9499
Intel
  • Icebird
    Nekem is mindig ABIT volt és végig meg voltam elégedve vele. Gar cserénél nem volt ABIT , igy kénytelen voltam ASUSra váltani. De nem bántam meg, sőt. Egyébként az Abitra mostanában rájár a rúd. Volt egy sorozat mikor rossz kondikat kaptak, persze ez nem az ő hibájuk. És úgy itt az a több tipusánál jelentkező hömérséklet probléma, meg az észérség hogy az északi hídra 7000rpm pörgö ventit raknak (ami nyomja procira a hőt), mert sajnálják a párszáz forintos bordát. Amit persze kampos megoldással, hogy nehogy normálissan rögzíteni lehessen az után gyártottat, csak ragasztva.
  • M@TriX
    nekem meg eddig Abit-om volt és jól emgvoltam vele, jól lehet vele tuningolni. ;)
  • Russ!an
    Abit SUX! Én többet nem veszek. Pedig töbször is próbálkoztam vele, de...
    Érdekes módon minden nyűgöm megszünt!
  • M@TriX
    Na egy probléma, mondhattok tippet:
    Amikor le akartom állítani a gépet, akkor újraindul. Ez régebben a régi gépemen is elfordult, de most ezzel is. MI a hiba?
  • Russ!an
    HT-vel
    GFX:4194
    CPU:8325
    TOTAL:33,511
    HT-nélül nem tudtam lemérni, mert úgy legalább 10%-al melegebb a proci és üvőlt ez a szar!!
    De Vasárnap hozzák az ASUS P4C800 Deluxe lapomat és AKKOR AZ ABIT BEKAPHATJA!
  • Russ!an
    Bocs Igen P4C800 Deluxe! 875PE
  • ollie
    Akkor ott télleg valami gáz van, talán hibás az alaplap. A P4T800 az milyen chipsetes?
  • Icebird
    most P4P800 vagy P4C800, mert ha C800 akkor megéri, de kérdés valóban áldozol-e rá ennyit? mondjuk nekem a háló és hangkártya miatt is már megérte, mert nagyon zsír. És persze a hűtési probléma is ok. És ugye ez a lap már 800FSB HTs prociknál van kihajtva. Ami nálad nincs.
  • Russ!an
    Maxon teker. nyitott házzal is probáltam, de ua.
    A wincsi ventieit még megpróbálom kikötni, átrakni máshová.
    De mitszoltok ehhez: most dumáltam emberemmel alaplap csere.
    ASUS P4T800 Deluxra cserélném az enyémet +18péz
  • ollie
    Nincs minimumra állítva a venti fordulatszáma véletlenűl? NA meg a helyedben kipróbálnám nyitott házal is, és kiiktatnám azt a ventit, ami befele fújja a levegőt a vinycsikre, ugyanis a vinyoktól felmelegedett levegő még beljebb áramlik és tovább melegíti a belső hőmérsékeltet. De ez csak egy tipp volt.
  • Russ!an
    De tényleg forró a borda! :(
  • Icebird
    Én lecseréltem, de nem ezért. Ha nem mert volt egy kis malőr a lappal. Igy viszont már nem bánom hogy másik van. Kizárólag ezért ne cseréld le, csak ha más gondod is van vele! Ne foglalkozz vele mit mutat, rakd fel 80 fokra a védelmet.
  • Russ!an
    :(((((
    VAZZZE most rádumálsz egy alaplap cserére!
  • DopeBob
    Sziasztok! Volt itten szó passzív zalman chipset hűtőről... ezeket ragasztani is lehet? Mert nekem Abit IS7 van, és nincsenek lukácskák a chip körül... Elveszik a gari, ha lecserélem a NorthBirdge hűtőt?
    Sorozatszám alapján fel lehet ismerni azokat a lapokat, amiknek a ventije többet mér? Mert nekem 2,4 alapon 48, terhelve 60 fok egy CoolerMaster Aero4 el... igaz csak 2000es fordulaton, de maxon sem lesz sokkal kevesebb...
  • Icebird
    Nekem 2 venti van összesen a gépben, táp, és proci (2400rpm).
    Rakhatsz te rá ilyen-olyan zsírt, tele pakolhatod ventivel. Kifurhatod a házat, kiveheted a tápot vagy vehetsz új házat. Ha a lap szar, akkor ez mind nem segít. Hidd el én ezt mind végig játszottam és majd szét vágott az ideg hogy nem megy lejebb a hőfok.
