40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Mr Manson
    kár foglalkozni még otthon vele, főleg ha warez
  • Shongi
    Egy kérdésem lenne, ha XP-t fennhagyom és úgy telepítem fel akkor tönkrevágja azt vagy menni fog?
  • Caterpillar
  • Caterpillar
    #515 valaki??
  • stratoman
    Egyébként innen is letölthető:Vista.
    Egyszerű letöltéskezelővel is letölthető.
  • NuCLEARScoRp
    Mivel a Vista a Win 2003-ra épül...
  • Mr Manson
    Olyan programokkal amik nem Vista -ra készültek, hanem WINDOWS XPre - elég nagy butaság probálgatni.
  • stratoman
    Ott van egy nagy Download Torrent feliratú gomb. A letöltés utáni torrent fájlt pl. a BitComet vagy az Azureus progival lehet megnyitni és letölteni.
  • Djtiesto16
    okés de hol a download ikonja??? lehet hogy csak én vok hülye de nem találom

• Caterpillar
    Google...

Egyébként beírod hogy nVidia vista meg driver és lám első oldal jó is...

Csak okosan!!
  • szala
    Sziasztok
    Nme tudtok valami helyet, ahonnan nforce 4 es alaplaphoz nvidia lankártyához találni drivert vista hoz? Probáltam az alaplap cd röl felpakolni de kompatibilitási hibát irt, vágom hogy beta a vista, de hátha van hozzá
    thnx elöre is
  • janos666 #519
    Hát mikor én feltettem a 3.47-et vagy a 3.44-et kinyírta az egész vistát úgy hogy a safemodban se bootolt be. Illetve ha azonnal insatall után nem engedtem bebootolni hanem F8-aztam és a legutólsó helyes konfigot választottam akkor a Vista túlélte, de a daemon tools nem indult, mert nem ment fel a virtuális SCI drivere (így végigpróbálgattam pár verziót, de csak a 3.10 alattiak jók). Egyéb esetben az install utáni indításokkor felugrik a tálcán egy sárga ablak hogy "PnP BIOS extension" és kékhátteres okosság, reboot és ismét fagyás akárhányszor próbálod. Pedig még a gépünk is hasonló, ugyanazt a 32-bites buildot tettük fel. Te hogy csináltad?
  • stratoman
    Pl. Innen.
  • agyhalál
    DC, bittorrent
  • Djtiesto16
    hali!

