40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • zico87
    A Longhorn-hoz elérhető valamelyik virusírtó ??
  • Flamaster #1129
    nem tévedsz.
    Ez az infó(#1125) max az originál DVDkre értendő amiből elég kevés van :)
    Az sem mellékes, hogy ez szoftverileg igen könnyen feltörhető.
    Ez a DVD kód igen kevés embert fog érinteni szerintem.
  • Mr Manson
    sebaj
  • TothLaci
    Nem vészes :)
  • Extraboy
    A legtobb helyen amikor letoltod, mar ki van iktatva a regio kod, enis igy toltok le filmet, ha toltok, szoval innentol teljesen mindegy, hogy engedi, vagy nem, ugy latja, hogy 0-as koddal rendelkezik. Javitsatok ha tevedek.
  • Morpheus
    Újabb korlátok a Vistában

Bár engem annyira nem érint, de biztos van olyan, akit igen.:)
  • takraj
    B.U.É.K.
  • Extraboy
    B.U.É.K.
  • geri15
    BÚÉK 4 all :))
  • mgyz2000
    B.U.É.K
  • agyhalál
    Futtattam a két lehetséges opció nélkül, azzal nem mentem semmire se. Amint lesz időm tesztelem azok használatával is.
    Köszi.
  • geri15
    kár :( Akkor még várunk
  • Zsoltika 007
    Nagyon jó build. De még ez is alkalmatlan mindennapos használatra. De szerintem is az eddigi leghasználhatóbb. Látszik már rajta a munka. De még ez is eléggé instabil nálam rengeteg progi szállt el.
  • Mr Manson
    Erre meg túl bő lenne a válasz ! Van ami jó van ami nem!

Inkább:
    B.U.É.K. 2006
  • geri15
    Játékok, stabilitás, programokkal való kompatibilitás? Elég sok mindent lehetne azér mondani :)
  • Mr Manson
    Nagyon jó build! Ennyit mondhatok egyenlőre! Más egyebet nem tudok mondani!
  • bon
    Állítólag az egyik legjobb változat idáig.
  • lck
    5270-es buildről nagy a csend - azért 3 mondatot szánhatna rá valaki - alakulgat ? már meg ér egy próbát ?
  • bon
    B.U.É.K
  • Mr Manson
    B.U.É.K.
  • geri15
    thx
  • Mr Manson
    nincs
  • geri15
    Másik kérdés (bár kétlem hogy kapok választ, eléggé kihalt a topik)

Ebben a 5270-es build-ben benne van a sok képen látható jobboldali menü (? vagy inkább póttálca, amin az a nagy mutatós óra van)?
  • geri15
    futass rajta egy scandisket, mert a telepítő nem talál elég helyet a telepítőfájlok ideiglenes tárolására - ergo nem 10 gigának látja a szabad helyet, amire a ScanDisk a megoldás (helyreállítja a FAT táblát, és rendes értéket lát majd a telepítő)

tényleg: az NTFS-es meghajtóknak is FAT táblájuk van?
  • agyhalál
    Az 5270-es buildet próbáltam telepíteni egy NTFS-re formázott nem üres, de 10GB szabad hellyel rendelkező winchesterre, amikor a key megadása után a következő hibaüzenetet kaptam:
    "Setup was unable to locate a locally attached hard drive suitable for holding temporary Setup files."
    Mi lehet a gond?
    Előre is köszönöm.
  • bon
    Hát azon nem csodákszom, hogy az 1,2ghz-es gépen 320mb-al lassú volt ez már mai szemmel nézve elég lassúcska gép. Az tény,hogy szerintem még a végleges váltózathoz is kelleni fog 1gb ram a használathoz de ez szerintem manapság már megfizethető. De figyelembe kell azt is venni, hogy ez 2006 végefelé fog megjelenni szerintem és addigra már egy átlag gép lesz egy 1 magos P4 3ghz min 1gb-ram-al. Erős videókártya meg így is úgy is kelleni fog (kell most is) ha jászani akkar az ember.

Ja egyébként szerintem elég nagy különbség van még xp-nél is ha 512mb után 1gb-ra vált az ember (1gb feletti memóriánál már nem vettem észre különbbséget)
  • Mr Manson
    igy igy .. ez a 5270 build egész jónak néz ki
  • Extraboy
    igy van, 5270 idaig mondjuk nalam gyorsabb mint az XP!!! Amugy az a build az 5219es volt :)
  • Rain1
    A gépigény biztos csökkeni fog, ezekben a korai bétákban még nem hiszem, hogy optimálizálták volna a rendszert.
    De ezt az új buildet még nem láttam, csak a 5210-et. (Ami rögtön a Beta1 után jött ki)
  • CyrSyS
    Sziasztok! Volt alkalmam pár hétig magamhoz venni az új utódot, és nagyont csalódtam. Persze figyelembe vettem hogy béta még ez a rendszer, de akkor is összeségében nem annyira jó. Ami alapjában nem tetszett az az alapvető gépigénye. Arra hardvererőforrás szükségletre gondolok ami problémamentesen képes a rendszer minden folyamatát futtatni különböző párhuzamos futtatási kombinációkkal. 1.2 ghz-es 320mb rammal ellátott gépen 6 manuálisan indított folyamatot párhuzamosan erőforráshiány miatt nem volt képes futtatni normálisan. Egy Pentium 4 socket 478 2.4ghz HT-s processzorral működtetett gépen amibe 512mb ddr volt és ati radeon 9600xt memória gondokkal küzködtem és még nem játszottam (a kezdő felhasználók biztos hogy a játékokhoz fognak előszőr nyúlni). Processzor aránylag elég, teljes internet szolgáltatáshalmaz működése +office 2003+zene+film nézés közben. Programok sokaságának futtatása után levontam egy következtetést! Ahhoz hogy tényleg minden porcikáját kilehessen használni kb ilyen gép kell hozzá:
    3GHZ teljesítményt nyújtó platform
    1GB ram
    vga kártyát nem teszteltem. Ha jáccani akar valaki majd rajt igazi jó játékokkal akkor legalább egy komolyabb középkategóriás kártya kell.

Na ebből azt akartam kihozni hogy egy ilyen konfigon xp úgy hasít hogy nem érem utól. Túl nagy az erőforrásigény differencia. Még a modernebb linuxok sem igényelnek ekkora gépet mindenféle integrált multimédiás lehetőségeket is kihasználva. Tehát ha valaki pl film,grafika, komolyabb játszásra akarja használni az uj rendszert hát akkor sok pénzre lesz szüksége!

Meglehet cáfolni engem persze. Sőt várom is az esetleges ellen tapasztalatokat Hiszen ezért van ez a fórum!
  • Blufox
    Hátha valakit érdekel:))

http://www.flextorrents.com/search.php?file=50e4883d90884f12ee5e8a3225580edf436a75db.html&q=windows%20vista
  • Extraboy
    jaaa, vagom, majd megnezem
  • Mr Manson
    csak ott is van egy jó Vista forum
  • Extraboy
    Igen, de attol ott kell lennem vagy hogy ? :) lehet h meg nekem reggel van (alt 11ig alszok :D), de akkor sem ertem a logikat :(
  • Mr Manson
    okés... csak mert hogy te is teszter vagy!
  • Extraboy
    nem, hwsw-t nem szoktam olvasni.
  • Mr Manson
    te HWSW forumon is fent vagy?
  • Extraboy
    #1092, #1091 - nektek is es persze mindenkinek :)
  • takraj
    Boldog December 24-ét Mindenki.NET!!!!
  • Mr Manson
    Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek!