9499
Intel
-
#3166 3000+ -os 939 venice magossal persze attól függ mire használod valamiben az egyik jobb valamiben a másik. -
#3165 Csak mindek küldtem L kétszer:D -
Intel Pentium 4 540J HT, 3200 MHz LGA 775, 1M L2 vel a mai világban mire jó???
A teljesítmény meik AMD vel hasonló?
-
#3162 Tetszik a cikk. Főleg az utolsó pár sor. -
#3161 kis történelem :) -
#3160 elméletileg -
asgard #3159 akkor ezek szerint mindennek stimmelnie kell?
a tokozást sejtettem, hogy ua. de az fsb? meg a feszkó is jó? -
#3158 belemegy, anno kipróbáltuk és gond nélkül cseréltük a 2 procit. -
asgard #3157 Valamelyik kedves ráérő admin figyelmeztetett, hogy létezik már egy intel topic, aminek a címét is megadta. Ezért most feltenném újra a kérdésem.:
Van egy CeleronM-mel szerelt notebookom, és arra gondoltam, hogyha lejár a gari, veszek bele egy Dothan-es Pentium M-et. Ugyebár a Celeron M nem más mint Banias mag meg Cache-- meg no speed step. De a tervezgetés közben eszembe jutott 3 apró kérdés:
1. tokozás (ami asszem még megegyezik)
2. FSB
3. Magfeszültség
Ergó a kérdés: belemegy-e egy Dothan egy CeleronM helyére anélkül, hogy tú sokat kellene kendácsolni vele?
Kérek mindenkit, aki egy kicsit is kompetensnek érzi magát a témában, ne fogja vissza megát, és írja meg a véleményét akár e-mailben is:
galdenny [kukac] freemail [pont] hu címere.
Köszönöm.
GD. -
#3156 régimotoros intelesektől kérnék segítséget! Van egy zsír új DCS P3WA lapom, amihez nincs semmi leírás, de minden jumpernél föl van szitázva a lapra, hogy milyen kombinálcó milyen értéket ad. Tehát annyira nem elveszett a jumper helyzet, de talán mégis. A lényeg:
Van egy asszem Coppermine 600MHz-es celóm, nem tudom milyen FSB-s (asszem van 66-os meg 100-as is). Mag fesze 1.5Volt, de a lapon VCC2 jumpereken a legkisebb beállítható 1.8Volt. Beállítom, elindul a gép de nem ad képet a monitorra. Mi a fene lehet? Túl sok neki a fesz? Hogy kéne bejumperelni rendesen? Segítsetek plz! -
#3155 65 nanométeres Presler 9xx-es prociról valami infó? -
#3154 meg,
úgy néz ki működik bár kicsit furcsán:) -
#3153 Meglett a progi? -
#3152 köszi -
#3151 Nekem most nincs időm utánanézni (3 napra elutazok), de ITT kérdezz rá "Sil"től, mert nekem is ő adta a tippet régebben. -
#3150 játszottam ma picit és nem fagyott le, szal kellene az a progi:) -
#3149 a játékot még nem de a mozillát ráraktam egy procira és mintha gyorsabb lenne -
#3148 És kipróbáltad? -
#3147 affinitás beállítása -
#3146 haxored = hacked
a proginak meg utánanézek, de a HT-t az oprendszer tényleg 2 procinak látja -
#3145 úgy értettem, hogy van egy fizikai proci és egy virtuális, mindegy
majd kipróbálom, esetleg egy ilyen progit procihoz rendelő procit merre felé lelek?
már régen meg akartam kérdezni, hogy mi az a haxored?:) -
#3144 A HT lényege pont az, hogy 2 virtuális procid van.
Egyébként feladatkezelő/Processes, majd jobb gomb a processen, és Set Affinity (magyarul nemtom). De ezt minden indítás után meg kell csinálni, viszont egy próbát megér, mert lehet taláni progikat, melyek bootolásnál automatikusan megteszik ezt a beállított progikkal. -
#3143 egyik? tudtommal egy van:) -
#3142 És azt hogyan kell? -
#3141 Okozhat, pl Firefoxnál is előferdülhet. Ilyenkor az egyik virtuális procihoz kell rendelni a programot (csak azon fusson), és ok lesz. -
#3140 Richard Burns Rally helyett nem nagyon tudok mást:D
valamit rosszul csinálhatok mert nem találtam mást akinél szintén fagyna a HT-től -
#3139 Akkor használj helyette vmi mást ha van rá lehetőség. Amúgy meg futtass Prime95 ill SuperPI progikat. Ha kaki van a procival, akkor ki fg derülni de szvsz a program szar. -
#3138 csak egy, amiről tudok:) -
#3137 Kikapcsolt HT...
Viccenkívül: csak egy bizonyos program fagy, vagy több is? -
#3136 bekapcsolt HT okozta program fagyásra mi az orvosság? -
#3135 reménykedem,de az biztos ha nem lessz jó vele nem járnak jól! -
#3134 nem tudod kicsapni, fizikai sérülés nem garanciális.....reménykedj hogy a nagyker eltudj anyomni a gyártónak hiba arányban. -
#3133 30ezer volt!azé remélem különben kicsapom a hepajt! -
#3132 az nem számít sajna legalábbis itthon nem, itt sz@rnak a vevőre magasról..... -
#3131 hát bízok benne azé ki cserélik,mert így volt a dobozban -
#3130 ha nem tetű a nagyker akkor igen, sajna sokszor még a dobozban elgörbül 1-1 láb ez a jobbik eset, ha letörik akkor van igazán gáz mert a fizikai sérülés az nem garanciális :( -
#3129 Sziasztok!mesélek egy történetet!ma vettem egy 2,8ghz procit hazajöttem,kibontottam és a procinak a aljáról hiányzott 1 db drót,és egy elgörbült!vissza vittem mire azt mondták majd vissza küldik és 50százalék hogy kicserélik vagy NEM!Na mit szóltok?Szerintetek ki cserélik?
-
#3128 persze hogy 533-as procinál csak 166-on mennek 800 FSB-nél lenne 200 -
Aggregátor #3127 Hali!
Egy elég érdekes esettel állok szemben. Konkrétan a ramokról van szó. Abit IS7-E2 alaplapom van Celeron D 2.66Ghz-533FSB. A ramjaim 2*256Mb 400Mhz DDR. Ezek ugye PC3200-esek. Alapból 133Mhz-es core mhz-en megy(20*133~2667), de a HOST:DRAM (4:5) aránynak köszönhetően a ramok nem 200,hanem 166 Mhz-en mennek. Magyarán a 200Mhz-et csak úgy tudom elérni, hogy felhúzom a procit 3,2Ghz-re. (Kipróbáltam, müxik, és így PC3200, de nem akarom szétégetni) Tudtok erre valami megoldást? Jah a lap támogatja a ddr400-ot. Köszi! -
#3126 azt gondoltam hogy a gyáriszám :)