570
Melyik lenne a leg ideálisabb?
  • Sir Quno Jedi
    Naja :-)))
  • Bandee_
    Figyu! Nekem nincs a 850-es chipsettel semmi bajom azt használtam 14 hónapot! Csak ha lehet olcsóbban is ugyanazt a teljesítményt nyújtani akkor inkább azt szeretném használni ha majd lesz! Egyetlen bukta lehet még az, hogy senki se tudja mennyibe fog kerülni!
  • Bandee_
    Nalám 1 128 rd ram áráért lehet venni 256 ddr ramot! Ennyi a lényege a dual ddr-nek. Teljesítményben pedig ott van az 1066-os rd ram mellett! Ez tesztekből is látszik!
  • Sir Quno Jedi
    Pillantokig se zavarjon, hogy az RD-t is lehet húzni (még én is kipróbáltam) és a piacon amúgy sem lehet ezzel jönni (a nagyobb gyártók NEM fogják húzni).
  • Gladiator
    Cső! Nemtudtok vhol a neten árlistát alaplapokról, winyókról, meg procikról? Kéne nagyon. kössz
  • Jacek
    Dual DDR mania az RDram vege es nem jovore hanem most egy ket heten belul itthon is lehet kapni ugyan ugy ket modul kell egy kicsit huzva sarba tiporja az 1066RD+t elviekben de ha van itthon egybol megnezem:D
  • Sir Quno Jedi
    Nnna tényleg mindenben gyorsabb az 1066RD, nem tudom mi ez a nagy dualDDR mánia. Az jövő év valamikor lesz jó középkategóriás választás.
  • Sir Quno Jedi
    Miért ne nyomná, az 4.2GB/sec stabil átvitel, ez ma nagyon jónak számít. Ezek a leggyorsabb és legstabilabb alaplapok ebben a kategóriában, csak az MSI gyorsabb, de azt már gyárilag húzzák és azt te is meg tudod tenni, ráadásul így csal a tesztekben :-))).
  • Sir Quno Jedi
    Az P4T533 ugyanezt hozza, mert ott már single RAM-ok is belemennek, csak azok 32bitesek már (úgyhogy már nem jók bele azok a RAM-ok amik a C-be). Csak a 32bites RDRAM-ok kissé drágák még.
  • Sir Quno Jedi
    Ja, megnéztem, ez a sima 533-C, sima duál RDRAM-mal (nem is lehet máshogy, mert minima 2 kell bele).
  • Sir Quno Jedi
    Elvileg így szállítják egyben egy 1066Mhz-es 32bites 256MB-os RDRAM-mal (ami tuti jó hozzá, ha már ők adják), egy dobozban, beszerelve, vakramokkal. Ha ilyet akarsz, esetleg tudok segíteni, hogy kitől érdemes így beszerezni (én is tőlük szereztem). Most már lehet, hogy lehet külön is kapni az alaplapot (bár a Toméknál is azt írják, hogy nem, kérdés ez mennyire friss info).
  • Sir Quno Jedi
    Az ASUS P4T533-C 16bites RAM-ot kap csak párjával (hogy-hogynem, de a 16bitest csak párban lehet rakni).

Az ASUS P4T533 32bites RAM-ot kap akár egyesével is (viszont nem olcsó és pár hónapja még nem is volt olyan egyszerű beszerezni), ezért az ASUS már ASUS matricás SAMSUNG RAM-mal szállítja az alaplapot eleve.

Hogy most a duál RDRAM-os alaplap spéci darab, vagy ezek már tudják, azt nem tudom, de nem is nagyon izgat egyelőre. :-)))
  • Sir Quno Jedi
    Kellemes várakozást :-)))
  • Sir Quno Jedi
    i850 hamár
  • Bandee_
    Talán még egy hét!!!
  • Bandee_
    Én meg úgy döntöttem, hogy inkább várok a jobbra minthogy mást vegyek meg előtte!!! Mert vehettem volna már régen 845pe alaplapot!
  • Jacek
    AGP 4X + DDR333 van neki, 845PE chipset ezt tudja.
  • [Walaki]D`Lair
    Ma vettem meg az alaplapomat P4-hez.

Gigabyte GA-8PE667 Ultra fullos, RAID, LAN, USB 2.0, AGP 8x, DDR400....
  • Sir Quno Jedi
    Nos, nem is rólad volt szó, kedves samler...

Gép nélkül várni a sült galambot, na az suxxx !
  • Sir Quno Jedi
    Ezt hívják úgy, hogy a "Nalátod beszoptad !" effektus :-))).

