Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

laci 700
Asszem 12x a max.(16620kb/s)
(4x-nél 5540kb/s)

meg mégegy: ez a windows experience index nem ismeri fel a videokártyámat, így 1.0 pontot ad rá, pedig egy hd2900xt-m van, a legfrissebb driver (7.8)

ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ

heló mindenkinek!
lenne egy problémám: tesóm és én egy közös routeren keresztül kapcsolódunk az internethez, ezáltal mi látjuk egymás gépét és fájlokat tudunk átmásolni egymás gépérõl. a Vista azonban nem ismeri fel, vagyishát egyáltalán nem észleli. ezt hol kell beállítani,mert már néztemk a vezérlõpulton,és ott se találtam semmit erre vonatkozóan

ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ

sb1
Én 16*-san szoktam írkálni, és 99% tökéletes szokott lenni, szal a 4* biztosan jó lesz...

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

laci 700
Hello
Kiszeretném írni a vistát dvd-re iso-ból de a minimum sebesség a 4x amivel lehet a neoro-ban nálam. Én úgyhallottam hogy a 2x a max ami biztonságos. Vagy ez csak a Bétánál volt?
Thx!

janos666
Én K-lite codec packot toltam fel. Némely verziójában az ffdshow az alapértelmezett, azt át kell lõni divx-re meg xvidre, de a legújabban már ez a default. Ez felrakja ami kell, de sokkal több szemetet nem.
Az integrált kodekes csodalejátszókért sose voltam oda. De minek telepítsem sorba: divx, xvid, ac3, coreavc, WM9, cyberlink MPEG2 kodek; haali matroska splitter, DTS source, ha pont ezek vannak a K-liteban is és gyakran frissítik?
Lejátszókról meg annyit hogy a funkciói miatt a BSPlayert kedvelem (elõre beállított értelemesen kioszott gyorsbillentyûkkel lehet teljesképernyõs nézetbõl lejátszás közben tekerni, adott idõpontra ugrani, feliratidõzítést és pozíciót korrigálni, hangerõt tekerni, PAN-scant állítani, szóval szinte mindent ami csak kellhet filmnézéshez). Az újabb verziói Vista kompatibilisek, csak arra kell figyelni hogy az alapértelmezett Overlay módja kicsit homályos képet ad vista alatt (mert az ms kigyilkolta az overlayt is, valamiért elcsúszik a gamma), át kell állítani WMR9 renderelésre és rápipálni a YUV módra. Még így is picit jobbak a media player színei, de ha még az nvidia control panel színbeállításait ráerõlteted (egy pipát teszel oda a videóbeállításoknál) akkor tökéletes lesz.
A windows media player szép képet ad álligatás nélkül is, de még feliratokat se nagyon kezel, nemhogy a többi felsorolt funkciót amit a BsPlayer, pedig szeretem kis betûméretre állítani és behúzni a feliratot a képernyõ közepére.
Még talán annyit hogy szerintem jobb ha letilt az ember minden post processing filtert a kodekekben (pl. divx-ben default a deblocking), mert többet ártanak mint használnak, max elsõre hitetik el veled hogy jobb lett, de ha csinálsz pár screenshotot és nézegeted látni fogod hogy mind csak maszatolnak.
Egyedül az nvidia féle noise reduction tetszett, de az is csak x264-es HD-ripekhez, és persze csak 15-20%-ra állítva, különben az is csak átkeni a képet meg utánhúz.
Lehet de havernak is újra raktuk neki is ugyanez van,aza baj,hogy nemtom mit lehetne csinálni,de köszi

mflex
Elolvastam, nincs ezzel semmi gond, illetve a gond nálad van, de nem tudom miért lehet ez..

Az elõbb leszedtem a FF-t, de nekem nem jött be, remélem megoldódik a problémád😊

What about the forests?

pont azért raktam újra ,mert idáig teszteltem a drivereket meg a progikat,és talán most jönnek a frissitések(sp1) és tisza oprendszert akartam,hogy látom e a javulásokat,mert már megvannak a normális progik rá

Hi,ha elolvastad akkor benne van ,hogy most raktam újra a gépet és február óta fenn volt énse értem mert eddig rendesen mûködött az IE pont az a problémám ,hogy énis az IE -t szeretném használni megint,de egyszerûen ha feltelepitem a flash playert ugynúgy kéri pár oldalon és nem ad be semmi mást .ehez kértem volna kis segitséget

mflex
Nálam nem jelent meg...még😊

What about the forests?

de van .. MAI Frissítés
mflex
Nem tudom nálam müködik rendesen az IE és mondjuk szeretem is, mert lehet már ki ismertem a elõnyeivel és a hibájaival eggyütt,bár az opera jobban tetszik ,mint a firefox mégis a legtöbben a mozillát dicsérik..

Nem is tudom talál tesztelgetni kellene õket vista alatt,nektek melyik jön be leginkább és miért?

What about the forests?

mflex
Én nem látom😞 , bár leszedett 11 "fontos" fríssitést..

Nincs ott mejelenési dátum?

What about the forests?

bon
Elképzelhetõ

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Srácok ,az hogy lehet ,hogy ULTIMATE-m van és angol nyelvcsomag átállítása nélkül megtalálta az updatek közt ma a dremescene-t?? eddig a nyelvet átt kellett kapcsolnom ,most ott van fel is raktam simán.. MA megjelenhetett?
L2Goku
Nekemis Kerio van de nekem megy x64 el.

WTS L2 / WOW EU-US 15-30-60 Day GC 1500-6000HUNF WTS Walker 30 Day WTS Adena Bármely Szerveren.

Sziasztok!

A mai napon kaptam egy 64-bites Vista Home Premiumot. Minden szépen fel is lett telepítve, de semmilyen külsõ tûzfal (Kerio, ZA) nem indul el, mivel 64 bites az Istenadta.

Van 32 bites emulátor vagy tudtok ajánlani vmi 64 bit kompatibilis tûzfal progit?
A Daeom Toolsal is ilyen gondjaim vannak, ennek a 64 bites verziója sem indul el, a telepítés során NSIS error üzenettel leáll... 😞(((

Elõre is köszönöm a segítséget!

Resonance multi gaming baráti közösség: http://resonance-guild.eu

a shot
szasztok

egy olyan problémám lenne hogy amikor indul a vista akkor 1-2percet várni kell mig progikat tudok futtatni, mer a helyi hálozatta baszakodik a winfos, ezt hogyan tudom kikapcsolni?

bon
Szerintem incs belõle 64bit-es mitn a programok jó részébõl sem. Ragd fel a 32bit-est. Gondolom menni fog emulálva.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Én alapból azt használom lejátszásra a media player-el és ha nem menne a film akkor a kmplayer.

Hali kellene egy kis segítség. Össze van kötve két gép egy switchel, egyiken vista van másikon xp a gépek látják egymást és lehet hálózatba játszani, de viszint a fájlmegosztás nem mûködik. Esetleg ha valaki tudja h h lehet megoldani, az leírhatná. Elõre is köszönöm😉
joshua
És honnan lehet letölteni a 64 bites verzióját? Vagy csak simán szedjem le ami a hivatalos oldalon van? (csak mert nem írja h 64bites)

Zsoltika 007
Ha kmplayer akkor már minek divx?

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

bon
Semmilyet. Divx és kész ezen kívül lejátszásra KMPlyaer.

joshua
64 bites vistára milyen codec csomagot ajánlotok? Elõre is köszi!

mikór elõször felraktam nekem se volt ilyen probléma,de havernális ugyanez van nem tetszik neki az adobe flash player,pl.a www.speedtest.net is kéri

tommyg
érdekes nálam sose kéri!

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Bocsi ha úgy gondoljátok,hogy nem ide való,de szerintem hasznos,én tegnap raktam újkra a vistát és az IE folyamatosan kérte a flash playert egyszerûen nem találtam olyat ami tetszene neki úgyhogy firefox az alapértelmezett.Pedig a vistán jobbszerettem volna az IE-t használni,de úgytünik nem javult semmivel

hi,egykis trükk a firexox lelgyorsitására:
A keresõbe ird be ezt: about:config (nyomj egy enteet)
Keresd ki ezeket:
network.http.pipelining" "true" (Dupla klikk)
network.http.proxy.pipelining" "true (dupla klikk
network.http.pipelining.maxrequests (Ezt állítsd át 30-ra!)
Majd kattincs bárhova jobb egérrel: ujj>egész
ird be ezt:
nglayout.initialpaint.delay (Az érték nulla legyen!)

