Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spaw
én nem találtam uj drivert audigyhez

Nekem nem vistán, de volt már ilyen kattogás. Túl volt terhelve a táp, nem bírt el több vinyót és szükségszerûen kevesebb feszt kapott és ezért kattogott. Viszont figyelj oda, mert ezzel megsérülhet a fájlrendszered és már azért is kattog. Nyomj minden partíciódra chkdsk-et és az kijavítja a hibákat. ATI RADEON 9800 PRO is eszi a tápot, meg a sok hûtõ, és ennyi volt a 400W. 😞

Azért nézd meg a vinyódon a S.M.A.R.T.-ot hogy tényleg minden rendben van-e.
bon
Táp vagy érintkezési hiba nem lehet (nem volt bolygatva a gép belseje?)
Winyó hiba is lehet, tudtommal nem mindegyik tipus 24 órás üzemidõre készül. Amelyik arrakészül ott fel is tüntetik a tulajdonságainál.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

"pedig most,h már az audigyhez is van normális driver (sokkal jobban, szebben, tisztábban szol minden,mint XP alatt, szal le a kalappal), hát ugye ilyen apro problémákba ütköztem..."

Mirõl maradtam le??
soulhunter
nah, most olyat tapasztaltam,amit még nem...
van 1 sata vinyom (röpke 400 G😎
erre fogja magát,és hallok 1 kattanást (ma reggel)
gondoltam megnézem,mizu, hátha csak lekapcsolta...
elvileg minden oké...
elkezdtem rá másolni...
elkezd mászni a TC másolo csikja, és kb 20%nál hallottam 1 kattanást, utána baromira belassult az egész... (mármint a másolás, azon kivül össz vissz a maxthonban volt megnyitva 3 oldal)

pedig most,h már az audigyhez is van normális driver (sokkal jobban, szebben, tisztábban szol minden,mint XP alatt, szal le a kalappal), hát ugye ilyen apro problémákba ütköztem...

mi ez a vinyokattanás???
tuti,h vinyo,mer ilyen hangot akkor hallottam utoljára,amikor anno beirtam a "ship" parancsot még anno a DOS-os idõkben 😊
v amikor lekapcsolom a gépet vmi alkatrész csere / beépités miatt...
namost az alap 200 GB-s IDE nem lehet,mer azon megy a vista, szal kétlem,h önmagát lekapcsolná 😊
akkor mi ez a kattogás?

ez csak azért zavar,mer a vinyok élettartamát nem véletlenül adják meg inditások számában,és nem folyamatos "pörgés" idõtartamban,és roppantul idegesitene,ha lekapcsolgatná...

válaszokat elõre is köszönöm

ui: minden létezõ power-off funkcioban CSAK ÉS KIZÁROLAG a monitorkikapcsolás van engedélyezve, mert napi 24 orában megy a gép
(ezen aproságot kérem figyelembe venni a válaszokban)

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

Mr Hyde
Akkor Clony-féle lesz, kösz emberek! 😊

precision
én a clony félét használtam és mennek az updatek

Bazinga!

Nekem most új win updatet akar lehúzni, hogy megnézhessem milyen updatek vannak...
bon
Én minden frissítsét felrakok.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Mr Hyde
Köszi! Ezekkel mennek az updatek is? Mondjuk a három között még mindig vacilálok.

Updatekre visszatérve, aki frissít az mindent frissít; a biztonsági javításokat is?

Omega888
Véleményem és tapasztalataim alapján szerintem a paradox a legtutibb.

Vagy ez

Jó lesz hozzá,mûködni fog.Kulcs nélkül telepítsd.

★ 汤姆 李

Mr Hyde
Sziasztok!

Ezt a verziót töltöttem le:
Microsoft.Windows.Vista.Magyar.32bit-REFRONTERED

NFO ezt írja:
Microsoft Windows Vista magyar vegleges, 32 bites kiadasa. Nincs hozza serial, es mivel az eredeti lemez masoloata, ezert kulcs nelkul telepitheto.

Tudnátok ehhez javasolni egy jó kis cracket? Vista.All.x86.OneClick.Activator-CLoNY - ezt töltöttem le mellé, de nem vagyok benne biztos hogy mûködik-e. Tapasztalat?

Tudnátok tippet adni melyik a legtutibb?

NeoMaN
Nekem is az volt...
No mind1.

UAC-ot csakis a Doom-ban vagyok hajlandó tolerálni!
😄DD

total commander 7, no problem..
NeoMaN
Dokumentumok mappa stb.? Engem egy csomó mappába be sem engedett...

Hát nemtom, én UAC-t és meg a Windows Defendert is élbõl letiltottam, azóta nemnagyon kiabál semmi miatt...
NeoMaN
fraps.com esetleg?

