Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az ATI drivernél sem lehet rátelepíteni,mert kéri,h távolítsd el telepítés elõtt az elõzõt.
Zsoltika 007
Azért ennek ellenére az nvidia vistás vga driverei mégis pucolnak telepítés elõtt 😄

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

zolo
Törölni mindig csak akkor kell egy drivert, ha az azt felhasználó eszköz helyett másik gyártótól lesz hasonló eszköz.Remélem érthetõ 😊

Ha pedig új drivert teszel, az úgyis felülírja a régit, szóval fölösleges a törölgetés...

http://flickr.com/photos/zolika90/

Looserke
Hali!

Sound Blaster Live! 5.1 digital hangkártyámat életre lehet kelteni Vista alatt? 5.1 hangzás nem érdekel, mert eddig sem használtam, csak stereo menjen...

pc killer
Ki van kapcsolva...(most éppen átkozom a winfost meg az egész microfost<#ravasz1><#idiota>)

XBOX 360 PSP PC:Gigabyte P35-DS3,c2d E6750,Gigabyte 9600GT,2GB Geil ultra,2x500GB HDD

A megoldás a felhasználói fioknál lessz.UAC kikapcs.Azthiszem!Probáld meg azért!
Ok a nod lehet nem jó példa valami példát kerestem hirtelen ez jutott eszembe!Én még sose tõrõltem le az elözzõ drivert se az xp-nél se itt komolyan....lehet szerencsém volt de eddig ilyen fajta problémám nem volt4
me and a monkey
A Nod példa nem szerencsés, mert ott pl. nem "update" amit mûvelsz hanem a vírusadatbázist frissíted.
Új verzió felrakása esetén nagyon is javalt az elõzõ eltávolítása, bár Nod-nál lehet, hogy anélkül is menne, de a legtöbb programnál nem.
Mindezzel együtt lehet, hogy igazad van az ATI-nál, de ugye az ember hozza magával a tanult dolgokat és az XP alatt megszokott mechanizmusokat.
Ki fogom próbálni.
Köszi.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

pc killer
Azt ki tudom választani, hogy melyiket indítsam.Nem ez a baj! Én azt akarom megoldani, hogy az xp partícióján tárolt fájlokat meg tudjam nyitni akkor is amikor vista-t használok.Na ezt nem engedi vmi engedélyek miatt amit próbáltam beállítgatni de nem jó.

XBOX 360 PSP PC:Gigabyte P35-DS3,c2d E6750,Gigabyte 9600GT,2GB Geil ultra,2x500GB HDD

Az a lényeg ne telepitsd hanem frissitsd és nem lessz kétszer.Legalábbis nálam jó!Az elözzö verziót meg nem kell letörölni ez tévedés!Már több helyen is olvastam egymásnak mondogatják.Tiszta gáz.Ez olyan mintha feltennéd a Nod-ot és minden frissitésnél letõrlöd hogy ujrarakhassa...ez baromság.a telepitõ tudja mit csináljon sõt ha végignézed a telepitést ott látsz mindent és ami nem kell neki azt törli....Magától
naaa
haszálnd a vistaboot pro progit
eltudod dönteni belépéskor melyiket használd az XP vagy a Vistát

ACER ASPIRE 5742G intel Core i3 370 m ATI HD 5470 3 GB DDR3 RAM 320GB HDD 15,6 HD LED win7 64bit home premium

pc killer
Egy kis segítségre lenne szükségem.(a FAQ-ban nem találtam választ)<#help>

