22
  • StarFist
    Erre csak azt tudom válaszolni, hogy a Holdról sokkal könnyebben lehetne űrexpedíciókat indítani (felhasználva a helyi nyersanyagforrásokat, kisebb szökési sebességet, korlátlanul rendelkezésre álló ingyen napenergiát stb.), mint a Föld körüli pályáról.
  • Pöty
    Ennyi erővel minek kutatják a világűrt mikor az óceánokat sem ismerik... fáj neked hogy a marsot kutatják, nem egy halott légkör nélküli kődarabot?
  • Pöty
    Talán azért mert a marsnak kicsit több köze van/volt az élethez és mert arról még annyit se tudunk mint a holdról.
  • Deus Ex
    Üdv.

#13: Nem elsősorban bombázásrool, rombolásrool van szoo. Irakot meg akarják szállni, és katonai kormányzatot akarnak bevezetni, hasonlóképpen, mint a háború után Japánban. A katonai felügyelet mellett megerősödhetnek azok a belpolitikai erők, akiknek egy választással átadhatják a hatalmat.. akit részletesebben érdekelnek az Irakkal kapcsoaltos tervek, azok olvassák el pl. az Origoon.

#14: Igen, valooban segítettek az iraki rendszer felemelésében. Itt az ideje, hogy korrigálják a hibájukat. Tartok tölle, hogy a képmutatás minden hatalomnak velejárója.. Én sem mondom azt, hogy a szaddam elkergetésének szándéke felebaráti szeretetből fakad, de evvel együtt is egy általam üdvözölendőnek tartott momentum.
  • Tompi
    Csak azt felejted el, hogy Amerika haboruval akar ervenyt szerezni az elveinek a XXI-sz.-ban. Nevetseges! Ezt regen pilitikailag targyalasokkal, kellett volna lerendezni, es nem fegyverekkel. Az USA egyertelmuen az erejet akarja fitogtatni.
    Nem az a tokos gyerek, aki leuti a kisebbet, ha az rosszat csinal, hanem az, aki eroszak nelkul oldja meg a problemat (es ez a nehezebb).
    Szerintem Amerika haboru nelkul is nyerhetne, csak abban nincsen akkora uzlet, mint lerombolni, es felepiteni 1 orszagot.

Lehet, hogy az arab allamokban sok tomeggyilkos van, de mennyivel lesz jobb azoktol Amerika, ha jol lebombazza az orszagokat?
    // Haboruzni a bekeert olyan, mint b@szni a szuzessegert!
  • Deus Ex
    Jooreggelt.

#9, #10/2: Az lehet, hogy vannak gazember országok, de pillanatnyilag egyikben sem az a hivatalos külpolitikai elképzelés, hogy minden arab öljön meg egy amerikait. Amikor Líbia csinálta a disznooságokat, akkor őtet verték orrba. A fejletlen arab világra rászakadtak a olaj-dollármilliárdok, de mégsem voltak képesek élehtő életet biztosítani az országban élőknek, csak acsarkodtak egymásra. Ameddig csak bunkóval püfölik egymást, addig ez végülis a belügyük, de amikor az ottani állapotok veszélyeztetik a világgazdaság működöképességét, akkor már be kell avatkozni. Avval a jelszooval nem lehet az ilyesmit eltűrni, hogy akkor a többi harminc-negyvenet is meg kell fegyelmezni. Igen, azokkal is foglalkozni kell, de a beavatkozást a legrosszabb, legveszélyesebb állapotoknál kell kezdeni. Amikor pedig valaki a kicsi szaddamok védelmében ír, akkor azért jusson eszébe, hogy azok az emberek tömeggyilkosok, és uralmuk hatása épp ugyanúgy generációk sorsának meghatározooja, mint ahogyan a mi életünkre is hatással van a fél évszázada élt hitler és sztálin idiootizmusa. Az efféle rezsimek tágítják az adott ország és a világ fejlett része között tátongoo szakadékot, és évszázados hátrányt okoznak.

#9; #10/3: Igen, az olaj miatt is oda kell menni. A világgazdaság működöképességét biztosítani kell.
    Ez épp ugyanolyan alapvető érdeke az USA-nak, mit neked, vagy nekem. Gondolom, te sem kívánod kecskepásztorkodással tölteni a napjaidat.
    Nem vitatkozom sem a B-2 legyártott és szolgálatba állított darabszámával kapcsolatban, sem az árával kapcsolatban, annyit viszont hozzáfűzök, hogy a kutatás-fejlesztés eredményeit másutt is fel lehet használni.
    Azt sem tudom, hogy pontosan mennyi a Nasa évi költségvetése, de azt viszont tudom, hogy azért kell 15-27 milliárdot - vagy bármennyit - katonai kutatásra költeni, hogy még húsz év múlva is jusson a Nasanak pénz.

További kellemest.
  • Deus Ex
    Üdv.

A B-2-ből kb. huszonöt darab van. Az ár kb. hatszázmillio dollár a fejlesztési költség arányos része nélkül, másfélmilliárd a fejlesztési költség arányos részével. Többször leírtam már, de most újra megteszem: ezek a fegyverek azért nagyon drágák, mert még a hidegháboú alatt kezdték a fejlesztésüket, több százas illetve az F-22 esetében több ezres legyártott példányszámmal kalkulálva.
    A kétpoolusú világrend megszűnését követöen a kezdeti stádiumban lévő programokat leállították - pl. a haditengerészet A-12 jelzésű csupaszárny lopakodoo bombázooja - az előrehaladott stádiumban lévőket pedig jelentős módosításokkal és darabszám-csökkentéssel folytatták.

• Vízipók
    Csak azon filóztam, hogy egy B2-es vombázó valami 2 milliárd dollár. Ebből az USA-nak van asszem 48 darab. NO COMMENT
  • Deus Ex
    Üdv.

Erőbebocsátom, nem vagyok háború-párti. Ellenben az iraki rendszer megdöntése olyan nemes cél amire érdemes áldozni. Ott az idioota vezetés miatt naprool napra emberek halnak meg. Ennek véget kell vetni.
    További kellemest.