Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atkamon
Miért van az hogy amikor meghallgatok egy számot media playerben, akkor elmegy minden hang, meg nem tudok számokat elindítani?

joshua
Hello. Van egy 120as parton a Vista és mostmár egy üres 40es. Na a 40esre akarom felpakolni az XP Blade editiont. De nem akar bootolni. Egyszerûen átállítok mindent cd/dvd-re a biosba de a Vista indul. Vista alól meg nem hajlandó felrakni mert már újjabb az oprendszer mint az xp... Tehát vmi megoldást h hogy lehetne felrakni anélkül h formáznám a vistát😄

KILLER2
Ne félts engem, 2 éve XPt használok. Ez elõször volt, de épp feltettem egy partícióbuzeráló progit, aminek nem tetszett valami, szóval nagy valószínségel amiatt volt.

Töltsük le az internetet!

KILLER2
Na visszatettem az XPt. Majd még meg kell csinálnom a Vista bootját, azt ok. Azért Vista sokkal gyorsabb mint az XP. Meg nem is fagy le olyan könnyen. Na mindegy. Majd 2,-3 hónap múlva, amikor már beindult a Vistás rogramok fejlesztése, mert most még nagyon új ez az egész Vista dolog.

Killer - milyen vinyód van?
Mert nekem 250es hitachi és ott az xp már többször megcsinálta hogy eltüntette teljesen az 1ik partícióm, de nem kell megformázni ez miatt, file scavengerrel visszal lehet hozni mindent. Amúgy meg ha xp-t teszed fel akkor 60% hogy elQjön újra ez a hiba ha már régebben is elojott. Tegnap fel akartam tenni újra a vista mellé az xp-t és megint megjátszotta az xp már telepítéskor h eltüntetett minden adatot 1ik meghajtórol, de szerencsére a vista vissza tudta csinálni. Szoval xp-t neked semmiképp nem ajánlom.
bon
Minden féle képen 32bit-et javaslom a jobb driver támogatottság miatt. Ami fontos, mint driverbõl mind a programokból amiket használsz a legfrissebb változatott próbáld ki. játékok futtatásával lehet gond, elsõ sorban a még messze nem tökélees driverek miatt.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

KILLER2
Azért hiányozni fog a Vista franó kinézete, meg néhány okossága, de valamit valamiért. Ja és bocs a sok hsz-ért.

1-2 éven belül

KILLER2
Na megyek C:-t formázni 😄 Asszem leszedem a Vistát is. Fel az XP, a Vistának meg marad egy üres partíció.

KILLER2
Na meg azok is. SP is kell ám, pl pont a COM Surrogate-re, meg a kékhalálra és egyéb nyalánkságokra. Amúgy az SP kb mikor jön? Gondolmo még jó idõ, addigra már a kompatibilis programok is elszaporodnak.

kopa1
(Csak csendben megjegyzem, nem az SP-nek kell kijönnie, hanem a kompatibilis programnak, a tévhittel ellentétben!)

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

KILLER2
Hááát. Én eddig a San Andreast, a Jedi Academy-t, a Tiberium Warsot és a FarCryt próbáltam ki Vista alatt. FarCry futott, mint eddig, TW szintúgy (ez külön Vista kompatibilis), a SA az 1.1es patchel megy, viszont 1.0nál indításkor kékhalál, JA meg el sem indul, emrt opengl hiba. Programok: Norton Internet Security 2005 nem támogatja, Maya 8.5 4x lassabb mint XPn. Winamp frankón fut, de ott van még ugye a COM surrogate, meg még néhány hasonló hiba. Nekem ez sok. Majd ha kijött az SP.

Én a hétvégén 15 féle vista kékhalállal ismerkedtem meg.
De én voltam a fasz, nem a vista. Legalábbis eleinte.

