Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudom, nem pont idevág: már lehet használni XP alatt is a vista sidebart, megcsinálták. Használja valaki?

soulhunter
nem látogatok manci nénis oldalakat,ha erre célzol 😊
bõven elég pár spanyol,angol, francia warez oldal is 😊
nameg a torrent oldalak is tartogatnak meglepetéseket 😊

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

Balumann
Jah sajna még sok hibája van, és az a baj, hogy szerintem nem a javítgatással foglalkoznak, hanem például a másolásvédelemmel meg ilyenekkel...
VGA driverre is már elég rég óta várunk. Már 1-2x kiadtak újabbat, de semmi változás nem volt szinte. Ha így halad... szerintem nem lesz még a megjelenéskor rendes driver... Legalábbis Ati kártyákhoz nem.
Hangkártyánál remélem csak azért nem adtak ki rendeset, és azért nem megy 5.1-be, mert akkor akarják kiadni mikor boltba is kijön.

Nálam nem szól az 5.1 csak az elsõ 2 hangfal, tehát zenét nem igazán tudok hallgatni, videok sem mennek túl simán, mást nem tudok csinálni közben, játékok akadnak szintén - már ami elindul...

Úgyhogy szerintem még több idõ kell, hogy a rendszer tényleg használható legyen, xp helyett

grebber
Hát amiket leirtál az lehet hogy igaz de most nem a Vista teljesítményérõl van szó hanem a sok hibájáról mert nemkevés van neki ahogy olvasgatom.

Next PC upgrade: 2022

egy dx10-es szintû géppel már úgyis simán menni fog minden probléma nélkül, vista only game meg a halo2 lesz és ennyi.

xp-s driverekkel meg a teljesítménnyel sincs gond régi gépeken sem, egyszer majd csak összehoznak egy rendes aeros drivert is a kedves gyártók.

grebber
Az a nagy kár hogyha a jõvõben játszani akar az ember ,kell a DX10-hez meg a kurva only Vistás gameekhez a Vista ,de az itt olvasottak alapján nemnagyon lesz öröm a váltásban 😞

neozed
Vista telepítés óta 64 szer fagyott ki a rendszer Video hardware error-ra hivatkozva.
Xp alatt ez a probléma nem jelentkezik.
Gyári windows driver van fennt.
Kezdek feszült lenni😊

Janos666 feltette az XP-s drivert és azzal általánosságban majdnem minden játékban sebességnövekedést tapasztalt.

Memóriaifoglalás csökkenthetõ különbözõ service-ek, feature-ok kikapcsolásával.
bon
Majd ha lesz driver akkor javul a teljesítmény (nem a microsoft-+on múlik). A memória igény meg szerintem nem olyan nagy gond, kezd álltalános lenni az 1gb memória,(aki játszik annak meg ajánlott még több is és nem a Vista miatt).

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

TothLaci
Én annyit vártam a Vistától, hogy 25-30%-al gyorsabb legyen az XP-tõl játék közben, fizikai memóriaigénye meg nem legyen több, mint 200 MB. Egyedül Cod2-rõl tudok, hogy gyorsabb pár FPS-el.
Maxtreme
nálam a nero ezen része is mûködik rendesen...igaz nem 1 profi, de a célra megfelel...

tudom nem ide tartozik, de nem tudja valaki, hol tárolja a messenger az elmentett hangulatjeleket? Hogy ne kelljen mindíg újra beállítani az összeset...

Sziasztok! Nem tudtok ajánlani egy vista alatt is müködö movie makert a vista movie makeren kivül mert az kiakad😞 A pinnalcle studiot próbáltam de az azt mondja installáláskor, hogy nem támogatott oprendszer.
bon
Miket vártál?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

nálam vannak még hibák bõven... _
😞

Azért többet vártam a Vistától 5 év fejlesztés után... <#csodalk>
Mr Manson
több hónap alatt semmi ... pedig megfingattam

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

"vista / IE7 biztonságos? pffff...
2 ora alatt több trojait kaptam,mint XP alatt..."

ha te 1-2 nap után ilyeneket írsz, akkor problémás internetezési szokásaid lehetnek.-

soulhunter
pü ment,ezentul csak pü-ben várok választ, forumbeli irásra nem kivánok reagálni,mer a végén még OFF lenne...

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

Mr Manson
<#idiota> Akkor itt lehet nem csak az oprendszer a bibis ...

soulhunter
hát nemtom nálad mé borult a rendszer...
nekem elég annyi,h ugyanezen a konfigon majdnem 2 honapja még klafán muzsikált...
mondjuk uac-cal akkor se találkoztam, meg most se...
meg minden klafa volt akkor...

most ugyanugy tiszta install, stb stb...
1. inditás:
- 1280*1024*32 beállitva, minden klafa...
- progik feltelepitése...
- látszolag minden oké... (bár a hangkarim 2.0-ban szolt,mint sokan másoknak)
- a net hihetetlenül gyors volt az XPhez képest, hálozati beállitás se kellett, simán beállitott magának mindent
- update letiltva,biztos ami biztos (+ még jopár dolog)

jött az ujrainditás
- hang abszolut nincs...
- 800*600*16 a felbontás, állithatatlan
- lassu net...
- azt a kulcsot,amit anno elfogadott,azt most nem fogadta el... (már telepités alatt sem, sõõõõõt, azt sem,amit most kértem,és hülyéskedtem a most leirt modszerekkel,amiket ti irtatok)
- uac jelenléte megkérdõjelezett,mert én azt töröltem ujrainditás után,amit csak akartam... ennyit a védelemrõl...

nem azt mondom,h nagy vok a dolgokban,de aki k700i-vel bejut 1 rendszerbe, ott v az OPrendszer a ludas,v az ember képzett 😊 lehet probálkozni akármilyen winfos alapu mobillal, simán bejut bluetooth 1séggel az,aki akar...
innentõl had ne kelljen magyaráznom,mi az a bluetooth hálozat 😊

vista / IE7 biztonságos? pffff...
2 ora alatt több trojait kaptam,mint XP alatt... (az más kérdés,h XP alatt azért van egyéb progi,amik ezeket gátolják, vista alá meg ugye szar sincs,nemh progi)... talán jövö ilyenkor...

én mondjuk arrol vok hires,h irtom a winfost 😊
2 perc alatt kiakasztom a kiakaszthatatlannak hitt winfost 😛
a linuxot is ki ttam akasztani véglegesen (red hat 8, suse linux 8.2, mandrake linux 9.1) - csak a reset segitett,semmi ablakváltás v ilyesmi... 😊
na,ezé nem használok linuxot...

lehet,h más kernel,de ugyanaz a müködés...
ugyanattol a trükktõl kiakad minden létezõ OPrendszer...
eddig csak a BeOS 4.5 volt megfelelõ,annak a fejlesztését meg ugye félbehagyták...
sok kisipolással tnék véleményt alkotni,de az itt is BANnal járna 😊

7végén +kapja a vista az uccso esélyt (elvégre is 3 a selejt-ragya igazság)
ha most 7végén megbukik, többé nem szolok 😊

ha nem bukik meg, talán változik a véleményem 😊

amugy igen, nem véletlenül vok winfos-gyilkos 😄
rühellem az B.G -féle 5leteket 😊

nameg azért a linux disztribucioknál legalább reagálnak a mailjaimra, nem ugy,mint az MS...
44 napja nem érkezett annyi válasz se,h "köszi az infokat"
nem kell nekem se puszi se pá,se ennyi...

már érzem,h 7végén kicsinálom a vistát ismét 😄
akárhonnan bejutok a saját gépemre,amint vista lesz rajta 😊

és nem, 1általán nem vok hacker!!!
(csak ismerem az XP-s trükköket) 😊
a vista se tud többet,mer a fél igéret-hadat kihagyták 😞

pedig tényleg lehetne jo OPrendszer...
LEHETNE!!!

na,majd szombaton meglátjuk...
kivi leszek a fejleményekre 😊

soulhunter
az eseménynaplot nem néztem, fogtam,XP vissza-install... igy nem adok esélyt OPrendszernek... talán ha BeOS lenne...

