40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Narxis
    Nincs mit.
  • CUCLI
    Csatlakozó rendben van, amúgy most nem irkálnék. akkor marad a 2. verzió. visszaszerzem a saját dvdt. köszi a gyors választ.
  • Narxis
    Ellenőrizd a csatlakozókat a gépedben, egyébként még arra tippelnék, hogy ugye ez egy hackelt verzió és valószínűleg vLite-os.
  • CUCLI
    üdv.
    Próbáltam felrakni a pistát. de telepítőnél összefosta magát. konkrétan nem látja a satás vinyót. eddig nem volt ilyen gond, 1-2x volt már a gépen, de valami miatt most szar.
    Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x86.SP1.Integrated.April.2008.OEM.DVD-BIE verzót próbáltam felrakni. esetleg valami ötlet?
  • Narxis
    DirectX 10.1 támogatás (az újdonságokat csak DX10.1-es videókártyával tudjuk kihasználni) Habár a DirectX diagnosztikai eszköz (dxdiag) a verziószámnál továbbra is DirectX 10-et tűntet fel, a rendszer system32 mappájában megtalálható d3d10_1.dll és d3d10_1core.dll fájlok igazolják az újabb verzió meglétét.
  • [HUN]FaTaL
    Azt mindig felraktam:) Mármint az SP1et. Nah partition manager, mert 20G kevés lesz aztán install vista:D
  • [HUN]FaTaL
    Nekem is csinálta, egyszer csak eltűnt, reinstall oldotta meg csak sehogy sem sikerült visszavarázsolni:/ Rá 2 hétre meg is döglött az író mondjuk...
  • slime001
    Én azt olvastam, hogy a most ismert spyware-ek kb 80%-át nem ismeri.
  • bon
    Az általad használt szoftvereken múlik, hogy lesznek a problémák a Vista-val. Ha géped bírja akkor érdemes kipróbálni legalább az XP mellé feltelepítve.
  • Narxis
    Játékoknál annyi lehet a baki, hogy az 1 évnél régebbi játékok nem 100% hogy tökéletesen futnak Vistan. Amúgy ha viszonylag erős géped van akkor megéri legalább kipróbálni.
  • dobaky
    sziasztok!
    Az lenne a kérdésem hogy szerintetek megéri a vistát feltenni az xp helyet. Általába internetezek filmet nézek vagy játszok és pont ezért a játék miatt érdemes felteni?
    A játékok többsége fut rajta vagy csak néhány játék?
    Az FAQ-ba néztem de csak német nyelvű játék leírások és videók vannak,én meg angolos vagyok.
    (ui: Mivel lép fel a szőke nő az internetre????? Tűsarkuval!!!!!
  • bon
    Törölni és újra felrakni az adott hardvert
  • bon
    Még amikor XP-t hazsnáltam akkor fogot már meg kártevőt, megy az egyik szerverünkön az ftp tárhelyén szintén. Leginkább az a-squared progit használom ha már gond van valamilyen géppel.
  • NEXT LP
    4-5 órája ezzel szenvedek... :(
  • NEXT LP
    próbáltam a visszaállítást, az volt az első még mielött ide írtam volna...
  • Pierre75
    Helyesen: tedd fel...
  • Pierre75
    Ha még aktuális, a Kaspersky AV-t vagy a KIS-t tett fel, az nagy valószínűsűggel végez a döggel.
  • tompka
    Ne feledd az SP1-et is feltenni! :) sztem most az nvidia jót csinált :)
  • karridis #31580
    Bocsi És BON -tól is
    Ezt írja ki Hibának:
    A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)
    Az illesztőprogram teljesen jjó és naprakész de nem tudja elinditani a fenti hibával a cd -romot szerintetek mit tudok tenni?
  • [HUN]FaTaL
    Engine függő, nekem tdu már 18fpsel játszható, igaz hogy a 25 a folyamatos de nem látom szaggatottnak a képet. Nyílván 60fps-el jobb lenne de nincs hozzá gépem:D Na ha így dícséred a vistat az új driverrel akkor felrakom ma kipróbálom, hogy mit produkál. Ha nem látok javulást, akkor visszateszem az XP-t. Amúgy azt vettem észre hogy 10fps-t zuhannak a játékok a hangkártya drivertől is, direkt kipróbáltam a winupdates drivert az sblivehoz és az integrált cmediahoz is és mindkettőnél ezt tapasztaltam. KX Drivert fogok használni, igaz hogy nem megy az 5.1 de nem mozgat, legalább a játékok gyorsabbak vele. Winamp alá úgyis van 5.1 plugin a többi proginál meg nem érdekel:D
  • tompka
    Még a GRID is gyorsabb lett :D de érdekes, most 20-25FPS-t ér el(1024x768), de nem érzékelhető szaggatás. egy nfs játék 25-ön már szaggatozik
  • [HUN]FaTaL
    Tapasztalt még valaki gyorsulást az új WHQL driverrel nvidia kártyákon, tompkan kívül?
  • Dzsini
    rendszervisszaállítás (system restore) egy régebbi állapotra?
  • NEXT LP
    hát a defender futott kerek két órát és nem oldotta meg...
  • [HUN]FaTaL
    szerintem hatékony, sok olyan kémprogit írtottam már le vele amit semmi más nem talált meg
  • Apocalipto
    Úgy olvasgattam neten hogy a windows defender nem valami hatékony, szerinted?
  • tompka
    Az milyen hogy a microsoft a saját webkamjához nem tud összedobni egy stabil drivert? Amióta SP1 fent van, azóta nem rakhatom fel a drivert. eszközkezelőben le is tiltottam. Ha elindul a cam, rögtön kékhalál,aztán restart után jön egy ablak hogy a rendszer egy váratlan hiba után helyreállt. Felhozza a lehetőséget hogy szedjen e le, magától drivert, de ugyan azt tettem előtte fel.
  • bon
    Windows defender futtatása teljes rendszerellenőrzéssel, én még ajánlom az A-squared programot is.
  • NEXT LP
    Ha bekaptam egy vírust (mert nem csak az update-t lőtte ki, de a rendszer is lassabb lett), amit nem ismer fel a NOD32, de nem szeretnék formatálni (nagyon nem), mi a teendő?
    Nagyon kéne a segítség...
  • bon
    Vagy ez: link
  • bon
    Ezt találtam rá, de hogy segít e azt nem tudom:
    Go to “Administrator Tools” (Control Panel > Administrator tools”