NeoMaN
1.0 userrel modasz valamit, de nekem nehogymá az oprendszer mondja meg, melyik fájlomat vagy könyvtáramat módosíthassam...

Csináltak volna a sok eszemfasza verzió helyett kettõt: Beginner User, Advanced User.
Beginnerben tiltson amit akar, Advancedben viszont full kontroll legyen trükközések nélkül.

Btw, X-FI-khez tegnap kijött új Vistás drivercsomag.
kirol
Campusról lehet már tudni valamit?

Holnap letelik a 3 hónap.

vki
A Fraps-nek melyik verziója kompatibilis a Vista-val?

ACER Aspire 5738ZG

Nálam speciel semmi baja 1gb rammal.
A többivel egyetértek. Ugyanaz megy mint a játékoknál. Mesterségesen lassítják õket minden szarral, hogy megvedd az újabb hardvereket. A vistánál szerintem konkrétan a CPU terhelés nõtt meg jelentõsen, de ha nem is a vistában, akkor a videokártyadriverben. Sõt, ha belegondolok, a DS3D kiiktatása miatt a hangkártya is CPU-val számol vista alatt, kivétel azon kevés játékok és alkalmazások, amik OpenAL-t tudnak már. 10-bõl ha 1. Ráadásul a hangkártya driver is kalap szar, nem értem pl, hogy simán windowsban film alatt miért nem tudok 5.1-et csinálni, oda miért nem lehet driverbõl OpenAL-el megoldani? Ez szerintem a creative feladata lenne, vagy a MediaPlayer-nél a Microsofté, nemtom... de ha már kibasztak a userekkel a ds3d megszüntetésével, akkor legalább kész utódrendszer benne lehetne, ami használható. Igy meg lesz még vagy fél év, vagy egy év, mire megint teljesen ki lehet használni a hangkártyákat. Ha egyátalán méltóztatnak megoldani audigyken pl, és nem csak az xfi-re fejlesztenek már.

Viszont azt aláírom, hogy a Vista biztonságosabb (legalábbis az 1.0 userek hibái ellen jobban véd), és stabilabb. XP-vel nemnagyon tudtam 2 hétnél több uptimeot elérni, mert valami miatt már mindig ujra kellett inditani a gépet. Vistánál most 3 hétnél tartok 😊
NeoMaN
Jobb?
Biztosan sok-sok újítás van benne, de azoknak a 99%-a egy mezei usernek nem ér annyit, hogy 10gigát foglaljon és 2 giga ramot követeljen (1 giga kevés volt nálam).
Nagyon mérges vagyok a mikrofosra, hogy a hw gyártókkal karöltve ilyen "oprendszereket" csinál. Simán tudnának gyorsabbat, kissebbet stb., dehát ugyi akkor ki venne SM3-as VGA-t meg 2 giga ramot?
Csak arra akartam kilyukadni, hogy az ámításteknikában nálam a jobb=gyorsabb. XPSP2 már tök stabil szóval nehogy a stabilitással meg védelemmel gyertek...
😄
Kapjákbe.

vki
Hi!

Tud valaki olyan A4tech-es driver, ami mûködik a Vistával? Ugyanis ami a honlapon van, az nekem nem megy (pedig az van kiírva, hogy jó Vistára is). Amúgy vezeték nélküli bill. + egér kombinációhoz kellene.

ACER Aspire 5738ZG

Addig ok, de ha beállítom a jelszavas védelmet, akkor hol tudok megadni felhasználó nevet és jelszót?
128bit
Mi adtunk jelszot és ugy sikerult!

Gigabyte P35-DS4,Intel E8400, 4G Geil Black Dragon 1066, 4850

Hi

Én kikapcsoltam a jelszó kérését, mégsem érem el az XP-s gépemrõl a Vistás gépet, forditva igen. A vistán megosztott mappák elérésénél kapok egy hibaüzenetet, hogy nincs jogosultságom, viszont a vistás géprõl simán elérem az XP-s gépen megosztott mappákat. Már próbáltam mindent, de nem jön össze. D-Link 604-es routerem van, ott mindent a leírtak szerint állítok be, mésem sikerül. A vistán a hálózati térkép teljes hálózat felderitésnél az XP-s gépemrõl azt írja, hogy nem helyezhetõ a térképre és alul jelenik meg, teljesen külön a hálózattól.

