Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

janos666
De direkt 64-bitest akarok, mert van egy 32-bites XP-m olyan célokra ami nem fut 64-bites windowson.
tommyg
próbáldmeg 32-bitessel még mindig azt mondom 😊

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

janos666
Nem hardver, van fent egy XP is és onnan mûködik minden.

Régen is 64-bites volt, csak valami baja lett és újra akartam telepíteni.
Most mégegy frissítéstelepítés és restart után újra 35 update fogad 34 helyett. (még az is lejött ami már fentvolt). Megpróbálom darabokban 10-essével feltolni. De akkor is nevetséges, hogy úgyhagyom a pipákat amit nekem odatesz (mindent bepipál kivéve 1 és leveszem a pipát a driverekrõl, mert azt majd én akarom magamnak késõbb) és nem képes õket feltenni.

Most nem pipálom be a recommanded updatet ami a lista alján van és magától nem pipálja be.

*Nincs még crackelve, tiszta telepítés MS képfileból írt DVD-rõl elsõ manuális reboot után kezdve.
Kaptár
Énnekem is volt ilyen probléma a (hackelés miatt).Úgy oldottam meg hogy a windows upadte kiírta hogy mit nem telepített és azt megkerestem a microsoft letöltéseknél.

tommyg
hardver probléma szerintem, ilyet nem szabadna csinálnia, vagy tegyél fel 32-bites vistát

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

janos666
Ez egy vicc bazdmeg.
Felrakok egy üres Vistát, hozzá se nyúlok semmihez, csak winupdatet akarok csinálni. Letölti a winupdate frissítést, újraindítok, letöltök 38 frissítést, újraindítok, 10 percig Configuring updatest bámulok, újraindul magától, megint cofigol, megint újraindul 2x, betölt a gép és szól hogy néhény frissítés sikertelen. Nézem, 35 frissíéts vár, felrakom, megint újraindul, megint konfigol, megint maradt 32 frissítés. (ugyanazok mint elõször is...)
Ez szerintem már nevtséges.
kirol
Van már a Pinnacle PCTV -hez mûködõképes driver Vista alá?

Ha tud valaki, légyszi szóljon már!

joshua
Szevasztok. Lenne egy problémám. A gépemen kb 1 hete telepítettem fel egy home basic verziót, ami szépen futott is. Na most egy másik merevlemezre az öcsémnek felraktam egy xp professionalt. A faq-t olvastam, de nem megy a bootmenü helyreállítása a vista dvd-érõl. Hibát ír ki. Tehát most van egy szépen mûködõ xp-m, de a vista nem indul. Leszedtem a vistaboot pro-t, amit nem tudom hogy hogy kéne kezelni. De azt látom, hogy azt írja a Manage OS entries menüpontba: Windows Vista (TM) Home Basic (helyrelltott) . Itt nem kéne még az xp-nek is lennie. Tehát nemértem. Valaki segíthetne.
Elõre is köszi!

asysoft
Miért nem próbálod meg a spanyol Vista sorozatszámával telepíteni a magyart (angolt)?

/*WTF?!*/

Sziasztok. Elolvastam a FAQ-t, de nem lettem okosabb. Van 1 eredeti windows vista-m, ami spanyol nyelvû, a probléma az, hogy nem tudok spanyolul. Ha feltelepítek egy kevésbé legális verziót, akkor a crackel mûködik a windows update és hasonlók? Válaszotokat elõre is köszönöm.
soma22
ugyanez a gondom nekem is

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

NetLimiter
Hello! Olyan tünet van,megy az utorrent mondjuk tölt 1000l.Aztan par ora mulva mondjuk nem birom fogadni a leveleket es a firefox sem indul mindig el.(de a letöltes tovabra is jo)Ha ujra inditom ,minden tökéletessen mükszik.Erre mi lenne a gyogyszer a nagykalapácson kivül??
Nekem most simán rátelepült mint plugin install.
Pedig korábban nekem is külön flash telepítõt kellett letöltenem, és ráinstallálnom.
Lehet segítettek rajta a 08-as firefoxtól.
Zsoltika 007
Nem. Külön kell leszedni az adobe honlapjáról a telepítõt. Azzal menni fog.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Valaki használ Mozilla Firefox-ot Vista alatt?
Ha igen, akkor tudott rá telepíteni Adobe Flash Player-t?
AlieN911
Köszi szépen, sikerült<#worship>

