INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GanXstaZoleeWrk
6400-et javaslom de ramból rákényszerülsz az igazán jókra :) 2 giga márkás ram majd 100k.

GanXstaZolee#2709

Minnél nagyobb a szorzó, annál jobb. Tehát E6400 jobb. Persze az X6800 a legjobb, mert ott a szorzó is állítható, de az is a legdrágább. Nézd meg meddig húzható átlag egy E6300 (és milyen ramokkal!), utána döntd el, elég lesz e neked.

bertino
ameddig tudod...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Olyan kérdésem lenne hogy most vagyok gépvásárlás elõtt és nemtom melyik core 2-õt vegyem. E6300 v. E6400?
lapom hozzá Gigabyte 965P DS4 lesz, majd lesz OC-va a proci.
de most melyik a tuningbarátabbb? és átlagosan meddig is lehet ezeket húzni.

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

GanXstaZoleeWrk
foggalmam sincs forintra, de sok volt :)

GanXstaZolee#2709

kirol
Mint írtam ,csak jövõ év elején veszek majd.

Jó kis géped van, mennyibõl jött ki?

GanXstaZoleeWrk
E6400 a best buy most 3,2-3,6-ra huzhato hardver függvényében.

GanXstaZolee#2709

X2-4000+ feletti teljesítmény marék rammal elég a Crysishez bõven, onnan már csak a VGA-n múlik :)

Éppen a 6300 nem annyira jól húzható,aminek egyetlen oka az alacsony szorzó :)
De ha azzal beéred, hogy majdnem 6600 szintre húzható ezzel együtt, akkor is jó vétel.
(Az E6200 gondolom mégkevésbé lesz jó szorzó okán.)
AZ X6800-ban meg ugye nem fix a szorzó, értelemszerûen az a legtuningosabb, cserébe drága. (Spéci hûtéssel 4-5GHZ!)

kirol
Mindegyik jól húzható, vagy csak a 6300?
Most még nincs pénzem, de 3-4 hónap múlva lesz, addig olcsóbb is lesz gondolom. És vagy 3 évig úgyse veszek majd új CPU-t, tehát majd olyat kell vennem ,ami ki is bírja addig, mint ahogy a mostani is. Ez is baromi drága volt anno, nyolcvan valamennyi ezer - 60 sulinet, tehát jól jártam vele. (Ekkor még a full 60-at visszaadták)

grebber
Ha van sok pénzed vegyed csak, szerintem bõven elég lenne egy E6400-as is tuningmestereknek meg egyértelmû E6300 mert kurvasokat kilehet belõle hozni.

Next PC upgrade: 2022

kirol
Most nézem, ahonnan Ctrl+V -ztem, hogy nincs is már olyan.
Vagy egyátalán E6660, vagy csak 6600 van?

A #4122 hsz -es oldalon, ezt a CPU-t egy ASUS P5W DH Dlx lappal hajtják a legtöbben, ami rohadt drága.

simán.
annál a játéknál inkább a videókártya lesz a szûk keresztmetszet

kirol
Bár itt, hogy mûködik a Ghz?
Ha egy progi 3 Ghz-t igényel, akkor az a Core 2 Duo -nál mennyi?

ollie
jó lesz

kirol
Mivel lassan már 3,5 éves lesz a CPU-m, nem túl gyors már.
Jövõ év eleje felé szeretném lecserélni.
Kiindulásnak egy procit kerestem, én erre gondoltam:

- Intel Core 2 Duo E6660

Ez elég erõs lesz, mondjuk egy Crysis -hez?

Sland
Kezdetben 1db 1GB-os de 1 hónapon belül jön hozzá még egy 1GB-os.
Tehát akkor 2GB lesz

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

Van egy Core topik a HWSW-n (illetve már kettõ, mert elsõ X oldalt archiválták), ott érdeklõdj vagy a PH-n hasonszõrû fórumon, esetleg az alaplap saját topikjában. Igazából a fõ difi lapok között, hogy mekkora FSB-t bírnak. Ha húzni akarod, akkor viszont nem árt tuning ram is ...
(Remélem az az 1GB, az 2x512MB, mert vétek lenne single chanelen vegetáltatni a procit.)