Maxtreme
Mhh.. akkor lehet hogy nem az én lamaságom miatt borult meg nálam is😊

Mr Manson
eseménynapló mit ir? abban lehet sok hasznos info

soulhunter
végülis csak választ szeretnék kapni,h tegnap mér omlott össze a vista,miután csak és kizárolag progikat telepitettem, és mér tünt el a 2.0-ás hangzásom is az 1. ujrainditás után...

semmi másra nem vok kivi,csak erre,de erre nagyon...
(márcsak azért is,h 7végén tjam kezelni,ha megint elõjön ez a tünet)

Mr Manson
õ tipikusan az ami aztán nagyon sok mindenhet "root" jogokat kér.
ezért "is" olyan biztoságot.

Mr Manson
uhh
ezek abszolute nem a driverekhez vannak, az nem is lenne normális. teljesen más a kernel.
a programokhoz van a kompatibilitási mód, ami egész jó lett.

Maxtreme
Megjegyezném normális kreatív driver még 1 win alá sen született, nemhogy a Vistához 😄

soulhunter
ttam,h ebbõl off lesz...
ezért is kértem PÜben válaszokat 😛

használtam linuxot...
kemény 2 nap után ugy feladtam,h az hihetetlen volt 😄
de tényleg hagyjuk az OFFot, csak a vista tapasztalataim irtam le...
majd 7végén ujra beborul 😊

Maxtreme
tény hogy nem nagyon használtam 😄 😄
1x ismerkedésképp telepítettem fel az UHU-t (Asszem) de nem sokra jutottam vele😊

soulhunter
tom, ennyire láma nem vok 😊
de azé felmászhatna XP kompatibilitással,nem ezé v azé...
v mé is találták ki ezeket a kompatibilitás dolgokat,ha nem müxenek? 😄

Mr Manson
Látom nem nagyon használtál még linox-ot vagy unixot! 😄
ahoz képest az UAC kutya fa......a

(megjegyzem: szeretem a linuxot, jó! még mielött nekem estek 😄)

Mr Manson
roger!
1 dolog csak: audigy2-vel nem õ nem boldogul hanem a creative. drivereket nem az MS ir. 😉

soulhunter
1: 200 + 400 + 400 GB van a gépemben, nekem ez tényleg semmi 😊 viszont nem tom,mé kell az embert 10 GB-s winfossal riogatni,mer mást se olvastam 😊
2: 800*600*16 - nem tettem fel semmilyen drivert, mindent meghagytam ugy,ah az 1. induláskor volt,csak olyan progikat tettem fel (mint látgato volt),amik nem tesznek fel drivereket
3: azé az SLI-t támogathatná alapbol,nem ezé v azé, jo lesz az 4,8nak is 😄
4: csak RC2es kulcsrol beszéltem, nem RC változatrol 😛
5: irtam az MSnek,h jutottam be 1 usb bluetooth egységgel és 1 k700i-vel rendszergazdaként a vistába... nem jött válasz kerek 44 napja...
pedig azt is beleirtam a mailba,h lehet ezt a hibát kiiktatni,h vki 1 winfos alapu mobillal garázdálkodjon... mer nokiával nem sikerült még bejutnom (ebbõl is láccik,mi a külömbség winfos és symbian (v h irják) rendszerü mobil közt)
de legalább megköszönhették vna az infot,v akármi

amugy elégedett lennék magával a vistával,ha tegnap az 1. ujrainditás után nem döglött vna meg 😊
kár,h még az (állitolagos) RTM verzioban is sok a hiba,és abba is nagyon könnyü bejutni...
- megj: elismerem,h ha az ember a fél winfost letiltja,akkor sokkal nehezebb
itt nagyon sok kritikus frissités lesz,miután tényleg nagyban nyomják a DVDiket...
és ha ezt 1 magamfajta rendkivül kezdõ irja...
mi lesz,ha profik ugranak neki? összecsinálják magukat? 😄

összegzés:
a vista jo LESZ! de csak LESZ!!!
amint kijavitják az IE7-et, és képesek lesznek tultenni magukat az illegális másolatok korlátozási igyekvésein,és tényleg azt adják,amit igérnek...