Honda - The Power of Dreams

Zsoltika 007
sajátgép/tulajdonságok/speciális indítás és helyreállítás
majd szerkesztés gomb és kitörlöd azt a sort ami nem kell.
Azán kiveszed a pipát a rendszerek listájának megjelenítése mellõl. Késõbb f8-al eléred ha kellene.
Ha lehet figyelj oda melyik sort törlöd ki. 😊 Ha mégis benézted akkor be kell bootolni xp telepítõrõl és a helyreállítás konzolban fixboot fixmbr parancsot kiadod. Vagy win98 lemezrõl bemész és fdisk /mbr

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

AlieN911
Hali!
Lehet nem ide tartozik,de kicsit mégis..Meg a SEGITSÉG topicba nem válaszoltak..😞
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy 250Gbos(235Gb) vinyom! 3 részre bontva 100(c)-100(d)-35(e) ! Az En volt a Vista,de már nemkell! Ugyebár volt egy OPrendszer választo menü, azt szeretném eltüntetni..!!! Hogy lehet?? Kitörötlem a particiot, ugy nem látta az XP...Megformáztam (Xp telepitöbe) nem látta... Felraktam rá az XPt akkor jovolt, de akkor 2 XP kötül kell választani...Nemkell az Ere Xp, és Oprendszerválaszto se kell!!! Ezt hogy tudnám megcsinálni??? Szoval a Cn lévö XPvel formáznám meg v. akármi..Ugy h. ne kelljen válsztgatni meg ilyenek..???
u.i: Nagyjábol értehõ volt???:S Ha nem bocsi 😊
Köszi elöre is!

Honda - The Power of Dreams

Zsoltika 007
Mondom ott ahol bekapcsoltad a távoli asztalt!! Vagy ha nem tudod megcsinálni akkor a távoli asztalos progiban töröld ki a felhasználó nevet és a jelszót! És add meg azt a felh nevet+jelszót amivel telepítetted az adott gépre. Úgy mennie kell. Vagy akkor tényleg le van tiltva a home basicben a távoli asztal. Akkor tegyél fel vnc-t! Bár ahogy elnézem még ezt se tudtad beállítani normálisan azzal már bajban leszel.

bon
Akkor nem fogsz tudni csatlakozni a home basic-hez. Max a Home basic-rõl az XP-re.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Nem csatlakozhat távoli asztali kapcsolattal a Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Basic N, vagy Windows Vista Home Premium rendszereket használó számítógépekhez, viszont kimenõ kapcsolatokat csak a Windows Vista ezen verzióit használó számítógépekrõl hozhat létre.

Ezt találtam a súgóban. Amihez akarok csatlakozni az pedig home basic.
Ezért nem sikerül? Ezért nincs nekem olyan menüpont amit javasoltál?
Nem adtam jogot kösz hogy szóltál, csak sajna nem találom azt a menün ahol jogot adhatok a felhasználói fióknak távoli asztalhoz.
Lehet jelszól módosítani törölni, képet nevet változtatni de távoli asztalhoz jogot adni itt ilyen nincs.
Vagy rossz helyen keresem? Nem a vezérlõpult felhasználói fiókoknál kell?
Zsoltika 007
Adtál jogot a felhasználónak távoli asztalhoz? Ugyanott kell adni ahol bekapcsolod. Esetedben a korlátozott felhasználónak.

