INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
ja, lehet hogy más feszen megy mint az enyém. az 1700 és 1800 celeronok 0.18 mikronosak, a felett mindegyik 0.13

ollie
köszi!
ez érdekes
amúgy honnan nézted meg?

Gerry
Érdemes frissíteni, mivel még új, ezért gyakran javítják, és optimalizálják, viszont megnéztem neked egy 2000-es Celeronon, és 1,5V-os (1,485V-1,525V között müxik).

ollie
majd megnézem, de egyébként úgy tûnik, hogy a biosban ez az alapbeállítás (auto)
egyébként érdemes a p4pe biosát frissíteni?

Gerry
Nézd meg mi van a procira ráírva, szerintem nem kéne neki az 1,75V, az nagyon sok, egy régi Athlon XP (Palomino) igényelt akkor fszültséget, szerintem egy Celeronnak az rengeteg!

Gerry
Aha, nem is olyan rossz eredmény, ám az hogy 2*256MB ramot használsz, az a te esetedben nem számít, hiszen neked 845PE chipseted van (nem pedig 875PE), ami nem DualDDR vezérlõs, így akár 1, akár több modul van benne a sebesség marad!
Egyébként szerintem mehetne az a pont 12000 fölé is, csak jobban be kéne lõni a BIOS beállításokat (esetleg BIOS-t frissíteni), és esetleg újabb drivereket (alaplapi chipset+detonator...) telepíteni. Nekem annó a Ti4200-asommal ment ugyanennyit a gépem.

ollie
na, kipróbáltam hogyan húzható a Celeron 1800-ám. Még simán megy 120-as FSB-vel stabilan (semmi fagyás 1 napon kerseztûl), ami ugye +20%. De ennél tovább sehogy sem lehet. Próbáltam emelni a Core feszt, de úgy sem. Egyébként létezik, hogy a core fesz alapból 1.75V (ezt írja az ASUS pcprobe)? Mert úgy tudom, hogy a P4-eseknek alapból sokkal kevesebb (nem javasolják, hogy 1.65V fölé emeljék tuningnál). Na most, a kérdés az, hogy vajon azért nem lehet tovább tuningolni, mert ez 0.18 mikronos technológiával készült, vagy van valami más oka? A tualatinos Celeronok bár régebbiek, de 0.13 mikronosak.

Bandee_
3DMARK2001 PROJECT FILE:

Platform NVIDIA GeForce4 Ti 4400

minden defaultba!
RESULTS 3DMark Score 11982

Gerry
Örülök, 3DMark eredmények?

Patesz
Minek kell a címem?

Gerry
Ezesetben a Rambus memória sávszélessége sem számítana... Van abban valami amit mondasz, de akkor minek a Rambus memó, hiszen annak is nagy a sávszélessége, mégsem felesleges!

[Jakuza]
Mondom majd akkor fog ez szamitani amikor a rendszerbusz savszelessege megnovekedik, addig egyenlore meg nincs jelentos szerepe.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Gerry
Bocsi! hohy=hogy, ez a kapkodás átka!

Gerry
Nem kérdõjeleztem meg azt, hogy tudod hohy hogyan kell belerakni, csak azt mondtam, hogy nálam számít, hogy így vagy úgy rakom be, vagyis érzékelhetõ a külömbség. Nem számottevõ, ez igaz, átlag: 5-7%, de ha valami memória igényes, akkor ott lehet több is az eltérés!
Na mindegy nem érdemes ezen vitatkozni...

[Jakuza]
Jaj mar Gerry. Tudom , hogyan kell DualDDRkent beuzemelni, de ez nem csak nalam van, az Anandtech teszt oldalan is nem szamottevo a kulonbseg , a Tomsghardwaren sem.
Szal ezt nem csak en talaltam ki.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Gerry
Milyen alaplapod van? Mert a Chaintech 7NJS-nél látszik a külömbség! 2*256MB Kingston modul van benne, és nem mindegy, hogy hogyan, látszik, hogy gyorsabb DualDDR-ként.

[Jakuza]
Hat ugy tunik nem lattam, csak azt hasznalom.
Szinte elteres sincsen a ket mod kozott. 0,05%

Gerry
Láttál már DualDDR-es alaplapot mûködni? (Most ezt nem bunkóskodásból kérdezem) Mert én direkt kipróbáltam az alaplapomat mind sima DDR, mind DualDDR módban, és IGENIS VAN eltérés, és ezalatt nem csak a memóriatesztprogrammal mért eredményt értem, 3DMaek-ban is jelent pár többletpontot, és ha megnézed pl. az UT2003-as teszt is 3-4 FPS-sel jobban megy DualDDR-es memóriakezelés mellett!

[Jakuza]
Gerry, mi valt be a DualDDRben ?
Mert gyakorlatilag 0% az elteres.
Talan majd akkor fog szamitani, amikor 1600MHz lesz a rendszerbusz.
De akkor mar szvsz a DDR sehol sem lesz.

