proci 45-50...most nem már nem vészesek az árak -
#1014 az abit is jó erre a célra, na meg mostanában tööb a selejt asusnál, mint abinél. -
#1013 igen ezért gondoltam 466-osra mert huzni akarom
kétszer 256-ra gondoltam ami má 50:D huh
igen twinmos...
azért erre az asus lapra gondoltam mert hallottam h át lehet alakitani 875-re szal olcsobbér meg lehet kapni
Innentöl már csak a rábeszélö képességemen mulik a dolog -
#1012 szerintem jó (feltéve ha tényleg twinmos) de legalább 512M legyen a gépben (2x256M a dual mód miatt). ja és ha húzni akarod, akkor 400-nál több kell (433 vagy 466). -
#1011 Közbe találtam,azért erre gondoltam mert láttam külföldi lapokon h nagyon jol ment vele a tuning és 3.3 3.4 -ig vitték léghütéssel a procit
na
256 mb 466mhz (pc 3700) brutto 25
256 mb 400mhz (pc 3200) brutto 15
ti mit gondoltok erröl a ramrol?? -
#1010 faterom aszonta h a közeljövöbe ha gondolom és elérkezettnek látom akko változtathatunk a gépen
és amd-m van most ki akarom probálni az intelt
lapra asus p4p800-ra gondoltam proci p4 2.4c ez nem is gond, viszont twinmos memoriát szeretnék bele 433-asat esetleg 466-osat ha még ésszerü áron van hol lehet ilyet Budapesten kapni?? -
#1009 Itt egy nagyon jó cikk a hw stabilitásról! -
#1008 Hát ezaz, én is kerestem ott, meg végignyálaztam a leírást is, de nem lettem okosabb. -
#1007 nahát ;) -
#1006 Akkor nem tudom, bocsi. Az ASUS oldalán sem találtam semmit.