Ma feltelepítettem a Vista-t az XP mellé és aktiváltam. Jól mûködik minden kivéve azt, hogy az XP-s fájlokat nem tudom használi.Meg tudom nyitni az XP partícióját és a mappákat is(ahol egyfojtában engedélyért szenved<#falbav>) de pl. képeket, videókat már így se akar megnyitni. Az lenne a kérdés, hogy hogy tudnám gyorsan megcsinálni azt, hogy minden XP-s fájlomat tudjam használni vista alatt. (ne röhögjetek nem vagyok nagy pc b*zi<#lama>)

spidey91
Nálam is csak 1szer:S

Gépem ati X1900 4200

me and a monkey
Hmmmm Megnéztem, tényleg ott találom a programjaim de ATI-ra vonatkozó bejegyzést én nem találok. Van viszont egy csomó számomra értelmezhetetlen számsor, talán ezek rejtik?
Mindegy, ezekhez nem merek hozzányúlni, elfér a kontrollpanelban, fizikailag úgyis csak az aktuális driver van fent, az elözõ verziókból csak a registry-bejegyzés maradt meg.

HKEY LOCAL MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Uninstall

nálam 1x
me and a monkey
Igen, nekem is.
Ellenben nekem is lenne egy kérdésem.
A programok hozzáadása/eltávolítása menüpontban (vezérlõpult)ott éktelenkedik minden ATI Catalyst verzióm (7.1-tõl 7.5-ig) pedig szabályszerûen eltávolítottam az elõzõ verziókat.
Vezérlõpultból is próbáltam, ATI uninstall segédprogrammal is, de mégis ott vannak. Driver Cleaner-rel szedtem le az elõzõ verziókat így biztos nincsenek a gépen, ennek dacára a vezérlõpultban az említett menüpontban ott vannak.
Nálad?

Spaw
igen 2x

urbijoe
akinek Ati kártyálya van annak is 2x indul el ez?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

janos666
Rakd újra és crackeld. A telepítõ DVD-rõl bootolvava kérsz egy recovery consolet és ott copy parancsal kimásolhatod az Users mappát, abban van minden ami kellhet a régi cuccaidból.
PhantomAss
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Hali
lejárt a vista és kéri a kódot
beírtam egyet de nem fogadja el, és így nem enged semmit csinálni
van vmi ötletetek?

GOOBY, pls

SmartFTP: >> LINK <<

bon
Minden féle képpen driver problémára gondolnék. Nekem 158.45-ös verzió van fent.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Bármelyik 32bit-es jó, külön 64bit-es progt még nem nagyon találni (sajnos)

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Rage47
igen.
BaziJoe
Sziazstok mondjatok már egy 64bit-es ftp progit vistára???

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

janos666
Mondjuk hihetetlen, mert most nézem a képeket és CS:S-ben szöghelyesen a falra fordulnak rá a téglalapok. Nemtudom mi ez, de most lehúzta a kártyát jóval gyári freki alá és ott is ugyanezt játsza.
janos666
De drivergond kel hogy legyen, mert a LostPlanet DX10 vagy a 3DMark2005 hibátlanul futnak. Meg a windows-os animációk se hevíthetik túl a kártyát mindjárt boot után. ATI-tool-al néztem és az artifact scannjében 660/1250Mhz-en se hibázik a GPU, nemhogy gyári frekin. (azon jár)
urbijoe
ez durva
nekem ilyen még nem volt

janos666
Jó hogy kérdezted, mert még nem próbáltam.
Ha Aero módban megy az asztalkezelõ sosincs hiba, ha elindítok pl egy 3DMark-ot (nem a tesztet, csak a menüjét) ami kinyomja az Aero-t és visszaáll basicre akkor már tiszta szemét az egész asztal, vagy pl. az exploreren a weblapok (masszívan minden felett vannak a téglalapok mint ha a képernyõre firkálnék ceruzával). Viszont most PrintScreen-t nyomva a photoshopba beillesztett képeken nincsenek rajta ezek a hibák:

