78
Ki használ ilyet? És megvan vele elégedve?
  • Cheky
    #78
    Rohadt vodafone is kezdi:

    http://mobil.hix.hu/

    főoldal, első hír!
    Még szerencse, h egy évre kötöttem. Augusztusban lejár, megyek lemondani!
  • Taranov
    #77
    Nem fizettem elő, jól tettem.
  • Taranov
    #76
    ez igaz...
  • magyar ember 2
    #75
    Na ja, a legtobb csak csovezik, de annyian vannak, hogy meg az 1-2%-uk is 10 millios nagysagrendu.
  • Taranov
    #74
    A szapaorodás megállítását azért mondtam (nemmintha nem szeretném a ferdeszemű gyerekeket, csak...)Azért mondtam, mert ezek a szerencsétlen családok csak szaporodnak, de nincs pénzük. Valamelyiknem még tető sincs a feje fölött...
  • magyar ember 2
    #73
    "Még a né szaporodását sem tudják megállítani..."
    Hat itt kedodik a problema.

    "Nagyon szegény ország."
    2020-ra mar 20 millio(!) dollarmilliomos kinait prognosztizalnak. Fejlodnek ezek 1000rel, aze' lehet hogy meglepodnenk mar most is hanyan zudulnanak ra az internetre ha megtehetnek (arrafele ez nemcsak penz kerdese).

    Aztan ott van a szinten 1 milliardos India, amelyrol igaz nem sokat hallani, meg lehet hogy kevesbe fejlodnek mint Kina, de mostanaban nagyon raalltak a szamtech iparra, foleg a szoftverfejlesztesre, elobb-utobb azok is kikqqcskalnak a netre.
  • Taranov
    #72
    ...
  • Taranov
    #71
    Át, nem fog, nem fog. Nagyon szegény ország. Még a né szaporodását sem tudják megállítani...
  • Taranov
    #70
    NEm, ezt úgy oldják meg, hogy mikor a korlátot eléred, nem csatlakozhatsz fel az internetre.
    Talán 950 Megabyte-nál küldenek SMS-t, de valószínűleg a Vodafone oldalán meg is tudod nézni, hogy mekkora adatforgalmat bonyolítottál ebben a hónapban.
    Vagyis most lehet, hogy nincs ilyen szolgáltatás, de a korlátozás bevezetése után tisztességes lenne, ha lenne.
  • magyar ember 2
    #69
    Es ez csak 48 millios Del-Korea (meg joval kisebb reszben Japan, Tajvan), mi lesz itt, ha az 1.3 milliardos Kina is rakap a netezesre...
  • magyar ember 2
    #68
    Meg emlexem amikor csak 1 asia szerver volt a battle.neten, aztan az egesz vilag nem tudott a sargaktol jaccani, ugy elozonlottek a halot (azota kaptak meg 2t, ami azert nem semmi, mert a vilag maradek "fele" osztozik masik 3-on).
  • magyar ember 2
    #67
    Ez az info honnan van, a Voda jelentette be hogy bekorlatoz? Mivan ha tulleped? Letilt a halozatrol, vagy kiszamlaz millios szamlakat (pl. az 1 gigan felul minden 10k adat = 1000 ft)?
  • magyar ember 2
    #66
    Na ja, a kormany beinthetne a Matavnak, ahogy az elozo fideszmaffia kormany is megtehette volna, ha nem kizarolag a sajat zsebenek tomkodesevel es az allamkassza kifosztasaval lett volna elfoglalva.
  • Taranov
    #65
    Volt olyan is, hogy egy koreiai ember, Dél-Koreában több, mint 24 óráig volt egy éjjel-napali internetklubban, és utána kiment a wc-re és meghalt.
    Mondjuk szerintem ez inkább humoros, mint szomorú, mivel elég extém esetnek számít. Már az éjjel-nappali internetklub is elég ritka. Talán Magyarországon nincs is.
  • Taranov
    #64
    Jaja, nem csak az MMO, még az Age of Empires-t is nagyon sok koreai játssza a weben.
    A németországi helyzetet sajnos nem ismerem.
  • Xboxman
    #63
    Jaja csak Koreában nagyon nagy a net penetráció és sokkal többen vannak(nemvéletlen ,hogy az MMO játékosok fele onnan kerűl ki)
  • shabba
    #62
    Vodára
  • Taranov
    #61
    1 Gb-os korlát lesz a Vodafone GPRS-re vagy minden GPRS-re?
  • shabba
    #60
    Márc 15.-től 1Gb-os korlát lesz a GPRS-re.