Upsz asszem a távoli kapcsolatoknál be volt kapcsolva a speciális menüpont alatt az ütemezés, 6 óra volt beírva, ez mit is jelent?
bon
Vezérlõpult/rendszer/távoli beállítások-nél lehet bekapcsolni a távoli asztalt

A tûzfalnál engedléyezni meg: vezérlõpult/Windows tûzfal/program átengedése a tûzfalon.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Tûzfalon engedélyeztem, hol kell bekapcsolni? Nem találtam ilyen kapcsolót.
Örm
Hello!
A következõ lenne a problémám. Ha filmet nézek vagy zenét hallgatk és megállítam a lejátszót akkor újraindítás után elmegy a hang.Ez mitõl lehet?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

soma22
xp-n nem volt ilyen soha, amióta vista azóta, illetve a többi gépen rendben mennek a dolgok xp-n.(routeren végignéztem, minden rendben vele, átdugtam másik slotba ott is detto)

janos666
Jajj nekem. Több baj van ezzel a vistával mint régen XP-vel.
Kezdte magát megadni a kb. 4 hónapos Vista x64-em. (ha elindítottam egy játékot 10 perc után lefagyott, vagy ha csak elindítottam és kiléptem akkor azonnal, próbáltam visszatenni régebbi VGA drivert de nem segített...)
Ma újrahúztam elõrõl. Nyomok egy windows updatet, lekap nekem 35 frissítést sepec alatt (csak 1 megabites netem van) újraindítok, 20 percig hagytam szenvedni a Configuring updates ablakon aztán kinyomtam resettel. Megint indít, megint 5-10 percig hagyom, kinyomom, indítok safe módban, ott is elõhozza a config ablakot, megint újraindít last good known standingben és megint configol de végre elindul és mondja hogy nem sikerült felrakni 1-2 frissítést. Namondom jó, megint winupdate, elindul, de telepítés közben lehal a winupdate. Restartolok, azt mondja várjak, még felrakja most a frissítést, várok 10 percet és sikerül magától újraindulnia. Megint percekig konfigol, aztán elindul a gép és lefagy az egész rednszer ahogy van.. Megint reset gomb, és most itt vagy és él a gép, de néhány dolog nem mûködik. (rámegyek a programs and featuresra és nem tud listát csinálni a telepített frisítésekrõl, üres fehérbe megy át a preparing... után) A winupdate ablaka is meghal a checking for updatesnél.
Kurva annyát ha holnap elõrõlkezdem és ugyanezt játsza. (csak win frissítéseket pakolok, officeCD-ig még nem értem el, a drivereket meg magamnak rakom fel, nem winupdaterõl).

Szerk: Most lenyomtam egy CRC ellenõrzést a Vista DVD-men és semmmi hibája nincs. A netem se szarakodik de amúgy se tölthetne le és telpíthetne emiatt hibás rendszerfileokat... Nem értem.
tommyg
lehet hogy a szolgáltatóddal van a probléma, vagy xp-n nem csinálta?

soma22
sajnos nekem is csinálja a vista, hogy egy idõ után megszakad a netkapcsolatom, és csak az újraindítás segít rajta.
eredeti home premium, vista ready laptoppal.

ha esetleg valaki rájött a titok nyitjára azt megköszönném ha megosztaná

bon
Távoli asztal engedélyezve van? Tûzfalon szintén engedélyezve van a távoli asztal elérés?

Heló!

Két vistás gép össze van kötve hálózatban egy edimax routerrel, a távoli asztali kapcsolatot akarom mûködtetni, de nem mûködik.
Létrehoztam egy korlátozott felhasználói fiókot azon a pc-n amihez kapcsolódni akarok, és a másik gépen indítottam a kapcsolódást ip cím alapján, és kipróbáltam pc név alapján is, de nem tudott csatlakozni.