Elindíotottam a CS:S-t, mert ott holtegyszerû screenshotolgatni PrintScreen vagy külön program nélkül, és HDR-es mapon elõjön ami pl. a GRADW2-ben is mégdurvábban betölti az egész képernyõt. HDR nélküli CS:S mapon vagy LostPlanet DX10-ben ellenben fullos beállítások mellett sincs semmi hiba. (nincs külön driverprofiljuk és mindkét játékban minden fullon , 8X CSAA, 16X AF).
(itt az utolsó képen ez egy ember a sörérben...)
Mikor mozgatom az egeret és nézem a hibákkal tarkított falat akkor a hibák együttmozognak a célkeresztel, így elmozdulnak a falon elõzõleg felvett helyükhöz képest. Még itt CS:S-ben nem is durva, GRAW2-ben mindenhol ilyen a képernyõn látható elemek fele. (ott is egy adott textúrára vagy modellre mászik rá, nem a képernyõ adott területeire.
Ezeket a téglalapokat látom mikor bootolás után mondja hogy Preparing desktop...

Ja, és direkt 16:10-esek a képek, mert ilyen a monitorom, de 1 héttel a gép többi része után hoztam a monitort és a régi 4:3-as CRT-n is csinálta ezt.
bon
Szemetelésrõl tudsz képet csinálni és ide beszúrni?

janos666
Váltottam 32-bites Vistára. 2D-ben és HDR-es játékokban maradt a szemetelõs hiba 32-bites driverrel is. A hang viszont mintha tényleg jobb lenne.
KILLER2
Valaki használ Vistán GameCamot? Leszedtem, de valami windows media codec nincs meg neki és nem találok olyat, amit elfogad. A telepítõ leszed egyet, de azt nem tudja feltenni.

Töltsük le az internetet!

Zsoltika 007
Fable nálam megy rendesen. Igaz idõhiány miatt csak 5-10 percig játszottam vele.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

spidey91
Egy kérdésem lenne
ugy gondoltam beruháznék két jo gémre holnapután
a Rise of Legends-re magyarul
meg a Fable-re magyarul

ezek vista alattnormálisan müxenek???

Gépem ati X1900 4200

janos666
keznews.com ztán letöltések közt a legújabb aktiváló crack ami nálam jól mûködött (kulcs nélkül telepítettem, és a crack után microsoft.com-ról is tudtam letölteni és az update is ment...).
bon
Megvásárlás?

hali.
én nem tudom,hogy miért panaszkodnak annyira a 64 bit-re.nekem semmi bajom nincs vele.fut minden szépen,a progik is,a hang is nagyon jó.
egy gondom van vele,hogy már csak 21 napig tudom használni...ebben tud segíteni valaki?
nézd meg az eszközökben a "sebesség korlátozás módja"-t! állítsd a nincs korlátozásra!

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

soulhunter
off
attol is függ,h HONNAN töltesz...
pl. orosz szerverekrõl jön nekem néha fixen 650-710 k-val, magyarokrol ált ennyi a minimum, de pl. amerikai,v ausztrál szerverekrõl én is örülök, ha max 200k-val jön a cucc 😞

amugy flashget mellé ajánlatos a cfosspeed, fõleg, ha torrentezel is mellé
on

ez azért került "off"-ba, mert vistafüggetlen
de ha a router másik szálán is töltenek, és nem te v a "fõ gép", akkor valszeg az is közrejátszik benne, mint nálam,h én vok a "fõ gép", és ha én töltök izombol, akkor a router többi "tagja" alig tud 50-150 k-val tölteni 😊

bár a router állitolag ennek megoldására hivatott létrejönni, dehát ez sajna a gyakorlatban nem igy van, mert a router oszt és szoroz 😞

megjegyzés:
ezek csupán az én tapasztalataim...
ha én rontottam el vmit, várom akárki akármilyen HASZNOS tanácsát routerconfig tárgymezõ alatt pü-ben 😊