most még maradok az XPnél...
nem azt mondom,h a vista szar,mer nem...
néhány szempontbol stabilabb, gyorsabb, jobb mint az XP 😊
ugy önmagában még meggyõzöbb is...
deh 1 sima audigy2vel nem boldogul,azt nem tom elfogadni...
az,h az SLI-t le se szarja,az se tetszik...

amugy tényleg tetszene,meg áradoznék rola én is,ha nem lett vna a tegnapi baki az 1. ujrainditás után 😄
na mind1, 7végén ujra felnyomom majd... aztán meglátjuk...
de azért az tetszik,h mindenki uac-ozik ész nélkül, én meg simán felteszem,és azt csinálok,amit csak akarok 😄 uacnak semmi nyoma 😄 😛

Maxtreme
A winaupdate sok embernél összeomlást ookozott a nem egészen eredeti winnél 😊
Az uac meg a mi a pötsnek? Nehogy már a win döntse azt el hogy én mit csinálhatok 😊

Mr Manson
UAC és winupdate lényege a biztonságban tartás. Kikapcsoltok állandóan minden ilyet, aztán sirás van hogy virus spy rootkit stb ... nem mondom hogy nagyon tökéletes dolgok, de hasznosak az biztos!
Driverek többsége még tesztelés alatt.

Mr Manson
1. 6 - 8 - 10GB manapság semmi, ezzel nem tudom mi a probléma
2. 800*600*16 szerintem valami nem vista ready gány csinalja, 1esével uninstall oszt kiderül. drivereket is érdemes megnézni.
3. 4,1 bõven jó, ha azt nézzük nem mai a CPU-se, 6600se "new".
4. RC változatról már kár beszélni, a törtekrõl meg mégúgy
5. Amugy ha nekem bajom van irok az MSnek, és max 1 nap mulva jön is a válasz

Maxtreme
Az én eddigi (rövid) tapasztalataim 😊
kb 3 napja pakoltam fel a Vistát. Tetszik! Megmondom õszintén, kellemeset csalódtam bent. Ha az új szolgáltatások felét kilövi az ember, gyors és használható lesz 😊
Az Aero felület meglepõen jól kezelhetõ, és speedy. Szvsz az egész win sokkal átlálthatóbb lett mint az Xp. Ráadásul ha felteszitek valamelyik dx9 frissítést, minden game elmegyeket alatta.

1kis tipp/trükk hogy mit érdemes átállítani: (legalábbis szerintem!!)
- Indexelést kikapcsolni (esetlegesen ez is okozhatja a swappelést)
- System restore-t kikapcsolni (úgyszint lassít, és többet teker tõle a HDD)
- Uac of (msconfigba): Ha ezt kikapcsoljátok, nem kell minden lószarhoz jogokat osztogatni.
- Superfetch off (amíg ez nálam be volt kapcsolva, a HDD szûntelenül darált)
- Hibernate off: (start/search: powercfg -h off) Minek? Használja ezt valaki 1általán? Rammenyiségtõl függõen helyet takaríthattok meg vele)
- szvsz érdemes kikapcsolni a winupdatet is.

További tapasztalatok, driver ügyben:
- Nvidia forceware: Sajna a tegnap frissen megjelent verzióval, nem mûködnek a szûrések játékok alatt (AA/AF) Ezenkívül más probléma nincs.
- Au driver: Ezzel semmi probléma. Kivétel annyi hogy néha nem szól mind az 5 hangszóróm.. Kis dolgok.. 😊
- Tv kártyám software/drivere (leadtek winfast 2000XP expert) simán müxik az xp-s vista alatt is.

Ami még tetszett
Tegnap annyira belemerültem a szolgáltatások kikapcsolgatásába, hogy sikerült taccsravágnaom a vistát 😊 Nem indult. Irogatta hogy tegyem neki be az eredeti lemezt,
és majd õ megjavítja magát. Így is történt. Semmi beállítást nem cseszett el, tökéletesen "regenerálódott" 😊

Összeségében tetszik, de a winxp azért marad a másik HDD-n 😊
Bár tény ha 1es dolgokat nem kapcsolgatok ki (lásd fent) akkor számomra használhatatlan az egész. (ilyen pl a Superfetch)

grebber
Azta ha ilyenek vannak akkor maradok a jó öreg XP-nél.