honnan lehet letölteni a windos longhorn-t?
    pls segitsetek
  • Caterpillar
    Sziasztok!
    Eddig nem tűnt föl (lehet mert nem is kérte) de most hogy bekapcsoltam a gépet az óra mellett megjelent 2 db kulcs hogy aktiváljam... Ezt ti hogy tudtátok kikerülni??
  • Mr Manson
    32biten
  • geri15
    megy a 3.47 is minden probléma nélkül.
  • edeleny
    Valahol azt olvastam,hogy az F-Secur mar keszitett kifejezetten a vistahoz keszult virusirtot.
  • janos666 #511
    Ez egy régi (daemontoolsból is csak a régi 3.10-es megy) vagy kielyezetten új (tehát Vistakompatibilissé tett) verzió?
  • CyrSyS
    Sziasztok! Hamarosan telepítésre kerül a Vista és már olvasgattam ezt a fórumot a Vista viselkedéséről és volt egy rész ahol valaki azt írta hogy időkorlátos a használata! Na azt kilehet valahogy küszöbölni?
  • stratoman
    Nálam eddig egyedül az AVG működött, úgyhogy egyelőre marad az.
  • bon
    Nem jó. Már próbáltam. Állítólag a Symantec Antivirus Corporate Edition v10.0.1.1000-es mükődik de én még nem próbáltam.
  • agyhalál
    Még nem próbáltam, ezért csak kérdezem: Norton Antivirus 2006os bétája jó lehet?
  • Rain1
    Szerintem még nincs. Én a Kasperskyt probáltam, de nem ment :(
  • karway
    Na nálam is reinstall, lett ! Most már elővigyázatosabb voltam a progik felrakásánál, szóval nálam a NOD32 volt a ludas, miután feltettem és restart, máris jött az svchost 50százalékos fogyasztása, leszedtem eltűnt a probléma !
    Tudnátok jó és Vista kompatibilis víruskeresőt ajánlani?
  • bon
    Na kb nekem is ez a tapasztalatom.
  • janos666 #503
    Nekem szó nélkül bevette az alaplapra integrált SoundMax 5.1-es hangkártya WHQL driverét, de a vezérlőpulban a hangeszköz tulajdonságit nem lehetett belőni, mert azt mondta hogy a Direct Sound nem elérhető. Hang az volt, játékok alatt (amik gondolom közvetlenebbül kommunikálnak a kártyával vagy akár a DX9.0c-vel) szépen szólt, de windows-os media player alatt siralmas 2.0-ban nyafogott rádió minőségben.
  • Baszq
    Akkor még várnunk kell aszem:(((((
  • bon
    Szerintem semmilyennnel. Még nem találtam Vista kompatibilis Creative hangkártya drivert. Nekem az Audigy 2-öm nem akar menni. Driver felmegy de a hang kritikán aluli minőségű ha szól egyáltalán.
  • Baszq
    Hi tud valaki segiteni? Feltettem a vistat szépen müködik is minden csak 1 probléma van nincsen hang:(
    De ha felteszem az alaplap divert elbaszodik a képernyö felbontás ezét szereztem 1 hangkártyát de annak a driverét meg nem lehet feltenni mert nem engedi a kari Creativ Soundblaster 128 pci. Szerintetek milyen driverrel tudom föltenni???
  • geri15
    nem ez nem vírus volt, hanem egy elég durva belső hibája a Vistának :) nekem is beletelt egy reinstallba, és 1 órás agyalásba/próbálkozásba mire rájöttem hogy az a nyomorék internetkapcsolat okozza (mondjuk az alap megvolt mert az SVCHOST.exe az az internetkezelésért felelős, szal ott kerestem, de mindent átnéztem amit lehetett -_-)
  • [HUN]FaTaL
    a sasser vírus is csinálhatja mert nekem volt ilyen XP-n szívtam is vele rendesen, bár azt nem tudom hogy vistára rá tud e "mászni" ez a vírus
  • geri15
    Nekem is ez volt a gondom, csak nekem nem 50%-osan, hanem 95%-osan ette -_- gyakorlatilag nem tudtam semmit csinálni, de aztán rájöttem mi volt a gond.
    Ez akkor van ha betettél már a hálózati kapcsolatokhoz egy aktiv internetkapcsolatot, és disconnectelsz...
    Na ilyenkor távolítsd el a kapcsolatot, egy restart a windowsnak, és tedd fel újra, és utána nem lesz ilyen gond :)
    Elég nagy "bug" (már ha lehet egy oprendszer-hibát bugnak hívni) de megvan rá a megoldás ;)
  • karway
    Sziasztok ! Valaki meg tudná mondani, hogy az svchost miért eszi folyamatosan 50 százalékon az erőforrásomat?, nálatok nem?

• Argon
    Igen ezt tudtam, azóta a spy botot sikerült feltenni és elindítani, de frissíteni nem lehet, szóval fél siker a dolog. :) Viszont a nod 32 tökéletesen megy és az ad-aware szintén, úgyhogy végülis marad ez, a második vinyómon. Köszi a válaszod!
  • lck
    Mert a Vista egy kezdeti, fejlesztés alatt álló, korai stádiumban lévő operációs rendszer. A tűzfalak, driverek, spyware keresők, vírusirtók pedig olyan mélységben épülnek be a rendszerbe amik minden operációs rendszer esetén más beállításokat igényel. A Vista egy hete jelent meg, ezért a programokat nem tesztelték, illetve nem igazították hozzá. Erre még várni kell.
  • Argon
    Valaki nem tudja megmondani, hogy a zone alarm és a spybot miért nem akar feltelepülni a vistára? Előre is köszönöm a váalszt!
  • janos666 #492
    Tudom, pontosan elégedettségem felyezhetem ki. Ha menne alatta a legutólsó elérhető AC3 kodek akkor már ez a Beta 1 maradhatott is volna XP helyett.
  • Mr Manson
    Nem kell elfelejteni, hogy ez a verzió még nem erre való.
    Izlelgetni, és nekiálni lassan driver-eket irni.