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

urbijoe
off
mért van az hogy a flashget csak 256-al tölt mikor simán böngészöböl 600-al töltök?
lehet hogy a router miatt?
on

janos666
A legújabb X-fi csomagból raktam fel az Audigy drivert, de ugyanolyan mint a 3 hónappal korábbi Audigy csomagban lévõ, pedig úgy emlékszem mikor január körül raktam 32-es Vistát még talán picit szebb is volt a hang mint XP alatt. (csak akkor még nem volt játékokhoz Alchemy)
Egyefene, ebbõl holnap downgrade lesz Vista 32-bitre aztán meglátjuk. (elõször felnyomom ezt a két drivert, megnézem, aztán ha nem javul a dolog még nem lesz késõ ismét újrahúzni ugyanezt)
bon
Vista Ultimate Hun 32bit. Videókártyám jól szuperál problémám nincs. A hangkártyám szintén (dobozán ott virít egy Windows Vista Ready matrica). A hangkártyának a drivere és a Audio konzolja van fent.

janos666
Hmm. Elég hasonló gépünk van. (8800-as VGA, creative hangkártya...) Milyik vista verziót használod? Neked nem jött elõ egyik általam felfestett hiba sem?
urbijoe
akinek laptopja van melyik energia sémát használlja?
energiatakarékos vagy kiegyensulyozott?

bon
Én nem tartom valószínûnek, hogy lesz komyolabb 64bit-es program (sajnos) a Crysis szerintem legjobb esetben késõbb kaphat egy 64bit-es támogatást.

janos666
Szerintetek mi a valószinûsége hogy az elkövetkezõ fél évben jön valami komolyabb program 64-biten? (pl. Crysis játék, mert a Far Cry-hoz is volt 64-bites patch...)
Mert úgy kimondott problémám nincs vele, csak két olyan gondom van amin nem is biztos hogy segít a váltás.

Egyik hogy szarul szól a hangkátya XP-hez képest és ahogy utánnaolvasgattam erre fõleg 64-bites Vista alatt panaszkodnak.

A másik hogy mikor nincs bekapcsolva az Aero glass (pl. kinyomja egy program, vagy mikor bootol a gép) vagy néha itt-ott HDR-es játékokban (ezt úgy figyeltem ki hogy CS:S-ben HDR-es mapon csinálja, HDR nélkülin nem, aztán más játékban is ki-be kapcsolgattam) olyan textúrákon amikre árnyék vetül elõjönnek valami fura ragadvány téglalapok (szines, csíkos szarok, amik játékban az célkeresztel együtt mozognak, windows-os bootképernyõn egyhelyben álnak, és úgy tûnik egy régebbi képkocka összemósódása ragad meg egy rétegen ami elõbukkan).
Ez már inkább zavaró, de mást még nem hallottam ilyenért panaszkodni. Ugyanakkor nemhiszem hogy a kártya lenne hibás, futtattam 2 órán át az ATItool hibakeresõjét, és ebben a dögmelegben se hibázott a tesztképen, illetve jóval gyári órajel alá tekertem le és ott is csinálja. (igaz, HDR nincs rajta, de nem is külön hardverelem számol HDR-t) 3-4 drivert is kipróbáltam, talán 32-bites verzióval elmúlna. (illetve talán a vistám hibás és így az is cserélõdne)
fravik
köszi, francia? :S 😄
ez érdekes lesz, mindenesetre kipróbálom 😊

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

klikk
remélem jó lesz
fravik
a lényeg az, hogy az ati.amd.com-on azt írják, hogy:

"Currently AMD does not provide any driver support for Mobility Radeon™ products. All driver and technical support for Mobility Radeon™ products is provided by the original laptop or notebook manufacturer. The drivers that are available for download at ati.amd.com are for desktop products only.

To download Windows Vista Mobility Radeon™ drivers or driver updates for your laptop or notebook product, please visit your laptop or notebook manufacturer's website."

Én ebbõl annyit vettem ki németes lévén, hogy nálam az MSI-nek kellene valamiféle drivert kiadnia, nem? viszont akkor addig nem is telepíthetek Catalyst-ot sem? úgy néz ki...

azt akartam megkérdezni, hogy aki hasonló cipõben jár a laptopjában lévõ Mobility Radeonnal, az hogy küszöbölte ki ezt, ha egyáltalán lehet... köszi azért a válaszokat!! 😊

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional