9499
Intel
  • ZÓÓÓcsi
    A tápot meg a vinyót teszteltem és ezek nem lehetnek hibásak!
  • gurubefree
    Ha auto-n van a fesz. soha nem fogja tulfesz.-ni a CPU-t !!! Azert szoktak manualisan beallitani hogy biztosan megkapja az elegendot mennyiseget . ( mert auto-n nem teszi )

Eget szag sokfelekeppen keletkezhet . Valami hozzaer forro dologhoz a gepben , a nem tisztantartas a hazon belul , akar rossz venti motor .
    En inkabb tippelnek a tapra ...

A masik akar milyen BIOS beallitas rossz ( tulfesz , fsb etc. ) egyszeruen nem indul a gep .

Leeghet vinyo is .... az egyik ismerosom sikeresen beleeroszakolta a tapkabelt a vinyoba forditva ... fust lett a vege .
  • ZÓÓÓcsi
    Auton hagyom a cpu feszt, akkor terhelés alatt feltolja 1.3 V-ra. De minek? Amikor elég neki max 1.1!! 45 nm-en. Vagy talán tévedek?
  • ZÓÓÓcsi
    Hát szerintem meg a lappal van a gond.
    Egy honapja elszállt az integrált hang is. Most meg túlfeszt adott a procinak valószínűleg. Mert most bekapcsolom, próbálna felpörögni a procihűtő, de azonnal le is kapcsol. Ezután meg égett szagot lehet érezni, mintha leégne valami.

Bár lehet a proci szarakszik, de kétlem.

Ja és nem a táp a gond, azt leteszteltem.
  • gurubefree
    Asus P5QL Pro

Mi is a baj ezzel a lappal ??

Nem szokott azert leegni semmi mert a CPU fesz. AUTO-n van
    Inkabb azert mert hozzanemertes van
  • Inquisitor
    A tünet alapján nincs rendesen betolva mind a 4 lába ...
  • ZÓÓÓcsi
    Sziasztok!

Nagy bánatomra leégett a proci valószínűleg. Semmi áramszünet nem volt csak egyszer fogta magát és puff lekapcsolt, aztán égett szag terjengett a szobába egy ideig. :((

Még nem vittem gariba a gépet, de lehet esetleg kérni, hogy másik alaplapot tegyenek bele és ne olyat ami volt (aláírásomban). Mert az egy rakás szar szerintem. Amúgy egy hónapja kb elszállt az integrált hang is... Ha lehet ilyet kérni, akkor milyet ajánlanátok? Nem tuningra kell csak stabil legyen olyan 30-40 HUF környékén mozogjon.

Ja és most egy életre megtanultam hogy a cpu feszt nem szabad auton hagyni a BIOS-ban

Amúgy ezt az alaplapot nem ajánlom senkinek.
  • solo
    Gyári hűtő alapból is kevés neki, éppen csak viszi a dolgot, és erre még szerintem jön az is, hogy rosszul szellőzik a házad.

Vagyél egy jó kis proci hűtőt, TX2 vagy tx3, és egy házhűtő ventit hátulra.
  • Pilutika
    van egy intel core 2 duo E7500 procim gyári hűtéssel boxba vásároltam és ha belépek egy játékba 5-6 perc mulva 80+ fokra melegszik. na most a procim a hibás vagy a gyári hűtés kevés neki?.?
  • Solten
    A Futuremark fülön csípte az Intelt
  • CzGobe
    h a manóba ne tudná ;)
  • fekete0012
    Intel Core2 Duo E7500 proci a 64 bitet tudja?
  • grebber
    28 ezer egy alaplapért nem pénz.Ezt a coolert meg nem értem mi a bajod a gyárival?
  • MaSzKa
    ahogy elnézem nemcsak a cpu kerül duplaannyiba, hanem az alaplap is

és végy hozzá 1156-os coolert is külön
  • duracellmumus
    és hogy érzed magad?
  • MaSzKa
    most tértem meg/át AMD-rE
  • grebber
    Core i5 750 ipon teszt!
  • duracellmumus
    üdv!
    került bele egy 3200+ biztos ami biztos, annó 50k-ba fájt, meg egy enermax 365w-os tápot, szerintem csak simán szarok voltak azok a zöld kondik...
  • MaSzKa
    az tápegységhibára vezethető vissza

én nekem volt ABIT NF7-SG alaplapom (újabb mint a 2.0 és Gigabites lannal)
    DTK 200W-os tápegységgel üzemeltettem, amíg kb 1év után eladtam, mert újítottam

2500+ SocketA Sempron volt benne 3200+-on simán ment (csak kisebb cachebe különbözött a Barton-tól)
  • duracellmumus
    üdv!

mi a vélemény az 5870-kapcsán felmerült, esetleges CPU limittel kapcsolatban?
  • eZo
    haverom 7 éve ABIT NF7 ( első szériás ) lapot használja :)
    a másik pikantériája a konfignak, hogy Codegen 300W-os táp hajtja 7éve a gépet hibátlanul... mondtam is neki, hogy lassan írhat a Guiness rekord miatt, hogy jöjjön ki valaki hitelesíteni ezt a csodát :)
  • duracellmumus
    nekem is 2.0-volt mert ismerte a 400-as FSB-t.

