40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Mr. Perfect
    Nem három, hanem 9 hónapot nyersz! :)))
  • gyuriii
    van egy problémám. alaplapi hangkártyám van, első bekapcsolásnál felismerte a cuccot és telepítette a saját driverét és most elvileg üzemel. de hang van csak a mikrofont egyszerűen nem tudom működtetni. egyszerűen nincs hangja. miket kell még beállítani?
  • FLeK0
    winportal.net, minden le van irva.
  • streetracer
    Ezek mik? Windows Aero, Windows ReadyBoost
    Az Ultimate-ben benne vannak?
    Ketyeg az óra, már csak 25 nap van hátra, valami megoldás?
    Hallottam valami kódról, amit ha beírok akkor nyerek még 3 hónapot, ez igaz?
  • MazeZee
    hát elég praktikus....
  • kopa1
    Uhhh.... System restoret egy lomtárikon törlésért?
  • nightwalker
    Jól van,megoldottam.System restore.
  • nightwalker
    Sziasztok!
    Nekem lenne egy olyan problémám,hogy véletlenül letöröltem a lomtár ikont.Hogyan tudnám visszaállítani?XP-s megoldásokat találtam(reg bejegyzések,amik visszaállítják)de nem működnek Vista-n.
    Thx!!
  • kopa1
    TTTTTTTTTe még hiszel a Microsoftnak?
  • spytime9
    meg lettttttt kérdezve az ügyfél=szolgalattttton!!!!!
  • kopa1
    Egyébként itt van ho zzá USB driver
  • kopa1
    Nekem felment a hozzá adott CD-vel az USB portos driver. Nekem Motorola SBV 5120 e-m van
  • 1Obi1
    Ethernet.
    De most nézem hogy a modem maga egy Motorola SB5100e Surfboard, sose néztem a cimkét(az előző lehetett Terayon)...
    De mondjuk eddig mindgi feltelepítette magát a Terayon-os cd-ről..
  • bon
    Ilyen nevű modemet a városunk kábel szolgáltatója osztogatott régebben a kábelnet előfizetőinek. Ha UTP kábellal használod akkor elég bedugni és mennie kell (XP esetébe legalábbis így van) Ha USB-vel használod akkor kell a driver. De szerintem az XP-s driver-rel érdemes próbálkozni. Setup.exe-vel indul a telepítője ha jól emlékszem.
  • knor
    bocs, most látom, hogy cabel modem és nem dsl. de nincs utp csatlakozása?
  • knor
    sosem értettem, miért jobb usb-n csatlakoztatni egy dsl modemet, miért nem jó az egyszerű és mindig működő hálókártyás kapcsolat?
  • Mr. Perfect
    Hmmm.. ez jó kis cikk volt, ismét tanultam valamit. THX!!
  • 1Obi1
    A baj az hogy nem találok a google-ben.
    A modem neve Terayon TJ DOCSIS Cable Modem..
  • FLeK0
    google gyártó+modell+driver
  • 1Obi1
    Nah feltett, már csak az a "kicsi" bajom hogy nem müxik a net.Szerencsére külön partíción van a Vista, és XP alól még tutdok gépezni.Nem tudja valaki hogy mi lehet a gond(a modem csatlakoztatva van, és fel is ismeri az eszközkezelőben, csak éppen nem tudja leolvasni a cd-ről a drivereit)?Előre is thx.
    Mellesleg valamilyen Terayon modemről van szó...
  • asysoft
    Itt az "aktiválás" rész alatt jól le van írva.
  • Mr. Perfect
    Így igaz. Az XP-t is és a Vistát is akárhányszor aktiválhatod, vagyis újratelepítheted de csak és kizárólag ugyanazon a gépen. Ez persze a jogtiszta verzióra igaz. Az, hogy milyen hardware lemeket cserélhetsz közben az nagyjából rejtély. Ha valaki tud erről egy hivatalos linket akkor az ne titkolja tovább! Szerintem amúgy az alaplapot pont nem cserélheted.
  • fehéry
    Windows vistaTM
    Evaluation Copy Build 6000
    Ez van az aktivált vízjeles jobb alsó sarkában.
  • fehéry
    Akárhányszor újratelepítheted ,mindíg menni fog a crack-kel nem tudod aktiválni telefonon , azt nagyon kerüld el Nekem 2.0-ás gépem van, mégis minden prímán működik Legalább 12-szer újraraktam, mire mindent sikerült teljesen megismernem ,végigzongoráztam az összes crack-et Tweak-et, keznews-t, prímán műkszik az Office a Visio és az egészet a Piratebay-ról szedtem.
  • Bébá70
    Nem lehet hogy csak 10x lehet neten keresztül aktiválni?Utána csak telefonon, de azt akárhányszor,XP-nél igy van.
  • FLeK0
    !!!!!
  • kopa1
    Kösziiii, hogy megosztottad velünkkkk e nemes információkat!!!!!!!!
  • autoszimulator
    És ezt te onnan tudod, hogy a haverod már 11x újrarakta?
  • spytime9
    Na akkor most elmondanám hogy milyen is az oem verzió!!!!
    Megvan már az egyik haveromnak!!!!
    1.valóban 1 gépre lehet csak fel tenni,,de ez nem teljesen igaz mert az alaplap-otttt 1x le lehet cserélni!!!!minden más hardvert annyixor amenyixer csak akarod!!!!
    2.és ez egy hatalmas baromság hogyn 10x lehet csak ujra rakni a vistátttt,, meg sugom ez nem igaz!!!!!!!
  • MazeZee
    szerintem a biztonság kedvéért futtass le rajta egy msdn patchet...csak a biztonság kedvéért...
  • baca01
    neroval cd-dvd kép lemezre írása, vagy pedig daemon tools-al bemountolod, és csak simán lemez másolása...
    source drivenak a virtuális meghajtót adod meg,
    destination drivenak pedig az írót és kész is kiírod simán...nem nagy művészet! :) sok sikert;)
  • 1Obi1
    Hello.
    Nincs valahol egy leírás hogy hogyan kell installálni a bill gates-es verziót?Főleg az érdekelne hogy milyen módon kell kiírni DVD-re az image-t, képfájlként, vagy simán, vagy boot dvd-ként..
  • asysoft
    Én notebookomra raktam fel, ahol 504 mega memória van (GMA950 lecsíp belőle) és szörnyen ment, bekapcsolás után több percig tartott, míg használható állapotba került. Csak, hogy legyen egy ellenvélemény is:)
  • DjDano
    Nekem totál ilyen gépre van felrakva, elég neki az 512MB RAM ha neteznel, filmet nézel, Office-al dolgozol...stb Ha játszni is akarsz inkább 1 vagy 2 giga. játékra még az XP-t használom.

