8853
"...MASTER! MASTER!..."
-
Don Vito #240 Ulrich akarta hogy megint legyen két lábdob? Szerintem a számok üteme amúgy is megkívánta volna. Én nem érzem benne a nu metal vonalat. Nem hasonlítható se P.O.D. hoz se linkin parkhoz se semmihez. Ugyanúgy ahogy a load-reload se volt semmihez se hasonlítható. A Metallica egyedi! Egy darabig nem írok, egy hét múlva jövök, addig is jó vitázást! Sziasztok -
#239 Már ne is haragudj, de mikor mondtam én olyat, hogy eztán az összes többi albumuk ilyen lesz?! Idézd be azokat a sorokat, ha megkérhetlek...
Nekem egyébként azért tetszett meg az album, mert bár stílusában hajlik a nu metal felé (zúzós riffek/versek, tiszta énekű kórus), de a trash-es megoldások, hogy hál' istennek nem hárompercesek a számok meg általában az, ami a Metallica maga, messze távol helyezi őket a mostani szaroktól, de ez a stílusbeli hasonlóság nagyon sok keményvonalas rajongót felpiszkált és kígyót-békát kiabáltak a St. Anger-re, meg sem hallgatva igazából az anyagot, mert csak a nu-metal fost látták benne. Engem egy kevésbé (jóval kevésbé)indusztriális és persze jóval lágyabb Fear Factory-ra emlékeztet (Ulrich ötlete a kétlábdob bevonásáról eléggé közrejátszott...), talán ezért is tetszik. Jó az is, hogy Hetfield úgy énekel, minha live-ban menne a dolog, nem pedig digitálisan lecsiszolt az ének. Van benne élet. -
Don Vito #238 Teljesen igazad van, lehet hogy ez csak egy kirándulás "keményebb" vizek felé, szerintem egyébként egyértelműen a Load-ReLoad vonal továbbgondolása. -
#236 Egyetértek. De akkor meg miért csinálják? Mondjuk a "keressük a nyilvánosságot" taktika se épp valószínű szerintem, lévén "elég" ismertek... :) -
Don Vito #235 Én nem hiszem hogy a pénzről szólna az egész. a kemény zenében nem. ha megnézzük az interjúkat, dokumentum filmeket, nem látsz hűde drága ruhákat, nem látsz merciket meg bentleyket, Hetfield is chopperen jár, meg imádja a régi amerikai verdákat. túl rejtett magánéletet él a Metallica ahhoz hogy a pénzt hajtsák ennyire. egyébként az and justice idején is többszörös dollármilliomosok voltak, theát biztos vagyok benne hogy nem az önös érdekekről szól az egész. A Metallica meg túl nagy cég ahhoz- igen az összes híres zenekar már cég, hiszen annyi az alkalmazott, és szerveznivaló hogy csak ilyen formában működhet a dolog, na peresze nem Metallica Rt vagy valami, hanem egy produkciós iroda- hogy megengedhesse magának hogy nem tratja szem előtt az anyagiakat. rengeteg az alkalmazott, csak így lehet évi több száz show-t lenyomni. -
#234 Akár meg is fordíthatjuk a dolgot: Ha ilyen jól fogy az album a rengeteg "illegális" letöltés ellenére is, akkor meg mit akarnak? Még több pénzt? -
#233 Nem, de sokan vannak, akik a régi Metallicát akarják viszontlátni, szólókkal, régi dalfelépítéssel, miegymás (az oldschool rajongók és kritikusok kivétel nélkül fikázzák. Nem láttam még a neten pozitív kritikát róla, pedig vagy 10-et elolvastam már). Az, hogy ennyi fogyott belőle, csak azt jelzi, hogy a mostani (zenei)generáció is rákapott, és épp a szólók hiánya miatt meg a masszív riffek miatt. De érdekes lenne egy kimutatást készíteni, hogy ezenközben hányan szedték le mp3-ban és mennyien vették meg utána a CD-t... -
Don Vito #232 Egy nap (hónap??? nem biztos az infó!) alatt 3 millió példány fogyott az új albumból, szerintem nem veszített a rajongótáborából. a zene meg keményebb mint régen, erre nem lehet panasz. -
#231 Az igazi rajongó valóban megveszi gondolkodás nélkül a korongot. A Metallica azonban jelenleg egész sajátos helyzetben van, ugyanis épp most veszítette el a rajongótábor egy részét -akik végleg rájöttek, hogy nem fogják már a régi stílust játszani-, tehát új rajongókat kell szerezniük. Mondjuk az új hangzásnak is ez volt a fő célja szerintem, és -nálam legalábbis- bevált. Namármost a reménybeli rajongók nem fogják gondolkodás nélkül megvenni az albumot, ha csak egy számot hallanak róla, inkább nem kockáztatnak 4k-5k forintot. Ha viszont meg tudják hallgatni az egészet és tényleg rajongókká válnak, akkkor úgyis megveszik a CD-t. Ha meg nem tetszik nekik, akkor ugyanott vagyunk, mintha nem is próbálták volna meghallgatni, tehát veszíteni senki nem fog. Másrészt elgondolkoztál már azon, hogy az együttesek 95%-át miért nem izgatja a P2P dolog (akik közül sokan jóval szegényebbek a Metallica-nál, mégsem verik a mellüket)?
Végül nem értem, miért gondolod, hogy a dolog lecsengett. Olvasd csak el akár a Supergamezes híreket; a téma aktuálisabb, mint valaha. :) -
#230 a ketto egy szemely:) -
Don Vito #229 már hogy ne csak ketten dumáljunk mainruler barátom, mint az utóbbi két hétben -
Don Vito #228 már hogy ne csak ketten dumáljunk mainruler barátom, mint az utóbbi két hétben -
Don Vito #227 jhetfield, jhlogout szóljatok már hozzá! -
Don Vito #226 ja és nem tudom milyen pörgésre gondolsz a napster dolog már lecsengett egy pár éve. és ha megdolgoztam érte nem érdekel mennyi pénzem van, amiből meg valószínű hogy tekintélyes mennyiséget adakoznék, és sztem biztos hogy a négy zenész esetében is így van, csak vannak akik nem szeretik az életüket mások előtt élni és kiteregetni hogy mennyit adakoztak, lásd Sting. ő is adakozik mégsem tudják hogy mennyit. -
Don Vito #225 egy igazi rajongó nem ilyen, az igazi rajongó gondolkodás nélkül megveszi az új albumot. egyébként nagyon sokan másoknak sokkal több pénzük van e munkamennyiség töredékével, és nulla alkotással. -
#224 Azért hülyeség, mert egyrészt több pénzük van mint ami egyes országok többévi költségvetésére jut, másrészt meg tudom magamról, hogy ha tényleg tetszik egy album, akkor megveszem eredetiben -a rajongók már csak ilyenek-, ha meg nem tetszik, akkor meg úgysem fogom megvenni. Ha nem lenne P2P, akkor most nem gondolkodnék azon, hogy megvegyem-e a St. Anger-t eredetiben, mert a tévében látott klip egy kicsit kevés ehhez. A Metallica pont a P2P-nek köszönhet egy fogyasztót -khm...én-, úgyhogy inkább befognám a helyükben, mert kicsit már égő ez a nagy pörgés.
Egyébiránt nekem a legjobban a(z) Unnamed Feeling, Dirty Window, Shoot Me Again, St. Anger számok jöttek be, de a többi is masszív, kivéve a Some kind of Monster és My World azámokat, azok nem tetszenek annyira. -
Don Vito #223 mér napster hülyeség? te alkotsz valamit más meg hasznot húz belőle. ja megújult a honlap. a St Angerről nekem dirty window, shoot me again, sweet amber -
#222 Az új album miatt még a Napster hülyeségüket is el tudtam falejteni...különösen, hogy az egész albumot P2P-rel szedtem... :))
Kedvenc Számok? -
Don Vito #221 Állítólag egy nap alatt 3 milliót adtak el a St Angerből! -
Don Vito #220 Érdekes -
#219 Egyébként ezt hol olvastad?
Találatam egy Bob Rock interjút, de ebben nem említi, hogy valami bajuk lenne a ProoTools-al...mindenesetre érdekes ellentmondás...
METALLICA producer Bob Rock recently spoke to MTV.com about the production on the group's new album, "St. Anger". "I wanted to do something to shake up radio and the way everything else sounds," said Rock, who helped write the music and lyrics and played basslines on the album. "To me, this album sounds like four guys in a garage getting together and writing rock songs."
According to Rock, METALLICA achieved the primitive sound and schizophrenic vibe of "St. Anger" by combining old recording technology with cutting-edge editing software.
"There was really no time to get amazing performances out of [METALLICA frontman] James [Hetfield]," Rock said. "We liked the raw performances. And we didn't do what everyone does and what I've been guilty of for a long time, which is tuning vocals. We just did it, boom, and that was it."
After the basic recordings were done, METALLICA tried to add guitar solos, but Rock and the band ultimately decided to leave them all out.
"We made a promise to ourselves that we'd only keep stuff that had integrity," Rock said. "We didn't want to make a theatrical statement by adding overdubs. If we added something and it helped the mood or what we were trying to convey, that stayed. But if it distracted from that ... then we killed it. Every time we tried to do a solo, either it dated it slightly or took away from what we were trying to accomplish in some other way. I think we wanted all the aggression to come from the band rather than one player."