Ha valaki tud megoldást légyszi ne tartsa magában <#help>
Mr Manson
Ez vaj" mi lehet?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Kami
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene...
A probléma a következõ:
Adott egy szélessávú adsl kapcsolat, amit egy D-Link 380T típusú modemmel használok, melynek kiterjedt adminisztrácós felülete van -ez késõbb lesz érdekes.
Eddig XP alatt úgy használtam, hogy a modem admin felületén megadtam a felhasználói nevet és jelszót, ami alapján amint bekapcsoltam a modemet az fellépett a netre, ezáltal nem nekem kellett tárcsáznom, hanem ezt megoldotta magától.
A Vistában viszont valami oknál fogva ez nem megy, mármint a modem kapcsolódik, sõt net is van, csak éppen nem tudom használni, csak úgy, hogy a modemet bridge módba állítom és a kapcsolódást nekem kell kezdeményezni egy kapcsolat ikon létrehozásával.
A kérdés, hogy mit kellene tennem, beállítanom hogy az XP alatt megszokott modem álltali kapcsolódást itt is élvezhessem?
Remélem érthetõen fogalmaztam, és érthetõ a dolog lényege :-)
A segítséget elõre is köszönöm!

szóval onnan le lehet tölteni
fravik
Sziasztok! Lenne egy kérdésem... van egy msi laptopom egy ATI Mobility Radeon X1600-as (256mb) videokártyával. Lehet, hogy nem itt kéne megkérdezni, de vmennyire ide is kapcsolódik. Az ati.amd.com-on nem enged letölteni drivert (vista-s) hozzá és nem tudom, hogy honnan lehetne akkor letölteni vista kompatibiliset. Tudja valaki, akinek hasonló vidkártyája van, hogy mi a teendõ? elõre is köszi! bocsi, ha nem ide kellett volna.

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

Grave Digger
Nekem core duo 1.7-es laptopon volt fent, egy giga rammal, de memória azért még kellett volna hozzá, hogy tökéletesen mûködjön. Sajnos le kellett szedni, mert eccer csak eltünt belõle egy rendszerfájl, és hiába próbáltam kijavítani a dvd-vel, nem tudta megcsinálni <#szomoru1>

Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...

gergobaby
csak mert, nemtalálok normális x64 linket :S Bocs hogy iet kérdeztem köxxx azrét

Toshiba L300-2C5

bon
Szerintem átverés, ha jól tudom minden verzió aktiválsát kér.

gergobaby
Sziasztok! xxx-xxx-en találtam egy ilyet: Windows Vista Ultimate <2007> <64bit> - Activated Edition... Sztetek ez átverés bvagy télleg aktivált verzió?

Toshiba L300-2C5

trogerzsiger
Majd beletörõdik a nõvérem..

bon
Én nem raknám fel 512mb ram-ra. Ha van rá lehetõséged még 512mb vásárlására akkor viszont felraknám, mert jobb mint az XP.

trogerzsiger
akkor nemérdemes mi? mert csak netezésre meg offiszozásra meg tanuláshoz kellene

bon
Beteszed a lemezt, újraindítod a gépet és kérni fogja, hogy a telepítés indításához nyomjál le egy gombot (vagy valami hasonló).
Boot-olás beállítása a bios-ban az alaplap kézikönyve írja le. Amúgy XP-t hogyan telepítettél eddig? Mivel azt is boot-olással célszerû felrakni.

ha jól írtad ki, akkor bútos a vista

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

hello, nemtaláltam infot hogy hogy kell bootolni a cd-t hogy fellehessen telepíteni a vstát. valaki plz elmondaná hogy kell?<#help>

bon
Ram még kellene bele

trogerzsiger
hupsz, azt elfelejtettem hogy erre érdemes felrakni?

És kérdés is van? Vagy csak jöttél elújságolni? 😄
trogerzsiger
Hellosztok!

Egy olyan laptopra raknám fel a vistát, amiben egy intel mobil 1.7 ghzes proci és 512 ram van. vagyis 502-öt ír az xp, de 512 van benne az tuti. 128 megás vga.

Zsoltika 007
Töredezettségmentesítõ így hírtelen. Biztosan gyorsabban bootol. Van beépített de jobb ha pl egy o&o defragot vagy más típust próbálsz. (Ha jól tudom a legújabb o&o már vistán is megy. A régebbi verziók is mentek nekem viszont vigyázz ne használd a boot time defragment opciót mert lehal tõle a rendszer!)

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

precision
A keresõ alul nem igazán mûködik, szóval sry ha olyat kérdezek ami már volt. Elég lassan bootol be a vista, kb 2x olyan lassu mint az xp volt ugyanezen a gépen. Valami tipp, program, vagy bármi ötlet, hogy hogyan gyorsíthatnám ezt? 😊

Bazinga!

a vista hálózati beálításaiban van egy olyan pont, hogy jelszó kérés és azt kell csaks imán kikapcsolni...énis sokáig tököltem vele mire rájöttem