Sland
ASUS P5B i965 LGA775 4xDDR2 PCI-E 1xIDE 5xSATA2 GbLAN 7.1
INTEL CORE2 DUO 1866 MHz LGA775 (E6300)
Hûtõ: Gyári INTEL
1GB DDR2 667MHz KINGMAX
GAINWARD GEFORCE PCX 7900GT GS 256MB
ATX TÁP 400W

Így lenne...

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

Alaplap, ram és mázli kérdése. Jó esélye van (drága) tuninglapban léghûtéssel 2,4-2,5GHz-nek, spéci hûtéssel 2,9-nek. Utóbbihoz elkell pár ram, ami bírja az 1200+MHz-et ...
Ja és ki az a marha aki Pentiumot írt eme proci elé? Melyik árlistán van így? :)

Sland
Csáó!

INTEL PENTIUM4 1866 MHz LGA775 CORE2 DUO (E6300)

Ezt meddig lehet felhúzni?

Hát ha megnézed ez alapján alap bios-al még az sem :)
Amúgy passz, ezt ma rakták ki az OCWorkbenchen, volt mellette egy link a GigaByte oldalára, ahol megnézhetõ, hogy melyik alaplap mit támogat.

Pharaoh
Nem úgy volt ,hogy csak a DQ6 fogja támogatni a Quad Core-t?

Hátha valakit érdkelhet ...

GIGABYTE Quad Core Bios Versions
Intel P965 Express Chipset Intel G965 Express Chipset
Models BIOS Version Models BIOS Version
GA-965P-DQ6 F6 or later GA-965G-DS4 F2 or later
GA-965P-DS4 F6 or later GA-965G-DS3 F5 or later
GA-965P-DS3 F7 or later GA-965G-S2 F2 or later
GA-965P-S3 F6 or later

Nem t'om volt e már:
First Benchmarks for Intel's Kentsfield Quad-Core Processor

The first benchmarks of Intel’s quad-core Kentsfield processor are here, and the chip is showing some impressive speed in multithreaded applications. As with the Core 2 Duo launch, Intel supervised testing at its preview events this week, so we’ll have to reserve our final take on performance until we can get a Kentsfield sample in our lab for testing with PC World’s usual slate of benchmarks.

Intel’s test setup pitted a 2.66-GHz Core 2 Extreme QX6700 (Kentsfield) chip against a 2.93-GHz Core 2 Extreme X6800 chip–the company’s previous high-end desktop processor. Both systems used a preproduction D975XBX2 motherboard, 2GB of Corsair memory running at DDR2 800 speeds, a 320GB Seagate hard drive, and an eVGA GeForce 7950 GX2 graphics board.

Forrás: http://www.pcworld.com/article/id,127315-c,intel/article.html

Az az E4200 lehet, hogy T4200, csak már én se tudom követni a megnevezéseket (lásd Meromok E5xxx sorozat, meg új Xeonok E7xxx, stb.)

BiG G
nemtudom pontosan milyenek lesznek az olcsóbb core2 procik, de az biztos hogy lesz egy olyan alváltozat amiben minden marad, kivéve azt hogy 2 helyett 1 magos lesz, és 2x1mb L2 kess helyett csak 1mb lesz benne

persze aztán jöhetnek a celeronokat felváltó darabok is, nem kizárt hogy az intel az egész termékpalettát ezekkel váltsa fel

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

BiG G
nekem még a 'jóöreg' 478-as, melegszik is ahogy kell :D ram pedig Samsung brand (lószar magyarul) 2x512, de ezzel is jól megvagyok.. nyáron meg platformváltás x)

Lehet rosszul tudom, de az olcsóbb Core procikban a virtualizáció, a cache mérete és az FSB lesz csökkentve. Tehát mondjuk 1066 helyett 800-on megy, nuku virtualizáció és "csak" 2x512 cache lesz benne. Már valahol van is árlistán Core 2 Duo E6200 (1600MHz), meg ugyanennek a csökkentett verziója (E4200?), ami szintén 1600MHz.
Állítólag lesz egy Celeron potló egymagos széria Core-L néven?

