6
Puffer kiapad
  • suba53
    #6
    Szia!

    A CD esetén nincs értelmezve a régiókód, az csak a DVD kiadványokra, lejátszókra vonatkozik.
    A +/- megkülönböztetés is csak az írható DVD esetén érvényes, a két jelzés eltérő technológiájú írható DVD korongokat jelent.

    A sokszorosítás írható CD-re történik, vagy a hagyományos fémnyomattal gyári CD készül? Ezt ellenőrizned kellene, esetleg a szerződésből kiderül.

    Ha írható alapanyagra sokszorosít a cég, akkor a lejátszók egy részénél lehet inkompatibilitási gond.
    Lehet, hogy a luxuskocsik gyártói tudatosan építenek be olyan lejátszókat, amik csak a gyári CD-k olvasását támogatják. Azt viszont stabilan, megbízhatóan. Lehet, hogy úgy vannak vele, hogy aki luxuskocsit tud tartani, az amúgy sem pepecsel CD irogatással, gond nélkül megveszi az eredeti kiadványokat. Vagy ezek a luxuskocsik viszonylag korosak, és a lejátszóik még korai darabok, amikor sokkal több gond volt az írott CD-k lejátszásával.

    Ha írható lemezeken kapjátok a sokszorosított termékeket, akkor a fent említett probléma lehet a ludas. Azt bárki otthoni körülmények között is elő tudja állítani, akár nyomtatott címkével is.
    Valamint nagyban szerepel a végtermék olvashatóságában a választott írható CD lemez minősége. Sok gyártó van, és lehet, hogy a beszállítótok a profitmaximalizálás miatt a legolcsóbb, és változó minőségű alapanyagra épít.

    Az írott CD-k sokkal érzékenyebbek a szélsőséges hőmérsékleti változásokra, és az ilyesmi egy autóban rendszeresen előforduló állapot.

    Nyomott CD-t csak azok a cégek tudnak készíteni, akik amúgy is nagyban készítenek CD kiadványokat, és megvan a gyártósoruk hozzá.
    Több ezres sorozatnál már valószínű megérné ilyen céget, és technológiát választani. És azok kompatibilitásával sokkal kevesebb gond van.

  • Norex01
    #5
    Sziasztok!Lehet megint csak egy régi kérdést adok fel, amit már pár száz kommenttel ez előtt lehet megválaszoltak,de azért megkérdezem. Van egy cég akinél cd szoktunk sokszorisítani több ezer kivitelezésben,de akadtak problémák egyes cd-kel, és megszeretném kérdezni,hogy mi lehet a gond. Ezek nem MP3,hanem rendes audio trackek és CD-n. Tehát a gondom,az hogy a cd-k 10% nem játszódik csak is számítógépben és nem akarja lejátszani a kocsikban lévő gyári cd lejátszó(gondolok itt a drágábbik felsőkategóriás kocsik lejátszóira). Viszont a számítógép simán viszi. A felhasználási terület,pedig egészen Ázsiai régiótól egészen egész Európáig vonatkozik. Kérdésem,az lenne hogy mitől lehet?Zavarhat-e a (+/-)dolog esetleg a cd márka?vagy hogy más régióban használják és az ottani kocsik cd-régiója nem fogja lejátszani?Köszi előre is a válaszaitokat.
  • Zoli007
    #4
    Szevasztok! Az a gondom, hogz a nero a 8x/10x rw cd-re csak 4X es 12x enged egetni, ami nagy baj mivel 12X elcseszi a CD-t, 4X-esen meg marhara lassu. Hogy lehet megoldani, hogy akarmilyen sebesseggel tudjak egetni?
  • Sati
    #3
    JAJA NERO a legjobb iró progi. nagyon sokan dicsérik énis azt használom meg a CloneCD-t.
  • Mondi
    #1
    Sziasztok!
    WinOnCD-t használok, és mostanában gyakran előfordul, hogy kiapad a puffer. Tudja valaki, hogy mitöl lehet ez?