    magyar ember 2:
    Azért 30euroból még nem jön ki 2Mbps, de a 3x-ából már igen(SDSL 2.3Mbps üzleti), és az ennyi sávszélért elég jó ár(igaz korlátos, de ha nem lenne akkor eltemethetnék a bérelt vonali csomagjaikat).
  • Taranov
    #59
    Tudom, én is pont ezt mondom. Nem a Matáv hibája, mivel a Matáv pénzre törekszik. Ez érthető. Nem jótékonysági intézmény a Matáv, ezért érthető, hogy annyit akar kicsikarni a magyarokból, amennyit csak lehet. És a kormány ezt megakadályozhatná, azzal, hogy törvényekkel szabályozza az internet árát. Tegnap este a Tv2-n a Jó estét, Magyarországban volt egy érdekes dolog erről.
    Tehát én egyértelműen a kormányt hibáztatom, nyilván való, hogy Medgyessyéknek is csurran-cseppen valami.
    Egyébként jaja, tudom, hogy 8000 alatt van 2 megabites net. Dél-Koreában is körülbelül ennyi, pedig az sem a világ leggazdagabb országai közé tartozik.
  • magyar ember 2
    #58
    "Teljesen mindegy neki, de a Deutsche Telekomnak "pénz kell"."
    Ezert a Matav hibaja. A DT otthon nemetben nem tud ilyen szabadrablast vegrehajtani mint nalunk, mert mindenfele torvenyek megtiltjak neki. Csak nalunk nem. Igy aztan ki is hasznalja, es akkora pofatlan penzt ker el, amennyit csak akar. Milyen erdekes hogy nemetben olyan 7500 ft-ert 2Mb/sec(!!!) ADSLt kepes nyujtani (nem hiszem hogy szeretetszolgalat alapon, rafizetessel csinalna)m itt meg dupla aron negyedannyit. Ezen kene elgondolkodni!
  • magyar ember 2
    #57
    A kommunistak alatt ugye Orban Viktor KISZ titkart, netan Stumpf Istvan MSZMP partitkart erted?
  • Zoli007
    #56
    meg nem voltal Szlovakiaban!
  • Taranov
    #52
    Hát jaja, nem volt jelentős, hisz az átlag magyar ember nem költ MMS telefonra, és akinek nem lenne gond megvenni,az nem szívesen ad ki erre pénzt, és nem is igazán lene kinek küldenie MMS
  • Pheel
    #51
    Szerintem nincs értelme általánosítani, hogy melyik szavazó milyen, mert nem lehet az embereket egy kalap alá vonni. Én becsülöm a másik felet is, csak éppen eltér a véleményem az övékétől és kész. Nekem pont elég, ha egy szavazás alkalmával ezt megfelelően a világ tudomására hozom. :-)

    A Vodafone vezette be legkésőbb az MMS szolgáltatást a három magyarországi szolgáltató közül, de a lemaradása nem volt jelentős.
  • Taranov
    #50
    Én nem Matáv ellenes vagyok, hanem kormányellenes.
    Nem bírom Medgyessy pofáját, és még beszélni se tud :-D

    És nem zavar, ha politizálsz. Csak a kommunisták ne politizáljanak, mert annak úgyis veszekedés lesz a vége, mert az MSZP szavazók, mindig erőszakosak.