Punker
igen az 775-ös, meg van mellette 2*1024 ram úgyhogy elvagyok :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

BiG G
nekem egy lassan õskövület 3.2E prescottom van, tuningpotenciál nemsok, ramjaim úgyse bírnák, de ebben végre van HT -elõzõ egy ht nélküli (hátéstalanított-.-) 2.4-es volt-, és dvd-bõl xvid-be konvertálásnál nagyon szépen muzsikál

ez a D630-as már 775ös tokozású igaz?

BiG G
*rohan:)

Punker
igazából most örülök hog ynem cseréltem le a 630-as procimat, már alig játszok viszont hetente csinálok rövid videket, és bõven elég.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

BiG G
na persze akkor jön majd a hidegzuhany, amikor a vista megjelenik, és egyre több progi fogja már támogatni érdemben a 2 magot, akkor aztán mindenki rohat a dual/quad core procikért :)) de kispénzûeknek akkor is sokáig a legjobb megoldás az egy magos core2 lesz az ász

BiG G
persze hogy nem akadozik semmi, a két mag többek között pont ezért van, de a core2 egy magja önmagában is irgalmatlan gyors, egy kis HT-vel megspékelve a legjobb alsó-középkat választás lesz fél éven belül. Addigra kijönnek a 4 magosak is, tehát amíg azokat százezrekért adják, ezeket vicc összegekért fogják vesztegetni, és még 1 maggal is simán lekörözik az összes P4, Pentium D procit...

hajlandó vagyok nagy összegben fogadni is erre :)

Természetesen mindkettõt 2 procinak látja az OS.

"Mi a különbség az Intel Core Duo és a Core 2 Duo között? Hány procinak látja a gép?"
A Core Duo az 32 bites kétmagos proci, és Socket 479-es lábkiosztása van (notiba és spéci alaplapba), a Core 2 Du meg 64 bites és Socket-T (s775) foglalatba megy bele ... már ha a lap támogatja. Mindkettõ piszok gyors az órajelhez képest.

Azért én erre állatira nem vennék mérget, a jelenlegi helyzet nem jelent semmit, ráadásul a többmagos procik tulajai állítják, én meg elhiszem, hogy gyakorlatilag sose akadozik a gép XP-n se, hála a több magnak.

BiG G
legzsírabbak a Core2 egymagosak lesznek, nagyon olcsón adják majd õket, és a Vistán+1-2 programon kívül semmi nem használja ki rendesen a 2 magot, tehát majdnem ugyott lesznek mint a Core2 Duók, fele áron :-)

zvaragabor
Hát jah, az biztos. De monnyuk nem is én vettem hanem apum szette össze az egész konfiguráciot sulinetben. Én csak álltam és lestem hogy mit csinál mert akkor még egyáltalán nem konyitottam semmihez ezen téren.

Chaos Anno Domini

BiG G
x)

bertino
hát legközelebb már tudod, hogy ne vegyél ilyet :)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

zvaragabor
Javítok: (1-2 éves) sok lesz az a 4 év.

Chaos Anno Domini

Punker
nincs az annyi.....de pasziánsz elfut rajta egy excel mellett.

zvaragabor
Intel Celeron D 330 2,66GHz L2 gyorsitotár: 256Kb az érintett proci. Tavaly vettem, persze sulinetesen, amit már vagy 100x megbántam. Örülök, ha találok ojan régebbi(2-4 éves) játékot, ami megy is normálisan. Szal 2GHz. Aszittem jobb.<#rinya> Nah, azért köszi szépen, ezt akartam tudni.

Chaos Anno Domini

Punker
azt se tudja milyen procija van, minek foglalkoztok vele ?:)

BiG G
1.6-1.8 GHz-nek feleltethetõ meg egymagos Intel P4-ben.

Eagle16
Sztem ha az a celeron LGA775-ös akkor LGA775-ben számolva kb. egy 2ghz-s pentium,de ez függ attól hogy miben nézed pl. játékokban annyival nem lassab hogy lehessen érezni,videókódolásnál és egyéb dolgokban érezhetõ a kevés L2-es cache(256kb).Ha a celeron 478-tûs akkor az nagyon gyagyi 128kb L2-es tárral,nekem is ilyen volt és minden játék szarul ment.<#smile>

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

zvaragabor
Illetve nem alsókategóriás márka, hanem alsókategóriás termék...

Chaos Anno Domini