Select “Services” and Run As Administrator.

Go to the Windows Update service, and select properties.

Set startup type to automatic and press OK, then restart the service.

Go to the Windows Modules Installer service, and select properties.

Enable the service, set the Startup to automatic, and start the
    service.

Close the Services window and run Windows Update again.
  • bon
    Én nem.
  • tommyg
    szted ezt látjuk??
  • karridis #31565
  • karridis #31564
    sziasztok

Most vettem észre , hogy a gépem nem inditja el a cd-t az eszközkezelő a következő üzenet jelenik meg:
  • NEXT LP
    A kép lemaradt:
  • NEXT LP
    Sziasztok!
    Gondom van a Windows Update-vel, valamilyen 80070422-es üzenet jelenik meg, ha el akarom indítani és ha követem a súgót ez az üzenet jelenik meg (ha el akarom indítani a szolgáltatást):
    [IMG]http://www.fileden.com/files/2006/11/4/347501/hiba.jpg [/IMG]
    Akkor kezdődött, mikor futtattam az Ad-Aware 2007 programot, lehet összefüggés?
  • [HUN]FaTaL
    és akkor még nincs fent photoshop, delphi7, kisebb progik (tcmd, winamp, winrar, irfanview, reader, firefox, flashplayer stb.):D
  • Dzsini
    gondolom csak akkor vált dx10.1-re, ha a hardver támogatja (HD3000 széria egyelőre) - vagy a dxdiagot nem írták át :)
  • PhantomAss
    hali
    úgy tudtam az sp1 tartalmazza a dx10.1-et
    a dx diag mégis dx10-et ír
    most akkor mivan?
    tudom ez csak elméleti kérdés mert nincs ami használja de érdekelne