Tudnátok segíteni?
Vagy routeren keresztül másik hálózati géphez így nem lehet?
Narxis
Én ezt egy egyszerû huszárvágással oldottam meg, ami nekem fontos azt beraktam egy mappába és egy jó kis jelszót adtam neki, számok,betûk(kis és nagy) halmaza, így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.<#nevetes1>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

bon
Lehetséges, hogy jól jön neki a kikapcsolás. Mondjuk engem zavarna ha a dolgaimhoz hozzáférne más is aki esetleg károkat tudna okozni benne. (ezért is van nálam rajtan kívül mindnekinek itthon korlátozott joga <#smile> )

értem, csak gondoltam hátha slylecz-nél is az a helyzet mint nálam, hogy a család többi tagja csak az msn-hez meg az ie-hez ért, és zavarja õket ha, mindenféle jelszót kér a gép mikor a másik gépen kutakodnak😄

bon
Engem nem zavar a jelszó kérés, (adminként a munkahelyemen sokszor és sok féle jelszót kell megadnom) amúgy meg itthon 1 gép van tehát ezért se probléma. slylecz-nek virtuális környezetbe probáltam csak ki és az ott tapasztaltakat írtam le ide.

ha kikapcsolod a megosztási központban, hogy ne kérjen jelszót, legalsó pont asszem, akkor azt sem fog kérni!

serito
Vista Ultimate x64 -et használok. Egy állandó problémám van méghozzá, hogy néha "gondol egyet" és megszakítja az intenetet majd kb 5-10 perc múlva megint vissza. Ezt változó idõközöként csinálja. Ennek mi lehet az oka?
Van erre megoldás ha ismert ez a probléma?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Ezeket amiket leírtál megcsinálom, de szerintem lesz még kérdésem!
bon
Ami újdonság a Vista-ban az a hálózati és megosztási központ, azt bemutatja az egyik videó. Az Ip-t és alhálózati maszkot meg ugyanúgy kell beállítani mint XP-nél, megosztás is ugyanúgy megy, tallózás is (sõt a Vista magától felderíti a hálózatott). Ha Xp-rõl akarsz elérni egy Vista-s megosztást felhasználói nevet és jelszót fog kérni. Megadod a Vista-s gépen lévõ felhasználói fiók felhasználói nevét és jelszavát és máris tallózhatod. Mi kell még? Kérdezz és ha tudok válaszolok.

és ez szerinted nekem segíteni fog a kérdésemben?
bon
A hálózati beállítás semmiven se tér el az XP-s hálózat beállításával (ln tartoményi környezetbe használom és emmi extra dolgot nem kellett megadnom és mégis mûkõdik). Úgyanazokat az adatokat kell megadni. Egyébként ha vennéd a fáracságot akkor könnyen találnál egy kis segítségéget még hivatalos forrásból is: link

Ahogy nézem senki nem érti ezt a részét a Vistának, csak az ilyen nyelvi beállításokat, mekkora gépre érdemes rárakni és hogy játékoknál panaszkodik stb.

De azt senki sem tudja, hogy mi a helyzet az XP-vel és a Vista-val hálózatban?

Kezdem azt hinni, hogy itt senki nem tud semmit.......

Most tudom, hogy fikázok mindenkit, de arra kérem a társaságot, hogyha nem értelmes választ akar erre az üzenetemre adni, az inkább ne írjon semmit.....

köszönöm
Sziasztok!

Valaki foglalkozott már a Vista és XP közötti hálózattal?

Ezt a nagy kérdést hogyan tudnám megvalósítani?

Itt meg már azért sokan használnak, elég régóta Vista-t....
Narxis
Vezérlõpult--->Óra,nyelv és terület--->Területi és nyelvi beállítások--->"Felügyelet" fül--->"Másolás a fenntartott fiókokra..." gomb

tommyg
sehol nem tudod beállítani, tegyél fel magyar vistát

spidey91
de hogy segits please!

magyar nyelven hol vanna kezek a beállitások??
me csak ez nem magyar más igen tehát magyarul hol kell ezt beállitani?

Gépem ati X1900 4200

Narxis
Érvényesíteni kell a rendszerfiókokra (all users, default user) is a nyelvi beállításokat.