Gerry
Nem a 800MHz a nagy szám, az csak parasztvakítás, hanem a 875PE-ben lévõ DualDDR 400Mhz-s memóvezérlõ lesz jó, egyébként én is AMD-vel nyomom alatta egy nForce2-es chipsettel, és ott nagyon bevált a DualDDR... Az Inteles gépemtõl (Celeron) meg nem várok el semmi különleges teljesítményt, hiszen csak egy mezei 1100-as (ráadásul nem is Tua), viszont szinte egyáltalán nem melegszik, és 256MB SD-RAM-mal gyönyörûen fut rajta a Windows Server 2003...
Ám ha majd egyszer rászánom magam, hogy ezt lecseréljem, akkor valószínûleg 875PE-s alaplapra fogok váltani!

Gerry
Azért a P4 1066-os Rambus memóval tényleg jól megy, csakhát méregdrága... Most jönnek majd tömkelegével az i875PE chipsetes lapok, amik támogatják a DualDDR technológiát 400MHz-en is, és hozzá a 800MHz-s FSB-n menõ P4-ek, azok sem lesznek rosszak, de eleinte azok is iszonyatos összegekbe fognak kerülni!

Gerry

ollie
eh, elnézzük 😄

Gerry
it=itt, sorry

[Jakuza]
Pl az en kis aranyos 1700+om igaz tuningal de elerem vele a 2,88as P4 teljesitmenyet 12ezerert, mint mar tajekoztattalak regebben.
Igaz a P4 et is lehet huzni, bar nem mindegyik steppingut.
A mostaniak azonban egyre kevesbe huzhatok, ugy a 2,8-2,9 GHz kornyekeig.
Amugy eloszor a 2400+ra gondoltam.
Ilyen procit is lehet huzni eleg tisztessegesen, lattam mar 3200+ra felhuzhatot vizhutessel.
Persze aki a teljesen stabil gepre vagyik az nem tuningol.
Bar lekopogom egy sima leghutessel semmi prblemam nem volt meg 2200MHz kornyeken se az 1700+al, tobb ora Prime95 stressz teszt utan se.

Gerry
Nem hajszálpontosan, de 3DMark-ban vagy játékoknál naggyából ugyanazt, it-ott picit gyorsabb, itt-ott kicsit lassabb, de átlagban kb u.a.

ollie
egy XP 2400+ ugyanazt a teljesítményt hozza mint a P4 2,4?

Laalee
ooo 2400+ ?😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gerry
Athlon XP 2400+ mondjuk, de a 2600+ is olcsóbb mint a P4 2.4, igaz azokat meg nem lehat annyira húzni, mint a P4-eket, és jobban is melegednek, de valamit vamiért...

ollie
mejik az azonos teljesítményû AMD?

ollie
én is rájöttem

[Jakuza]
Ezzel most nem azt akartam kifejezni, hogy az Intel rossz proci.
Sot nem az.
Viszont az uzletpolitika amit az Intel muvel az eleg gonosz a felhasznalok szamara.

[Jakuza]
Sok. Egy kozel azonos teljesitmenyu AMD tobb mint 40%al olcsobb.

ollie
2,4G P4 (533FS😎 már kb 37 brutkoért. Azért az nem rossz ár...

[Jakuza]
Nem ez a baj.
Hanem az hogy mi mennyibe kerul.
Az intel tul sok penzt ker el a termekeiert.
A +- nehany szazalek sebesseg elenyeszo, tehet nem nagy elony egyik processzorgyarto szamara.
Ezert furcsa hogy, ennyire istenittik.
Vagy Magyarorszagon mindenki milliomos, hogy 60ezres procikat vasarolhatnak.

ollie
"chache csak LEvel 2 van bennuk tobbi felejtheto"
nem jött be, van benne 8k level 1 is.

de tényleg nagy átverés az egész.

Most megint azt hiszed mondtál valamit?
Kicsit erõlködhetnél már informativ hozzászólások ügyében is...

PS: A tomshardware mindig is intel/nvidia volt.
Gerry
Szerintem az 1.7-es Celeron nem eszik meg 1.75V-ot, de lehet, hogy rosszul tudom...

Nagy einstein lehetett aki ezt a képletet kitalálta LOL

Az a táp 300Wos, és kész.
Nem tudja valaki patesz email címét?
ha igen kuldje el a kov cimre:
[email protected]
Evil
nono, a p4 is megeszik annyit mint az amd.Raadasul meg az intel csak futeni jo 😊

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

En nem is irtam semmi ilyesmit😊
[Jakuza]
Nem mindenkinek lehet egy Celeroncsa.

ollie
multifunkciós processzor 😄

ollie
és még radiátornak is használható ;D

Laalee
mi masban kene meg tobbat nyujtania? kevesebbet fogyaszt, ugyanolyan megbizhato, ugyanugy van hovedelme. nem ertem mitol lenne roszabb

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Sebességben...max...
Lassan olcsóbb lesz mint a mûanyagalátét, amit a szekrény alá raknak, hogy ne billegjen 😊
Bandee_
Jahh! P4-et mindenkinek ha má egy ajemdé 2400 xp 80$ lesz akkó is Intel RULZ!!!!
AMD XP 2400+ Thoroughbred régi ár: 103 dollár; új ár: 84 dollár;

Kez'csókolom, kérek 2 tejfölt, fél kenyeret, meg pistikének homokozni egy xp-t, mondyuk egy 1700-ast!!!!
Majd lecsereled P4 re idovel!
Mennek le az arak!