Maxtreme
Srácok mitõl lehet a következõ jelenség:
Ahogy a commanderbe rákattintok a hálózati ikonra, a router restartol. Ill minden win újraindítás után is. (ráadásul valamiért a másik gépet sem látom)
Ez így azért is gáz mert osztott internet van van nálunk, tehát ilyenkor a másik fél netkapcsolata is KO 😄
Nincs valami megoldás erre (is)?

soulhunter
na, leirom én is a tapasztalataim 😊

elsõ nekifutásra szép volt, jo volt, tetszett 😊
az meg különösen meglepett,h mindenki olyanokat irt,h 8-10 GB-t foglal...
én mondjuk soha nem telepitek media playert meg egyéb szarokat (ezeket a kiszedéseket hiányoltam a telepitõböl),de nekem összvissz ~6 GBt foglalt... + lapozo fájl...

aztán telepitgettem rá minden féléket,amiket szoktam (tcm, nero, psp XI, namo webeditor, stb stb)

semmi problémám nem volt az 1. ujrainditásig 😊

azon kivül,h nem találtam meg szinte semmi beállitást,és a control panelt is kb 20 /cig tartott anno átláthatová tenni, más bajom nem volt vele...

most jön 1 nagyon szép kérdés:
az 1. ujrainditás (minden progi telepitése) után 800*600*16 -ban pompázott a képernyõ...
miért is? 😊

nameg a hang...
nem találta meg az au2-m...
vagyis szimpla asztali sztereoban szolt, ujrainditás után sehogy, mindig azon nyavajgott,h nincs hangkártya a gépben...
miért is?

aztán az aerot bekapcsoltam az általatok irt müveletek alapján 😊
szép meg haszontalan meg sok egyéb jellemzõ...
a kompatibilitással sem voltak különösebb gondjaim...
még a fájlvédelemmel sem, nemtom mé,de olyan simán törölgettem minden felesleget,h öröm volt nézni 😊
pedig nem adtam magamnak külön beállitgatásokkal rendszergazdai jogokat se 😊

DE MIÉRT VAN AZ,H AMIG NEM INDITOM UJRA,ADDIG NINCS GOND,DE UJRAINDITÁS UTÁN OLYAN,MINT 1 ÕSRÉGI WIN98??? (tele sok sok érthetetlen hibával)

a gépem értékelése 4.1 lett, ami sztem gyengus 😊
minõ meglepõ, a vidkari a gyenge láncszem,hiába az SLI 😊

eltelt kb 2 honap...

na,tegnap ujra felnyomtam...
azon kivül,h se hang,se video,se semmit nem jelenitett meg, és még az elõtte beirt RC2es serialt se fogadta el, nem volt egyéb gondom 😊

vki... akárki...
meg tja nekem mondani, h most miért nem sikerült rajta alkotnom semmit,holott anno tök ugyanezzel a konfiggal még el is hülyéskedtem a biztonsági hibáival? 😊

válaszokat pü-ben várnék, nem akarok semmilyen offolást okozni

a segitõ válaszokat elõre is köszönöm
a fikázo-anyázo-lámázo válaszokat ugyis ignorálom 😄

Mr Manson
<#eplus2> Ez a topic ugye "Longhorn"-topic is, ami a szerver változatot takarja 😄

sztem annak csináljatok majd egy külön topicot.

Mr Manson
nem tudom ... csak connect beindult

Annyira jó lenne?
Mr Manson
Longhorn Server? nyami <#wow1>

A Firefox a 2.0.0.1 -el most már 100% Vista kompatibilis
Viszont Vistan az IE7 biztonságosabb, de én nem tudtam használni, egyszerûen nem tudom, a reklámok meg a sok kieg nélkül nekem már használhatatlan.
Balumann
Na félig lefordítottam már, késõbb befelyezem

Zsoltika 007
Igen

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Balumann
beírom ezt a FAQ-ba.

A command promt az a parancssor, (cmd) ?

Mr Manson
bon:

alkatrész csere esetén zárt forumon irtam mit kell csinalni!
phone call :p