  • Russ!an
    Oldallapon 2 8cm-es felső kifelé, az alsó befelé nyomja a levegőt. Hátul van 1 8cm es az is kifelé és elölről nyoja a 2 wincsire még 1 8cmes befelé. Sztem enyinek elégnek kéne lennie mind 12-ön megy 5v-on szart se érne. majd el repül olyan hangos!
  • Icebird
    Korábban Abit IC7 lapom volt. Aminél a 2.4(c)@3Gn alapban 47 fok volt, teljes terhelésen 62, úgy hogy a ház oldala nem volt rajt. Kiderült hogy kifogtam azt a lapot aminél 10 fokkal többet mutat, vagy mér, mint egy másikban. Mondjuk most kézzel megnézve is jóval hűvösebb, mint az IC7-ben. Idegesített is az északihídon a léghűtés, rányomta a procibordára a meleget és a hangja sem volt utolsó. jelenleg ASUS P4C800ban alapban 33 teljes terhelés 46 fok. A hűtő mindkét esetben Cooler Master IHC-L71.
  • ollie
    Kb 50-52 fok terhelve, bár nyitott háznál és 1-2 fokkal melegebb csak mint alap órajelen. Ja és az eredeti intel hűtőt használom, sima szilikonpasztával. A eredeti fémlapot leszedtem a hűtőről.
    Nem lehet, hogy neked rossz a ház szellőzése? Van benne venti, ami kinyomja a meleget?
  • Russ!an
    Te most 2400@3000-n nyomulsz?
    Neked Hány fokos terhelve? Milyen hűtést használsz?
  • Russ!an
    Ok!
  • ollie
    értem: proci pontszámát
  • ollie
    Mondjuk aquamark3, HT-vel és anélkül is próbáld ki, és írd le külön a proci tesztet is.
  • Russ!an
    Bocs nem AIDA, hanem Sandra. Tudom az nem ér semmit, de hirtelen ez volt
  • NeoMaN
  • Russ!an
    Melóhelyen vagyok, de este megcsinálom.
    Mire vagy kiváncsi?
    Teszt? melyikre?
    AIDA-t megcsináltam de csak asszem HT vel 96xx/nem emlékszem! :o)
  • ollie
    csinálj már valami proci tesztet. nekem is ugyanennyin megy most a procim, de ugye nem HT-s.
  • Russ!an
    IGI. elfogyott neki a 800-as. de így viszont még alkudtam 2000 Ft-ot :)
  • Russ!an
    Na most mint látod a 800-as nem jött össze :( ezért ez sem rossz! A HT-t ez is tudja és érdekes módon 5-8C fokkal HIDEGEBB ha be van kapcs a HT.
    Enél a hűtőnél meg már csak a víz jobb azt meg nem akarok
  • NeoMaN
    Rambusod van?
  • ollie
    hopp, most nézem, nem is 800-as vettél igaz?
  • ollie
    Akkor mosd le az egészet a prociról és tegyél rá csak egy keveset. Biztos, hogy elég a hűtő erre a procira? Na meg a 800-as HT-s prociknak már nem árt jobb hűtő, mint az 533-asokra, mert jobban is melegszenek.
  • Russ!an
    1,5 kiló. :)
    Tettem alá, de az ezüst pasztát utálom, mert utána leszedhetetlen, fog, meg egy idő után darabosodik!
    Ugyhogy sima szilikonzsír.
    10 perc Ford racing után 70C! a proci, és üvölt az alaplap
  • ollie
    nemtom, paszta van a hűtő alatt?
  • Russ!an
    OLLIE: Szted mi az istentől melegszik ennyire ez a szar?
    +4 8cm-es kavar még a házban és a proci venti se szar.
    2x is felraktam hátha szarul sikerült először, de ezt a fajtát nem is lehet szarul felrakni, mert csavaros.
  • ollie
    Erről jut eszembe, hogy valaki be akarta mesélni nekem, hogy egy 2.6C proci gyorsabb egy 3.06B-nél és jó nagyokat anyázot amikro azt állítottam, hogy hiába a 800-as FSB, ha 400MHz a sebességkülönbség.
  • ollie
    miért 5-10% az semmi?
  • Russ!an
    Neked hány fokos a procid alapon és terhelve?
    Mivel hűtöd? +venti van?
  • M@TriX
    én azt olvastam, hogy az FSB itt nem sokat számít, hogy 533-as vagy 800-as, csak kb. 5-10%-ot, ja a HT 533-as-ban is benne van...
  • Russ!an
    Na megvan a proci most sütöm szó szerint!
    54C alá nem megy alapból ZALMAN 7000ALCU hütövel!!
    Mi az istenért melegszik ennyire?
  • BlackWolf
    ja es mekkora a legkisebb 800-as fsbju proci es mennyi zsebe faj?