Amugy aeroval, windows tűzfal, NOD32, Sidebar kikapcsolva 300 MB-ot eszik nálam a Vista!
  • bon
    Pedig az Adobe Acrobat Reader 8 műkődik Vista alatt, nekem is az van fent.
  • nightwalker
    Próbáltam adminként is,de nem ment.
    Végülis,megoldottam.
    Felraktam egy régebbit(7.08),az simán ment.
    Konklúzió:nem mindíg a legfrissebb progik jó Vistara.
  • bon
    Próbáld ki a jobb egérgom run as administrator-al futtatni az exe-t
  • streetracer
    Nem működik a Radmin(Remote Adminisrator v3.0)! :( Ennek több oka is lehet: a laptomon XP van amivel csatlakozni akarok arra a számítógépre amin Vista van és lehet, hogy a remote a két oprendszer között nem kompatibilis ; vagy a windows defender vagy a firewall megfogja a dolgot. Ötlet?
  • kopa1
    Nekem régebben 512-vel is szépen muzsikált!
  • nightwalker
    Szerettem volna telepíteni az Acrobat readert(8.0 vistára való),de ezt az üzenetet kapom:

"The temp folder is on a drive that is full,or is inaccessible.
    Free up space on the drive or verify that you have vrite permission on the temp folder"

Itt még nem adtam meg,hogy hova akarom telepíteni.A C-n levő user temp üres.A meghajtómon,amire a progikat telepítem,rengeteg hely van.A C-n is.
    Tudna valaki segíteni?
    Thx!