Szal még kap esélyt, amíg meglátom hogy mennek a játékok 😊

KILLER2
Átállást nem javasolnék, inkább csak próbáld ki. Jó oprendszer, de egyenlõre elég kevés programot támogat és vannak hibái is. A 32 vs 64 bitrõl anniyt, hogy a 64re jóformán semmi nincs, szóval a 32 bites a jó.

lassan én is tervezem a vistára való átállást, kinek mi a véleméyn e a 64 VS 32 bit megoldásról? támogatottság, gyorsaság? pl. látványosan gyorsabb-e 64 biten bármi a jelenlegi játékok közül, stb köszi

A C:\meghajtón is volt vista,egyébb problémák miatt feltettem mégegyszer de most a D:\ -re met ott volt helyem. És mivel már akkor sem tudtam törölni le is formáztam a C -t. Vissza is telepítettem oda a Vistat. OK. Eddig eljutottam egyedül is, de viszont a D meghajtómat nagyon nem szeretném formázni, csak egyszerûen le szeretném törölni a D -n levõ windows ill prg files könyvtárt, amit nem enged. Ez a helyzet.
KILLER2
Na eddig tartott a Vista. Most így a kék képernyõ, madj ujraindulás után, valamint az egyik partícióm teljes eltûnése miatt (bár ez szerintem nem a Vista miatt van), valamint imvel a cuccaim felét nem támogatja vagy nehézkesen fut rrajta, ezért visszatérek az XPhez. Jó kis oprendszer ez, nem szedem le, de majd akkor fogom tartósan használni, ha kiadták rá a SPot. Kérdésem, hogy ha most beteszem az XP CDjét, akkor attól enm megy tönkre a Vista? Mert volt már, hogy nem tetszett. Még nincs az XPnek külön partíció. Ja és akkor már hogy leeht majd beállíteni, hogy ezután ne a Vista, hanem az XP induljon? ÉS akkor hogy férek majd hozzá a Vistához?

Valószünek tartom,hogy az Uxtheme dll-t nem cserélted le.
Külön van a 32 és a 64 bites vistának.A system 32-es könyvtárban kell lecserélni az eredetit.A csere után tudsz más stilusokat is használni.
Lényeges még,hogy a témafáljt,ami tartalmazza az msstyle-t,a C:Windows/Resources mappába kell bemásolni.Erre kétszer kattintava tudod kiválasztani az új témát.Uxtheme dll

Én is próbálkozom az általad emlitett Vista témákkal, de nekem maga a téma nem változik, a be-ki jelenkezö képernyö igen(meg az asztal háttér) de a stilus marad az alap miért, mindent bemásoltam és mégse olyan mint a tied???<#help><#help>

InfectedMann
Jaja!
IE -ben kell ügyeskedni. Én valahogy bevarázsoltam az SG hírcsatornáját 😄

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Az ATITool 0.27 Beta 1-el nalam rendesen lehet huzni az Nvidia kartyamat Vista alatt (7600GT).

Dehogy elõfizetés! A 7-es IE-ben a házikó melletti ikon a lényeg. Ügyeskedj! 😊
Példának okáért elinditod az Explorert és rámész az sg.hu honlapjára.A menüsávon megjelenik egy kis narancssárga RSS ikon.Ráklikkelsz,kiválasztod az elõfizetés a hircsatornára menüt.Feljön egy kis ablak,utána rányomsz az elõfizetés gombra.Utána a hircsatorna gadgetben kiválasztod az sg.hu-t.

tommyg
A minialkalmazásoknál a hírcsatorna gadgetet hogy lehet életre kelteni hogy mutassa a híreket? Vmi Internet Exploreres elõfizetésrõl beszél, de azt hol lehet??

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Ezen az oldalon többek között ügyes emberek készitette komplett vista témák vannak.Link
A rendszer dll fileokat egyenként saját tulajdonba vettem majd átneveztem és lecseréltem a témában lévõ dll-el.

naaa
mivel tetted ezt?

ACER ASPIRE 5742G intel Core i3 370 m ATI HD 5470 3 GB DDR3 RAM 320GB HDD 15,6 HD LED win7 64bit home premium

Kicsit átalakitottam a vista kinézetét.

InfectedMann
???
Nekem nem kellett ehhez külön kütyüt. Vista BOOT menüje induláskor megjelenik és felajánlja, hogy a régi win -t eg a vista -t akarom -e indítani.

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Kösz a segítséget, muködik.
berczy
Még egy kérdésem lenne:
Hogy lehet eléreni az EXPERT Tool-nál, hogy reboot-kor megtartsa a beállításokat? Sajna csak a 3D Core-t tartja meg, de Memory-t nem. A 2d egyáltalán nem.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

naaa
vistaBoot pro ezzel próbáld

ACER ASPIRE 5742G intel Core i3 370 m ATI HD 5470 3 GB DDR3 RAM 320GB HDD 15,6 HD LED win7 64bit home premium

Tud valaki esetleg olyan programot mondani amivel frankón be lehet állítani hogy induláskor frankón felhozza mindkét win.-t a gépem?
InfectedMann
No ma elkezdtem megint végigtolni a HL2 -t Vista alatt és eddig hiba nélkül fut. 😊 Semmi hiba, semmi lefagyás, semmi játék kilép magától.

KILLER2
Eleinte nem értettem miért, de most már én is látom, hogya Vista egyenlõre még nem igazán jó, ha nincs mellette fent az XP is.

Fasza müködik, örök <#worship><#worship>!!!

KILLER2
Hogy leeht megoldani, ha egy játék kidob hibával, hogy valami opengl cuccot enm tud megnyitni vagy valami baja van vele?

berczy
Isten vagy... Nagyon köszönöm.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

me and a monkey

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Nekem a Gainward 6600 GT-hez adták az ExperTool progit,amivel tudom huzni a kártyát,szabályozza a hûtõventillátor fordulatszámát,stb.Tégy vele egy probát.ExperTool 5

KILLER2
Nem tudna valaki segíteni megoldani azt a problémát, hogy sok program akad? Eddig próbáltam egy pályaszerkesztõt meg a Maya 8.5öt. A pályaszerkesztõ (amni régen teljes páyláknál tökéletesen ment) most csinálok egy kockát azt már akad. A Mayaban hasonló a helyzet, csak ott a kameramozgással van gondja, meg itt is 3D nézetben akad.

KILLER2
C:\Windows\Media

KILLER2
HA jól néztem az elõzõ 5 másodpercben, akkor nem nehéz. Hangokba belemész (ahol tudod állítani, a rendszerhangokat), rámész egyre, tallózás és akkor ott látod is, hogy hol vannak.

Rage47
vki erre? #19185
berczy
Üdv!

Szóval az ATITool nem jött be, mert nem látja az alap órajeleket sem.
Másik: nTune? Azért kérdem, mert az látja, de akármerre akarom állítani az órajel frekiket, mindig azt mondja, hogy órajel állítás sikertelen.
Ezt miért csinálja?

Hali! Nekem a firefox egy két helyen, ahol média lejátszó kell bövitményt keres,flash, quictime,az jó, de a médiaplayer plugint hiányolja, mit tegyek honnan telepitsem???

Elöre is köszi a segitséget!!<#worship><#worship>

InfectedMann
?
Ez a kérdés arra ural, hogy hogyan töröld le a régi windowsodat?
Vagy ugyan arra a partícióra telepítetted a Vista -t mint amint a régi windows volt?
Az utóbbihoz asszem az kell amint Dave0092 mondott az elõbbihez meg egyszerûen leformázod azt a partíciót amin a régi windows van.
Eléggé érdekes volt a kérdésed.

csökkentet modba belemész, és ugy kitörlöd

Valaki pls. hogyan töröljem le a régi nem használt windows ill prg files könyvtáramat.
Van új Vista Manager: http://keznews.com/2685_Vista_Manager_1_1_2

InfectedMann
Megoldódtak a media lejátszási gondok!
ffdshow + QuickTime Alternative 1.78 (MPC -t is telepít)