    A Vodafone-nak csak most lett, ugye?
  • Pheel
    #49
    Hát ha ezek után még szimpatizálsz a Matávval, az a te dolgod, de lehet, hogy te vagy az országban egyedül. Amúgy nem akarok politizálni, de kedves "szakértő" kormányunk (választási igéret volt a szakértőség) bizony alaposan elb@szkurálta és elb@szkurálja jelenleg is a nagy magyar internetpiacot. Ezek után velük meg főleg nem szimpatizálok (bár hozzátenném, hogy előtte sem tettem). :-)

    MMS meg majd pár év múlva lesz népszerű. Mikor bejött a WAP, szinte senki sem értette mire jó. Mióta olcsó a WAP-os telefon és a WAP-ozás, azóta fűnek-fának van/lehet. :)

    A Vodafone-nak is van MMS szolgáltatása a Vodafone Live-on belül.

    Az ADSL sebességét pedig veheted konstans 480 kbit/sec-nek. :) Tapasztalat :)
  • Taranov
    #48
    Na itt van, hogy a Matáv "mennyire nem csökkenti az árait":
    -----
    Az internetszolgáltatók közleménye a díjcsökkentéssel kapcsolatban
    2003. február 26. 00:51, Szerda - Hírszerkesztő

    Alulírott Internet-szolgáltatók kijelentjük, hogy sem 2003. március 1-től, sem belátható időn belül az internetezés árait 25%-kal csökkenteni nem tudjuk! Sajnos előzetes várakozásainkkal ellentétben a Matáv Rt.-től olyan ajánlatokat kaptunk, amelyek nem teszik lehetővé számunkra, hogy kiskereskedelmi árainkat csökkentsük. A Matáv Rt. a honlapján 2003. február 18-án, közzétett "Olcsóbb Internet és telefon a Matávtól" című sajtóközleményben (http://www.sajtoszoba.matav.hu/process?action=notice&id=1470) szereplő állításokkal ellentétben az alábbiakat tartalmazó ajánlatot juttatta el nekünk:

    1) A 15, 40 és 100 órás dial-up csomagok új ára mellé eddig nem alkalmazott költségeket állított be a kötelezően megkötendő Hálózati Hozzáférési Szerződésbe. Az új költségek nem járnak semmiféle új műszaki megoldással, az eddig alkalmazott technológia változatlanul működne tovább. Az új költségek az Internet-szolgáltatókat méretüktől függetlenül sújtják. A Matáv Rt. ezeken felül borsos percdíjat kíván szedni a csomagot nem választó ügyfelek internetezéséért. További nehezítésként a Matáv az internetezés telefonszámlája behajtásának teljes kockázatát a szolgáltatóra kívánja hárítani, bár a szolgáltatók nem képesek korlátozni az előfizető forgalmát nem fizetés esetén. Összegezve az új költségelemeket és a behajtás kockázatát, megállapítható, hogy az új csomagok 25%-os nagykereskedelmi árrése (amiből 13%-ot díjvisszatérítés formájában eddig is megkaptunk) nem képezheti alapját semmiféle kiskereskedelmi árcsökkentésnek! Így tehát nem igaz a Matáv Rt. idézett honlapjának ezen állítása:

    "A Matáv nagykereskedelmi ajánlata 25%-kal lesz olcsóbb, mint a kiskereskedelmi csomagok, így az internetszolgáltatók ajánlataikban továbbérvényesíthetik a Matáv 25%-os kedvezményét, s a felhasználók internetezési költsége 25%-kal csökken."

    2) Az ADSL-hozzáférések új nagykereskedelmi árajánlata mind a 384 kb/s-os mind a 768 kb/s-os sebességek esetében azonos technikai körülmények mellett drágított (!) az eddigi árakon. A számunkra küldött ajánlatokban pedig az 512 kb/s-os sebesség bármely formában drágábban (!) rendelhető meg, mint a jelenlegi 384 kb/s-os. Így tehát nem igaz a Matáv Rt. idézett honlapjának ezen állítása:

    "A jelenlegi 384 Kbit/s sebességű hozzáférés ára csökken, emellett - a jelenlegi 384 Kbit/s hozzáférés árán - egy lényegesen gyorsabb 512Kbit/s sebességű - a kapcsolt vonalinál tízszer gyorsabb - hozzáférés lesz elérhető."

    Ezen ajánlatával a Matáv Rt. nem csak a saját állításaival került ellentmondásba, hanem megakadályozta a 25%-os árcsökkentést bejelentő kormányzati ígéret teljesítését, és ellenáll annak a kifejezett kormányzati szándéknak, hogy a Hálózati Hozzáférési Szerződés nem jelenthet többletterhet az Internet-szolgáltatók számára.

    Külön sérelmezzük és az üzleti etikával összeegyeztethetetlennek tartjuk, hogy a Matáv Rt. úgy írta meg ajánlatait, hogy azoknak legnagyobb mennyiségi kedvezményt adó sávjait kizárólag saját 100%-os tulajdonában lévő Internet-szolgáltató cége, az Axelero Rt. legyen képes igénybe venni. Így az Axelero Rt. olyan árakkal tud előfizetőket toborozni, mely árak vállalása minden más Internet-szolgáltató számára ráfizetést jelentene.

    A Matáv Rt. magatartását az erőfölénnyel való visszaélés tipikus példájának tartjuk, mely az üzleti verseny szabadságát súlyosan sérti. Felhívjuk a kormányzat figyelmét a helyzetre, és kérjük segítségét abban, hogy a monopol-szolgáltató által tett ajánlat a gyakorlatban is elérje a kormányzat által várt hatást, az információs társadalom kiszélesítését. Az ajánlat jelen formájában nem alkalmas e feladatra és csupán a Matáv Rt. és leányvállalatai Internet piacon történő további térnyerését célozza.


    EnterNet Interware
    EXTERNET NEXTRA
    Inter.net PanTel


  • Taranov
    #47
    Elolvastam, ez egy más szemszög.

    Azt bánom, hogy az ADSL-ről nem írnak.
    Egyébként akkor is a kormány a hibás. Ő meg tudná határozni, hogy pl. (csak példa)egy havi 40 órás net a matávnál 5500 Ft. És az állam leviszi ezt 4500-ra, úgy hogy a többit kifizeti, de ugye ez megoldhatatlan, mert azt megértem, hogy a kormány nem tud ennyit költeni internetre, ezért versenyhelyzetet kéne kialakítania.
  • Taranov
    #46
    Jaja, olcsóbb. Nálam biztos olcsóbb.
    Nálam az internetszámla, a telefonszámlában 13-17 ezer között szokott lenni. A legdrágább ADSL is max. 14 e Forint, de az már naggyon drága.
    Az EnterNET-nél, mi végsősoron egy kisebb szolgáltató, 12 e körül van az ADSL és 128 kbit/sec a garantált.
    Aztmeg nem tudom, hogy általában milyen a sebessége.
    Az MMS-ben két rossz van szerintem.
    Egyik, hogy felesleges, mint Beethovennek egy Rolls-Royce, mert ugye Beethoven meghalt, szal' nem kell neki kocsi, és a másik pedig, hogy úgysincs kinek küldeni MMS-t, mert alig van vkinek MMS mobilja.
    Harmadik, hogy úgy poén, ha fényképezős a telefonod.
    Negyedik, hogy nem tudom, hogy mennyibe kerül elküldeni egy MMS-t.
    És Vodafone-nál van MMS?
  • Pheel
    #45
    Mit miért is csinál a Matáv és a kormánypapa...
  • Pheel
    #44
    Szerintem olvass utána ennek a Matávos árcsökkenésnek, mert nagyon el vagy tájolva. Nem baj, ha szereted a Matávot, de nem árt azért legalább sejteni, hogy mit miért tesz :) És nehogymár nekem kelljen kifizetnek a Deutsche Telekom veszteségét! Az igaz, hogy a kormány hibájából nincs verseny és ha így állnak hozzá nem is lesz. Ha lenne, akkor nem lennének ilyen magasak az árak.