"A lot of the songs were done in William Burroughs cut-and-paste fashion," said Rock, referring to a style in which a piece of writing is cut into pieces and reassembled at random. "There are movements in moviemaking and in music where you take technology as an art and you actually abuse it. Some people use ProTools to trick and fool the listener, but we used it more as a creative tool to do something interesting and stretch boundaries.
"Technically, you'll hear cymbals go away and you'll hear bad edits. We wanted to disregard what everybody assumes records should be and throw out all the rules. I've spent 25 years learning how to do it the so-called right way. I didn't want to do that anymore."
forrás: http://roadrun.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=12765 -
#218 Szerintem ezt azért mondhatta, mert nem tudták elhitetni az amcsi birkákkal, hogy direkt ilyenre akarták csinálni. A protools nem új dolog, elég sok banda alkalmazta már eredménnyel, úgyhogy nem hiszem, hogy nem lehetett volna jobbra csinálni, már csak azért sem, mert pont a lecsiszolt, steril hangzás elérése a program fő erénye, a St. Anger meg pont a fordítottja ennek, tehát ez csak duma Bob Rock részéről, viszont így már nem is vicces az egész dolog. Rock barátunk nyilván félti a presztízsét... ;-) -
Don Vito #217 na most má mindegy az a lényeg hogy jól üt az album oszt kész! :) -
#216 viszont bob rock kijelentette hogy a pro tools nevezetu zeneszerkeszto szart dobjak a picsaba (ugye ezzel lett osszevagva az osszes szam es igy a teljes felepitese is teljesen mas lett mint ahogy eredetileg lett volna) -
Don Vito #214 kétszer is :) -
Don Vito #213 bár nekem kirk frenetikus szólói egy kicsit hiányoztak (igaz a többi albumon már szétszólózta magát) de tényleg igaz az albumra a disszonáns hangzás, és tényleg a doboknál is király hogy egyszerre üti a kávát meg a bőrt így jó kis üveg hangja lesz a dobnak. na hát ezt meg jól megmondtam :) -
Don Vito #213 bár nekem kirk frenetikus szólói egy kicsit hiányoztak (igaz a többi albumon már szétszólózta magát) de tényleg igaz az albumra a disszonáns hangzás, és tényleg a doboknál is király hogy egyszerre üti a kávát meg a bőrt így jó kis üveg hangja lesz a dobnak. na hát ezt meg jól megmondtam :) -
#212 Sosem tartoztam a die-hard Metallica rajongók közé, bár mindig respektáltam a munkájukat.
A mostani album viszont valami frenetikusra sikeredett. Direkt letorzított dobok -kétlábdob!!- és gitárok, "garázs-hangzás", ütős riffek és nincsenek szólók...It's FUN! FUN! FUN! :) Van bennük élet, igazi felüdülés a mostani steril hangzásokhoz képest ez a tökéletlenség, mind a hangszerek, mind az ének terén. Bár a szövegek tényleg repetitívek kissé...
Mindegy, azért rohadt jó lett a korong! -
Don Vito #211 jaja én is ennyiért vettem a miskolci mm-be, de asszem van 3700-ért egy dvd nélküli verzió. -
Don Vito #208 volt a múltkor a pro 7-en a tv totalba a Metallica. Láttátok? -
Don Vito #199 Hammett bocs most láttam a honlapon, igazad van, ezerszer bocs!!! -
Don Vito #198 Ez volt az első európai Metallica koncert az új album megjelenése óta nem? -
Don Vito #197 már micsoda volt előbb? -
Don Vito #194 Te Hammett figyelj már, a koncert nem Nürnbergben volt, hanem a Nürburgringen, és nem Rock im Park hanem Rock am Ring!!!! Hol voltál te bazzeg mert hogy nem a Metallica koncerten az biztos! -
salist #193 Én meg megnéztem a MTV Europe műsorán. Kicsit irigyellek, mert tv-én keresztül is nagyon jó volt... -
Don Vito #183 Shoot me again I ain't dead yet -
Don Vito #182 Ja télleg a játék egy 3rd person (53rd & 3rd :) )
autós (vagy inkább kamionos) shooter lesz, amolyan Carmageddon style, a cd-n van egy kis ízelítő belőle. -
Don Vito #181 Ja és Trujillo egy igazi monster a koncerten!! hehe Amúgy lökjétek a véleményeket az albumról. Nekem a legfeltűnőbb érdekesség (hiány???) hogy nincsenek szólók! Miért nincsenek? Amúgy ez az album qrva kemény! -
Don Vito #180 Június 6-án már hívtak a miskolci Media Marktból hogy megvan. Bazzeg nem hiszem el, pont a születésnapomon! Nagyon kemény! Vasárnap este meg az MTV-n a Rock am Ring-es koncert, beszarás. -
#179 Megvan, megvan, megvan megvettem és nagyon zúuós király!!!