Ha adsl-ed van még ezis kell: network.http.max-connections : 64
network.http.max-connections-per-server : 21
network.http.max-persistent-connections-per-server : 8
network.http.pipelining : true
network.http.pipelining.maxrequests : 100
network.http.proxy.pipelining : true

Ennyi érezhetõen gyorsabb

Erpy
Start menü / Vezérlõpult / Alapértelmezett programok / Alapértelmezett programok beállítása
Itt átállitod amit szeretnél.
Még a filetipus és protokoll társítása programmal részt is megnéheted.

Abit AB9 / Core2Duo [email protected] / 2*1GB 800mhz Geil Ultra / Zotac AMP 8800GT 512Mb overlocked

janos666
Keress a start menü / accessoiresben sidebart. Magyar windowsban valami eszközök, nemtommi 😄
Pisti1026
Hy! Lenne egy kérdésem. Nem olyan rég raktam fel a vistát és megy a 3D, az ablakok átlátszóak stb, de viszont nem tudom, hogy hol kell beállítani azokat a nagy óra ikonokat stb... amiket sok helyen láttam a képernyõ ball oldalán. Elõre is köszi a segítségeket

I’m Forever Blowing Bubbles...

A skype is ilyen, sokáig küzdöttem a supportjukkal emiatt.
Cégnél le van tiltva az IE, csak Firefox mehet. Igy meg a skype extrák egyátalán nem is mûködnek... msn-rõl már nem is beszélve.
janos666
Nem tudom, dehát az MSN microsot cucc, nem csoda ha direkt IE-ben próbálja megnyitni a lapot, még akár akkor is ha teljesen kigyilkold.
hogy lehet az IE teljesen "kilõni".Firefoxot használok és rá is OKtam,h legyen alapértelmezett böngészõm,de a messengerbe kapok linket rögtön ie-be nyitja meg😞.Nem lehet vhól teljesen megszüntetni,vagy kicserélni,letiltani?
köszi
janos666
Nem, semmi linuxot nem használtam, tudom hogy linux cucc, ezért is furcsáltam hogy mia a faszt keres itt nálam. Ráadásult néha elekadt bootolás közben. Valami program tehette fel, de mindegy, #23242 módszerrel sikerült kiírtani.
precision
A grub az linux disztribúciókkal szokott "jönni", nem raktál fel vmi linuxot esetleg vmi más partícióra?

Bazinga!

mflex
Én felraktam a vistat egy gyengébb másik gépre, ahol audigy 4-es van benne és minden gond nélkül müxik!

A Creative site-on van 32 és 64-hez is driver, szal azzal sem volt gondom..

What about the forests?

janos666
Nálam mindenféle trükk nélkül mûködik a THX konzol 64-biten is, és azzal is be lehet kapcsolni a bass redirectiont.
Danecay
Hi All!

Azok számára akik SB Audigy 2-es hangkártával rendelkeznek, jól jöhet a következõ infó. Mivel nekel mis gondjaim voltak a mély hangok elõcsalogatásával, elkezdtem turkálni a neten némi segítség és infó után. EZT találtam.
Ahogy írva is vagyon telepítés menete a letöltendõ rar fileban található, igaz nekem nem minden a leírtak szerint ment, de végül is csak sikerült. Lehet annak volt betudható, hogy én a 64 bites Vistára raktam fel.
Mivel a MEGAUPLOADRA van feltöltve a cucc, elõfordul, hogy letöltés során azzal az üzenettel szembesül az ember, hogy nincs szabad slot és nem tud letölteni, csak ha letölti a MEGAUPLOAD Toolbart. Nos ha ilyen problémába ütközne valaki és nem tudja rá a gyógyírt és a Toolbart sem akarja letölteni (nem is ngyon tanácsos)akkor egy gyors segytség a Firefox felhasználóknak.
Menüor - Eszközök\kiegészítõk - megjelenõ ablak bal alsó sarkában - kiterjesztések letöltése. Miután behozta a mozilla ide vonatkozó oldalát, jobb felsõ sarok - kereséshez beírni, hogy Megaupload. Ha minden igaz 2 találatot, fog hozni. Én a Megaupload SX.3.2 3.2 -t választottam - Install Now. Insatllálás után természetesen újra kell indítani a Firefoxot. Nos, ha minden kész a megauploados link másolása a címsorba, de még mielõtt ENTER-t böknénk Menüsor\Eszközök\Megauload 3\ és az Enabled kiválasztása. Ezt követõen lehet "futtatni" a linket és mostmár ha minden igaz letölthetõ a kívánt cucc.