    MMS tényleg nem túl értelmes dolog, de idővel ha elég olcsó lesz, valószínűleg én is fogom használni ezt vagy az utódját :)

    ADSL-nél a 128kbit (szerintem 196, de lehet tévedek) garantált csupán, ez igaz, csakhogy MINDIG megvan a 380-410 kbit/sec. Innentől pedig sokkal jobb, mint a dual ISDN. Ráadásul folyamatos használat mellett olcsóbb is és ez röhej!
  • Taranov
    #43
    huhh. Bocsesz. Nem akartam ilyen hosszút írni.
  • Taranov
    #42
    Én nem vagyok Matávellenes.
    Szerintem teljesen korrekt a Matáv.
    Ne haragud, ne vedd magadra, de szerintem a primitív ember fogja a Matávra a tavaly nyári internet áremelést, mert igazából az a kormány hibája.
    A drága ADSL is.
    A Matávnak 100% mindegy, hogy az államtól kapja a pénzt, vagy a fogyasztóktól. Teljesen mindegy neki, de a Deutsche Telekomnak "pénz kell".
    Szóval a Matávnak addig kell emelnie a tarifákat, amíg meg nem lesz a kitűzött évi haszon.
    Most márc. elsejétől is a Matáv csökkent, nem az állam.
    Ezt írták a matav.hu-n, hogy állami "beavatkoás" nálkül. Valószínű, hogy a Matáv a 2003-as hasznát új ügyfelek szerzésével akarja megteremeni...

    EGPRS: Szerintem egy jópofa dolog,főleg akkor, ha nem drága :)
    Mert ha drága, akkor az egész tárgytalan. MErt pl . a Vodafone kivétlével, szinte megfizethetetlen a GPRS.
    Az MMS meg egy f××z-ság. Olyan fölösleges, mint Jancsi és Juliskának egy GPS telefon.
    Bár Jacsi és Juliska eltévedt, tehát lehetséges, hogy jó lett volna nekik egy GPS-es telefon. :)
    A dupla-ISDN pedig szerintem nem túl lassú, nekem is az van, mondjuk így Freestarttal szánalmas, de a fő gondom vele, hogy drága. Csak letöltéshez, sürgős cuccokhoz, és éjfél után használom 128 Kbit-en, mert csak akkor megfizethető.
    Egyébként a dual ISDN egy rendes szolgáltatónál, mondjuk DataNET, EnterNET, elég jó, nem sokkal rosszabb, mint az ADSL, mert az ADSL-nél 384 kbit/s a max. és 128 Kbit/sec a garantált.
    Na most. Ha az ISDN-nél garantálják a 128-at, akkor nem sokkal rosszabb. Csak egy kicsivel...
  • Pheel
    #41
    Szerintem lesz Mo-on, elvégre MMS is itt volt először Európában. Gyorsnak nem nevezném, talán a dual-ISDN sebességét el lehet vele érni. Megbízhatőságról sem beszélhetünk ugyanúgy, mint ahogy egy GPRS rendszer sem az.

    Az ára pedig... hmmm... ez majd kialakul. Ha magasan tartják, akkor nem terjed el, szóval kiderül. Ha a Matáv fogja szolgáltatni, akkor biztosan drága lesz ;-)))))))
  • Taranov
    #40
    nem?
  • Taranov
    #39
    vagyis én nem élem meg...
    De legalább gyors.
    És az ára talán még lényegesebb is, mint a sebesség
    talán fontosabb az ár
    és a megbízhatóság
  • Taranov
    #38
    gondolom....jaja, és magyarországon sosem lesz.
  • Pheel
    #37
    EGPRS. A 6200-ban lesz először, de ne erre alapozd az életed hátralevő részét, mert ugyanolyan szar lesz a pingje éppen a technológia sajátosságai miatt. ;-)
  • Taranov
    #36
    de nem tudok róla többet :)