Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért nézd meg a vinyódon a S.M.A.R.T.-ot hogy tényleg minden rendben van-e.
Winyó hiba is lehet, tudtommal nem mindegyik tipus 24 órás üzemidõre készül. Amelyik arrakészül ott fel is tüntetik a tulajdonságainál.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Mirõl maradtam le??
van 1 sata vinyom (röpke 400 G😎
erre fogja magát,és hallok 1 kattanást (ma reggel)
gondoltam megnézem,mizu, hátha csak lekapcsolta...
elvileg minden oké...
elkezdtem rá másolni...
elkezd mászni a TC másolo csikja, és kb 20%nál hallottam 1 kattanást, utána baromira belassult az egész... (mármint a másolás, azon kivül össz vissz a maxthonban volt megnyitva 3 oldal)
pedig most,h már az audigyhez is van normális driver (sokkal jobban, szebben, tisztábban szol minden,mint XP alatt, szal le a kalappal), hát ugye ilyen apro problémákba ütköztem...
mi ez a vinyokattanás???
tuti,h vinyo,mer ilyen hangot akkor hallottam utoljára,amikor anno beirtam a "ship" parancsot még anno a DOS-os idõkben 😊
v amikor lekapcsolom a gépet vmi alkatrész csere / beépités miatt...
namost az alap 200 GB-s IDE nem lehet,mer azon megy a vista, szal kétlem,h önmagát lekapcsolná 😊
akkor mi ez a kattogás?
ez csak azért zavar,mer a vinyok élettartamát nem véletlenül adják meg inditások számában,és nem folyamatos "pörgés" idõtartamban,és roppantul idegesitene,ha lekapcsolgatná...
válaszokat elõre is köszönöm
ui: minden létezõ power-off funkcioban CSAK ÉS KIZÁROLAG a monitorkikapcsolás van engedélyezve, mert napi 24 orában megy a gép
(ezen aproságot kérem figyelembe venni a válaszokban)
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Updatekre visszatérve, aki frissít az mindent frissít; a biztonsági javításokat is?
★ 汤姆 李
Ezt a verziót töltöttem le:
Microsoft.Windows.Vista.Magyar.32bit-REFRONTERED
NFO ezt írja:
Microsoft Windows Vista magyar vegleges, 32 bites kiadasa. Nincs hozza serial, es mivel az eredeti lemez masoloata, ezert kulcs nelkul telepitheto.
Tudnátok ehhez javasolni egy jó kis cracket? Vista.All.x86.OneClick.Activator-CLoNY - ezt töltöttem le mellé, de nem vagyok benne biztos hogy mûködik-e. Tapasztalat?
Tudnátok tippet adni melyik a legtutibb?
Csináltak volna a sok eszemfasza verzió helyett kettõt: Beginner User, Advanced User.
Beginnerben tiltson amit akar, Advancedben viszont full kontroll legyen trükközések nélkül.
A többivel egyetértek. Ugyanaz megy mint a játékoknál. Mesterségesen lassítják õket minden szarral, hogy megvedd az újabb hardvereket. A vistánál szerintem konkrétan a CPU terhelés nõtt meg jelentõsen, de ha nem is a vistában, akkor a videokártyadriverben. Sõt, ha belegondolok, a DS3D kiiktatása miatt a hangkártya is CPU-val számol vista alatt, kivétel azon kevés játékok és alkalmazások, amik OpenAL-t tudnak már. 10-bõl ha 1. Ráadásul a hangkártya driver is kalap szar, nem értem pl, hogy simán windowsban film alatt miért nem tudok 5.1-et csinálni, oda miért nem lehet driverbõl OpenAL-el megoldani? Ez szerintem a creative feladata lenne, vagy a MediaPlayer-nél a Microsofté, nemtom... de ha már kibasztak a userekkel a ds3d megszüntetésével, akkor legalább kész utódrendszer benne lehetne, ami használható. Igy meg lesz még vagy fél év, vagy egy év, mire megint teljesen ki lehet használni a hangkártyákat. Ha egyátalán méltóztatnak megoldani audigyken pl, és nem csak az xfi-re fejlesztenek már.