Hallgass csak nyugodtan az ilyen szepesi félékre pl. és életed végéig szopni fogsz. Egy technológia legyen elterjedt, bejáratott, hozzáférhető, supportált, biztonságos és akkor TALÁN érdemes beruházni rá !
  • Bandee_
    Emberek! Valaki szrerezzen már nekem egy granite bay alaplapot a régit pc 800-as rd ramost eladtam új meg még nincs!!!!!!
  • Sir Quno Jedi
    Köszi a közérthető verziót !
  • Borg
    az 1066os 32bites RDRAM 4.2GB/s-ra képes, a 266os, PC2100-as DDR-el szerelt GB alaplapok meg ugyanennyire.
    Marha nehéz rájönni, PC2100 x 2 = PC4200 -> 4.2GB/s...
    Ha teszel bele PC2700as (DDR333) vagy nagyobb ramokat, akkor pedig értelem szerűen nagyobb.
  • Sir Quno Jedi
    Most mégis miről gagyogsz ???

Az 1066Mhz-s 32bites RDRAM 4.2GB/sec memsávszélt ad, ez a tuti (533FSB-n). A többi nekem magas, talán ha világosabban fogalmaznál netalántán...

Bár továbbra is ammondó vagyok, hogy nekem VAN az asztalomon "gagyi" RDRAM-os config, neked pedig NINCS semmiféle képzelt, vagy valós csúcsechnika ott, na ez a gond !

Amúgy valóban vicces fiúk vagyunk, bár nem úgy, ahogy te hiszed. :-)))
  • Sir Quno Jedi
    némileg ?! :-)))
  • [Walaki]D`Lair
    Nálunk ugyanez van :DDD

Fateromnak Rambus, nekem DDR :DDDDD
  • Sir Quno Jedi
    Képzejd ej a péj8 az maj mijen yó lesz, ez amostani szaj, bebebe ! Gratulálok az óvodához és a fantasztikus jóstehetséghez.
  • Sir Quno Jedi
    Milyen erőlködésről beszélsz csóró gyerek ?!! Savanyú netán a szőlő ?!! MOST a RAMBUS a leggyorsabb, egy hónapja is az volt és akkor is az dorombolt a gépemben. Kíváncsi lennék NEKED mid van, de az az igazság el tudom képzelni !

Vegyél amit akarsz, de bármit is veszel azt tartsd észben, hogy a "KÖRÜL FOG ÜTNI" az nem egyenlő a "MOST ÜT"-tel ! Hiába lesz jövőre stingered, ha én ma egy colttal keresztüllőlek, mint egy kutyát ! Ilyen egyszerű ez. Az már megint más kérdés, hogy TE erőlködsz hiába, mert ha tényleg piacon lesz olyan technológia ami valóban és végérvényesen jobb mint a RAMBUS, addigra tutkó nekem is az lesz az asztalomon és ugyanúgy csak verheted rá a nyálad !

Valszeg. tényleg szűkagyú vagy ! :-)))
  • Jacek
    Ha megnezed volt ott tunning is es felelmetes mem sebesseg jott ki de azert eloben szeretnem tetsztelgetni:)
  • [Walaki]D`Lair
    De sajna az árában is... :((
  • Sir Quno Jedi
    Hát várjál, nekem a 4.2Gb/sec memsávszélesség egyelőre megfelel oadahaza is :-)))
  • Sir Quno Jedi
    Mert egy rabló ! Nekem is megy 2.6-on a prockóm, de mégsem használom azon, mert mégis minek ???
  • lacibacsi
    ABIT SD7-533 alaplapról tud valaki egy kicsit bővebbet mondani? A leírás alapján nem tűnik rossznak és az ára is nagyon jó. De milyen a ygakorlatban? (megbízhatóság, húzhatóság, stb...)
  • [Walaki]D`Lair
    Rettentő módon lehet húzni az 1.7-es celkát, más téma hogy 3GHz-en olyan gyors kb. mint az 1.6-os P4 :DDDD
  • Rozsomák
    szóval akkor ABIT BD7II
    Ezzel mennyire lehet húzni az 1700-es celeront ???
  • Rozsomák
    hát ennyi plusszért nem fogok 3000-rel többet fizetni
  • [Walaki]D`Lair
    egyrészt gyorsabb IDE-kezelés, másrészt +2db IDE csazlakozó.
  • Rozsomák
    Köszi de pontosan milyet ?

3 közül kéne választanom

Asus P4B266 i845D,S478,DDR 27500

Abit BD7II i845E,S478,533MHz,DDR 23430
    Abit BD7IIR i845E,S478,533MHz,DDR,RAID 27170

egy hülye kérdés, de mi a különbség a sima meg a RAID között ??
  • [Walaki]D`Lair
    Valami első generációs i845-ös cuccot.
  • Rozsomák
    bocsi a fogalmazási hibáért :D