Nos a kis kitérõ után ami nálam máshogy mûködött:
P
ut your installation disc (Creative Soundblaster Audigy 2 Driverversion: 5.12.01.328) into your cd/dvd driver, explore the cd and right click on Setup.exe, go to compatibility and check box with "Windows XP (Service Pack 2) And click OK. Open the Setup.exe now, check Soundblaster Audigy 2 and uncheck Creative Mediasource, and click on install.
Ennél a résznél én hibaüzenetet kaptam és nem tudtam felinstallálni a következõ lépésben kijelölendõ a dolgokat ami így néz ki:

Now check only the boxes: Creative Speaker Callibration, EAX Console, Creative Surround Mixer, Creative Speaker Settings and Creative AudioHQ. And click on Install.

Ezért megkerestem egyenként a fent felsorolt alkalmazások telepítõit egyenként a telepítõ lemezen és felinstalláltam azokat.

Miután végeztem, elindítottam elindítottam a Creative Speaker Settings-et. Itt ugye be lehet állítani, hogy hány hangszórós hangrendszert használ az ember (nekem 5.1) de ezzel eddig sem volt problámám, és végre a másik fülön be tudtam kapcsolni a Bass Redirect-et és megjött a mély hangzás. Az Eax Console-t is el akartam indítani, de arra már hibát írt.

Ezek után folytatva a telepítést, nálam nem volt kék halál és automatikus újraindulás mint a leírásban, igaz a telepítõ azt írta egy darabig, hogy nem válaszol, de végül csak felajánlotta, hogy újraindítja a gépet mivel befejezte a telepítést, viszont újraindítás után, nem volt hang, ezért ismét felinstalláltam a SBAXVSD_PCDRV_LB_2_12_0002 drivert. Installálás során rákérdezett arra, hogy az EAX Consolet ami fel van telepítve a gépre letörölheti e mert az éppen futtatott telepítõ újybbat tartalmaz. Mondtam neki, hogy igen és újraindítás után ismét volt hang és mûködik az EAX Console is, viszont van olyan ami nem mûködik, pl. a Speaker Calibrator, de mint írtam lehet, hogy a 64 bit miatt.

Nos egy kicsit hosszú voltam, de hátha jól jön még valakinek ez az infó, vagy ha esetleg mindenki tudta volna akkor én voltam tudatlan <#wave>

Zsoltika 007
Na ezt is jól megkeverték...

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

janos666
Megtaláltam!Vista alatt ez a fixmbr megfelelõje:
<DVD-Label>:\Boot\ Bootsect.exe –NT60 All
Ez meg a fixbooté:
Bcdedit –create {ntldr} –d “Menu description goes here”
ja és na nem szetted le a frissitéseket akkor azt tedd meg lehet,hogy segít,föleg a két uj manuálisan le szedhetõ mini szerviz pack-otttt !!!!!

én minden -képpen elöxör ujra raknám a vitát (virus irtó használva) és ha a hiba még mindig fen áll akkor meg próbálnék havertól kölcsön kérni ramot és egy ORTHOS tesztet le futtatni!!! min 30p-ig ha nem jelentkezik a hiba
akkor a ram volt a bibi!!!!

mflex
Csak annyit írt emailen, hogy sokáig xarakodott vele,aztán feltette a COOLBITS-et és szétcseszte a videokártyáját..<#zavart1>

Hát sokat nem tudtam segíteni...sajnos<#wave>

What about the forests?

sb1
Oké, elõre is thx...

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

mflex
Az egyik ismerõsömnek is ez volt a problémája,aztán valahogy megoldotta,majd rákérdezek...

What about the forests?

janos666
Azt próbáltam, megállapítja hogy nem lát problémát és különben is hibátlanul indult legutóbb a Vista.
Még arra gondoltam hogy XP CD-vel fixmbr-ezek, aztán úgy futtatom le ezt a startup recoveryt.

Elképzelhetõ hogy az intel RAID driver tett fel ilyen multi-filesystem bootloadert hogy tudjak tömbrõl bootolni?
Bár nem valószinû, nem emlékszem pontosan, de mintha csak a Vista telepítése utáni napokkal jelent volna meg, a drivereket meg azonnal feltoltam. (de lehet hogy nem vettem észre) Meg amúgy is miért pont linuxos loadert használna?
Zsoltika 007
Ha van kernel illesztõje akkor ugyanúgy telepítene drivert õ is. Azon kommunikál.