Viszont azt aláírom, hogy a Vista biztonságosabb (legalábbis az 1.0 userek hibái ellen jobban véd), és stabilabb. XP-vel nemnagyon tudtam 2 hétnél több uptimeot elérni, mert valami miatt már mindig ujra kellett inditani a gépet. Vistánál most 3 hétnél tartok 😊
Biztosan sok-sok újítás van benne, de azoknak a 99%-a egy mezei usernek nem ér annyit, hogy 10gigát foglaljon és 2 giga ramot követeljen (1 giga kevés volt nálam).
Nagyon mérges vagyok a mikrofosra, hogy a hw gyártókkal karöltve ilyen "oprendszereket" csinál. Simán tudnának gyorsabbat, kissebbet stb., dehát ugyi akkor ki venne SM3-as VGA-t meg 2 giga ramot?
Csak arra akartam kilyukadni, hogy az ámításteknikában nálam a jobb=gyorsabb. XPSP2 már tök stabil szóval nehogy a stabilitással meg védelemmel gyertek...
😄
Kapjákbe.
Tud valaki olyan A4tech-es driver, ami mûködik a Vistával? Ugyanis ami a honlapon van, az nekem nem megy (pedig az van kiírva, hogy jó Vistára is). Amúgy vezeték nélküli bill. + egér kombinációhoz kellene.
ACER Aspire 5738ZG
Gigabyte P35-DS4,Intel E8400, 4G Geil Black Dragon 1066, 4850
Én kikapcsoltam a jelszó kérését, mégsem érem el az XP-s gépemrõl a Vistás gépet, forditva igen. A vistán megosztott mappák elérésénél kapok egy hibaüzenetet, hogy nincs jogosultságom, viszont a vistás géprõl simán elérem az XP-s gépen megosztott mappákat. Már próbáltam mindent, de nem jön össze. D-Link 604-es routerem van, ott mindent a leírtak szerint állítok be, mésem sikerül. A vistán a hálózati térkép teljes hálózat felderitésnél az XP-s gépemrõl azt írja, hogy nem helyezhetõ a térképre és alul jelenik meg, teljesen külön a hálózattól.
Ha valaki tud megoldást légyszi ne tartsa magában <#help>#help>
Egy kis segítség kellene...
A probléma a következõ:
Adott egy szélessávú adsl kapcsolat, amit egy D-Link 380T típusú modemmel használok, melynek kiterjedt adminisztrácós felülete van -ez késõbb lesz érdekes.
Eddig XP alatt úgy használtam, hogy a modem admin felületén megadtam a felhasználói nevet és jelszót, ami alapján amint bekapcsoltam a modemet az fellépett a netre, ezáltal nem nekem kellett tárcsáznom, hanem ezt megoldotta magától.
A Vistában viszont valami oknál fogva ez nem megy, mármint a modem kapcsolódik, sõt net is van, csak éppen nem tudom használni, csak úgy, hogy a modemet bridge módba állítom és a kapcsolódást nekem kell kezdeményezni egy kapcsolat ikon létrehozásával.
A kérdés, hogy mit kellene tennem, beállítanom hogy az XP alatt megszokott modem álltali kapcsolódást itt is élvezhessem?
Remélem érthetõen fogalmaztam, és érthetõ a dolog lényege :-)
A segítséget elõre is köszönöm!
MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional
Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...
Toshiba L300-2C5
Toshiba L300-2C5
Boot-olás beállítása a bios-ban az alaplap kézikönyve írja le. Amúgy XP-t hogyan telepítettél eddig? Mivel azt is boot-olással célszerû felrakni.
:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::
Egy olyan laptopra raknám fel a vistát, amiben egy intel mobil 1.7 ghzes proci és 512 ram van. vagyis 502-öt ír az xp, de 512 van benne az tuti. 128 megás vga.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Bazinga!