2 hónap után púposak voltak a kondik.
  • solo
    Nekem 1 abitom volt, is7 v2.Többet soha abit:]
  • MaSzKa
    abit nf7-s 2.0 inkább
    és nem kell kondit se cserélni

nekem Abit NV8-as volt 100% Japan kondikkal :D
  • GonzaloGerardo
    Köszönöm, sokat segített !
    Kaptam egy konkrét tippet, ami ugy néz ki be is vált :
    9,5 x 400 azaz 3800Mhz, DRAM:FSB arány 1:1
    Core temp szerint alapon 30-33 fok, terhelve: IntelBurnTest alatt 65-67 fok

prime95 helyett, IntelBurnTest v2.3-al teszteltem !

• duracellmumus
    abit nf7 a világ legstabilabb alaplapja(gyári kondik lecserélése után):)
  • MaSzKa
    Abit alaplap a legjobb :D
  • solo
    Helo.

Először is c1e-t és az eist-et kapcsold ki, PCIe sebességet fixáld 100 ra.Nézd meg a procid dobozán, hogy neki mennyi az alap fesz-e, és állítsad be autóról a megadott értékre.
    A szorzót tedd maxra, és az FSB-t kezdd el emelni szépen lassan.Alapon a ramot is osszad vissza kicsit, bár mint látom kingmax ramod van ami nagoyn jól bírja a tuningot(Régebben a 800 as marsok 2x1 giga mentek 980 at is 2,3 volton..Csak FSB wallos volt a cpu:/ P5K ba meg nemvolt ram visszaosztás régi biosba.)
    Szerintem kezdheted alapon 300 as FSB vel, mert annyit bírnia kell alap feszen is. És onnan folytassad 10 mhz-s lépésekben.
    Majd ha nem indul a dolog, akkor úgy is 3x újraindítja magát, és az előző jó setup lesz beállítva.

Emelések utánn mindig tesztelj egy kicsit. 300 as FSB ha simán megy akkor nyomj egy fél óra prime 95-öt.Ha stabil mehet tovább.
    Innentől mehet 320 ra, ha müxik fél óra teszt után is akkor ok.
    Mehet bőven tovább ha úgy tartja kedved...De alapfeszen szerintem nem fogsz 4 gigát elérni, de a 3,5-6 az lehetséges:]

• solo
    Bacsis megint alkotott: D
  • GonzaloGerardo
    Sziasztok !
    E7500 cput szeretnék húzni, lehetőleg alapfesz mellett, tudnátok segíteni, hogy milyen szorzókat használjak 3,6-4GHZ eléréséhez ?
    Alapba 11x267 azaz 2,93-on megy, ezt szeretném feltornászni, aki tud kérem segítsen. A konfig többi adata az aláírásomban !
    Jólszellőző házban egy hőcsöves cpu hűtöm van ami így alapon 25-27 fokon tartja a cpu-t, szóval a hűtéssel elvileg nem lesz gond !
  • ZÓÓÓcsi
    Vazz a hangját alig hallom, inkább a vga-t.
    Teljesítményben eddig nem volt gond..
  • MaSzKa
    techpowerup.com megbízható hely
  • Tetsuo
    Még maradva az amd vs intel-nel, fogysztasra vonatkozolag
    vannak fuggetlen osszehasonlito tesztek?
  • duracellmumus
    nem vagyok inteles csak azt veszem amelyikre kevesebbet kell várni.

tisztelem Amd-t mert kitartóan küzd, és egyre fejlődik, egyszer csak felnő a feladathoz és tönkreveri intelt... de addig még aludni kell egy párat.
  • duracellmumus
    ez olyan dolog hogy nem tudja mit kéne csinálni és már egyből szar is az egész...

az intel-t csak olyan vegyen aki gyors, halk, kis fogyasztású gépet akar és nem sajnálja rá a pénzt.

az hogy krájszisz ua. fps-t tud egy i7-en mint, egy 4magos áemdé az meg azt aggassza aki tech-demóval akar játszani...

tessék felébredni!
  • solo
    Helo, először is win ből sose tuningolj...
    Kettő...Menj fel PH ra, keresd meg az alaplapod topikját a fórumon, és kanalazz ki egy tuningról szóló hSZ-t.Legtöbb alaplapos topikban le van írva elég szájbarágósan, hgoy mit hogy.
    Ha ezzel megvagy akkor ...akkor próba cseresznye.
  • solo
    LULZ!
    MIt vársz egy 3 majdnem 3 és fél éves chipsettől?
    Ember, hol élsz te a holdon?Vagy mi van veled?
  • aradi13
    Sziasztok!
    Van egy e7200 2.53Ghz-es prcim, és egy kicsit fel szeretném tuningolni, meg venni rá egy másik hűtőt. NAmost, találtam is egy progit, Easy Tuner 5. Ahogy felhúzom úgy jó is, de miután mondjuk újraindítom a gépem, elveszik a felhúzás, és minden a régi. Légyszi, segítsetek hogy melyik lenne a jó progi.
    Előre is köszönöm!
  • MaSzKa
    pontosan

kíváncsi vagyok tud e valamit kezdeni ezzel az előnyével az AMD

a vga-nál úgy tűnik eddig, hogy igen
  • Inquisitor
    Nincs semmi baj az Intel procik teljesítményével MaSzKa, csak visszajutottunk a Pentium4 korszak beli ár/teljesítmény arányokhoz AMD és Intel oldalon.