Bezárják az IBM székesfehérvári merevlemezgyártó üzemét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A politika szerintem is teljesen fölösleges ide. A 3700 embert tényleg nagyon sajnálom, és a magyar gazdaság eljövendõ rossz helyzetével is egyet értek. Szal szertinem is a megpattanó multik hatását mostanában érezni fogjuk. Egy viszont biztos: a nyáron vettem egy vinyót. (találjátok ki hogy milyet) Egy haverom mondta, hogy ne vegyek IBM-et mert nagyon melegszik és gyakran tönkremennek. Mondtam neki: hülye vagy. Hogy mennének már tönkre? IBM nagy márka nem gyárt szart. Azért mert neked tönkrement nem jelenti, hogy a termék szar. Hát megvettem. 2 hét múlva úgy ment szarni a vincsi teljes (még csak 70 giga munka volt rajta) tartalommal együtt ahogy volt. Ja és szelõztetett helyen volt, sem alatta, sem fölötte nem volt semmi és a házban légkondi van, tehát nem volt 40 fok a nyáron. Errõl ennyit. Mit tudtam csinálni? Visszavittem vettem egy Maxtort (ami természetesen azóta is hibátlanul megy). Az elveszett munkámat (két heti munkám volt az biza :-) természetesen nem térítette meg senki. Úgyhogy innentõl kezdve sajna megvan az IBM-rõl a véleményem. Ötször meggondolom mikor fogok legközelebb IBM cumót venni. Remélem megértitek, hogy miért.
A politika szerintem is teljesen fölösleges ide. A 3700 embert tényleg nagyon sajnálom, és a magyar gazdaság eljövendõ rossz helyzetével is egyet értek. Szal szertinem is a megpattanó multik hatását mostanában érezni fogjuk. Egy viszont biztos: a nyáron vettem egy vinyót. (találjátok ki hogy milyet) Egy haverom mondta, hogy ne vegyek IBM-et mert nagyon melegszik és gyakran tönkremennek. Mondtam neki: hülye vagy. Hogy mennének már tönkre? IBM nagy márka nem gyárt szart. Azért mert neked tönkrement nem jelenti, hogy a termék szar. Hát megvettem. 2 hét múlva úgy ment szarni a vincsi teljes (még csak 70 giga munka volt rajta) tartalommal együtt ahogy volt. Ja és szelõztetett helyen volt, sem alatta, sem fölötte nem volt semmi és a házban légkondi van, tehát nem volt 40 fok a nyáron. Errõl ennyit. Mit tudtam csinálni? Visszavittem vettem egy Maxtort (ami természetesen azóta is hibátlanul megy). Az elveszett munkámat (két heti munkám volt az biza :-) természetesen nem térítettem meg senki. Úgyhogy innentõl kezdve sajna megvan az IBM-rõl a véleményem. Ötször meggondolom mikor fogok legközelebb IBM cumót venni. Remélem megértitek, hogy miért.
4 ev fidesz maffiarezsim utan mar csak jobb johet.
Most ide télleg feleseleges bekeverni az MSZP-t, mert abszolút nem tehetnek az egészrõl, de jó lenne végre megérteni, hogy amig a magyar gazdaság fõ bevételi forrásai a multik, addig bármikor elõfordulhat olyan, hogy a külföldi tulaj piaci érdekeire hivatkozva (megjegyzem teljes joggal) hipp-hopp lepattan. Nekünk meg maradnak a munkanélküliek. Az olyan cégeknél, ahol javarészt betanitott munkásokat alakalmaznak (pl összeszerelõüzemek) csak és kizárólag az olcsó munkaerõ számit. Lásd MS XBox. Olcsóbban kellett elõállitani, olyan helyre vitték, ahol ez lehetséges.
szerintem nem kene osszekeverni a szezont a fazonnal.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Quantumokbol a Fireball sorozat volt jo cc 96 korul
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Jól van, csak politizálgassatok csak, és ha lehet akkor hirdessétek, hogy a kormányváltás óta szarok a winchesterek és olcsóbb a kínai munkaerõ.
Nalam is jart mult heten egy Veszpremben vasarolt 7200-es 80 gigas ibm. Par nap utan lecsereltem. Ennyit meg nem fagyott a pc-m, mint ezzel a vinyoval. Amin pedig vegkepp kiakadtam az az, hogy par orai hasznalat utan mar annyira forro volt a szerkezet, hogy egy szokasos fagyas utan kb 15 mp-be telt a biosnak felismerni azt!! (hozzateszem a pc hazam nyitott, a vinyo tavol minden mas hoforrastol es a szobamban 18 fok korul van). Uffa.
szerintem hagyjuk a politikat masra ... :))
es mashova ...
es mashova ...
Hát ez az! Piaci szerepet szerepet szánnak Európának és benne nekünk! De ha minden munkahelyet a nagy multik biztosítanak és szépen mindegyik elpályázik mert már nem éri meg neki itt tovább mûködni, akkor a sok munkanélküli, hogy a francba tudna kínai gyártásu cuccokat vásárólni?
Hát hiába, nem kellet volna olyan nagy sebbel-lobbal privatizálni az állami tulajdont! Mert ugye a legcsóróbb "nyugati" jöt-ment, dollárt lobogtató baromarcunaki is kinyalták a seggét (adomentesség, alacsonan tartott bér...) csak csináljon valamint nálunk és ezáltal egy teljesen instabil gazdaságot, látszat gazdaságot teremtsenek (és mellesleg jól megszedjék magukat /Tocsik sikerdíj/).
Hát hiába, nem kellet volna olyan nagy sebbel-lobbal privatizálni az állami tulajdont! Mert ugye a legcsóróbb "nyugati" jöt-ment, dollárt lobogtató baromarcunaki is kinyalták a seggét (adomentesség, alacsonan tartott bér...) csak csináljon valamint nálunk és ezáltal egy teljesen instabil gazdaságot, látszat gazdaságot teremtsenek (és mellesleg jól megszedjék magukat /Tocsik sikerdíj/).
Igen, közrejátszhatott a valóban gyenge mminõség is (bár egy kérdésem kapcsán sokan jeleztek vissza elszállt Maxtor és Seagate vinyókat is).
De. Általános a gazdasági recesszió (visszaesés) az ágazaton belül, és lehetséges, hogy az EU-csatlakozás során megszûnõ adókedvezmények és munkabér-emelkedések is közre játszanak egy multinál. Sok multi el fog menni, ez megérzés, az IBM törte idáig a legzajosabban a jeget. A MicroSoft is kilépett szép csendben az Xbox-gyártással... És ne feledjük hgy Kínában is kapni nagyszámú, az utóbbi idõben már szakképzett, angolul beszélõ és legfõképpen nagyon olcsón dolgozó, szívós "kulit". A multik már csak piac szerepet szánnak Közép-Európának...
De. Általános a gazdasági recesszió (visszaesés) az ágazaton belül, és lehetséges, hogy az EU-csatlakozás során megszûnõ adókedvezmények és munkabér-emelkedések is közre játszanak egy multinál. Sok multi el fog menni, ez megérzés, az IBM törte idáig a legzajosabban a jeget. A MicroSoft is kilépett szép csendben az Xbox-gyártással... És ne feledjük hgy Kínában is kapni nagyszámú, az utóbbi idõben már szakképzett, angolul beszélõ és legfõképpen nagyon olcsón dolgozó, szívós "kulit". A multik már csak piac szerepet szánnak Közép-Európának...
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket